Control la domiciliu pentru conditiile de pastrare ale armei

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

catalin_suzeanu

Re: Control la domiciliu pentru conditiile de pastrare ale armei

Post by catalin_suzeanu »

Am inteles ca in ultima completare a L295 o sa intre si obligativitatea achizitionarii unui gps ce va contine DOAR doua POI (puncte de interes): locul unde ai arma si locul unde ai cartusele. Obligatoriu se va salva traseul in urmatoarea ordine:
- punct plecare (in functie de locul in care te surprinde agresorul);
- punct intermediar 1 (rastelul, fisetul sau lada in care ai incuiata arma);
- punct intermediar 2 (locul in care ai dosit cartusele):
- destinatia finala (in functie de locul in care a ajuns agresorul, in timp ce tu cautai disperat arma, cartusele si in final "tinta").
Halal lege!!! :!:
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
onyboy

Post by onyboy »

Eu nu inteleg ce se aprinde lumea atat, pentru cutiile astea de tabla sa le spun asa, in legea 295, cea ACTUALIZATA RECENT, scrie clar la Art. 60: urmatoarele: Posesorii armelor neletale din categoriile D si E din anexa au obligatia sa ia toate masurile necesare pentru pastrarea armelor la domiciliu, resedinta sau, dupa caz, la locul de rezidenta, astfel încât sa nu permita accesul persoanelor neautorizate la acestea si sa nu existe pericol de vatamare corporala accidentala. Intradevar in cazurile nefericite...legea se interpreteaza sa zicem dar, nu specifica de nici un dulap, si daca va uitati si la articolul 28- detinere pastra arme LETALE etc..., la fel nu specifica nici un dulap. Eu cand vin akasa, ``stau la curte``, scot tocul, am un loc ferit in sifonier, cu toate ca in casa sunt numai adulti, si nu este nici un fel de problema si cam asta e tot!
Rohm rg88 10x22t - Teava otel
Whalter p99 9mm

Gamo shadow 1000 5.5 mm
Dualjackal

Post by Dualjackal »

B0$$, tine tu pistolul sub plapuma, colt cu noptiera si vedem dupa "ce se aprinde lumea atat". Ingroapa pistolul sub porc, ca tot stai la curte, si ne mai scriem dupa aia, daca ai abonament cu minute incluse la puscarie, pardon, la nup prezident. Le explici tu la sectoristi cum le-ai facut instructajul la maturii din casa, dea?
onyboy

Post by onyboy »

Dualjackal wrote:B0$$, tine tu pistolul sub plapuma, colt cu noptiera si vedem dupa "ce se aprinde lumea atat". Ingroapa pistolul sub porc, ca tot stai la curte, si ne mai scriem dupa aia, daca ai abonament cu minute incluse la puscarie, pardon, la nup prezident. Le explici tu la sectoristi cum le-ai facut instructajul la maturii din casa, dea?
BOSS , in primul rand nu stau ca tine la tara cu porci prin curte:)).....daca vrei la vara te invit sa bem un sprit la piscina, 2. cred ca u esti cel care doarme cu el sub pat:)) si 3 nu stiu daca cine a stat la ``puscarie` pentru ca nu avea dulap de tabla in casa:)).....la letale este alta problema legea se interpreteaza altfel nu stiu nu ma bag!, deocamdata vorbim despre prastiile astea de cauciuc, daca u esti asa inversunat, fa-ti buncar spatiu de depozitare anti-atomic, da numai speria lumea asa. Daca pe tn te ia sectoristu peste picior, asta nu inseamna ca trebuie sa fac nu stiu CE! Citeste mai bine articolul 60 din legea 295/2004 CEL ACTUALIZAT, si spune-mi unde gasesti cuvantul cutie depozitare, sau dulap etc. Astea sunt speculatii si interpretari ale legii actuale de domnii sefi, de la A.E.S.T., in fine nu vreau sa Disec nici o problema, si nici nu vreau sa creada colegii forumului ca este ceva personal cu cineva NU.... doar mi-am spus punctul de vedere, si ceea ce am citit in lege. Este parerea mea si problema mea....iar tu dualjackal iti doresc numai succes in depozitarea armamentelor:D bafta tuturor
Whalter p99 9mm

