Pareri Fort 17-R ,45

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Ice_2k

Re: Pareri Fort 17-R ,45

Post by Ice_2k »

Multumesc frumos.
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Il Generoso wrote:.45 semnifica tot calibrul, inseamna 0,45 dintr-un ''inch'' (adica 0,45 x 2,54 cm = 11,43 mm; in cazul armelor cu bila de cauciuc este diamatrul bilei; diametrul tevii este mai mica)
Cu permisiunea dv am sa fac o mica corectie la afirmatia de mai sus.
Spre deosebire de munitia de razboi pentru arme militare scurte unde de regula prima cifra ne spune diametrul proiectilului si a doua (daca e cazul) indica lungimea tubului cartus, la munitia pentru "neletalele" scurte cu bila de cauciuc, intalnite in mod uzual in Romania, cifrele de identificare se refera exclusiv la dimensiunile tubului cartus. Daca este 10X22 inseamna ca avem un tub cu diametrul de 10 mm si o lungime de 22 mm, la 9mmRubber, denumita uneori si 9X22, avem diametrul tubului de 9mm si lungimea de 22mm, la .45 Rubber cifra se refera la diametrul tubului cartusului de asemenea. Bila de la cal.45 rubber la munita Fort existenta acum pe piata are in jur de 13 mm in diameteru. Bilele de cauciuc pot avea dimensiuni si greutati diferite, chiar daca e vorba de acelasi calibru, in funtie de puterea pe care doreste producatorul sa o ofere la acel sortiment.
Ice_2k

Post by Ice_2k »

Bila de .45 are diametrul de 13mm? Deci nu inseamna 0.45 inch?
Si inca ceva: pistolul Fort 17R de 9mm cu munitia oferita de Fort are o putere ok comparat cu alte pistoale cu bile?
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Ice_2k wrote:Bila de .45 are diametrul de 13mm? Deci nu inseamna 0.45 inch?
Si inca ceva: pistolul Fort 17R de 9mm cu munitia oferita de Fort are o putere ok comparat cu alte pistoale cu bile?
Nu, nu inseamna .45 inch. Are 13 mm in diametru. Iar ca putere pot sa iti spun ca, pana acum, este singura munitie cu bile de cauciuc care da jos tintele din otel pentru pistoale cu munitie de razboi din poligonul de la Joita.

Detalii aici:

http://www.youtube.com/watch?v=Q42KpQ8J ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=Kp2gGJuJ ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=NtviLwsv ... re=related

In filmele indicate mai sus e prezentat un Fort 12RM in calibrul .45 Rubber, singura diferenta intre 12RM si 17R este frame-ul din otel la 12RM fata de cel din poliamida armata cu otel la 17R.
Ice_2k

Post by Ice_2k »

Multumesc pt explicatii si rabdare. O ultima intrebare: intre 17R de .45 si cel de 9mm exista diferente de putere?
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Ice_2k wrote:Multumesc pt explicatii si rabdare. O ultima intrebare: intre 17R de .45 si cel de 9mm exista diferente de putere?
Da.
tevez

Post by tevez »

