Verificare a vitezei initiale reale

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
AC Sniper

Verificare a vitezei initiale reale

Post by AC Sniper »

In lista d-voastra de produse,referindu-ma la armele cu aer comprimat,am observat ca se da si viteza initiala pentru acestea.D-voastra ati avut acces la un cronograf pentru a da acele viteze initiale sau pur si simplu le-ati aproximat?Iar acele viteze initiale cu ce tip de pelete Gamo au fost inregistrate?
Marius Cocarla - ARROW

Post by Marius Cocarla - ARROW »

Vitezele anuntate de noi sunt date de producator. La fabrica GAMO din Spania este acel dispozitiv cu care se masoara viteza proiectilelor.
Marius Cocarla
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Daca vitezele initiale sunt cele date de producatorul Gamo de ce insistati sa atribuiti unui Hunter Realtree cal.6,35 o viteza initiala de 190m/s cand pe site-ul www.gamo.com/international 6,35-ul nu are mai mult de 557fps, adica 170m/s aprox.?Cine minte:d-voastra Arrow sau producatorul?
arrow
Site Admin

Post by arrow »

Ati semnalat un fapt real. Cineva minte.
In urma mesajului Dvs. am verificat "situatia" si am descoperit urmatoarele: pe site-ul Gamo viteza e desigur, asa cum spuneti, pe cutiile armelor Hunter 6,35 viteza e trecuta de producator si are valoarea de 190m/s (iar noi am luat-o pe asta de buna), si ca ceata sa fie totala, mai am un document ce insoteste fiecare import, in care viteza e de 180m/s. :oops:
Desi diferenta nu e mare, inteleg ca pentru multi, mai ales ca arma nu e ieftina, faptul nu e lipsit de importanta. Va asigur insa, ca eroarea s-a strecurat neintentionat (nu e simplu deloc sa gestionezi o baza de date cu peste 4000 de produse diferite, din care o mare parte se modifica anual). Voi verifica cu Gamo care e valoarea reala a vitezei si voi face corectiile necesare.
Multumesc,
Marius Cocarla
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Totusi diferenta de energie cinetica este considerabila pentru o arma cu aer comprimat:Vo=170m/s;M peletului=1,4grame;Ec initiala=20,23joules
Vo=190m/s;M peletului=1,4grame;Ec initiala=25,27joules
Deci o diferenta de 5joules.Eu am un Hunter 440 de cal.5,5 si intentionez pe viitor sa achizitionez si un Hunter Realtree de 6,35,insa aceasta nelamurire cu viteza initiala nu prea imi da motive sa o cumpar.Acum intelegeti de ce am intrebat daca aceste viteze sunt verificate si de Arrow din Romania cu un cronograf.Stiu ca la o arma cu AC aceste viteze variaza in functie de conditiile de mediu(temperatura,presiune,umiditate,viteza si directia vantului),insa intr-un mediu controlat de testare a armei,in care toate aceste variabile sa fie aprox. constante,vitezele initiale ar fi si ele constante si nu ar explica o diferenta de la o tragere la alta de +/-20m/s.
Marius Cocarla - ARROW

Post by Marius Cocarla - ARROW »

Aveti dreptate si va inteleg perfect. Tocmai de aceea, asa cum am spus, voi verifica si voi face corectiile.
Pana in prezent, am considerat ca nu trebuie sa verificam ceea ce produce Gamo si de aceea nu am achizitionat un dispozitiv pt. determinarea vitezei proiectilelor. Totusi, Gamo e cel mai mare producator european de profil, tinde sa devina nr. 1 mondial, productia o are in Spania si nu in China sau mai stiu eu pe unde, si are implementat in toata compania sistemul de asigurare a calitatii ISO 9001.
Marius Cocarla
HITMAN

SCUZE

Post by HITMAN »

Ii un subiect foarte bun propus de domnu''AC Sniper".la mine in oras de ex. in magazin la HUNTER REALTREE de 6,35 ii scris ca are 180 m/s :lol: .Na acuma sa decizi cine "minte" :?
Cu stima HITMAN
Alegzandru

Post by Alegzandru »

