Incidente cu letale
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: Incidente cu letale
,,Cine s-ar razbuna pe un pompier,militar(mapn),pe un politician cu functie care lucreaza pentru binele nostru.,,
Militarul prin definitie,are ca unealta principala arma...si pe vremea monarhiei avea voie sa poarte sabie si revolver...il investesti cu incredere sa iti apere tara, dar, nu il lasi sa aiba arma proprie?? cam in toate tarile lumii, mai degraba militarii sunt chiar inaintea politistilor favorizati in detinerea de arme...te-ai gandit ca poate sa o detina, pentru ca in caz de atac exterior, pana la unitate sa poata sa se apere, fiind vizat in mod special in caz de razboi fata de tine un civil?? ,,,militar inseamna si SRI, SIE, SPP, DIA, Jandarmerie..pompier inseamna militar angajat MAI...demnitar poate fi tinta permanenta a diversilor antentatori fiind identificat de catre atentator ca sursa nemultumirii sale...vezi in istorie de la cea indepartata pana la cea contemporana...am mai discutat asta...
Militarul prin definitie,are ca unealta principala arma...si pe vremea monarhiei avea voie sa poarte sabie si revolver...il investesti cu incredere sa iti apere tara, dar, nu il lasi sa aiba arma proprie?? cam in toate tarile lumii, mai degraba militarii sunt chiar inaintea politistilor favorizati in detinerea de arme...te-ai gandit ca poate sa o detina, pentru ca in caz de atac exterior, pana la unitate sa poata sa se apere, fiind vizat in mod special in caz de razboi fata de tine un civil?? ,,,militar inseamna si SRI, SIE, SPP, DIA, Jandarmerie..pompier inseamna militar angajat MAI...demnitar poate fi tinta permanenta a diversilor antentatori fiind identificat de catre atentator ca sursa nemultumirii sale...vezi in istorie de la cea indepartata pana la cea contemporana...am mai discutat asta...
Last edited by vikkktor on Mon Mar 12, 2012 11:32 pm, edited 2 times in total.
,,Traim in Europa sa luam exemplu ei,in Anglia nici politisti in timpul serviciului nu poarta arma,,
Nu prea inteleg ce vrei?? Sa aiba toata lumea? sau sa luam exemplul Angliei sa nu mai aiba nimeni?? Delimiteaza-ti pozitia..apropos in Anglia de cand a inceput lupta impotriva terorismului s-au cam schimbat multe in ceea ce priveste portul armelor la nivelul persoanelor care lucreaza in siguranta nationala...
Nu prea inteleg ce vrei?? Sa aiba toata lumea? sau sa luam exemplul Angliei sa nu mai aiba nimeni?? Delimiteaza-ti pozitia..apropos in Anglia de cand a inceput lupta impotriva terorismului s-au cam schimbat multe in ceea ce priveste portul armelor la nivelul persoanelor care lucreaza in siguranta nationala...
Last edited by vikkktor on Mon Mar 12, 2012 11:26 pm, edited 1 time in total.
,,Cei care si-au rezolvat problemele din trafic cu arma trebuiau pedepsiti exemplar, asa se face educatie, nu condamnati cu suspendare,,
Atunci se gaseau suficienti sa spuna si pe buna dreptate, care este temeiul legal pt a fost condamnat cu executare pt ca a folosit o arma care nu provoca decat cel mult usoare pagube materiale..Este un nonsens insusi termenul de ,,arma neletala,,...am mai spus-o..femeie fara vagin este arma neletala...arma intr-o definite ad hoc, este un obiect creat sa raneasca sau sa suprime un organism viu..arma neletala este cutit fara tais...nu poti pt o pocneala cu bilute de cauciuc care fac vanatai si indoaie tabla la masini sa condamni la pedeapsa privativa de libertate cu executare pt ca ceea ce a folosit faptuitorul in esenta nu este o arma...daca folosete cutitul, sa fi sigur ca se poate executa pedeapsa, depinde de urmarile taieturilor...in urma cu un an s-au inasprit pedepsele pt asemenea incidente cu neletale..studiaza..
