sfat pt incepator

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

cs

Post by cs »

Prima sedinta gata - 15 focuri
Pe o foaie de hartie am desenat dupa un cd cercul exterior si cel interior si am mai facut un cerc cu diametrul de de 3 ori mai mare ca cel mic
Primul foc pe marginea cercului mijlociu, al doilea la fel, de la al treilea m-am apucat sa reglez inaltatorul si am dat 2 focuri si pe langa cercul mare, intelesesem invers reglajul pe verticala, si cand m-am prins ca reglam prost, am ridicat inaltatorul si am inceput sa dau toate focurile in cercul mijlociu si unul chiar in cercul mic
Sunetul nu e mi se pare puternic, ca am dat muzica mai tare - un house de ala numai cu batai, dar oricum nu sunt vecinii acasa :D
Nici un pelet nu a trecut prin stratul de hartie si chiar am tras 3 in acelasi loc - pot sa bag degetul 2 cm dar nu a trecut, e adevarat ca si stratul e mai gros, si am mai folosit ceva, in spatele placii de lemn am pus un burete gros de 3 cm si cu o suprafata de 1x0.5m care absoarbe si ala din impact
Gamo CF-X 5.5mm + tasco 3-9x40
Dabija

Post by Dabija »

Felicitari cs pentru arma ... la cat mai multe pelleturi in tinte ! :lol:

Ai totusi grija cu vecinii ... sa nu te prea vada :lol:
CZ 200S 5,5 mm + bushnell 6-24X50
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Ac-urile "spring-piston" sunt mult mai silentioase decat PCP-urile,asta fiind unul dintre putinele avantaje pe care le au fata de "armele cu pompa",cum le spun unii.Ai sa ai surpriza sa constati ca daca tragi dintr-o camera pe geamul deschis zgomotul afara la cel putin 10-15metri nu se aude aproape deloc,cu conditia ca intre arma si geam sa existe cel putin 3 metri.Eu stiu din proprie experienta cum impuscam ciorile la bunicul la tara din casa pe geamul deschis si oamenii se mirau cum picau ciorile din copac ca trasnite :twisted:(credeau ca le dau jos cu prastia...). Daca te intereseaza tinte cauta pe www.kermitairgunclub.com/targets/ si ai sa gasesti acolo tot felul de tinte.
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
cs

Post by cs »

Apropo de tinte, am tras azi intr-o doza de bere plina ochi cu apa, am nimerit-o exact in centru, doza a pleznit si a udat holul ca a facut un jet de vreo 5-6metri(nu glumesc 8) )
Si tot despre tinte - am facut eu in photoshop una dupa modelul de la gamo (trebuie numai dat sa listeze)
~> www.supreme.go.ro/2_tinte_5.5_inch.jpg
si am mai recuperat vreo 2 dintr-un program:
~> www.supreme.go.ro/veverita.jpg
~> www.supreme.go.ro/caine_de_preerie.jpg
Pt cine vrea sa le vada si primeste un mesaj de eroare, trebuie sa stearga prima parte a link-ului "http://" si sa apese "enter"
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Arma noua,mecanism puternic,este si normal sa se intample asa.
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
cs

Post by cs »

cu o luneta de asta ieftina, sa zicem un 4x20 sau un 4x32 e la Gamo cam cate focuri apuc trag(in medie) pana se deregleaze?
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Un 4x20 de la Gamo am avut si pot sa-ti spun ca nu m-a tinut nici 150 de focuri pe un Hunter 440 si s-a dereglat ca n-am mai putut sa fac nimic cu ea.Pur si simplu de la reculul armei mecanismul de reglare a reticulului pe punct din interiorul lunetei s-a distrus.Un 4x32 n-am avut dar pot sa-ti spun ca o Norconia 3-9x40 s-a potrivit bine la Hunter-ul meu si chiar dupa 1500 de focuri functiona perfect,moment in care am vandut-o.Acum am doua arme si nici o luneta dar urmeaza sa-mi cumpar peste cateva zile un Bushnell.Iti recomand Norconia sau Bushnell.
ADRIAN

cs

Post by cs »

