Teste cu CZ 83

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

sith

Re: Teste cu CZ 83

Post by sith »

tevez wrote:Nu le daţi idei. :P Dacă s-ar da voie la arme cu glonţ aş fi de acord, mi s-ar părea chiar în interesul viitorului posesor de
pistol, dar pentru caucioace...mai bine un curs de legislaţie, să ştie omu' când e justificat să tragă. (Niciodată. :lol: )

Părerea mea e că cea mai importantă e cunoaşterea legislaţiei şi a funcţionării armei. Pentru demontat şi curăţat se poate
apela la armurieri, cui i-e lene sau nu are îndemânare. :) Nu cred să fie vreun armurier care să refuze să facă operaţiunile
astea contra-cost, ba mai mult, pentru demontarea mai în amănunt e chiar recomandat să se meargă la armurier. Desigur,
unii pasionaţi se exclud din această mulţime, sunt şi aici pe forum oameni pe care-i separă de armurieri doar diploma.
Parea mea este ca daca ar face un curs de arme si munitii toti doritorii de arme care n-au facut armata, am avea mai multa liniste la TV pe problema asta. Ar cunoaste omul si ceva legislatie, functionare, ceva responsabilitati, ... etc.
Asa am educa populatia in privinta armelor. Sau se prefera educatia ca la rusi, imi trag o bila in c!_!r sa vad cat ma doare ...
Aici nu vorbim de pasionatii de arme. Vorbim de cei care nu au pus in viata lor mana pe o arma, nu stie cu ce se mananca, dar li se umfla muschii prin intersectii dupa ce se vad posesorii unui zamak ...
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
cipix

Post by cipix »

Bill wrote:Sunt din categoria III E24. Si pentru ca folosesc forta de expansiune (nu "expansioneaza") a unui gaz rezultat din arderea unei incarcaturi ele sunt "arme de foc" si sunt supuse autorizarii, dar pentru ca nu folosesc un proiectil metalic solid sunt arme neletale si nu necesita cursul de dans, bune maniere si manuire a armelor.
Armele de foc dupa ce vad eu in lege nu sunt decat letale, pentru ca sunt in categoria B-E.

arma de foc - arma al cărei principiu de funcţionare are la bază forţa de expansiune dirijată a gazelor provenite din detonarea unei capse ori prin arderea unei încărcături; sunt asimilate armelor de foc şi ansamblurile, subansamblurile şi dispozitivele care se pot constitui şi pot funcţiona ca arme de foc;

Cele de la categoria E+ sunt neletale si nu se mai cheama arme de foc, in art. 2.

Cred ca toti comerciantii sunt intr-o eroare cand vand aceste arme drept arme neletale. Nu cunosc modificarile aduse din 2008.

Tabelul a fost modificat prin punctul 29. din Ordonanţa de urgenţă nr. 26/2008 începând cu 17.03.2008.
sith

Post by sith »

cipix wrote:
Bill wrote:Sunt din categoria III E24. Si pentru ca folosesc forta de expansiune (nu "expansioneaza") a unui gaz rezultat din arderea unei incarcaturi ele sunt "arme de foc" si sunt supuse autorizarii, dar pentru ca nu folosesc un proiectil metalic solid sunt arme neletale si nu necesita cursul de dans, bune maniere si manuire a armelor.
Armele de foc dupa ce vad eu in lege nu sunt decat letale, pentru ca sunt in categoria B-E.

arma de foc - arma al cărei principiu de funcţionare are la bază forţa de expansiune dirijată a gazelor provenite din detonarea unei capse ori prin arderea unei încărcături; sunt asimilate armelor de foc şi ansamblurile, subansamblurile şi dispozitivele care se pot constitui şi pot funcţiona ca arme de foc;

Cele de la categoria E+ sunt neletale si nu se mai cheama arme de foc, in art. 2.

Cred ca toti comerciantii sunt intr-o eroare cand vand aceste arme drept arme neletale. Nu cunosc modificarile aduse din 2008.

Tabelul a fost modificat prin punctul 29. din Ordonanţa de urgenţă nr. 26/2008 începând cu 17.03.2008.
cipix, nu vreau sa fiu rau, dar tu ai vazut vreodata un pistol cu proiectile bile de cauciuc (neletal)? Eu zic sa te mai uiti odata in loc sa ne aburesti pe forum ...
Last edited by sith on Sat Jun 25, 2011 6:43 am, edited 1 time in total.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
tevez

Post by tevez »

Nu ştiu unde vrea să se ajungă cu discuţia aceasta, cert e că nu e nevoie de niciun curs pentru armele cu bile de cauciuc, e recomandat
desigur să se meargă la poligon şi armurierii s-au pus la punct cu legislaţia oridecâteori aceasta s-a schimbat.
dak

Post by dak »