Subiectul e probabil iesit din actualitate, dar sa incercam o resuscitare :D
"Hunterul Realtree a fost inregistrat cu 173 m/s.."
"..Daca primele doua pusti sunt relativ cunoscute printre tragatorii AC,nu acelasi lucru se poate spune si despre Realtree,care, drept dovada ,a fost incercat de toti cei prezenti.Arma nu iese ca forma din linia Gamo,fiind in schimb acoperita pe tot lemnul cu un placut desen in culoride camuflaj.Piedica e pozitionata tot in fata tragaciului ,dand posibilitatea unui tir rapid.Catarea si inaltatorul sunt dotate cu puncte luminiscente pe fibra optica,permitand luarea liniei de ochire si in conditii de luminozitate dezavantajoase pentru tragator.Pentru testare am folosit alice Gamo Hunter cal.6,35 mm,puse la dispozitie cu generozitate tot de Arrow.Armarea se face surprinzator de usor,prin frangerea tevii,efortul nefiind mai mare ca cel cu care ne-am obisnuit la Hunter 440 .Epolarea se poate face ferm,patul-pistol fiind bine croit in stilul clasic al carabinelor de vanatoare.In foc, reculul este absolut suportabil si usor de stapanit,lucru la care nu te astepti la o arma in asemenea calibru.Nefiind nimic oficial si vrand sa-mi fac o idée cat mai corecta despre potentialul armei,mi-am ales drept tinta piciorul de lemn al panoului asezat la 35 de metri.Piciorul era confectionat din doua scanduri suprapuse de 2,5 cm.Deci un total de 5 cm de scandura de brad !Am tras o serie de 5 focuri in acelasi loc.M-a surprins placut suieratul alicelor care intregeste fericit senzatia de forta lasata de arma.La “tinta” am constatat ca toate alicele trecusera fara probleme prin cele doua scanduri.Ce m-a impresionat a fost faptul ca a doua scandura era practic spulberata,aschii mari de lemn fiind sarite in toate partile.Multumita domnului Eugen Netoiu am avut toti sansa accesului la un tahimetru la care am putut masura viteza proiectilelor la gura tevii (s-a stat efectiv la coada la acest aparat!). Hunterul Realtree a fost inregistrat cu 173 m/s,viteza ce se incadreaza in normele legale.In concluzie,fara a gresi prea tare,pot afirma ca Gamo Realtree e cea mai puternica arma de serie ce se gaseste pe piata romaneasca la ora actuala.Parerea mea!..."
Citat din articolul pe care il gasiti la linkul http://www.airguns.ro/bucov.htm
Ajuns pe aripile gandului, imi caut cheile prin vaile encefalului, ajung sa-mi pun problema originii timpului, culorii primordiale a universului, sau a unui capat al lui...
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Luand in considerare ceea ce ce scrie mai sus imaginati-va ce poate un Webley Tomahawk care in 6,35 are aproape 220m/s si mai este si perfect legal cu legea din Romania.
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
Guest_225

Post by Guest_225 »

Am gasit intr-o carte o schitza cu dispozitivul folosit ( probabil prin anii '40-'50... cartea e de prin 65 ) ptr. masurarea vitezei gloantelor... usor de construit, necesita practic o bucata de placaj, o fasie lunga de carton + un motor cu numarul de turatii / minut ( mai bine zis rotatii / secunda ) calculat la precizie ( cred ca unul de aspirator e suficient de puternic - stie cineva cam cate turatii are ? )
Daca este cineva interesat, incerc sa ii fac o schitza si sa o pun pe net impreuna cu un text referitor la principiul de functionare.
cosminioans

Post by cosminioans »

asta era mecanismul din cartea de fizica de clasa a IX- a parca (daca nu mai devreme chiar)

ai 2 discuri de carton la o distanta cunoscuta unul de celalalt care se invart cu aceeasi viteza, tragi prin ele si masori unghiul gaura1-ax-gaura2, apoi te apuci de calculat
Guest_225

Post by Guest_225 »

Mda, cam asta e principiul, dar discurile nu trebuie sa se roteasca cu viteze diferite; dupa ce proiectilul a trecut prin primul disc, pana strabate distantza pana la al doilea, acesta se deplaseaza... ajunge sa masori cu cat a deviat fatza de primul disc... calculele sunt mai usoare, si nici nu trebuie masurate unghiuri.
cosminioans

Post by cosminioans »

si deviatia se masoara ca unghi
Dabija

Post by Dabija »

si un cronograph costa cam o suta si ceva de euro :lol: si nu mai calculezi nimic si nici nu te mai apuci de construit improvizatii :lol:
CZ 200S 5,5 mm + bushnell 6-24X50
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
ave25

Post by ave25 »

pentru cei care nu au aflat inca, la intalnirea din Bucuresti am masurat si vitezele armelor cele mai populare de la Gamo. Hunterul meu este nou si doar cu cele mai usoare peleturi (match) a scos 209-212 m/s. Vitezele sunt masurate de producatori cu cele mai usoare peleturi disponibile.
-------------------
ave25
hunter 440 5,5mm
Post Reply