Singurul lucru care mai ramane sa il fac inainte de a-l achizitiona e sa merg la UTI sa trag cu ambele. Multam' fain baieti, o sa mai postez dupa ce merg la UTI si o sa il am in posesie.
Pareri Fort 17-R ,45
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
vali.cristian
Re: Pareri Fort 17-R ,45
Am luat nr de telefon de pe situl lor si am sunat azi dimineata la fortromania.ro-surpriza, mi-au raspuns cu MLD Guns, buna ziua
, cica ei sunt importatori. Cel care mi-a raspuns la telefon mi-a recomandat .45 cu toata increderea. Si mi-a raspuns la mai multe intrebari, printre care ca dintre 9mm si .45, la 20 de pistoale vandute cam 18 sunt pe .45, ca nu stie exact cata pulbere e in .45, dar ca proiectilul are la iesire aceeasi viteza, ceea ce la o masa mai mare a bilei inseamna "forta" de impact mai mare, ca .45 cauciuc deriva din .45 munitie de razboi, si ca e foarte populara si ca in curand or sa apara .45 rubber si de la alte firme.
Singurul lucru care mai ramane sa il fac inainte de a-l achizitiona e sa merg la UTI sa trag cu ambele. Multam' fain baieti, o sa mai postez dupa ce merg la UTI si o sa il am in posesie.
FORT 17R cal .45
-
vali.cristian
La postul de mai sus ma refer ca intre FORT 17R pe 9mm sau .45 din 20 de arme 18 sunt pe .45. Sa nu se inteleaga ca se vand astea .45 in nestire dintre toate armele 
FORT 17R cal .45
Sincer eu tot pe 9 mm as merge din urmatoarele considerente :
avantaje
1. nr. de cartuse in incarcator mai mare. In fort 14 intra 17, iar in fort 12 intra 15. Asta a fost si principalul motiv pentru care au pierdut teren revolverele si celebrele M1911 in calibrul .45 si s-a trecut pe 9x19.
2. preturi mai ok la munitie.
3. diversitate - mai multi producatori, importatori.
4. puterea in jouli variabila, poti alege pentru poligon o munitie mai ieftina -ozkursan-, dar precisa, iar in incarcator sa ai o munitie precisa si puternica -fort sau akbs-
5. puterea de patrundere mai mare fata de .45. Nu stiu cum se comporta .45 cand agresorul este imbracat mai gros, gen pufoaica.
6. pe 9 mm sunt si munitii mai puternice ca cea in .45 de la fort.
dezavantaje
1. gramajul bilei variaza in functie de munitie de la 0.4 g -libra- la 1.1g -akbs-, ceea ce face ca sa piarda energea cinetica mai repede ca .45 care are 1.4 g
avantaje
1. nr. de cartuse in incarcator mai mare. In fort 14 intra 17, iar in fort 12 intra 15. Asta a fost si principalul motiv pentru care au pierdut teren revolverele si celebrele M1911 in calibrul .45 si s-a trecut pe 9x19.
4. puterea in jouli variabila, poti alege pentru poligon o munitie mai ieftina -ozkursan-, dar precisa, iar in incarcator sa ai o munitie precisa si puternica -fort sau akbs-
5. puterea de patrundere mai mare fata de .45. Nu stiu cum se comporta .45 cand agresorul este imbracat mai gros, gen pufoaica.
dezavantaje
1. gramajul bilei variaza in functie de munitie de la 0.4 g -libra- la 1.1g -akbs-, ceea ce face ca sa piarda energea cinetica mai repede ca .45 care are 1.4 g
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
-
Self Defense
Parerea mea este ca o munitie de autoaparare (neletala) nu ar trebui sa aiba forta de penetrare ci forta de STOPARE ceea ce cal. 45 Rubber are din plin. Probabil are cea mai mare forta de STOPARE dintre toate munitiile si calibrele de pe piata datorita faptului ca are bila cea mai mare.sith wrote:Sincer eu tot pe 9 mm as merge din urmatoarele considerente :
avantaje
dezavantaje
Cu siguranta, cal. 45 doboara orice agresor (mare sau mic; imbracat sau dezbracat) pana la 14-15 metri fara probleme. Am vazut efectele acestui calibru si nu sunt deloc de neglijat.
Mie mi se pare cel mai bun calibru pt autoaparare in momentul de fata.