Am testat cu CZ-ul meu si munitia AKBC. Arma s-a comportat impecabil! Am tras o cutie (25buc) deoarece pretul nu prea o recomanda ca munitie de antrenament! 3,5 ron.buc (UTI) comparativ cu Ozkursan care este 2 lei/buc si este absolut perfecta ptr antrenament.
Am postat ptr ca in trecut au existat discutii ca se umfla nu stiu ce si se blocheaza cartusul din cauza acelei gauri de la CZ83. La mine nu s-a umflat nimic si a functionat perfect! Intr-adevar as confirma si faptul ca munitia akbc imi pare si mie mai puternica (implicit mai precisa) decat Ozkursan. Nu ca Ozkursan ar fi slaba sau imprecisa, ba din contra, asa cum am zis, ptr antrenament la 10 si 15 m se comporta excelent!
CZ83 9mm P.A. Rubber
Fabarm XLR composite
tevez

Post by tevez »

Felicitări pentru testare, mă bucur că CZ-ul merge şi cu AKBC, n-am prea văzut teste cu CZ83 şi akbc. Ceva poze?
Chestia cu muniţia mai puternică şi implicit mai precisă e discutabilă. Ţi minte cu vechea muniţie Fort, cea cu
bilă gri, am tras şi era mult inferioară ca putere muniţiei Libra, dar "desenai cu ea", în timp ce Libra de 9mm
de atunci (înţeleg că au modificat-o) trăgea cam...după colţ aşa...cu aceeaşi armă, Fort 18 9mm rubber.
E cam incorect că se aduce mai rar vorba despre acest model de pistol neletal, în detrimentul Fort şi GP, dar e
gaura aia care nu place, indiferent câte teste ar dovedi că nu afectează funcţionarea.
Altfel, CZ-ul e CZ, chiar şi pe bilă şi 83-ul e ideal ca dimensiuni. Ţin minte când am luat un amic la poligon, nu
trăsese decât cu arme letale şi nu-i prea plăcea nimic din zamakurile de pe-atunci. Când a văzut CZ-ul a zis "da,
ăsta începe să arăte a armă". :D
dak

Post by dak »

Din pacate am fost de unul singur la UTI la poligon si nu mi-am permis sa-l rog pe domnul de acolo sa ma filmeze (partenerul meu de antrenament nu a putut merge si cum programarea era facuta, nu am vrut sa renunt) ... dealtfel nu i-am intrebat niciodata daca pot filma acolo...
Despre munitie, am zis, este parerea mea ca e mai puternica .... nu sunt un cunoscator sau un tragator de elita... poate rezultatele de la Ozkursan le-am avut mai slabute pe final si ptr ca nu eram la fel de concentrat ca-n primele minute cand am tras cu AKBC ... eu am folosit doar Ozkursan si acum akbc...de alte munitii nu pot vorbi...
Tot citind discutiile de pe forum, ma batea gandul sa-mi iau o a doua arma avand de ales intre celebrele deja Fort .45 si GP T12 , le-am vazut pe amandoua, am tras doar cu fortul care de asemenea mi s-a parut precis si puternic (tot la UTI in sedinta de vineri). Acum insa dupa ce am tras cu CZ-ul meu cu AKBC si am vazut ca functioneaza perfect, ma mai gandesc sincer daca am nevoie de altceva... Apropos de asta, rog cititorii sa nu incerce sa-mi dea sfaturi ce sa-mi iau, GP-ul sau Fortul, in ideea ca nu vreau sa continue aceasta polemica...Recunosc, ma atrage .45 in ideea de forta de stopare marita, dar in acelasi timp CZ-ul meu imi da incredere ! peste 600 de focuri fara nici un fel de problema! Cu prima ocazie cand voi putea merge la alt "poligon" , voi face si poze, ptr ca intr-adevar, eu cred ca CZ83 poate sta linistit langa Fort si GP .(parere de amator si posesor, va rog nu sariti la "gatul" CZ-ului)

intr-adevar, dimensiunile de la CZ83 mi se par cele mai ok... si cand am vizionat fortul.45 si T12 m-am intrebat cum o sa-l port ... nu sunt mult mai mari...dar... e o diferenta.
CZ83 9mm P.A. Rubber
Fabarm XLR composite
tevez

Post by tevez »

Ţintele sigur te lasă să le pozezi. Oricum, se ştie că cea mai bună armă este cea pe care o ai şi mai ales să o ai la tine când ai nevoie...
dak

Post by dak »

ce informatie pretioasa... eu de unde am avut-o ca sa trag? aaaa..gata... am gasit-o pe strada...
CZ83 9mm P.A. Rubber
Fabarm XLR composite
dak

Post by dak »

imi pare rau, imi cer scuze ptr reactia dinainte...
cateodata doar mise par unele chestii deplasate...
scuze inca odata
CZ83 9mm P.A. Rubber
Fabarm XLR composite
Post Reply