Pareri pistoale cu bila EKOL !!!!
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Pareri pistoale cu bila EKOL !!!!
Salut baieti,
In sfarsit mi-a iesit si mie autorizatia pentru pistol !!!
am vazut in Pitesti la un magazin cateva pistoale marca EKOL, erau 4 modele. Pret bun, imagine ok, vanzatorul mi-a spus ca au teava din otel, calibru 9x22T. Dati-mi cateva sfaturi !!!
Va multumesc,
am vazut in Pitesti la un magazin cateva pistoale marca EKOL, erau 4 modele. Pret bun, imagine ok, vanzatorul mi-a spus ca au teava din otel, calibru 9x22T. Dati-mi cateva sfaturi !!!
Va multumesc,
Re: Pareri pistoale cu bila EKOL !!!!
Nu vreau sa te dezamagesc dar esti mai avantajat daca bei bani cu un prieten.
Last edited by gunsmith on Thu Mar 01, 2012 2:03 pm, edited 1 time in total.

H&K p 30
The most modern police pistols ever built !
Salut!avocado wrote:Salut baieti,
Va multumesc,
Calibrul este 10x22 din ce cunosc eu, în 9mm găseşti CZ83, Fort - mai multe modele sau Grand Power. Mai sunt şi revolverele Alfa,
dacă nu vrei musai pistol. Toate astea sunt arme serioase, din oţel. Mai e şi Tanfoglio în 10x22 ...
Am un Ekol Viper dar pe gaz, nu sunt arme extraordinare, fiind din zamak şi cu oţel pe ici pe colo, dar sunt mai ok decât zamacele
"occidentale" pentru că fac acelaşi lucru la bani puţini.
Sfatul este să frunzăreşti un pic forumul şi să te decizi mai apoi. Care ar fi bugetul? Personal cel mai mult apreciez Fortul în orice
model sau calibru şi Alfa Steel, singurele revolvere pe bilă construite din oţel, dar nici GP sau CZ nu-s de neglijat.
Depinde mult de buget, dacă nu iei o armă din oţel, atunci îs bune şi Streamer, Stalker sau ce modele turceşti mai sunt, dar trebuie
ţinut cont de faptul că-s mai fragile şi muniţia în 10x22 e slăbuţă. Mai merită aşteptat şi pistolul acesta:
http://arw.ro/forum/viewtopic.php?f=7&t=2684
Încă ceva, dacă te vei orienta spre o armă din oţel din cele enumerate mai sus e bune de ştiut că sunt 3 calibre, disponibile funcţie
de producător: 9mm (Fort, GP, Alfa, CZ), .45 rubber - Doar FORT, 10x28 - doar GP.
Spor la citit.
Salut,
Te contrazic, calibrul este 9x22t , mi-a aratat vanzatorul munitia. NU vreau sa spun numele munitiei dar este 9x22t .
Stima,
Te contrazic, calibrul este 9x22t , mi-a aratat vanzatorul munitia. NU vreau sa spun numele munitiei dar este 9x22t .
Stima,
Vezi ce calibru are trecut pe arma .

H&K p 30
Atunci e o noutate pentru mine, am văzut Ekol în 9mm pe gaz/blank dar pe bilă numai 10x22.avocado wrote:Salut,
Stima,
Oricum, cele enunţate mai sus, referitor la mărcile care fabrică arme de oţel rămân valabile.
Poţi spune marca muniţiei liniştit, e topic de "discuţii diverse" şi domnii de la Arrow sunt foarte
ok, trebuie să sari calul rău de tot să primeşti ban aici.
Salut,
Pe pistol scrie 9 P.A. iar munitia este 9x22t. Oricum, maine o sa merg iarasi in acel magazin si o sa mai am o discuti cu vanzatorul referitoare la ce sa aleg.
Stima,
Pe pistol scrie 9 P.A. iar munitia este 9x22t. Oricum, maine o sa merg iarasi in acel magazin si o sa mai am o discuti cu vanzatorul referitoare la ce sa aleg.
Stima,
-
Bruteforce
Fort 12 sau 17 cal 9mm sau ,45.