Gamo shadow 1000 5.5 mm
tevez

Post by tevez »

billyboy wrote:ok am fost sa imi cumpar un dulap . am gasit unu pt 4 arme dar nu are compartiment separat pt numitie are doar o tavita sus, cei de la magazin mi-au zis ca sunt toate omologate si nu am ce sa patesc . acum va intreb p voi ,pot sa il cumpar asa fara compartiment separat de munitie?
Da. Şi încă o cutie care se închide cu cheie pe care o pui pe policioara aia şi e ok. Eu aşa am făcut. La vremea aia am găsit una cu un
simbol de vânătoare pe ea, pe factură mi-a scris "cutie muniţie" şi o ţin în seif cu muniţia în ea. E vreo 40-50 de lei în magazinele de
materiale de construcţii.
sith

Post by sith »

Onyboy, esti major, esti vaccinat, asa ca unde tii tu arma e treaba ta ...

Art. 60. -
Posesorii armelor neletale din categoriile D si E din anexa au obligatia sa ia toate masurile necesare pentru pastrarea armelor la domiciliu, resedinta sau, dupa caz, la locul de rezidenta, astfel incat sa nu permita accesul persoanelor neautorizate la acestea si sa nu existe pericol de vatamare corporala accidentala.

http://cl.politiaromana.ro/pdf/nereguli_arme.pdf

Poliţistii atrag atenţia tuturor deţinătorilor legali de arme să respecte cu stricteţe obligaţiile pe care le au în această calitate si să asigure armele si muniţia aferentă astfel încât să nu permită accesul la ele al persoanelor neautorizate!
În caz contrar vor suporta toate consecinţele legale ale actelor sale!

Legea 295/2004 si H.G. 130/2005 privind regimul armelor si muniţiilor prevăd condiţiile de asigurare a securităţii armelor pe care le deţineţi, astfel:
- titularul dreptului de deţinere, port si folosire a armelor letale are obligaţia să păstreze armele înscrise în permisul de armă, asigurate astfel încât să nu permită accesul la ele al persoanelor neautorizate, în dulapuri sau casete metalice special amenajate, bine fixate în perete sau podea, care sunt asigurate cu cel puţin două sisteme de închidere independente, cu cheie sau cifru, prevăzute cu compartimente diferite care să fie asigurate fiecare cu câte un sistem de închidere, pentru păstrarea muniţiei separat de arme, a închizătoarelor aparţinând carabinelor si, după caz, a piesei a treia la arme letale lungi cu ţevi basculante. Armele letale lungi cu sistem de funcţionare semiautomat se păstrează numai asigurate cu dispozitiv special, desinat pentru blocarea trăgaciului;
- cheile de la cutiile metalice unde sunt păstrate armele si muniţiile vor fi păstrate în permanenţă asupra proprietarilor ori in locuri cunoscute numai de acestia.

http://bt.politiaromana.ro/arme.htm
Art.6
......
(6) În vederea constatării îndeplinirii condiţiilor de păstrare şi asigurare a securităţii armei, organul de poliţie competent poate efectua verificări la domiciliul sau reşedinţa solicitantului, numai după informarea prealabilă şi cu consimţământul acestuia.
.......
Art. 7
(2) Refuzul nejustificat al persoanei de a comunica documentele sau informaţiile prevăzute la art. 6 alin. (3), ori de a permite organelor de poliţie efectuarea verificărilor prevăzute la art. 6 alin. (6), poate constitui motiv de respingere a cererii de autorizare, numai dacă au fost puse, în acest fel, în imposibilitatea de a constata îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 15 alin. (1) din Lege sau, după caz, a condiţiilor de păstrare şi asigurare a securităţii armelor.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
onyboy

