Din cand in cand mai descopar pe internet arme care pur si simplu ma incanta, fie prin aspect fie prin performante, si merita postat linkul respectiv pentru a vedea si poporul "articolele" care noua ne sunt interzise.
Acum am dat de aceasta RWS Diana 350 Magnum ... 1250fps in .177, adica vreo 375m/s , si e spring piston.. eu nici macar nu stiam ca ating vitezele astea.. foarte tare, dar oare cum se comporta un pellet de cal 4.5 la viteza asta? Ei recomanda doar SuperMag pellets, care au 9.3 grains in cal 4.5, adica 0.6 grame, dar si pretul e de 10$ pt 500 de bucati http://www.compasseco.com/shop/prod_sho ... _no=RWS350
Ajuns pe aripile gandului, imi caut cheile prin vaile encefalului, ajung sa-mi pun problema originii timpului, culorii primordiale a universului, sau a unui capat al lui...
Sunt sigur că s-a mai pus întrebarea şi îmi cer scuze că o repet: legea interzice numai comercializare de arme cu viteza mai mare de 220 ms sau şi deţinerea lor (cumpărare din străinătate de persoană fizică)? Realizez că am suficienţi prieteni care circulă des peste graniţă şi poate...
Detinerea, Marius. Nu poti inregistra o arma la politie daca are viteza peste 220 m/s, si deci poate o bagi in tara, dar esti in ilegalitate cu ea. Deviem de la topic
Ajuns pe aripile gandului, imi caut cheile prin vaile encefalului, ajung sa-mi pun problema originii timpului, culorii primordiale a universului, sau a unui capat al lui...
Despre Diana 350 Magnum s-a discutat foarte mult pe forumul airguns si pot sa va spun ca in realitate nu poate mai mult de 1140fps(347m/s) in cal 4,5 si 870fps(265m/s) in cal.5,5 si asta cu cele mai usoare pelete.Vezi www.straightshooters.com.Doar Gamo Hunter 1250 Hurricane ajunge in cal 4,5 la viteza de 1230fps(375m/s) testat fiind cu cele mai usoare pelete,apropiindu-se mai mult de viteza data de producator.Astfel de ac-uri care dezvolta la pelete viteze supersonice sunt de preferat a fi folosite doar cu cele mai grele pelete ca viteza sa scada sub pragul supersonic.Un pelet la viteza mai mare decat cea a sunetului este puternic destabilizat de pe traiectorie la trecerea de la viteza supersonica la viteza subsonica.Cu alte cuvinte nu vei avea precizie cu el decat cat timp are viteza supersonica.Oricum armele cu aer comprimat se comporta extraordinar la viteze de pana in 300m/s.
Last edited by AC Sniper on Wed Feb 15, 2006 8:27 pm, edited 1 time in total.
ADRIAN
"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
Alegzandru wrote:Detinerea, Marius. Nu poti inregistra o arma la politie daca are viteza peste 220 m/s, si deci poate o bagi in tara, dar esti in ilegalitate cu ea. Deviem de la topic
Si daca cumperi o astfel de arma si n-ai acte pe ea pentru ca primul proprietar pur si simplu nu le mai are si spui ca arma este second-hand si vrei s-o inregistrezi crezi ca la politie iti verifica daca are mai mult de 220m/s.Am un prieten care si-a cumparat o astfel de arma de la cineva din tara si o are si inregistrata la politie cu acte in regula.
ADRIAN
"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
Ce sa zic.. se poate, dar daca se apuca "sepcile albastre" sa caute date cumva daca nu le prezinti nici un act, si sa gaseasca pe net de exemplu viteza indicata de producator? Risti facand asta..
Ca tot suntem la RWS, cam tare arma asta gasita pe site-ul prezentat de Sniper http://www.straightshooters.com./rws/rdca707.html
..si aici o "derivata" http://www.straightshooters.com./rws/rdca707c.html
Am citit pe site cum ca 350 are viteza "umflata" intentionat de producator, si probabil ca nici CA-707-urile nu au 1200fps in cal .22, dar totusi armele sunt superputernice si au un aspect teribil.
RWS CA 707 nu este o arma asa de grozava deoarece are prea mic rezervorul de aer comprimat asa ca la full-power tragi cu ea de 8,10 ori si urmeaza sa tragi la pompa de 150 de ori.Cam mare diferenta.Arma are cam 300m/s viteza initiala(e drept cu pelete Eun Jin) ceea ce o face foarte puternica dar nu are un aspect prea placut pentru o arma(prea groasa,parca-i bock de vanatoare si nu arma de precizie cu teava ghintuita).Cat despre "sepcile albastre" cum le spui tu,te asigur ca majoritatea dintre ei daca nu toti nu-i preocupa ac-urile,nu stiu ce-s alea pcp-uri iar daca le spui ca exista "arme cu pompa" iti rad in nas.Daca vrei sa stii multi dintre politai(cu experienta,cica) daca vad un ac cu butelie de aer comprimat zice ca nu-i mai puternic decat un pistol cu CO2 si mai si rad de tine si-ti zic:...ia-ti una cu arc,nene,de aia' care se armeaza sub teava ca alea-s puternice,nu de astea cu CO2,ca astea-s de caterinca... Problema este ca n-are romanul bani sa-si cumpere pcp-uri nu ca nu s-ar putea sa-ti cumperi asa ceva.
