Pareri Fort 17-R ,45
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
Dualjackal
Re: Pareri Fort 17-R ,45
Multumesc.
-
leahuadrian
Pozel sunt de 3/4 pentru permis si sunt in numar de 3 necesare. Completare
tot incremeniti in proect a-ti ramas?
fratior ecista gp, alpha steel, arme adevarate voi tot fort visatti? haha
fratior ecista gp, alpha steel, arme adevarate voi tot fort visatti? haha
ha ha ha ,
''ecista'' multe arme,macar ai tras cu GP?
sau esti putin nedumerit?
''ecista'' multe arme,macar ai tras cu GP?
sau esti putin nedumerit?
La catia m pus eu pistolu n mana...dar hai sa ne facem ca nu "iegzista" decat fortul si restul sa dam deo parte.dar ii inteleg si pe cei ds la fort Romania. au sin ei drepate. vorba aia si tu ai dreptsate, si tu, si tu...
-
Nimeni De Nicaieri
Nu te supara ca te intreb, la scoala unde ai invatat se preda si gramatica?
Gramatica ca gramatica, dar limba romana se preda ? Dar e voita treaba ...

Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
-
vali.cristian
Salut! Am citit cu atentie tot ce ati scris in acest topic, insa nu m-am lamurit in totalitate, asa ca o sa va intreb pe voi (mai ales ca pe unde am mai intrebat am auzit tot felul de pareri, dar nu stiu cat de mult sa le iau in seama, mai ales ca sunt diferite si vin de la persoane care nu stiu exact cata experienta au-din pacate se gasesc multi care vorbesc despre lucruri pe care nu le-au folosit in viata lor, asa doar de dragul de a-si da cu parerea).
Vreau sa imi achizitionez o arma pentru autoaparare, dar cu care sa mai trag si in poligon din cand in cand (nu vreau sa ajung vreun profesionist in poligon) si nu stiu ce sa imi cumpar: Fort 17R 9mm sau Fort 17R .45? Parerile pe care le-am auzit sunt impartite:
1.ba ca 9mm e mai precis si bila isi pastreaza viteza pe o distanta mai lunga, ba ca .45 e mai precis si "bate" pe o distanta mai mare
2.ba ca 9 mm e mai "puternic", ba ca .45, dar pe distante scurte
3.cica e posibil ca acest calibru de .45 sa dispara de pe piata si sa nu mai gasim munitie pentru el, asta fiindca e un produs nou si e in teste. Apropos de asta, chiar nu se mai gaseste munitie de .45 alta decat FORT? Eu am intrebat la un magazin si mi-au spus ca au pentru revolver de .45 gloante oarbe si ca au si cu bila, marca nu stiu care, numai FORT nu era.
4.mi s-a spus ca daca vreau ceva care sa fie puternic sa imi iau un GP 10x28, ca ala e cel mai ok de pe piata la aceasta ora, desi am auzit si pareri ca sa merg pe .45, ca asta e cel mai ok
Astept sa vad si parerile voastre, multumesc.
Vreau sa imi achizitionez o arma pentru autoaparare, dar cu care sa mai trag si in poligon din cand in cand (nu vreau sa ajung vreun profesionist in poligon) si nu stiu ce sa imi cumpar: Fort 17R 9mm sau Fort 17R .45? Parerile pe care le-am auzit sunt impartite:
1.ba ca 9mm e mai precis si bila isi pastreaza viteza pe o distanta mai lunga, ba ca .45 e mai precis si "bate" pe o distanta mai mare
2.ba ca 9 mm e mai "puternic", ba ca .45, dar pe distante scurte
3.cica e posibil ca acest calibru de .45 sa dispara de pe piata si sa nu mai gasim munitie pentru el, asta fiindca e un produs nou si e in teste. Apropos de asta, chiar nu se mai gaseste munitie de .45 alta decat FORT? Eu am intrebat la un magazin si mi-au spus ca au pentru revolver de .45 gloante oarbe si ca au si cu bila, marca nu stiu care, numai FORT nu era.