Fort 12RM cal. .45 Rubber
-
vali.cristian
Eu unul mi-l iau pentru autoaparare, nu vreau gauri in oameni si eventual dosar penal ca am ripostat cu o forta mai mare decat forta agresorului (merita toata ironia legea romaneasca, dar asta e un alt subiect de discutie). Banuiesc ca pana in 7-8 metri il nimeresc eu pe agresor. Cat despre poligon, precizie etc -sunt pe principiul ca daca vrei sa faci o treaba buna, ia-ti ceva dedicat, antreneaza-te, mergi la concursuri etc
FORT 17R cal .45
Un calibru care stopeaza rapid si definitiv
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=GcEvBwMKZ9s
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
-
Self Defense
Gandesti foarte bine.vali.cristian wrote:Eu unul mi-l iau pentru autoaparare, nu vreau gauri in oameni si eventual dosar penal ca am ripostat cu o forta mai mare decat forta agresorului (merita toata ironia legea romaneasca, dar asta e un alt subiect de discutie). Banuiesc ca pana in 7-8 metri il nimeresc eu pe agresor. Cat despre poligon, precizie etc -sunt pe principiul ca daca vrei sa faci o treaba buna, ia-ti ceva dedicat, antreneaza-te, mergi la concursuri etc
Ca si putere de stopare nu ai sa gasesti o varianta mai buna. Din pct de vedere al preciziei, eu pot sa-ti spun ca reusesc cu FORT-ul meu sa descarc un incarcator intreg intr-o coala A4 de la 20 de metri. Iar pistolul merge perfect.... are cateva sute de focuri si nu mi-a facut niciun blocaj, dar acelasi lucru este valabil si pentru Forturile in cal 9 mm daca se foloseste munitie buna.
-
anghelache
Daca intrati pe adresa pe care am postat-o http://www.travmatik.com/category/boepr ... e-patrony/ gasiti aproape totul despre munitia fort(cal45 si 9mm)viteza ,gramaj,dimensiuni, putere si ceva despre pistoalele fort.Eu am citit-o cu traducatorul google.Concluzia pe care am tras-o eu este ca munitia fort este mai slaba la toate capitolele decat munitia AKBC.Sunt mandru' posesor de Fort 17 cal.45.
-
Self Defense
In cazul in care nu stiati, peste tot in afara de Romania, munitia pe bila de cauciuc este limitata ca putere, asa ca datele de pe acel site nu se aplica si in Romania. Aici nu ma refer doar la Fort ci la toate munitiile aduse din est.anghelache wrote:Daca intrati pe adresa pe care am postat-o http://www.travmatik.com/category/boepr ... e-patrony/ gasiti aproape totul despre munitia fort(cal45 si 9mm)viteza ,gramaj,dimensiuni, putere si ceva despre pistoalele fort.Eu am citit-o cu traducatorul google.Concluzia pe care am tras-o eu este ca munitia fort este mai slaba la toate capitolele decat munitia AKBC.Sunt mandru' posesor de Fort 17 cal.45.
Ca dovada, puteti cauta filmulete pe youtube in care se impusca intre ei niste rusi cu bile de cauciuc si nu au nimic. N-as recomanda sa faceti acelasi lucru si cu pistolul dvs:).
Daca va interesati la importatorii acestor tipuri de munitie, veti vedea ca va vor spune exact ce am scris eu aici.
Sfatul meu este sa cumparati un cronograf sau sa contactati pe cineva care are si sa masurati viteza proiectilului plecat din cartusul de .45 Rubber.
Am facut eu treaba asta si va garantez ca viteza este mult mai mare decat ce apare pe site-ul comunicat de dvs
Totusi, eu cred ca e ok.anghelache wrote:Daca intrati pe adresa pe care am postat-o http://www.travmatik.com/category/boepr ... e-patrony/ gasiti aproape totul despre munitia fort(cal45 si 9mm)viteza ,gramaj,dimensiuni, putere si ceva despre pistoalele fort.Eu am citit-o cu traducatorul google.Concluzia pe care am tras-o eu este ca munitia fort este mai slaba la toate capitolele decat munitia AKBC.Sunt mandru' posesor de Fort 17 cal.45.
La 3.5 metri ai 50 joule. Ce vrei mai mult? La 1.5 metri ai aproape 60...
Adevarat, daca pastrau vitezele de la 9mm atunci chiar era de speriat munitia .45
Dar chiar si asa, gandeste-te ca noi cei cu 10*22 avem undeva la 35 joule la gura tevii. Asta in cazurile fericite.