Atunci se gaseau suficienti sa spuna si pe buna dreptate, care este temeiul legal pt a fost condamnat cu executare pt ca a folosit o arma care nu provoca decat cel mult usoare pagube materiale..Este un nonsens insusi termenul de ,,arma neletala,,...am mai spus-o..femeie fara vagin este arma neletala...arma intr-o definite ad hoc, este un obiect creat sa raneasca sau sa suprime un organism viu..arma neletala este cutit fara tais...nu poti pt o pocneala cu bilute de cauciuc care fac vanatai si indoaie tabla la masini sa condamni la pedeapsa privativa de libertate cu executare pt ca ceea ce a folosit faptuitorul in esenta nu este o arma...daca folosete cutitul, sa fi sigur ca se poate executa pedeapsa, depinde de urmarile taieturilor...in urma cu un an s-au inasprit pedepsele pt asemenea incidente cu neletale..studiaza..
Last edited by vikkktor on Mon Mar 12, 2012 11:25 pm, edited 3 times in total.
,,Romanul in opinia ta nu este pregatit nici sa existe trebuie cineva sa-l tina de mana si sa-i spuna ce este mai bine pentru el.,,
Istoria si viata cotidiana imi arata ca asa este...roman nu se limiteaza numai la persoana ta ...
Istoria si viata cotidiana imi arata ca asa este...roman nu se limiteaza numai la persoana ta ...
Last edited by vikkktor on Mon Mar 12, 2012 11:25 pm, edited 1 time in total.
,,Avem cea mai restrictiva lege a armelor din Europa,,
Gresit, te rog sa studiezi si sa compari...
Gresit, te rog sa studiezi si sa compari...
Last edited by vikkktor on Mon Mar 12, 2012 11:25 pm, edited 1 time in total.
,,Pistolele cu gaz sunt la liber peste tot.armele cu aer comprimat sunt deasemenea la liber,,
Au fost si la noi, dar, mass media prin isteria de a prezenta ,,conflictele armate de la intersectii,, cu aer, gaz..etc a obligat legiuitorul sa le bage sub un oarecare control...deci, conationalii nostrii romani nu s-au ridicat la nivelul de civilizatie pe care crezi tu ca il au...
Au fost si la noi, dar, mass media prin isteria de a prezenta ,,conflictele armate de la intersectii,, cu aer, gaz..etc a obligat legiuitorul sa le bage sub un oarecare control...deci, conationalii nostrii romani nu s-au ridicat la nivelul de civilizatie pe care crezi tu ca il au...
Last edited by vikkktor on Mon Mar 12, 2012 11:24 pm, edited 1 time in total.
,,Daca este un cetaten onest, cu discernamant si integru de ce nu, indiferent de statutul sau,fi sigur ca un astfel de cetatean ar deveni mai responsabil,,
Sunt convins si legiuitorul a fost convins cand a ,,inmuiat,, legea dand posibilitatea de colectie, nelimitat nr de arme vanatoare, si ce este important, introducerea legii LEGITIMEI APARARI...poti sa ai in casa o arma de foc si sa te aperi pe tine si familia ta fara probleme...nu inteleg de ce vrei sa iesi cu ea pe strada, mai ales ca te incurca dupa cum spui si cea cu bile pe care o ai??...arma scurta pt lovitura de gratie data vanatului nu se da pentru a nu tenta vanatorul sa plece la brau cu ea, asa cum nu se da nici sub o anumita dimensiune, sau cu pat rabatabil sau scurt...vezi ca in anumite tari pe care le lauzi tu , nu ai voie cu semiautomata la vanatoare...ce zici daca ar fi asa si in Ro ?? Austria pe care daca nu ma insel o dadeai exemplu, are legi destul de restrictive vis-a-vis de arme scurte...
