Pareri Fort 17-R ,45
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: Pareri Fort 17-R ,45
Ma uitam la cele scrise mai sus de catre colegii mei (cei care poseda calibrul .45, sau sunt in cunostiinta de cauza) si vreau sa va relatez si eu o intamplare, cu mentiunea ca nu fac reclama marcii Fort sau a calibrului .45, ci pur si simplu sunt un posesor multumit al acestei marci si doresc sa informez cat mai exact noii veniti:
Saptamana trecuta, cu ajutorul unei cunostiinte, am avut "privilegiul" de a trage cu Fortul meu 12 cal. 45 in poligonul Jandarmeriei.In momentul in care am ajuns acolo, aveau sesiunea de trageri cei care dadeau examenul pentru vanatori, asa ca am asteptat cuminte sa termine de tras ei cu niste pocnitori de Geco.Tin sa mentionez ca din toti participantii, nu cred ca au fost mai mult de 2 care sa nimereasca tintele.Cunostiinta mea i-a spus maiorului de la jandarmi care coordona toata treaba ca am si eu o neletala pe care vreau sa o incerc.Dupa ce au terminat toti de tras si au plecat spre sala de curs, m-am dus si eu la linia de tragere, nesupravegheat de nimeni, deoarece aveam o "amarata" de neletala.In momentul in care am tras primul foc, s-au intors toti spre mine, iar maiorul respectiv a venit in fuga si m-a intrebat cu ce trag.I-am spus ca este munitie cu bila de cauciuc calibrul 45.Am tras un incarcator de la 10 m pe care l-am grupat in tinta foarte frumos,desi nu sunt un mare tragator (intre timp toti se uitau ca la spectacol), dupa care maiorul m-a rugat sa-l las si pe el sa traga un incarcator.Le-a grupat pe toate in centrul tintei si mi-a spus ca a tras cu multe arme, dar a ramas impresionat de precizia, zgomotul si gaurile mari care la facea in tinta acest pistol cu munitia aferenta.Mi-a spus ca el crede ca este intradevar o arma de autoaparare foarte eficienta, chiar mai mult decat atat.Iar ca sa le raspund celor care au pareri proaste despre aceasta munitie:
1.am tras in zid de beton de la 10 m, au sarit mici bucatele din beton, iar bila am gasit-o intacta, nedeformata, putin zgariata in partea in care a avut impactul cu zidul, asa ca treaba cu "buretele de vase upgradat" pica
2.am nimerit tinta de la 23 m, eu care nu sunt un mare tragator, deci precizia este extraordinara
3.dupa zgomotul pe care-l face, flacara de la gura tevii, felul in care a lovit acel zid de beton, cantitatea de pulbere este mai mult decat suficienta, iar viteza este foarte mare, la fel si Joulii
4.dupa marimea gaurilor pe care le face in tinta, puterea de stopare este implicit foarte buna.Ce v-ar deranja mai mult, sa fiti intepat rapid cu un ac, sau sa primiti un pumn?
5.o fi tubul de 12, dar de grosimea lui fata de celelalte calibre nu spune nimeni? tubul este identic cu cel al calibrului .45 pe glont.Acela are suficienta pulbere sa arunce glontul?
6.un aspect foarte important legat de Fort ca si pistol, este ca am tras mai mult de 200 de cartuse si rapid si cu 8 in incarcator si unul pe teava si nu am avut nici macar un blocaj.
Multumesc.
Saptamana trecuta, cu ajutorul unei cunostiinte, am avut "privilegiul" de a trage cu Fortul meu 12 cal. 45 in poligonul Jandarmeriei.In momentul in care am ajuns acolo, aveau sesiunea de trageri cei care dadeau examenul pentru vanatori, asa ca am asteptat cuminte sa termine de tras ei cu niste pocnitori de Geco.Tin sa mentionez ca din toti participantii, nu cred ca au fost mai mult de 2 care sa nimereasca tintele.Cunostiinta mea i-a spus maiorului de la jandarmi care coordona toata treaba ca am si eu o neletala pe care vreau sa o incerc.Dupa ce au terminat toti de tras si au plecat spre sala de curs, m-am dus si eu la linia de tragere, nesupravegheat de nimeni, deoarece aveam o "amarata" de neletala.In momentul in care am tras primul foc, s-au intors toti spre mine, iar maiorul respectiv a venit in fuga si m-a intrebat cu ce trag.I-am spus ca este munitie cu bila de cauciuc calibrul 45.Am tras un incarcator de la 10 m pe care l-am grupat in tinta foarte frumos,desi nu sunt un mare tragator (intre timp toti se uitau ca la spectacol), dupa care maiorul m-a rugat sa-l las si pe el sa traga un incarcator.Le-a grupat pe toate in centrul tintei si mi-a spus ca a tras cu multe arme, dar a ramas impresionat de precizia, zgomotul si gaurile mari care la facea in tinta acest pistol cu munitia aferenta.Mi-a spus ca el crede ca este intradevar o arma de autoaparare foarte eficienta, chiar mai mult decat atat.Iar ca sa le raspund celor care au pareri proaste despre aceasta munitie:
1.am tras in zid de beton de la 10 m, au sarit mici bucatele din beton, iar bila am gasit-o intacta, nedeformata, putin zgariata in partea in care a avut impactul cu zidul, asa ca treaba cu "buretele de vase upgradat" pica
2.am nimerit tinta de la 23 m, eu care nu sunt un mare tragator, deci precizia este extraordinara
3.dupa zgomotul pe care-l face, flacara de la gura tevii, felul in care a lovit acel zid de beton, cantitatea de pulbere este mai mult decat suficienta, iar viteza este foarte mare, la fel si Joulii
4.dupa marimea gaurilor pe care le face in tinta, puterea de stopare este implicit foarte buna.Ce v-ar deranja mai mult, sa fiti intepat rapid cu un ac, sau sa primiti un pumn?