4.mi s-a spus ca daca vreau ceva care sa fie puternic sa imi iau un GP 10x28, ca ala e cel mai ok de pe piata la aceasta ora, desi am auzit si pareri ca sa merg pe .45, ca asta e cel mai ok
Astept sa vad si parerile voastre, multumesc.
-
vali.cristian
Si inca un lucru: la munitia.45 cantitatea de pulbere e aceeasi sau mai mare?
FORT 17R cal .45
1. Nu s-au făcut teste de precizie comparative între Fort 17 .45 şi 9x22. Precizia e dată şi de muniţie, la 9mm rubber fiind destul de
mult de povestit fiindcă muniţie se găseşte şi Snail, şi Oskursan, şi YAS, şi AKBC...una mai puternică, alta mai precisă, etc.
Important e că la precizie sunt aproximativ la fel .45 şi 9 mm, adică foarte precise pentru o armă cu bile de cauciuc.
2. Nici de "putere" nu s-au făcut teste "profesionale", dar ambele muniţii sunt ok. De la 9mm AKBC este cea mai puternică muniţie
de la noi, dar are tuburile din oţel, fapt ce-i determină pe unii utilizatori s-o evite. Despre restul s-au scris destule pagini pe aici.
La .45 e mai simplu, se găseşte doar muniţia recomandată de producător, este puternică şi precisă şi dă foarte foarte rar blocaje.
3. Nu ştiu cine "cică" dar muniţia de .45 Fort, de când a ajuns în România, n-a lipsit niciodată de pe piaţă, importatorul având
grijă să reînnoiască stocurile la timp. Nu este în teste, se fabrică şi de către alţi producători, cum ar fi Tekrim şi AKBC, nu va
dispărea de pe piaţă, sunt zvonuri specifice forumurilor de neletale...Poate despre vehiculatul .45 long, care deocamdată nu
există, să se spună că este "în teste".
4. T12 este în calibrul 10x28, ca şi Steyer. S-a mai discutat despre sistemul de demontare bazat pe elasticitatea plasticului de
la garda trăgaciului, despre faptul că acelaşi plastic are rol de-a opri manşonul închizător, lucru ce duce în timp la "erodarea"
lui, despre muniţia care, la fel ca la Fort .45, este doar de la un producător, doar că e mai scumpă şi cu cămăşi din oţel, etc.
Mai citeşte forumurile, mergi să le vezi în magazine, trage cu ele la UTI şi abia apoi te decizi ce ei, sunt banii tăi.
Cantitatea de pulbere din tuburile de .45 rubber de la Fort este...suficientă.
P.S. E interesant acest calibru 10x28, mie mi-ar plăcea mult un Steyer: http://www.steyrmannlicher.ro/10x28.php dar are un
pinten mărişor pe ţeavă, lucru ce dăunează preciziei şi. Altfel, e cea mai bine lucrată armă pe bilă pe care am văzut-o...şi
cea mai scumpă.
mult de povestit fiindcă muniţie se găseşte şi Snail, şi Oskursan, şi YAS, şi AKBC...una mai puternică, alta mai precisă, etc.
Important e că la precizie sunt aproximativ la fel .45 şi 9 mm, adică foarte precise pentru o armă cu bile de cauciuc.
2. Nici de "putere" nu s-au făcut teste "profesionale", dar ambele muniţii sunt ok. De la 9mm AKBC este cea mai puternică muniţie
de la noi, dar are tuburile din oţel, fapt ce-i determină pe unii utilizatori s-o evite. Despre restul s-au scris destule pagini pe aici.
La .45 e mai simplu, se găseşte doar muniţia recomandată de producător, este puternică şi precisă şi dă foarte foarte rar blocaje.
3. Nu ştiu cine "cică" dar muniţia de .45 Fort, de când a ajuns în România, n-a lipsit niciodată de pe piaţă, importatorul având
grijă să reînnoiască stocurile la timp. Nu este în teste, se fabrică şi de către alţi producători, cum ar fi Tekrim şi AKBC, nu va
dispărea de pe piaţă, sunt zvonuri specifice forumurilor de neletale...Poate despre vehiculatul .45 long, care deocamdată nu
există, să se spună că este "în teste".