Sunt convins si legiuitorul a fost convins cand a ,,inmuiat,, legea dand posibilitatea de colectie, nelimitat nr de arme vanatoare, si ce este important, introducerea legii LEGITIMEI APARARI...poti sa ai in casa o arma de foc si sa te aperi pe tine si familia ta fara probleme...nu inteleg de ce vrei sa iesi cu ea pe strada, mai ales ca te incurca dupa cum spui si cea cu bile pe care o ai??...arma scurta pt lovitura de gratie data vanatului nu se da pentru a nu tenta vanatorul sa plece la brau cu ea, asa cum nu se da nici sub o anumita dimensiune, sau cu pat rabatabil sau scurt...vezi ca in anumite tari pe care le lauzi tu , nu ai voie cu semiautomata la vanatoare...ce zici daca ar fi asa si in Ro ?? Austria pe care daca nu ma insel o dadeai exemplu, are legi destul de restrictive vis-a-vis de arme scurte...
vikkktor wrote:..daca ma uit in urma, cand gazul si bilele erau la liber, am vazut cu tristete conationali ai nostrii ,,impuscandu-se,, la colt de strada pt simple divergente in trafic si datorita ,,presei vigilente,, au fost introduse sub autorizare...deci, romanul probabil nu e pregatit sa care o arma letala la curea...nu inca..
Corect, asa s a intamplat si din pacate asa se intampla si acum dupa 20 de ani de libertate, suntem in continuare o tara cu oameni la fel de violenti si la fel de lipsiti de cele mai elementare reguli de bun simt, in proportie de 80%(parerea mea).
Dar..., si aici exista un dar, pe care si politicienii si factorii de decizie ar trebui sa-l ia in considerare, tocmai prin prizma faptului ca traim intr-o societate atat de bolnava si de violenta, suntem nevoiti sa ne procuram arme de autoaparare eficiente, sa ne putem apara casa, familia, si pe noi insine.
Ca si concluzie, eu daca a-si avea puterea sa schimb legea armelor si munitilor, a-si da dreptul tuturor cetatenilor, pastrand cerintele actuale, la arme scurte de autoaparare pe glont dar numai pentru legitima aparare in perimetrul proprietatii.
Asemanator armelor de colectie actuale.
Acum sa fim seriosi cati dintre noi avem nevoie de o arma pe glont pe strada? Putini si aceia ar insemna ca au probleme foarte grave si ar trebui sa si le rezolve altfel.
Mie unul mi se pare normal ca fiecare cetatean onest sa posede o arma de autoaparare scurta sau lunga la locuinta si la resedinta (care are).Ce mai tura vura,candva cu zeci de ani in urma erau la liber.Cine greseste sa plateasca asa consider ca este normal.De aia si stam in loc fiindca suntem condusi de oameni cu mintea ingusta pe care daca-i controlezi nici macar nu stiu bine limba romana dar au drept la letala.Priviti crudul adevar din ultimii ani privitor la armele letale,cele mai multe sinucideri,crime au fost facute de catre cei in uniforma,poate ca asa face D-zeu selectia naturala la noi.Nu am nimic cu nimeni,nu condamn pe nimeni dar prea sunt mari discrepantele.De ce sa fi nevoit sa te faci colectionar,vanator sau sa mai stiu eu ce ca sa obti dreptul la o letala?Scurt si la subiect:cine greseste sa plateasca,mi se pare corect asa.Priviti cazul Huidu,a omorat si nu o persoana,e liber?este care-i diferenta intre el si Vladan?Sunt criminali amandoi?Unul o sa faca puscarie altul nu,unde este dreptatea?
Nu ai inteles esenta la ce am incercat sa spun, incercam sa scot in evidenta faptul ca nu este normal ca cei care fac legile sa-si creze niste privilegi indiferent ca este vorba despre arme sau nu,este o meteahna ramasa de la sistemul comunist in care cei care conduceau stiau ei ce este mai bine pentru prostimea care nu era pregatita pentru un lucru decat in momentul care hotarau ei.Imi cer scuze, dar cred ca esti patimas si nu vreau sa intru in polemica cu tine.As putea sa-ti dau replici la toate raspunsurile tale, dar cum spuneam nu vreau sa intru in polemica cu tine.
PS.
In afara de partea cu bila de cauciuc in rest avem cea mai restrictiva legislatie din europa referitoare la arme,tocmai ce am venit de la expozitia de arme de la Nurnberg unde am stat de vorba cu pasionati de arme din alte tari.Pana si la expozitii stam cum nu se poate mai rau.
PS.
In afara de partea cu bila de cauciuc in rest avem cea mai restrictiva legislatie din europa referitoare la arme,tocmai ce am venit de la expozitia de arme de la Nurnberg unde am stat de vorba cu pasionati de arme din alte tari.Pana si la expozitii stam cum nu se poate mai rau.