inseamna ca daca ma hotarasc sa iau si o luneta iau un "BUSHNELL 3-9X40 PENTRU.22" - sper
Daca la AC-uri reculul e pe doua directi, atunci nu trebuie 2 dispozitive anti-soc: unul pe o directie si altul orientat invers? :oops: sau cate unul la fiecare prindere a lunetei
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Dispozitivul antisoc pe care il are si CFX-ul, cred,este mai mult pentru a impiedica luneta sa nu lunece inspre tragator atunci cand este prinsa cu suportii de luneta de sina de pe arma.Dispozitivul antisoc are un mic surub care vine insurubat intr-o gaura de pe sina armei,in functie de distanta la care vrei sa instalezi luneta,surub care tocmai asta face adica impiedica luneta sa alunece pe sina datorita reculului armei in timpul tragerii.Oricat de puternic ai strange suportii lunetei in suruburi pe sina armei, luneta tot ar aluneca inspre tragator incetul cu incetul pe masura ce tragi cu arma,daca n-ar avea acest dispotiv asa zis "antisoc".De fapt acesta n-are nici un efect de protejare a lunetei impotriva reculului ci de impiedicare a lunetei sa nu se deplaseze pe sina si permanent sa se schimbe punctul pe care ai reglat-o.Drept sa-ti spun nu stiu daca un Bushnell 3-9x40 pentru'22lr rezista pe un CFX.Eu am avut Norconia 3-9x40 Sport si acum ma gandesc la un Bushnell 3-9x40 Trophy.Din moment ce un Norconia Sport a mers foarte bine pe Hunter-ul meu cred ca si un Bushnell 3-9x40 pentru'22lr ar rezista pe CFX-ul tau din moment ce amandoua lunetele sunt pentru carabine de tir cal.'22lr.
ADRIAN

cs

Post by cs »

Saracul de mine credeam ca dispozitivul antisoc absoarbe din energia transmisa lunetei
Dabija

Post by Dabija »

Dispozitivul antishok de la gamo comercializat de ARROW , pe langa surubul de fixare are pe suprafata de contact un material (aprox. 2mm grosime) care amortizeaza un pic din energia reculului. Am avut asa ceva montat pe un Baikal cu luneta TASCO 3-9X40 ... inainte de a pune acest dispozitiv nu am reusit sa trag decat cateva pelleturi pana se deregla luneta ... dupa montare nu am mai avut probleme, dar nu l-am mai folosit prea mult pentru ca mi-am luat un CZ200S si am montat luneta pe CZ-u. ... si nu mai am probleme cu reculul sau cu dereglarea lunetei :lol:
Acum greselile mi le imput doar mie si nepriceperi mele ... :lol: deh , nu mai pot da vina pe luneta sau pe dereglare :lol: :lol: :lol:
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
cosminioans

Post by cosminioans »

materialul acela moale si portocaliu este ceva mai lung de 2-3 mm, intra si in interiorul dispozitivului, la o adica se pot slabi prinderile lunetei de sina armei si atunci va fi folosit exact ca un amortizor, altfel este doar un opritor
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Nu stiu dar mie acel material pe care voi il numiti "antisoc" mi se pare a fi mult prea tare pentru a avea vreun efect in amortizarea socului de la recul.Daca ar avea intradevar vreun efect ar fi super pentru ca pe orice arma l-ai pune,spring-piston binenteles,n-ai mai avea probleme cu dereglarea lunetei si ai putea sa pui si un 4x20 de la Gamo pe un Hunter fara sa se deregleze.Cred ca de fapt rolul acelui material portocaliu este acela de a nu bate piciorul suportului de la luneta direct pe metal la opritor si s-au gandit sa-i puna acest material sa nu bata socul reculului chiar fier pe fier.
ADRIAN

cosminioans

Post by cosminioans »

se poate sa ai dreptate, insa ideea merita aplicata la un shock-absorber ''pe bune''
Dabija

Post by Dabija »

cosminioans wrote:materialul acela moale si portocaliu este ceva mai lung de 2-3 mm, intra si in interiorul dispozitivului, la o adica se pot slabi prinderile lunetei de sina armei si atunci va fi folosit exact ca un amortizor, altfel este doar un opritor
Pai exact acesta e rolul lui ... cu un dispozitiv de 275.000 Lei nu poti inlocuii calitatea unei lunete de 2-3-400 Eu ... ar fi super sa iei o luneta de jucarie si cu acel dispozitiv sa o faci super luneta ... ar da faliment toate firmele care fabrica lunete performante la preturi prohibitive ...
La Baikalul meu din cauza reculului si a suportilor de slaba calitate, luneta aluneca inspre inapoi dupa 5-6 pelleturi trase ... cu acel suport nu mai exista acea miscare a lunetei si reuseam sa fac o sedinta de tragere de 50-60 pelleturi fara sa se deregleze luneta. (Am schimbat si suportii cu unii mai buni si o fost si mai bine ...)
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
Post Reply