Ice_2k wrote:Multumesc pt explicatii si rabdare. O ultima intrebare: intre 17R de .45 si cel de 9mm exista diferente de putere?
Nu ştiu să se fi făcut teste pentru a răspunde la această întrebare. Desigur, poate exista muniţie de .45 foarte slabă sau de 9mm
foarte puternică. Muniţia Fort care se găseşte acum în magazine este şi puternică, şi precisă, şi constantă. Ambele, 9x22 şi .45
sunt puternice, alegerea între aceste două calibre cred să se facă mai degrabă din alte considerente, gen nr. de cartuşe care
încap în încărcător, cât de des se trage (muniţia9 mm e un pic mai ieftină), etc. Dacă ai cum, trage cu ambele şi te va ajuta să
alegi, în caz că vrei să-ţi iei o astfel de armă. Tind să cred că .45 rubber de la Fort are mai multă putere decât 9x22 de la aceeaşi
companie. Orice calibru ai alege este ok, eu recomand muniţia Fort în ambele calibre, nu am auzit de probleme ca la alte muniţii.
Image
Legat de dimensiunea cartuşelor, de la stânga la dreapta: tub tras de 9x19 mm, blank de 9 mm (similar cu 9 mm rubber),
cartuş tras de .45 acp + o bilă trasă de .45 rubber şi un cartuş netras de .45 rubber. Se observă că .45 rubber e cât tubul
unui .45 acp dar la capăt e subţiat din cauza sertizării, pentru a putea ţine bila de cauciuc. Bila e ceva mai mare decât
tubul, fiind strânsă un pic să intre acolo. Nu am o bilă de 9mm pentru a face diferenţa de dimensiune...e mult mai mică.
Il Generoso

Post by Il Generoso »

Safe&Sound wrote:
Il Generoso wrote:.45 semnifica tot calibrul, inseamna 0,45 dintr-un ''inch'' (adica 0,45 x 2,54 cm = 11,43 mm; in cazul armelor cu bila de cauciuc este diamatrul bilei; diametrul tevii este mai mica)
Cu permisiunea dv am sa fac o mica corectie la afirmatia de mai sus.
Spre deosebire de munitia de razboi pentru arme militare scurte unde de regula prima cifra ne spune diametrul proiectilului si a doua (daca e cazul) indica lungimea tubului cartus, la munitia pentru "neletalele" scurte cu bila de cauciuc, intalnite in mod uzual in Romania, cifrele de identificare se refera exclusiv la dimensiunile tubului cartus. Daca este 10X22 inseamna ca avem un tub cu diametrul de 10 mm si o lungime de 22 mm, la 9mmRubber, denumita uneori si 9X22, avem diametrul tubului de 9mm si lungimea de 22mm, la .45 Rubber cifra se refera la diametrul tubului cartusului de asemenea. Bila de la cal.45 rubber la munita Fort existenta acum pe piata are in jur de 13 mm in diameteru. Bilele de cauciuc pot avea dimensiuni si greutati diferite, chiar daca e vorba de acelasi calibru, in funtie de puterea pe care doreste producatorul sa o ofere la acel sortiment.
Multumesc pt precizari. :oops:
am gresit.

OFF TOPIC (gluma): Errare humanum est! - spunea ariciul in timp ce se dadea jos de pe peria WC; dupa care se gandeste putin si calareste din nou peria - where there`s a will there`s a way!!! :D :D
tevez

Post by tevez »

Il Generoso wrote:Errare humanum est! - spunea ariciul in timp ce se dadea jos de pe peria WC; dupa care se gandeste putin si calareste din nou peria - where there`s a will there`s a way!!! :D :D
:lol: :lol: :lol:
Ice_2k

Post by Ice_2k »

Ohoo, chiar ca e mare bila :) De curiozitate, diametrul tevii e cat cartusul sau cat bila? Adica bila merge "lejer" prin teava sau sta tot turtita ca si-n cartus si se mareste cand iese din teava?
tevez

Post by tevez »

Că veni vb. de diametrul ţevii, la Forturile în cal. .45 e de vreo 8 mm prin care bila se strânge ca să treacă, chiar se strânge mai mult
decât o face pentru a intra în cartuş. Asemenea, la Fortul în 9 mm diametrul interior e de vreo 5-6 mm şi în este cea mai bună soluţie
constructivă pentru neletale. Alte variante, cu o ţeavă foarte largă pentru a se pierde puterea + obstacole pe ţeavă pentru a face bila
franjuri nu sunt eficiente şi dăunează grav preciziei şi puterii. 8)
Ice_2k

Post by Ice_2k »

Il Generoso wrote: acte necesare:
http://www.igpr.ro/acte_permis_arma_printare.htm