...pentru autoaparare. Pentru poligon ceva airsoft.
Форт 12РМ ,45-калибра
Probabil erau ca cele de aici: http://www.novarm.ro/ro/produse/15-Arme_de_autoaparare . Mă refer, desigur,
la cele marca Ekol. Ce să zic, dacă-s la un preţ asemănător cu Streamer sau Stalker.M906,atunci îs ok, eu nu aş
trage totuşi cu AKBC şi nici nu aş folosi arma intensiv. Dacă preţul e mai mare...atunci merită mai bine un pistol
din oţel.
Stalkerul 917, dacă va avea manşonul din oţel şi ţeava + un preţ "turcesc" eu cred că se va vinde foarte, foarte
bine. Per total, dacă ne uităm în special la preţ, turcii nu fac arme rele deloc.
la cele marca Ekol. Ce să zic, dacă-s la un preţ asemănător cu Streamer sau Stalker.M906,atunci îs ok, eu nu aş
trage totuşi cu AKBC şi nici nu aş folosi arma intensiv. Dacă preţul e mai mare...atunci merită mai bine un pistol
din oţel.
Stalkerul 917, dacă va avea manşonul din oţel şi ţeava + un preţ "turcesc" eu cred că se va vinde foarte, foarte
bine. Per total, dacă ne uităm în special la preţ, turcii nu fac arme rele deloc.
Buna dimineata,
Va multumesc pentru informatii. Am revenit la acel magazin si vanzatorul mi-a recomandat , dar cu un pret mai mare, un Tanfoglio 10x22t. M-am uitat pe net si ca design e ok, sper sa merite banii. Din cate am inteles eu din discutia cu baiatul de la magazin, o sa aduca si in calibrul 45, dar mai trebuie ceva timp. Am vazut si Fort-urile, da, robuste, cred ca merg destul de bine,am vazut doar pareri bune despre ele, dar nu am atatia bani. Ekol-urile sunt la 800 ron, Tanfoglio la 1600 ron. Fort-urile sunt la 2000 si 2500 !!
Va multumesc pentru informatii. Am revenit la acel magazin si vanzatorul mi-a recomandat , dar cu un pret mai mare, un Tanfoglio 10x22t. M-am uitat pe net si ca design e ok, sper sa merite banii. Din cate am inteles eu din discutia cu baiatul de la magazin, o sa aduca si in calibrul 45, dar mai trebuie ceva timp. Am vazut si Fort-urile, da, robuste, cred ca merg destul de bine,am vazut doar pareri bune despre ele, dar nu am atatia bani. Ekol-urile sunt la 800 ron, Tanfoglio la 1600 ron. Fort-urile sunt la 2000 si 2500 !!
Dacă Tanfoglio e cu ţeavă lisă, din lotul nou, e de luat în consideraţie. Dacă e cu opritor nu merită, mai bine iei Ekolul
direct, e mai ieftin şi fac cam acelaşi lucru. Forturile funcţionează impecabil, dar sunt scumpe, e drept.
Ce muniţie de 9mm au la magazin? E ok, rubrica de "discuţii diverse" permite.
Încă un argument "pro Ekol" în comparaţie
cu Tanfoglio este şi calibrul, în caz că nu au scos între timp în 9x22. În general, muniţia 9x22 traumatică de la noi e mai
bună ca 10x22. Da, Tanfoglio arată foarte bine, dar nu ştiu cât de bine stă cu fiabilitatea, prinderea ţevii pare cam fragilă.
Orice ţi-ai lua, să postezi impresii, teste, etc. şi...să nu ai nevoie de el în situaţii reale, doar în poligon!
Şi evită muniţia AKBC în Ekol, e posibil să fie prea puternică.
direct, e mai ieftin şi fac cam acelaşi lucru. Forturile funcţionează impecabil, dar sunt scumpe, e drept.
Ce muniţie de 9mm au la magazin? E ok, rubrica de "discuţii diverse" permite.
cu Tanfoglio este şi calibrul, în caz că nu au scos între timp în 9x22. În general, muniţia 9x22 traumatică de la noi e mai
bună ca 10x22. Da, Tanfoglio arată foarte bine, dar nu ştiu cât de bine stă cu fiabilitatea, prinderea ţevii pare cam fragilă.