4. T12 este în calibrul 10x28, ca şi Steyer. S-a mai discutat despre sistemul de demontare bazat pe elasticitatea plasticului de
la garda trăgaciului, despre faptul că acelaşi plastic are rol de-a opri manşonul închizător, lucru ce duce în timp la "erodarea"
lui, despre muniţia care, la fel ca la Fort .45, este doar de la un producător, doar că e mai scumpă şi cu cămăşi din oţel, etc.
Mai citeşte forumurile, mergi să le vezi în magazine, trage cu ele la UTI şi abia apoi te decizi ce ei, sunt banii tăi.
Cantitatea de pulbere din tuburile de .45 rubber de la Fort este...suficientă.
P.S. E interesant acest calibru 10x28, mie mi-ar plăcea mult un Steyer: http://www.steyrmannlicher.ro/10x28.php dar are un
pinten mărişor pe ţeavă, lucru ce dăunează preciziei şi. Altfel, e cea mai bine lucrată armă pe bilă pe care am văzut-o...şi
cea mai scumpă.
Last edited by tevez on Sun Nov 13, 2011 1:21 pm, edited 1 time in total.
-
anghelache
e o bila de buretre de vase mai up-gradat ingresiuita in tubu ala de 12mm si pulberea nu m-ai are loc.10x28 e baza!!!vali.cristian wrote:Si inca un lucru: la munitia.45 cantitatea de pulbere e aceeasi sau mai mare?
-
Dualjackal
Uite cine stie cum arata un burete de vase. 

vali.cristian: cel mai bun pistol e ala care-ti place tie... in 9, 45 sau 10x28 doar sa nu fie zamak
Hai ca mi-am adus aminte cine era cu "glumita".

Ce cunoscuta-mi suna "gluma" cu "si tu ai dreptate, si tu, si tu". Oare cine o spunea... stai sa-mi aduc aminte si revin.DanielT wrote: Wed Nov 09, 2011 12:34 pm
au sin ei drepate. vorba aia si tu ai dreptsate, si tu, si tu...
vali.cristian: cel mai bun pistol e ala care-ti place tie... in 9, 45 sau 10x28 doar sa nu fie zamak
Hai ca mi-am adus aminte cine era cu "glumita".
nedumeritu wrote: Sun Jan 16, 2011 8:39 pm
Stii cum zicea Rabi din Buhusi? Si tu ai dreptate, si tu ai dreptate, samd. Adica toti au dreptate.
Mai schimbati glumele, deja asta a ajuns ca bicicleta-mitraliera...nedumeritu wrote: Thu Jun 19, 2008 5:08 pm
Mai copii, nu va infierbantati. Ce ar fi sa va aduceti aminte de celebra judecata emisa de Rabi din Barlad: si tu ai dreptate, si tu ai dreptate, si eu am dreptate...
-
vali.cristian
Merci, Tevez, apreciez la tine ca nu dai sfaturi gen :"ia-ti de ala"... si ca esti pertinent si obiectiv. Le-am vazut pe amandoua in magazin..., poate acum ar trebui sa merg si la UTI cand ajung prin Bucuresti. Eu as merge pe un .45 din ceea ce ati spus voi pe aici, chiar daca munitia e mai scumpa, ca nu merg zi de zi la tragere cu el. Singura chestiune care inca ma retine sa mi-l achizitionez e munitia. Chiar ma intreb si eu: cat de popular este acest calibru .45 si daca se vor face in continuare arme pe acest calibru (ca daca ies din fabricatie si devin istorie mi-e frica ca si munitia pt ele o sa fie istorie sau extrem de scumpa). Am sa sun la cei de la fortromania.ro sa aud si de la ei niste pareri.
Ce vreau sa mai intreb, daca se poate aici, e care e diferenta intre 9x22 si 10x22? -putere, precizie, chiar si pret.