Sau ''tradus'' pt neletale:

- Fisa medicala (port arma)
- Aviz psihologic (port arma)
- Cazier judiciar (port arma)
- 2 poze tip 4x5 cm
- taxa permis arma la trezorerie (daca tin bine minte 130 - 140 lei in regim normal)
- copie CI
Vad ca mai zice acolo si ceva de "certificatul de absolvire a unui curs de instruire teoretică şi practică în domeniul armelor şi muniţiilor, organizat de o persoană juridică autorizată în acest sens, în original şi copie", ai idee unde se face asa ceva? De asemenea mai e o chestie pe care nu o inteleg si anume "adeverinţă care atestă, în cazul cetăţeanului român, faptul că titularul are calitatea prevăzută la art. 14 alin.(2) lit.a) şi b) din Legea 295/2004, eliberată de instituţia competentă în acest sens, în cazul în care persoana solicită autorizarea procurării armei de apărare şi pază în scopul portului şi folosirii acesteia."

Daca e cineva din Bucuresti: pe unde v-ati facut analizele? Am sunat acum la CMU sa ma interesez si fisa medicala e 435RON iar avizul psihologic 250RON...

Later edit: M-am lamurit cu cele doua chestii in plus de la acte, sunt doar pt letale. Ramane doar intrebarea cu analizele medicale :)
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Ice_2k wrote: Vad ca mai zice acolo si ceva de "certificatul de absolvire a unui curs de instruire teoretică şi practică în domeniul armelor şi muniţiilor, organizat de o persoană juridică autorizată în acest sens, în original şi copie", ai idee unde se face asa ceva? De asemenea mai e o chestie pe care nu o inteleg si anume "adeverinţă care atestă, în cazul cetăţeanului român, faptul că titularul are calitatea prevăzută la art. 14 alin.(2) lit.a) şi b) din Legea 295/2004, eliberată de instituţia competentă în acest sens, în cazul în care persoana solicită autorizarea procurării armei de apărare şi pază în scopul portului şi folosirii acesteia."

Daca e cineva din Bucuresti: pe unde v-ati facut analizele? Am sunat acum la CMU sa ma interesez si fisa medicala e 435RON iar avizul psihologic 250RON...
Cursul de manuire arme si adeverinta de care intrebi sunt doar pentru arme letale de aparare si paza.

Fisa medicala poti sa o faci la policlinica M.A.I. (Kretzulescu), pe splai, undeva oarecum in spatele primariei capitalei. Era cel ieftin, in urma cu vreo 2-3 ani. Mai poti incerca pe la policlinicile care fac fisa medicala pentru scoala de soferi. Avizul pshihologic n-ar trebui sa coste mai mult de 100 de lei.
Ice_2k

Post by Ice_2k »

Mersi frumos, o sa dau o fuga pe-acolo sa ma interesez, ca ~700 de lei pe analize e totusi cam piperat :)
sith

Post by sith »

Safe&Sound wrote:
Ice_2k wrote:Bila de .45 are diametrul de 13mm? Deci nu inseamna 0.45 inch?
Nu, nu inseamna .45 inch. Are 13 mm in diametru. Iar ca putere pot sa iti spun ca, pana acum, este singura munitie cu bile de cauciuc care da jos tintele din otel pentru pistoale cu munitie de razboi din poligonul de la Joita.

Detalii aici:

http://www.youtube.com/watch?v=Q42KpQ8J ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=Kp2gGJuJ ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=NtviLwsv ... re=related

In filmele indicate mai sus e prezentat un Fort 12RM in calibrul .45 Rubber, singura diferenta intre 12RM si 17R este frame-ul din otel la 12RM fata de cel din poliamida armata cu otel la 17R.
Le-am dat si eu jos din 6 m cu Fort 12R in 9 mm, si ca sa fiu corect, instructorul de acolo a zis ca le da jos si GP - 10x28.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
Post Reply