5.o fi tubul de 12, dar de grosimea lui fata de celelalte calibre nu spune nimeni? tubul este identic cu cel al calibrului .45 pe glont.Acela are suficienta pulbere sa arunce glontul?
6.un aspect foarte important legat de Fort ca si pistol, este ca am tras mai mult de 200 de cartuse si rapid si cu 8 in incarcator si unul pe teava si nu am avut nici macar un blocaj.
Multumesc.
CZ 75 SP 01 SHADOW cal. 9x19
-
anghelache
Din cele 8 cartuse cand ajung acasa scot 3.Ma gandesc la arc.Trebuie sa le scot pe toate sau pot sa le las pe toate?
-
Safe&Sound
easykick, excelent review!
anghelache, sa-l stapanesti sanatos si fara incidente! Lasa-l linistit incarcat la capacitate maxima ca n-are nimic.
anghelache, sa-l stapanesti sanatos si fara incidente! Lasa-l linistit incarcat la capacitate maxima ca n-are nimic.
Al meu stă cu 8 permanent, nu m-am gândit că ar putea avea ceva, ştiind de la colegii care au Fort 17 9mm de ani buni, luat din Rep.anghelache wrote:Din cele 8 cartuse cand ajung acasa scot 3.Ma gandesc la arc.Trebuie sa le scot pe toate sau pot sa le las pe toate?
Moldova că nu sunt probleme, ba se mai şi înmoaie arcul, ceea ce uşurează încărcarea. Încărcătorul de rezervă e foarte rar plin, dar
singura diferenţă faţă de ce de "zi cu zi" e că e mai greu de încărcat. Poate în timp foarte îndelungat să se înmoaie arcul prea mult,
dar nu cred.
http://www.youtube.com/watch?v=nma8towBOzE
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=H35_QZhRQkA
http://www.youtube.com/watch?v=BvMNWrXfnOc
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=H35_QZhRQkA
http://www.youtube.com/watch?v=BvMNWrXfnOc
Last edited by sith on Tue Nov 15, 2011 5:58 pm, edited 2 times in total.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
-
Dualjackal
Este recomandat sa il tii incarcat la capacitate maxima o perioada de timp, se mai lasa arcul.
Ai grija sa tii incarcatorul incarcat in compartimentul de munitie, nu in pistol. E modalitatea de "inmuiere" a arcului agreata de baietii care au venit azi de dimineata sa verifice cum imi pastrez pocnitorile; daca te gasesc cu pistolul incarcat, nu e ok.
Ai grija sa tii incarcatorul incarcat in compartimentul de munitie, nu in pistol. E modalitatea de "inmuiere" a arcului agreata de baietii care au venit azi de dimineata sa verifice cum imi pastrez pocnitorile; daca te gasesc cu pistolul incarcat, nu e ok.
Ca sa citez din dcrist, care cita din lege:Dualjackal wrote:Este recomandat sa il tii incarcat la capacitate maxima o perioada de timp, se mai lasa arcul.
ART. 15
Muniţia destinată armelor letale se păstrează numai în dulapuri metalice, în casete sau, după caz, în compartimente separate faţă de cele în care se păstrează armele pentru care este destinată, cu următoarele excepţii:
a) în cazul armelor de apărare şi pază, poate fi păstrată împreună cu acestea o cantitate de cel mult 12 cartuşe destinate unei singure arme;
de aici eu inteleg ca o arma poate fi pastrata impreuna cu munitia corespunzatoare, asta daca aplicam la neletale regulile de la letale (care sunt mai restrictive)
Ma insel? Pareri?
CZ 83
FORT 14R
FORT 14R
Prin similitudine cu letalele, la autoaparare se aplica regulile de la aparare si paza. Asa esti mai catolic ca papa. Aplici la niste pocnitori regulile de la letale.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
-
Dualjackal
Am citit si eu legea si v-am zis ce mi-au zis respectivii. Eu nu vroiam sa ma anturez cu ei, daca o sa ajunga la vreunul dintre voi si il tineti incarcat, va rog sa-mi comunicati si mie rezultatul.
-
vali.cristian
M-ati convins si eu vreau unul de 45 
Grand Power T12 cal. 10x28
Gammo extreme co2 cal. 5.5
CZ 912 cal.12x76
CZ 557 cal 7x64
Gammo extreme co2 cal. 5.5
CZ 912 cal.12x76
CZ 557 cal 7x64
Am si eu un '45 si sunt foarte multumit de el 
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
dcrist wrote:Am si eu un '45 si sunt foarte multumit de el
Mai uiti cite un detaliu neimportant 
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
-
Safe&Sound
Auzi...ia nu mai fi tu carcotas ca-s aceleasi tuburitevez wrote:.45 ACP, ai uitat să zici.