marshall wrote:Din ce se vedea, omul era chiar relaxat dupa evenimente, fapt care imi pare a spune ca el s-a gandit pe sine ca pe un fel justitiar intangibil. Ar mai fi scos pistolul daca ar fi existat posibilitatea sa se trezeasca cu o riposta? Eu cred ca nu!
Exact. Sigur că mă refeream la arme reale, ceea ce avem noi pe rubber...e cam cum bea poporu' nechezol pe vremea împuşcatului,
căci cafeaua adevărată era numai pentru şmecheri şi se lua "pe sub mână". Cam ca armele acum. Şi apropo de regimuri anti-arme,
Ceaşcă ţinea un control strict de frică să nu-l mierlească cineva, dar de ce s-a temut, n-a scăpat.
Da, posibilitatea ca victimele să fie înarmate îi face pe infractori de multe ori să renunţe la un atac sau să se mute în "ţările calde",
sau mai bine zis în "ţările proaste", unde oamenii nu au dreptul la autoapărare. Statistici pe tema asta face N.R.A. în U.S.A. la
greu. Statele cu regim liberal la arme au infracţionalitate mică, cele "comuniste" sunt "campioane" la crime şi infracţiuni violente.
Legat de "cizmari" era un sarcasm, o exagerare.

Demilitarizarea şi externalizarea de servicii din ministerele "de forţă" s-a
făcut cu curu', sunt destui "cu grade" care nu au nevoie de ele şi unităţi militare păzite cu firme de pază...