Cand aud chestii de genul e un berete de vase mai up-gradat imi cam suna a pareri in necunostinta de cauza. Daca stii ceva concret, vino si cu niste argumente (asta e rolul acestui forum, argumente pentru care toti te vor aprecia si iti vor multumi). Deci, ne poti spune ce cantitati de pulbere se afla in cele 2 tipuri de munitie?
Ce vreau sa mai intreb, daca se poate aici, e care e diferenta intre 9x22 si 10x22? -putere, precizie, chiar si pret.
Cand aud chestii de genul e un berete de vase mai up-gradat imi cam suna a pareri in necunostinta de cauza. Daca stii ceva concret, vino si cu niste argumente (asta e rolul acestui forum, argumente pentru care toti te vor aprecia si iti vor multumi). Deci, ne poti spune ce cantitati de pulbere se afla in cele 2 tipuri de munitie?
FORT 17R cal .45
Nu-ţi face probleme referitor la .45 rubber, este un calibru destul de popular, se vând arme în acest calibru inclusiv în reţeaua Arrow sauvali.cristian wrote:Eu as merge pe un .45 din ceea ce ati spus voi pe aici, chiar daca munitia e mai scumpa, ca nu merg zi de zi la tragere cu el. Singura chestiune care inca ma retine sa mi-l achizitionez e munitia. Chiar ma intreb si eu: cat de popular este acest calibru .45 si daca se vor face in continuare arme pe acest calibru (ca daca ies din fabricatie si devin istorie mi-e frica ca si munitia pt ele o sa fie istorie sau extrem de scumpa). Am sa sun la cei de la fortromania.ro sa aud si de la ei niste pareri.
în Rusia, cea mai mare piaţă de neletale pe bilă de cauciuc din lume. Ca bani este mai scump ca 9x22 dar mai ieftin ca 10x22 şi 10x28.
Cantitatea de pulbere şi dimensiunea bilei nu mă preocupă foarte mult, din moment ce arma trage fără probleme, am precizie şi putere
mulţumitoare. Preţurile variază de la un producător la altul, de la un magazin la altul, am folosit o medie.
9x22 e net superior lui 10x22 la toate capitolele. Putere, precizie şi preţ. Între cea mai bună muniţie 10x22 de la noi, Wadie, şi ceavali.cristian wrote: Ce vreau sa mai intreb, daca se poate aici, e care e diferenta intre 9x22 si 10x22? -putere, precizie, chiar si pret.
mai slabă de 9mm (pe care nu ştiu s-o nominalizez), este diferenţă mare. Colegii cu 9mm pot să detalieze, eu le-am pierdut socoteala
...YAS, Libra, Snail, Oskursan, AKBC, Fort, Etna Power...sunt multe muniţii 9mm. La un moment dat, la UTI, era ofertă cu 1,5 lei buc.
şi acum e vreo 2 lei, deci e cea mai ok muniţie ca preţ.
Acum văd pe site la Arrow următoarele preţuri:
9 mm rubber:
pret: 2.81 RON-SNAIL CARTUS CU BILA CAUCIUC 9MM
pret: 2.9 RON-ARROW INT. CARTUS CU BILA DE CAUCIUC 9X22T
10x28:
pret: 3.29 RON-STEYR MANNLICHER CARTUS CU BILA CAUCIUC 10X28 STEYR foarte interesant.
.45:
pret: 3.3 RON-ARROW INT. CARTUS CU BILA DE CAUCIUC .45
10x22:
pret: 4.2 RON-ARROW INT. CARTUS CU BILA CAUCIUC 10X22T .
CARTUS CU BILA DE CAUCIUC CALIBRUL 10X22T MARCA UAG.
Şi în general Arrow au cele mai bune preţuri. De asemenea la MLD preţul la 9 mm e de 3 lei OZKURSAN şi 2,9 Fort.
Asta ca o idee despre preţuri. Nu ştiu ce muniţie e cea de 10x28, voi trece mâine pe la Arrow să văd, cred că nu e AKBC
pentru că e foarte ok ca preţ, cea de la AKBC era vreo 3.8 lei când mă interesam eu de GP T12.