Post by onyboy »

Domnule sith, Nu va contrazic si nu contrazic mai ales legea, despre normele acestea metodologice nu am stiut, DAR, SCRIE CLAR PENTRU ARME LETALE, si daca ati citit postul cu atentie am precizat ca nu stiu foarte bine la letale cum e, nu ma bag. Acum ca tot se vorbeste despre aceste obligatii, intreb ca nu fac pe desteptul, pentru arme neletale exista un alineat care scrie asa ceva, Adica acelasi paragraf dar sa contin „„arme neletale„„? Multumesc si seara buna
Whalter p99 9mm

Gamo shadow 1000 5.5 mm
Dualjackal

Post by Dualjackal »

Onyboy, replicile tale ma fac sa cred ca esti un tip inteligent, nu mai bine te duci la Bricostore sa-ti iei o cutie metalica in loc sa te bagi in discutii despre care n-ai habar pe forumuri? Niciun sectorist n-a luat pe nimeni peste picior, ni s-a spus foarte civilizat ca e o actiune in toata tara, tu tine-ti pistolul unde doresti, vorba lui sith, esti major si vaccinat. Bafta maxima.
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

onyboy wrote:
Dualjackal wrote:B0$$, tine tu pistolul sub plapuma, colt cu noptiera si vedem dupa "ce se aprinde lumea atat". Ingroapa pistolul sub porc, ca tot stai la curte, si ne mai scriem dupa aia, daca ai abonament cu minute incluse la puscarie, pardon, la nup prezident. Le explici tu la sectoristi cum le-ai facut instructajul la maturii din casa, dea?
BOSS , in primul rand nu stau ca tine la tara cu porci prin curte:)).....daca vrei la vara te invit sa bem un sprit la piscina, 2. cred ca u esti cel care doarme cu el sub pat:)) si 3 nu stiu daca cine a stat la ``puscarie` pentru ca nu avea dulap de tabla in casa:)).....la letale este alta problema legea se interpreteaza altfel nu stiu nu ma bag!, deocamdata vorbim despre prastiile astea de cauciuc, daca u esti asa inversunat, fa-ti buncar spatiu de depozitare anti-atomic, da numai speria lumea asa. Daca pe tn te ia sectoristu peste picior, asta nu inseamna ca trebuie sa fac nu stiu CE! Citeste mai bine articolul 60 din legea 295/2004 CEL ACTUALIZAT, si spune-mi unde gasesti cuvantul cutie depozitare, sau dulap etc. Astea sunt speculatii si interpretari ale legii actuale de domnii sefi, de la A.E.S.T., in fine nu vreau sa Disec nici o problema, si nici nu vreau sa creada colegii forumului ca este ceva personal cu cineva NU.... doar mi-am spus punctul de vedere, si ceea ce am citit in lege. Este parerea mea si problema mea....iar tu dualjackal iti doresc numai succes in depozitarea armamentelor:D bafta tuturor
onyboy, uite art Art. 581.( care nu a fost modificat ) - (1) Dispozitiile referitoare la acordarea permisului de arma, la inscrierea armei in permisul de arma, la drepturile si obligatiile solicitantului armei letale, prevazute la art. 24 alin. (1) si (2), art. 25 alin. (1), art. 28 si 51, se aplica si in ceea ce priveste armele neletale supuse autorizarii.

vezi ce zice mai departe si lasal in pace pe dualjackal ......
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
billyboy

Post by billyboy »

gata mi-am luat dulapul de care vorbeam... si zilele astea o sa imi montez (sudez) si o caseta metalica cu cheie in el pt orice eventualitate...
Be The Best Or Die Like The Rest.
Walther P99T cal.10x22T
Hatsan mod.125 cal.5,5
dandana

Post by dandana »

o intrebare ca vad ca subiectul este f controversat. Este nevoie neaparat de dulap??? sau o cutie este suficienta?
ma intereseaza pentru "bile"
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
tevez