H&K p 30
The most modern police pistols ever built !
Huidu a savarsit ucidere din culpa fara intentie...Vladan a savarsit un dublu omor, deci fapta cu intentie...este o diferenta fantastica...scuza-ma dar daca le pui in aceeasi balanta, ...daca vrei neaparat arma sa te aperi in perimetrul casei, nu inteleg de ce te deranjeaza daca te faci colectionar sau vanator?? perosnal sunt vanator de 17 ani si nu am fost niciodata la vanatoare...
Last edited by vikkktor on Mon Mar 12, 2012 11:49 pm, edited 1 time in total.
Adevarat ai grait,sti vorba aceea lupu' paru-si schimba da naravu' ba.Unde am ajuns dupa 22 de ani de la revolutie?gunsmith wrote:Nu ai inteles esenta la ce am incercat sa spun, incercam sa scot in evidenta faptul ca nu este normal ca cei care fac legile sa-si creze niste privilegi indiferent ca este vorba despre arme sau nu,este o meteahna ramasa de la sistemul comunist
Stam rau la expozitii pentru ca suntem saraci si vrem sa luam Purdey sI Holland cu 200 eur in rate...nici acum 60 de ani pe vremea monarhiei nu excelam in ,,piese,, aveam ceea ce ne permiteam, arme detul de ieftine...Trebuia sa intrebi pasionatii de arme la care faci referire ce conditii trebuie sa indeplineasca ei pentru a umbla cu pistoalele la sold??? dupa ce primesti raspunsul, sa il faci public pe forum sa comparam cu legea romaneasca...nici politia nici militarii nu conduc tara si nu fac legiile...tara este condusa de politicieni pe care NOI ii alegem, deci, ce votam asta avem...de peste 2000 de ani clasele conducatoare isi creaza privilegii, nu de la sistemul comunist...si eu ma simt discriminat ca lui Basescu tot ce consuma i se trece la protocol..eu de ce sa nu merit asta??...gunsmith wrote:Nu ai inteles esenta la ce am incercat sa spun, incercam sa scot in evidenta faptul ca nu este normal ca cei care fac legile sa-si creze niste privilegi indiferent ca este vorba despre arme sau nu,este o meteahna ramasa de la sistemul comunist in care cei care conduceau stiau ei ce este mai bine pentru prostimea care nu era pregatita pentru un lucru decat in momentul care hotarau ei.Imi cer scuze, dar cred ca esti patimas si nu vreau sa intru in polemica cu tine.As putea sa-ti dau replici la toate raspunsurile tale, dar cum spuneam nu vreau sa intru in polemica cu tine.
PS.
Nu ca la asta chiar nu pot sa ma abtin, cum adica sa nu fie tentat?Adica vanatori astia sunt niste infractori si trebuie sa le interzicem acest lucru in schimb consilierul comunal este foarte integru si poate purta arma la cingatoare.Austrieci au interzis semiautomatele la vanatoare pentru ca le dispretuiesc le considera nedemne pentru un vanator.La arme scurte sa sti ca nu sunt atat de restrictivi cu m spui intra intr-un magazin de arme de la ei.vikkktor wrote:,,Daca este un cetaten onest, cu discernamant si integru de ce nu, indiferent de statutul sau,fi sigur ca un astfel de cetatean ar deveni mai responsabil,,

H&K p 30
The most modern police pistols ever built !
Acum sa o spunem pe bune,ca sa te faci colectionar sau vanator iti trebuie niste bani,deci nu este pe buzunarul oricui.Si apropo cu omorul din culpa,cati bani sau dat sa iasa asa?Depasirea in curba si pe ghetus,viteza.....ma rog omor din culpa,omor fara intentie.Cred ca daca eram eu in locul lui sau altcineva altul era verdictul.No comment.vikkktor wrote:Huidu a savarsit omor din culpa fara intentie...Vladan a facut fapta cu intentie...este o diferenta mare...daca vrei neaparat arma sa te aperi in perimetrul casei, nu inteleg de ce te deranjeaza daca te faci colectionar sau vanator?? perosnal sunt vanator de 17 ani si nu am fost niciodata la vanatoare...