Munitie .45 rubber

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

jon

Munitie .45 rubber

Post by jon »

Deocamdata avem pe piata din Romania doar munitie Fort in cal. .45 rubber:

Image

Exista si Techkrim si AKBC, dar la noi nu..........inca. :? :oops:

Image

Image

Ma intreb daca exista in planul importatorilor sa diversifice un pic piata munitiei .45 rubber si sa aduca si ceva AKBC, TECHKRIM......
Asteptam....... :roll: sau ne resemnam si ne luam gandul? :?:
Image
anghelache

Re: Munitie .45 rubber

Post by anghelache »

Domnul jon unde-i crapatura la tub? Ca daca nu mai crapa se pot trage niste concluzii.In privinta munitiilor de la alti producatori nu cred;sunt totusi relativ putine arme in cal.45 ca sa justifice efortul unui importator sa aduca munitie de la alt producator.Dar nu trebuie sa ne resemnam.E atat de frumos sa speram.
dumiadi

Post by dumiadi »

Banuiesc ca tendința e in creștere pt posesori in cal.45 ( nu ca cei in 9*19...dar mai bine decat in alt calibru cred...). Așa ca speram sa se justifice si sa nu mai existe monopol pe calibru:) - oferta mare pe piața=avantaj client.
Cu stima,
Adrian

FORT 17R
jon

Post by jon »

anghelache wrote:Domnul jon unde-i crapatura la tub? Ca daca nu mai crapa se pot trage niste concluzii.In privinta munitiilor de la alti producatori nu cred;sunt totusi relativ putine arme in cal.45 ca sa justifice efortul unui importator sa aduca munitie de la alt producator.Dar nu trebuie sa ne resemnam.E atat de frumos sa speram.
Domnule anghelache, crapatura de la tub nu stiu unde e, dar daca e asa importanta ma duc s-o caut si cand o gasesc va anunt :lol:
Glumesc, desigur.
Pozele nu sunt relevante, sunt luate de pe net si le-am pus doar asa pentru exemplificare si sa va arat ca exista si alte tipuri de munutii/alti producatori, si cum sunt marcate. Asta a fost singura motivatia a postarii pozelor.
In acelasi timp, putem sa ne gandim ca acea "crapatura" nu a aparut deoarece incarcatura de praf de pusca a fost mai mica comparativ cu aceea care este in cartusele importate la noi, sau ca au fost trase din alte arme in care cartusul a intrat mai fest in camera cartusului si astfel nu a avut loc sa se produca crapatura, sau poate cartusul din poza are alta grosime.
Nu sunt chiar asa putine arme in cal. .45 .....iar arme produse in cal. .45 exista si altele in afara de Fort 17 si 12....exista si MR-80-13T (Makaritch) de exemplu.....iar daca se diversifica piata de munitii poate va fi urmata si de o diversificare a armelor in acest calibru.
Ma gandesc ca atata timp cat se poate importa AKBC in cal 9 PA se poate importa si AKBC in cal..45,nu?
Ok, nu ne resemnam, speram, dar in acelasi timp importatorii ar trebui sa stie de cerintele consumatorilor,nu? Asta numai daca si altii doresc o diversificare si se pronunta in acest sens...daca nu, nu ! Daca exista cerere va fi si oferta.....daca nu ceri nimic, de unde sa stie cineva ca tu vrei? sa ghiceasca in stele? :lol:

Acesta este si scopul topicului....posesorii de arme in cal. .45 rubber sa se pronunte in acest sens....sa-si expuna doleantele/dorintele daca vor sau nu si alte tipuri de munitii in acest calibru.
Apoi, importatorii, determinati sau nu de dorintele consumatorilor sa treaca sau nu la satisfacerea dorintelor exprimate de consumatori/cumparatori.
Bafta !
Image
jon

Post by jon »

dumiadi wrote:Banuiesc ca tendința e in creștere pt posesori in cal.45 ( nu ca cei in 9*19...dar mai bine decat in alt calibru cred...). Așa ca speram sa se justifice si sa nu mai existe monopol pe calibru:) - oferta mare pe piața=avantaj client.
Corect !
Nu as zice chiar "monopol", dar oricum.....diversificare=avantaj si pentru importatori si pentru cumparatori. De exemplu, daca dispare importatorul, sau nu mai poate importa, sau nu mai vrea.....ce fac posesorii de arme in acest calibru? Le caseaza?
Oricum, desi nu sunt ei importatori directi, multe magazine, printre care si Arrow comercializeaza Fort 12 si 17 in cal..45. Asa ca un import si o diversificare a munitiei in acest calibru ar fi destul de justificata si.....de ce nu si profitabila/avantajoasa.....atat pentru vanzator(importator) cat si pentru cumparator.
Se importa la ora actuala munitie 9 PA AKBC? Da. De ce nu s-ar importa si .45 rubber AKBC? Si altele.... nu doar AKBC.
Bafta !
Image
tevez

Post by tevez »

jon wrote:Se importa la ora actuala munitie 9 PA AKBC? Da. De ce nu s-ar importa si .45 rubber AKBC? Si altele.... nu doar AKBC.
Aşa e. Eu m-aş bucura, deşi muniţiei de .45 de la MLD nu am ce-i reproşa, doar că mereu e loc de mai bine, iar dacă Tekrimul,
să zicem, ar avea un preţ mai mic şi ar fi mai "de poligon", cum sunt alea turceşti de 9 mm la 1.5-2.5 lei, n-ar fi rău, poate
ar duce şi la scăderea preţului la Fort. :D
anghelache