Post by tevez »

dandana wrote:o intrebare ca vad ca subiectul este f controversat. Este nevoie neaparat de dulap??? sau o cutie este suficienta?
ma intereseaza pentru "bile"
Să fie din tablă, fixată în pardoseală şi perete şi compartiment separat cu încuietoare separată pentru muniţie. Sau seif prins în zid.
Dacă nu are compartiment de muniţie se poate introduce o cutie separată în el, încuiată cu cheie, se găseşte la acelaşi raion. La
Practiker e acum la ofertă un seif cu cifru la un milion şi ceva, nu m-am gândit să-i fac poză. Două pistoale şi două cutii mici de
ţinut muniţia încăpeau lejer în el. Dulapul e bun că nu ştii niciodată cum ţi se pune pata pe vreo armă lungă, mai ales că a.c.-urile
nu mai sunt limitate numeric la deţinere pe noua lege şi nu mai sunt amestecate din acest punct de vedere cu armele de autoapărare,
lucru normal dealtfel.

L.E.: La Bricostore e oferta respectivă. Şi la Arrow există variante ok: http://arw.ro/produs.php?p=5137
miodrag

Post by miodrag »

am si eu o nelamurire urmarind aceasta discutie si poate ma ajuta cineva sa inteleg aceste cerinte si reglementari privind depozitarea armei(deja ma gandesc sa inchiriez doua casete de pastrat valori la banca si sa depozitez in una pistolul si in cealalta munitia). Am un permis de detinere si port arma autoaparare! Oare autoaparare inseamna doar ziua? ce timp de reactie imi trebuie mie in miez de noapte dupa ce aud bubuitura de spargere usa, ca sa pot identifica si gasi 2 chei sa descui 2 incuietori sa incarc arma si abia apoi sa am posibilitatea de a ma apara??? sunt de acord ca trebuie luate masuri ca persoane neautorizate sa nu aibe acces la arma, dar sincer cred ca prea se duce totul la extrem. Cred ca aceste masuri de siguranta tin de responsabilitatea fiecaruia - eu pot sa imi iau cel mai blindat dulap pentru pastrarea armei si sa il tin descuiat. Oricum daca se intampla ceva datorita faptului ca am tinut arma necorespunzator raspund in fata legii..nu? raspund eu si nu serviciul arme de care apartin
Streamer 2014
bozo

Post by bozo »

controlul e comandat de cineva care a luat BAC-ul la 26 de ani, inventeaza cuvinte precum "branconier" si exemple ale capacitatii intelectuale ale acestuia sunt multe... Cine citeste aici si pricepe ceva stie ce are de facut si gata. Scopul e sa fim documentati sa stim ce trebuie facut din punct de vedere legal, ca sa nu avem probleme.
catalin_suzeanu

Post by catalin_suzeanu »

bozo wrote: .......................
controlul e comandat de cineva care a luat BAC-ul la 26 de ani, inventeaza cuvinte precum "branconier" si exemple ale capacitatii intelectuale ale acestuia sunt multe...
.......................
Revin la ceea ce am spus si eu in postul meu...
"Am inteles ca in ultima completare a L295 o sa intre si obligativitatea achizitionarii unui gps ce va contine DOAR doua POI (puncte de interes): locul unde ai arma si locul unde ai cartusele. Obligatoriu se va salva traseul in urmatoarea ordine:
- punct plecare (in functie de locul in care te surprinde agresorul);
- punct intermediar 1 (rastelul, fisetul sau lada in care ai incuiata arma);
- punct intermediar 2 (locul in care ai dosit cartusele):
- destinatia finala (in functie de locul in care a ajuns agresorul, in timp ce tu cautai disperat arma, cartusele si in final "tinta")
."
Nu uitati sa trimiteti coordonatele celor doua POI (rastel si cutie munitie) pentru introducerea in baza de date a acestora.
Stima
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
Post Reply