Orice ţi-ai lua, să postezi impresii, teste, etc. şi...să nu ai nevoie de el în situaţii reale, doar în poligon!
Şi evită muniţia AKBC în Ekol, e posibil să fie prea puternică.
Am uitat sa va spun. Da Tanfoglio este cu teava fara opritor. Munitia de 9x22t pentru Ekol este marca Libra.
Fortul 17 in cal 9x22 este la 1800 ron, in magazinele arrow cat si la importatoravocado wrote:Buna dimineata,
http://arme.mldguns.ro/pistoale_cu_bila ... -r271.html
diferenta de 200 ron fata de Tanfoglio,arma care dea lungul timpului nu si-a dovedit fiabilitatea.

H&K p 30
-
Safe&Sound
on topic:avocado wrote:Buna dimineata,
Ekol-urile sunt la 800 ron, Tanfoglio la 1600 ron. Fort-urile sunt la 2000 si 2500 !!
Ekol este din antimoniu si in opinia mea e bun doar pentru impresionat necunoscatorii pentru ca daca te risti sa tragi ceva mai multa munitie serioasa in cal 9 mm Rubber cu el, ai ceva sanse sa se imparstie pe jos. Singura munitie cu care tragi fara riscuri cu acet pistol este cea turceasca fie de la YAS fie de la Ozkursan, in rest, munitiile Snail/Libra sau Fort sau AKBS cred ca sunt prea puternice pentru o arma din antimoniu deci prezinta ceva riscuri pentru arma si tragator.
off topic:
Tanfoglio, nu sunt sigur dar cred ca are si elemente din antimoniu insa cea mai proasta chestie la Tangfolio este calibrul 10X22 pentru ca munitia comercializata la noi in acest calibru este fie scumpa fie slaba fie imprecisa fie toate trei la un loc. Cred ca datorita munitiei existente la noi pe piata in acest calibru e de preferat un Streamer de 6 milioane decat un Tanfoglio de 16.
Din experienta si cunostintele acumulate dupa mai multi ani de tras cu arme cu glont si cei cativa ani de tras cu aproape toate modelele de arme cu bile de cauciuc pot spune cu siguranta ca singurele arme cu bile de cauciuc ce merita luate in calcul pentru achizitie sunt urmatoarele: toate modelele de la Fort(indiferent de model/calibru), revolverele Alfa Steel(indiferent de model), si poate si CZ83(chiar si asa cu gaura aia in camera cartusului).
As fi inclus si semiautomatele cu bile de cauciuc de la Grand Power in aceasta lista dar nu o fac din doua motive si anume acea problema serioasa la garda tragaciului si al doilea motiv este solutia tehnica aleasa de fabricant pentru asamblarea tevii pe frame-ul din polimer. Garda tragaciului se uzeaza prematur fapt ce cauzeaza apoi niste anomalii periculoase in functionarea armei iar asamblarea tevii in "coada de randunica" pe frame mi se pare o solutie nefericita pentru ca in acel punct apar forte de torsiune mari datorita utilizarii munitiei puternice dedicate acestor arme si exista suspiciuni (chiar si probe video) ca acea asamblare nu rezista in timp. Pentru ca acele probleme exista lista mea ramane limitata la cele trei marci.
Last edited by Safe&Sound on Tue Mar 06, 2012 7:50 pm, edited 3 times in total.
-
vasilejudecatorul
Poate sunt off topic, am luat un Tanfoglio vinerea trecuta, merge foarte bine. Nu stiu de ce colegul a spus ca munitia e proasta sau scumpa. Oricum, sunt multumit de el.
Scuze, l-am luat din Radauti.
Da, ai dreptate , si pistoalele Fort sunt de luat in calcul dar e pretul cam mare. Cu diferenta de bani, am luat o gramada de munitie.
Sa auzim de bine,
Scuze, l-am luat din Radauti.
Da, ai dreptate , si pistoalele Fort sunt de luat in calcul dar e pretul cam mare. Cu diferenta de bani, am luat o gramada de munitie.
Sa auzim de bine,