ADRIAN
Oare cum o fi sa ai 1250fps (cu micile exagerari de rigoare ) in cal .22 si sa mai fie si PCP, astfel ca nu ai probleme cu reculul, si in combinatie cu o luneta buna rezulta un kill_machine in toata regula . Oare te-or mai crede Sniper "sepcaliosii" ca e o arma in limitele legii, dupa prima impresie lasata doar de aspecul pustii? Sau or zice ca i-ai furat-o lui Predator http://www.airgundepot.com/airforce-con ... 1043c.html
Un PCP in 1250 fps face un zgomot la viteza asta de nu poti sa tragi nicaieri cu el fara sa te auda cineva.Ce daca ai arma inregistrata ca nu poti nicaieri sa tragi cu ea fara sa atragi atentia si sa te trezesti cu reclamatii pe cap.Mai bine un break-barrel la 900fps in 5,5.E mult mai silentios( si cu un tunning corespunzator) chiar daca nu este la fel de precis.PCP-urile de mare putere au nevoie obligatoriu de amortizor de zgomot,altfel iti sparg timpanele si atrag o multime de spectatori.
ADRIAN
Pai si FX-urile sau Airforce-urile si in general armele astea scumpe nu au amortizorul ala de sunet? Cred ca o arma ideala ar fi un PCP in 5.5 cu viteza de 1000fps si o magazie de pelleturi. Acum daca e sa cautam nod in papura la orice tip de arma AC, ne da ca cele cu piston au recul, cele PCP fac zgomot si faci flotari inverse dand la pompa ca e prea scump compresorul etc.
Marius Iulian avea un Airforce Condor, poate ne spune el mai multe despre arma asta.
Last edited by Alegzandru on Mon Feb 27, 2006 2:19 pm, edited 1 time in total.
Air Force Condor este arma lui Marius si nu cred sa ne dea prea multe detalii despre ea.Intradevar un PCP in 5,5,1000fps,shrouded match-barrel,tragaci match,amortizor de zgomot,magazie de cel putin 8 pelete si autonomie de focuri la full-power fac dintr-un ac arma ideala de tir.Cat despre compresor ai nevoie de asa ceva doar daca tragi intens cu arma si ai de umplut rezervoare de capacitate mare cu aer comprimat,altfel o pompa este de ajuns.Dezavantajul la pompa este acela ca ultimele 20-30 de pompe vor fi cele mai greu de dat pentru ca rezervorul de aer comprimat sa ajunga la presiunea recomandata de producator.Si ar mai fi dezavantajul ca la fiecare 5 minute trebuie obligatoriu sa faci o pauza ca sa nu fortezi pompa.O smecherie ca sa dai mai usor la ultimele 20-30 de pompe ar fi sa te lasi cu toata greutatea corpului pe pistonul pompei,dar asta merge daca esti de 85-90 de kg.Daca esti mai slabut exista si aici o solutie.Iei un rucsac ,bagi in el orice numai sa fie de vreo 15kg,il pui in spate si ai rezolvat problema.Am uitat sa va spun ca rezervorul cu aer comprimat cu cat este de capacitate mai mare cu atat este mai greu de adus la presiunea necesara cu o pompa,dar este posibil dupa cum am spus mai sus.
ADRIAN
Alegzandru wrote:Pai si FX-urile sau Airforce-urile si in general armele astea scumpe nu au amortizorul ala de sunet?
Nu,amortizorul de zgomot il cumperi separat,asta daca ai de unde.La un Theoben Mark II am vazut un amortizor de zgomot foarte performant(Vortex) si inclus in pretul armei.Insa la oferta poti sa cumperi arma cu tot cu amortizor pe ea si iesi mai ieftin decat daca platesti fiecare piesa in parte.Ar mai fi Talon SS cu amortizor de zgomot inclus in pret si noul Talon Condor-versiunea cu amortizor integrat,asemanator cu Talon SS.Vezi http://www.ctico.com/talon.htm
ADRIAN
Aspect cam robust, dar da senzatia de putere non limited. Cititi descrierea de pe link care cred ca o sa justifice pretul. E facuta in intregime manual, un fel de Rolls Roys al PCP-urilor http://www.airgunwarehouseinc.com/lomkpr.html
Da este superba intradevar dar la un ac de performanta eu as cauta mai intai sa fie foarte precis,foarte fiabil,silentios si puternic,rezistent si de calitate lasand la urma look-ul care la un astfel de ac mi se pare a fi cel mai putin important.La aspect eu cred ca trebuie sa exceleze mai mult spring-piston-urile ca sa mai treci cu vederea celelalte dezavantaje fata de pcp-uri.
ADRIAN