CATEVA INTREBARI

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

SHADOWRIDER

CATEVA INTREBARI

Post by SHADOWRIDER »

Salutare.

Sunt novice in domeniu, de abia am inceput dosarul pentru permisul de port arma, asa ca niste lamuriri sunt bine venite. :D

1. Intrebare: pentru achizitionarea unei arme neletala cu bile de cauciuc in afara de permisul de port arma este nevoie si de autorizatie de achizitionare? Am vazut in l 295/2009 la armele letale insa nu MI-A FOST CLAR daca se aplica si cele neletale.

2. Eu sunt "infectat" si de airsoft si am in "dotare" - Beretta M9 - replica si imi place f. mult.
Ca si pistol neletal imi face cu ochiul FORT 12RM cal. 45 (am citit discutiile de aici si filmuletele din poligon cuprivire la fiabilitate si sunt impresionat).
Am cautat varianta de la Beretta cu bile de cauciuc cal. 9 mm sau 45 . Am gasit un magazin in Arad care prezinta doar pistoalele - foto- fara sa detalieze. Sa inteleg ca nu exista varianta neletala cu bile de cauciuc?

Daca ar fi sa alegeti intre Glock - Beretta - Fort - sa zicem ultimele doua integral din otel , cal45 .

Ce ati alege?

3. Ce se intimpla cu Glock-ul neletal? Am inteles eu bine sau nu se doreste sa fie comercializat "la bucata".

Multumesc !:)
aurorauno

Re: CATEVA INTREBARI

Post by aurorauno »

Nu stiu ce ai vazut tu dar ai inteles gresit.Si la letala si la neletala,dupa depunerea actelor ti se emite o autorizatie de cumparare,in baza ei orice magazin care comercializeaza arme iti vinde pistolul respectiv,tu te intorci cu el la politie,in maxim 3 zile daca nu ma insel,si ti se face permisul de port-arma.Deci autorizatia e una,permisul e alta,nu in baza permisului iti poti cumpara arma,el apare cand deja o ai!
Nu exista Beretta cu bile de cauciuc!Doar prin tarile ex-sovietice se crede ca biluta aia de cauciuc poate inlocui glontul petru autoaparare,in tarile occidentale ori interzic armele ori dau voie la ce inseamna de fapt o arma-pe glont!
Daca e sa alegi din ce enumeri tu nu ai decat o varianta:Fort, doar ea exista cu bila de cauciuc.Nici Glockul nu se preteaza sa faca jucarii d-astea,ce exista la ei ca arma neletala nu este cu bila ci cu glont de teflon,americanii le folosesc pentru antrenament,"comunitarii" de la noi le folosesc ca arma neletala,am indoieli ca sunt eficiente,cert este ca nu se comercializeaza presoanelor fizice,doar institutiilor.
Asa ca spor la cumparaturi,Fort este invingator!
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
dcrist

Post by dcrist »

Glock si Beretta nu fac arme cu munitie de cauciuc, Glock produce un tip de arma less lethal in cal.9 de culoare albastra, nu se comercializeaza catre civili nici arma nici munitia http://www.always-on-target.com/cartrid ... ing_en.php , le vezi pe la comunitari sunt arme pentru antrenament cu munitie de antrenament care nu se foloseste impotriva oamenilor, dar ai nostri ca brazii cu mucii pe piept :mrgreen: Asa ca ai ramas cu o singura optiune din 3 :wink:
Si eu si aurorauno am postat simultan :lol:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
SHADOWRIDER

Post by SHADOWRIDER »

Multumesc pt raspunsuri.

Este clar ca acum mi s-a simplificat fff mult alegerea. Fort 12RM wins! Pentru transportul armei de la magazin la politie pentru inregistrare, permis etc., este nevoie de vreo cutie speciala?
Mai am o intrebare: unde este situat poligonul? Cand pot veni sa vad "pe viu" un Fort 12 RM in actiune? De fapt: exista un calendar al intinlirilor sau poligonul este vizitat non stop?

