Lunete potrivite pentru HUNTER440 sau MAXIMA de 5,5mm
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
Guest
Am cautat pe internet despre aceasta problema care am intalnit-o si eu si intradevar am mai gasit astfel de cazuri la lunete de vanatoare pe AC-uri.Singura solutie ar fi doar suport de luneta cu picioare ajustabile.Ce sa fac?Sa sun la firma?Este posibil sa aduceti si suporti de luneta ajustabili pe inaltime?
ADRIAN
"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
AC Sniper mi-am luat azi o luneta Bushnell 6-12x44 cu reticul luminos.M-am informat si eu la persoane care se pricep ( cred) mult mai bine decat mine si sper ca am facut o alegere mai buna . Am facut o comparatie intre Narconia 6x42 Luxus si Bushnell 6-12x44 si am observat ca imaginea este mult mai buna in momentul in care vizualizezi o anumita tinta. Nici pretul nu a fost prea piparat . Narconia pe distante scurte nu avea o imagine clara si se pare ca este buna la distante de peste 100 m. Am sa mai intreb si eu pe aici prin Arad daca nu merge careva in Ungaria si poate rezolvam cumva problema ta. Noroc
Ar fi super daca as putea face rost de un astfel de suport de luneta cu picioare ajustabile.Daca poti sa faci rost de asa ceva eu sunt primul care am nevoie.Luneta ta Bushnell 6-12x44 este speciala pentru ac-uri,banuiesc cat despre calitatea superioara a imaginii este si normal,Bushnell bate Norconia la acest capitol.Sunt curios la ce pret ai luat luneta din Arad iar daca poti sa vorbesti cu cineva in legatura cu prinderea ajustabila pe inaltime pentru luneta,fii sigur ca eu sunt interesat de asa ceva pentru ca de aici din Romania nu gasesc cu siguranta.
ADRIAN
Maine am sa merg la magazin sa-mi monteze ei luneta si sa o regleze am sa-i intreb de suporturi ajustabile pt. luneta si daca pot sa-mi aduca de afara am sa-ti spun si am sa intreb si de pret (chiar daca nu stie tipul de la magazinul de arme merge ff des in germania si am sa-l rog sa se uite )Dupa ce o aranjeaza arma am sa-i fac cateva poze si am sa le pun pe net . Daca cunosti numele firmei care le produce ar fi si mai bine. Ok.
Gamo si B-Square produc astfel de suporturi ajustabile pe inaltime pentru lunete iar de preferat sunt suporturile dintr-o singura piesa cum este acesta http://www.pyramidair.com/cgi-bin/acces ... ory_id=599 Gamo ar fi de preferat pentru ca este facut special sa se potriveasca pe sinele de arme Gamo dar si B-Square sunt bune daca se potrivesc la o sina intre 11-12mm,sunt destul de inalte pentru a se potrivi la diametrul lentilei de 40mm si au inelele potrivite pentru lunete cu corpul cilindrului de 1 inch.B-Square sunt facute special pentru anumite tipuri de arme cu aer comprimat asa ca la o Hunter Maxima s-ar putea sa nu se potriveasca la sina de prindere care este intre 11-12mm.Cu alte cuvinte trebuie sa fie un suport de luneta ajustabil pe inaltime care sa se potriveasca pe o Maxima de la Gamo sau pe un Hunter 440.
ADRIAN
Trebuie sa aiba o rotita de reglaj sub primul inel de prindere(cel de langa patul armei) dupa cum se vede si in imagine.Este si suport dintr-o singura piesa dar fix si produs de Gamo.Cu alte cuvinte la un astfel de suport ajustabil pe inaltime trebuie sa se poata regla primul inel la o inaltime pe cand cel de-al doilea sa se poata cobori cu aceeasi inaltime pentru a se mentine panta dar cele 2 inele trebuie sa ramana in acelasi plan inclinat astfel incat sa nu se exercite presiuni inegale asupra tubului lunetei.Deci luneta trebuie sa apara putin inclinata cu partea dinspre unde privesti prin luneta un pic in sus iar cu cealata parte putin in jos.
Last edited by AC Sniper on Mon Feb 27, 2006 9:44 pm, edited 1 time in total.
ADRIAN
Crede-ma nu stiu prea bine cum ar trebui sa fie aceste suporturi ajustabile,doar din ce am citit si inteles de pe web dar intr-un magazin de profil cu siguranta vanzatorul ar intelege despre ce este vorba daca i-ai da cateve detalii.
ADRIAN
AC Sniper am pus cateva poze cu arma dupa ce am montat si luneta. Inca nu am tras, poate ma duc zilele astea pana in poligon. Despre problema ta am discutat cu cei de la cele doua magazine de arme din Arad si mi-au spus ca asa ceva nu au avut pana acum , dar ca dispozitivul este interesant si ca in mod cert daca gasesc ma anunta. Mi-au dat si o idee pe care ar trebui sa o iei in calcul in sensul ca daca ai pe cineva in Spania o poate trimite prin posta ,dispozitivul nu este nici greu nici voluminos si nu cred sa ai probleme la ridicarea coletului ( nu multi se pricep la ce se foloseste)
Maxima 6.35+Bushnell 6-12x44