Post by anghelache »

Domnule jon ati intuit corect variantele la care ma puteam gandi in cazul care tuburile cartuselor trase dintr-un Fort 12/45 nu mai crapa (stiam ca aveti un F12/45).Eu tot ce am tras au crapat.Banuiala mea cade pe varianta a doua la care a fost constrans fabricantul pentru a asigura o incarcare sigura cu un cartus de calibru '45 la o teava data.Sper ca nu am fost prea criptic?.In privinta importului de munitie cal '45 MLD cred ca trebuie scoasa din sperantele noastre ca ar putea aduce si alta munitie de la alt fabricant deoarece banuiesc ca prin contract arma este legata de munitie(Fort).Daca o sa importe MR-80-13T se deschide o alta discutie care include si AKBC - Tekrim.Doamne ajuta!
jon

Post by jon »

anghelache wrote:In privinta importului de munitie cal '45 MLD cred ca trebuie scoasa din sperantele noastre ca ar putea aduce si alta munitie de la alt fabricant deoarece banuiesc ca prin contract arma este legata de munitie(Fort).
Totusi, MLD comercializeaza munitie 9 mm P.A. OZKURSAN si YAS, nu doar FORT.....
Image
jon

Post by jon »

tevez wrote:
jon wrote:Se importa la ora actuala munitie 9 PA AKBC? Da. De ce nu s-ar importa si .45 rubber AKBC? Si altele.... nu doar AKBC.
Aşa e. Eu m-aş bucura, deşi muniţiei de .45 de la MLD nu am ce-i reproşa, doar că mereu e loc de mai bine, iar dacă Tekrimul,
să zicem, ar avea un preţ mai mic şi ar fi mai "de poligon", cum sunt alea turceşti de 9 mm la 1.5-2.5 lei, n-ar fi rău, poate
ar duce şi la scăderea preţului la Fort. :D
Exact. Macar mai "de poligon" fiind mai ieftina si tot ar fi bine. Sau daca e mai scumpa, dar ar avea incarcatura mai mare ar merge si pentru "atacarea inamicului" (cum se spunea mai demult pe un site din Rep. Moldova....cartus md.....cunoscatorii stiu :lol: )
tevez wrote:poate ar duce şi la scăderea preţului la Fort. :D
Sper ca te-ai referit la scaderea pretului la munitia Fort, nu la armele Fort. :lol:
Image
jon

Post by jon »

Ok, tragand o linie (nu pe nas :lol: ) ..... doar tragand linie si concluzionand....sa inteleg ca pana acum doar eu si tevez suntem singurii dintre toti posesorii de arme in cal..45 care ar dori sa apara pe piata si alte tipuri de munitie?
Sau ceilalti colegi posesori au dureri de degete de la incarcat si descarcat sectorul (arcul fiind destul de tare :lol: ) si nu pot inca sa scrie si ei? :shock: :roll: :lol:
Image
anghelache

Post by anghelache »

Toate referirile mele au fost facute la calibrul '45.Si ca sa trag si eu o linie si o concluzie deoarece eu nu-mi incarc si descarc magaziile de cartuse ca sa nu ma doara degetele - vreau munitie cal.'45 akabc si tekrim si care or mai fi,ca sa fie multe si sa se ieftineasca .
Bruteforce

Post by Bruteforce »

Sant de acord cu munitie diversa in cal ,45, dar din punctul meu de vedere, nu mi-ar trebuii sa fie mai puternica ...poate ca una mai ieftina. Cred cu tarie ca munitia cal ,45 este suficienta pentru a te autoapara si la fel de probabil ca AKBS in cal ,45 sa dea disfunctii si blocaje armei. De alt fel nu vrea sa ucid pe nimeni si nici sa crape teava la pistol. Si iarasi nu stiu daca teava ar rezista la asemenea munitie.
Vis a vis de incarcarea cartuselor, pare dificil dar cu antrenament cred ca face bine la degetele :)
Форт 12РМ ,45-калибра
dumiadi

Post by dumiadi »

Cred ca toți detinatorii de cal.45 ar vrea o diversificare a ofertei de munitie (si de ce nu, si a armelor in cal.45). Așa ca: DA, VREM!:)
Cu stima,
Adrian

FORT 17R
easykick

Post by easykick »

Subscriu si eu
CZ 75 SP 01 SHADOW cal. 9x19
tevez

Post by tevez »

Bruteforce wrote:Sant de acord cu munitie diversa in cal ,45, dar din punctul meu de vedere, nu mi-ar trebuii sa fie mai puternica ...poate ca una mai ieftina. Cred cu tarie ca munitia cal ,45 este suficienta pentru a te autoapara si la fel de probabil ca AKBS in cal ,45 sa dea disfunctii si blocaje armei. De alt fel nu vrea sa ucid pe nimeni si nici sa crape teava la pistol. Si iarasi nu stiu daca teava ar rezista la asemenea munitie.
Vis a vis de incarcarea cartuselor, pare dificil dar cu antrenament cred ca face bine la degetele :)
Subscriu 100%.
De rezistat, ţeava ar rezista fără probleme dar, cum bine zici,s-ar putea ca o muniţie şi mai tare să fie prea puternică din alte puncte de vedere. :)
Post Reply