Multumesc.
aurorauno

Post by aurorauno »

Nu iti trebuie cutie speciala,eu unul mi-am dus arma la politie direct de la magazin,asa cum am primit-o asa le-am dus-o.Normal ca nu o duci cu munitie in incarcator,desi la neletale banuiesc ca nu iti poti cumpara dinainte,la letale poti lua,ca se face testul balistic.
Poligonul care?Vad ca te referi la un poligon anume,dar care-i ala?Noi astia de aici nu avem un poligon al nostru,am vrea noi :D Esti din Bucuresti?Daca da ai ca optiune poligonul UTI,langa Piata Sudului,acolo poti inchiria arma si trage,sa vezi cum se comporta. http://www.poligondetir.ro/ e site-ul lor,faci programare telefonica in prealabil.Mai sunt poligoane,dar in aer liber si la care,din cate stiu eu,nu poti inchiria arma neletala ca sa o testezi.Alta varianta de a vedea pe viu este sa te ajute un posesor de Fort de pe aici,eu unul nu te pot ajuta :D
'
dcrist

Post by dcrist »

La achizitionarea armei neletale iti poti cumpara si ratia de 100 de boabe, la letale doar 50 :evil:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
aurorauno

Post by aurorauno »

Nu stiam ca si la neletale iti permite sa cumperi.Eu sunt curios daca vre-un armurier mi-ar da 100,la letala,ca asa am trecut in permis :D
'
tiger

Post by tiger »

dcrist wrote:La achizitionarea armei neletale iti poti cumpara si ratia de 100 de boabe, la letale doar 50 :evil:

Nu se poate.
La cumpararea cartuselor trebuie trecut in registrul acela special datele de pe permis.
Pe autorizatie nu ai nici o data gen serie, nr, etc. Si eu am intrebat prima oara cand am cumparat arma si a ras armurierul de mine vreo cinci minute :oops: . Dupa care mi-a spus ca personal nu are nimic cu mine, deci nu-mi vrea raul si ca meseria lui chiar ii place, nu vrea sa si-o schimbe :lol:
bozo

Post by bozo »

Gresesti, pe autorizatie poate fi trecut, si de cele mai multe ori e trecut si un numar de cartuse pe care le poti achizitiona in baza acelei autorizatii, iar armurierul trece in registru numarul autorizatiei.
La tragerea experimentala e chiar obligatoriu sa ai cartuse.
bozo

Post by bozo »

Si chiar ai pe autorizatie numar unic.
dcrist

Post by dcrist »

tiger wrote:
dcrist wrote:La achizitionarea armei neletale iti poti cumpara si ratia de 100 de boabe, la letale doar 50 :evil:

Nu se poate.
La cumpararea cartuselor trebuie trecut in registrul acela special datele de pe permis.
Pe autorizatie nu ai nici o data gen serie, nr, etc. Si eu am intrebat prima oara cand am cumparat arma si a ras armurierul de mine vreo cinci minute :oops: . Dupa care mi-a spus ca personal nu are nimic cu mine, deci nu-mi vrea raul si ca meseria lui chiar ii place, nu vrea sa si-o schimbe :lol:
Poate ar fi cazul sa si-o schimbe :mrgreen:
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

aurorauno wrote:Nu stiam ca si la neletale iti permite sa cumperi.Eu sunt curios daca vre-un armurier mi-ar da 100,la letala,ca asa am trecut in permis :D
Armurierul nu prea are nici o treaba, la un eventual control prin care s-ar depista neregula, el se poate apara destul de eficient invocand ca el a vandut cantitatea maxima prevazuta in permisul cumparatorului. Politistul care a comis eroarea insa, raspunde in solidar cu dv daca la un moment dat se gasesc in posesia dv mai mult de 50 de cartuse cat va permite legea.
marshall

Post by marshall »

bozo wrote:Gresesti, pe autorizatie poate fi trecut, si de cele mai multe ori e trecut si un numar de cartuse pe care le poti achizitiona in baza acelei autorizatii, iar armurierul trece in registru numarul autorizatiei.
La tragerea experimentala e chiar obligatoriu sa ai cartuse.
De acord. Chiar la prima arma am putut sa cumpar si munitie, desi nu se eliberase nici un permis, doar in baza autorizatiei.
Armurierul era unul foarte serios, dincolo de orice dubiu.
CZ 83
FORT 14R
tevez

Post by tevez »

Dacă pe autorizaţie scrie şi muniţie, atunci se poate cumpăra şi muniţie. La carabine şi pistoale cu glonţ trebuie neapărat
boabele alea care rămân ca "martor" la IPJ cumpărate odată cu arma, ca să o poată înscrie.
Image
Image
cris091

Post by cris091 »

salut, la mine pe autorizatie nu scrie nimic la capitolul munitie oare de ce? sunt tare curios daca o sa imi spuna ca imi trebuie si munitie dupa ce ma voi duce sa inscriu pistolul. :roll:
Post Reply