-
Self Defense
Tiger, masoara viteza la gura tevii la cal 45 Rubber si vei vedea ca are o putere de aproape 8-9 ori mai mare decat ce zici tu despre 10x22.tiger wrote:Totusi, eu cred ca e ok.anghelache wrote:Daca intrati pe adresa pe care am postat-o http://www.travmatik.com/category/boepr ... e-patrony/ gasiti aproape totul despre munitia fort(cal45 si 9mm)viteza ,gramaj,dimensiuni, putere si ceva despre pistoalele fort.Eu am citit-o cu traducatorul google.Concluzia pe care am tras-o eu este ca munitia fort este mai slaba la toate capitolele decat munitia AKBC.Sunt mandru' posesor de Fort 17 cal.45.
Adevarat, daca pastrau vitezele de la 9mm atunci chiar era de speriat munitia .45
Dar chiar si asa, gandeste-te ca noi cei cu 10*22 avem undeva la 35 joule la gura tevii. Asta in cazurile fericite.
Eu nu am masurat viteza la cal .45.Self Defense wrote:Tiger, masoara viteza la gura tevii la cal 45 Rubber si vei vedea ca are o putere de aproape 8-9 ori mai mare decat ce zici tu despre 10x22.tiger wrote:Totusi, eu cred ca e ok.anghelache wrote:Daca intrati pe adresa pe care am postat-o http://www.travmatik.com/category/boepr ... e-patrony/ gasiti aproape totul despre munitia fort(cal45 si 9mm)viteza ,gramaj,dimensiuni, putere si ceva despre pistoalele fort.Eu am citit-o cu traducatorul google.Concluzia pe care am tras-o eu este ca munitia fort este mai slaba la toate capitolele decat munitia AKBC.Sunt mandru' posesor de Fort 17 cal.45.
Nu am spus asta, datele mele sunt luate de pe sait-ul pe care anghelache ni la link-uit
Totusi daca ar fii cum spui tu ar trebui sa aibe undeva la 300-320 joule. Ceea ce nu pot sa cred. Vrei sa spui ca ai masurat o viteza de 650-700 m/s la gura tevii?
-
Self Defense
Nici chiar, a scos viteze intre 570 si 600 m/s, masurat cu un cronograf profesional (nu de airsoft). Asta e inca un lucru care imi place ... munitia este foarte constanta, nu a iesit aproape niciun cartus din valorile astea. Cu toate astea, repet, datorita bilei foarte mari, are o putere mare de STOPARE, nu penetrare. Eu NU am cautat un cartus care sa treaca prin om, am cautat un cartus care sa il stopeze... sa il puna la pamant cand il loveste.tiger wrote:
Eu nu am masurat viteza la cal .45.
Nu am spus asta, datele mele sunt luate de pe sait-ul pe care anghelache ni la link-uit![]()
Totusi daca ar fii cum spui tu ar trebui sa aibe undeva la 300-320 joule. Ceea ce nu pot sa cred. Vrei sa spui ca ai masurat o viteza de 650-700 m/s la gura tevii?
Asta e autoapararea cu arme neletale din pct meu de vedere.
-
Safe&Sound
Punct de vedere foarte corect. Pentru ca in eventualitatea in care ai ghinionul sa il omori pe agresor, indiferent cum se incheie procesul penal, urmeaza cel civil in care rudele aluia incep sa evoce personalitatea placuta, probitatea morala, caracterul deosebit al agresorului si sa povesteasca cum a ramas intreaga familie fara sprijin din cauza ta. In melanjul asta urat mirositor cu siguranta va intra un avocat de genul acelei individe care reprezenta familia borfasului impuscat de Iovan in urma cu ceva vreme... si apoi sa te tii circ intins pe perioada catorva ani!Self Defense wrote:Eu NU am cautat un cartus care sa treaca prin om, am cautat un cartus care sa il stopeze... sa il puna la pamant cand il loveste.
Asta e autoapararea cu arme neletale din pct meu de vedere.
-
anghelache
Domnule Self Defense m-ati incitat.570-600m/s mi se pare mult chiar si la gura tevii.O sa va urmez sfatul si o sa ma duc la UTI.Fiindca daca este adevarat ,cei cu munitia asta avem o problema mare cu trasul sub 2 metri vara si in zona toracelui(stop respirator)deoarece infractorul este needucat si vine spre tine cand te agreseaza.Gluma-i gluma(varsta cred ca mi-o permite) dar problema exista daca e cum spuneti.