Indicatii pt. o arma autoaparare eficienta!

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

incepator2

Indicatii pt. o arma autoaparare eficienta!

Post by incepator2 »

Buna seara! as dori sa incep cu precizarea ca nu sunt un pasionat,cunoscator sau prea bine informat...
Datorita faptului ca lucrez cu valori am nevoie de un pistol de autoaparare - neletal - cat mai eficient. Nu stiu ce e indicat - aer comprimat sau bile sau gaz sau care e diferenta intre ele - sau ce acte sunt necesare. Dar am decis ca in urma sfaturilor in privinta acchizitiei unui anumit tip de pistol ce le voi primi aici , sa ma interesez mai apoi despre documente.

Buget : 1500-2000 lei

Am frunzarit putin forumul si am observat ca si munitita conteaza. Pe cei ce vor avea timpul si bunavointa sa imi raspunda ii rog sa faca precizari si in aceasta privinta.

Va multumesc anticipat!
7Coline

Re: Indicatii pt. o arma autoaparare eficienta!

Post by 7Coline »

Fort in .45
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
dcrist

Post by dcrist »

Daca esti din Bucuresti, du-te la poligonul UTI si trage cu armele neletale care le au acolo, vezi care iti place si pe aia o cumperi :wink:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
barthy

Post by barthy »

Si recomandabil ar fi sa studiezi si legislatia in domeniu. Te va feri de multe belele.
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
7Coline

Post by 7Coline »

dcrist wrote:Daca esti din Bucuresti, du-te la poligonul UTI si trage cu armele neletale care le au acolo, vezi care iti place si pe aia o cumperi :wink:
Cu o mica precizare : ia in considerare si munitia . Mie imi place mult walther ppk , dar ca arma de autoaparare e periculoasa pentru detinator. :)) :D

IRESPONSABIL²
incepator2

Post by incepator2 »

@7coline , in ce sens periculoasa? nu este sigura sau poate cauza leziuni grave?
dcrist

Post by dcrist »

Cauzeaza leziuni grave posesorului, daca trage intr-un individ bine imbracat si la peste 100 de kile :twisted: si care stie ,,oleaca de bataie" :lol:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
incepator2

Post by incepator2 »

:)) ok, i will remeber that .
tiger

Post by tiger »

dcrist wrote:Cauzeaza leziuni grave posesorului, daca trage intr-un individ bine imbracat si la peste 100 de kile :twisted: si care stie ,,oleaca de bataie" :lol:

Valabil pentru toate asa zisele "arme autoaparare", indiferent de calibru, marca sau culoare. :lol:
Daca nu stii unde sa-l "mangaii"... te va mangaia el. :wink:
Remember si lucru asta "incepator2".
dcrist

Post by dcrist »

Te contrazic, anumite tipuri de munitie cu cauciuc sunt in stare sa te calmeze definitiv daca sunt trase sub o anumita distanta si in anumite locuri :twisted:
incepator2

Post by incepator2 »

Problema se pune in felul urmator: eu am 102 kg, 1,85m si practic un sport de contact .
Nu imi este teama de toti manelarii, jmecherii de coltu blocului, cefe late (si burta pe masura) etc...
Eu am nevoie de o arma cu care sa fac fata la 2-3 indivizi de aceeasi calibru cu mine si/sau inarmati cu bate,sabii etc.

In urma acestor "lamuriri" astept noi precizari.
incepator2

Post by incepator2 »

am mai citit pe undeva de un pistol Baikal Mp 471 si era tare laudat doar ca nu am mai gasit inf. despre acest pistol... stie cineva despre ce e vorba? e o greseala de exprimare ?

(am gasit mp 446 etc...)
7Coline

Post by 7Coline »

incepator2 wrote:Problema se pune in felul urmator: eu am 102 kg, 1,85m si practic un sport de contact .
Nu imi este teama de toti manelarii, jmecherii de coltu blocului, cefe late (si burta pe masura) etc...
Eu am nevoie de o arma cu care sa fac fata la 2-3 indivizi de aceeasi calibru cu mine si/sau inarmati cu bate,sabii etc.

In urma acestor "lamuriri" astept noi precizari.
Nu ai nevoie de un pistol pentru asa ceva . Cauta sa iti iei un ak-74u.

IRESPONSABIL²
barthy

Post by barthy »

incepator2 wrote:am mai citit pe undeva de un pistol Baikal Mp 471 si era tare laudat doar ca nu am mai gasit inf. despre acest pistol... stie cineva despre ce e vorba? e o greseala de exprimare ?

(am gasit mp 446 etc...)
MP 471 este un pistol cu bile de cauciuc in cal. 10x23 folosit de fortele de ordine in Rusia.
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
incepator2

Post by incepator2 »

:)

@barthy ok, asta spune destul, ramane problema gasirii.
Post Reply