se poate?
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: se poate?
se pot detine,automate sa nu fie
vreau si eu un AR15
vreau si eu un AR15
sunteti sigur domnule lulux?nu e o problema ca arata prea a arme militare?e super AR15 dar m-ar interesa mai mult un Steyr aug deoarece sunt stangacilulux wrote:se pot detine,automate sa nu fie![]()
vreau si eu un AR15
Acciza de 100% s-a scos.
Taxe vamale în U.E. nu mai există.
De adus arme de afară e cam complicat, ideal e să fie aduse printr-un magazin de arme.
Armele cu aspect militar nu ar trebui să aibă probleme, nu avem în lege nimic de aces gen
după câte ştiu eu. Aşa, la francezi de pildă, au interzis la "pistol grip" pe puşti şi carabine
dar la noi, în afară de percuţia pe ramă - interzisă la vânătoare eu nu ştiu restricţii.
E posibil să trebuiască încărcătorul limitat pentru a nu introduce mai multe cartuşe decât
limita legală, dar cam orice armurier poate face asta. Poate intră violiv şi detaliază subiectul,
parcă avea pe cineva cu o Saiga, o armă cu un aspect militar (şi foarte faină
).
Taxe vamale în U.E. nu mai există.
De adus arme de afară e cam complicat, ideal e să fie aduse printr-un magazin de arme.
Armele cu aspect militar nu ar trebui să aibă probleme, nu avem în lege nimic de aces gen
după câte ştiu eu. Aşa, la francezi de pildă, au interzis la "pistol grip" pe puşti şi carabine
dar la noi, în afară de percuţia pe ramă - interzisă la vânătoare eu nu ştiu restricţii.
E posibil să trebuiască încărcătorul limitat pentru a nu introduce mai multe cartuşe decât
limita legală, dar cam orice armurier poate face asta. Poate intră violiv şi detaliază subiectul,
parcă avea pe cineva cu o Saiga, o armă cu un aspect militar (şi foarte faină
1. nu trebuie sa fie arma cu foc automat
2. poate sa arate oricum
3. poate avea orice calibru
4. poate avea oricate cartuse in incarcator
5. sa nu fie dotata cu amortizor de sunet
6. sa nu fie cu pat rabatabil
acciza nu mai este,iar la vama platesti ceva taxe ,dar nu 100%.....aici trebuie intrebat la vama din orasul de resedinta din judetul tau
SUCCES......in rest nu ai de facut dct sa dai banii si sa faci cateva hartii
2. poate sa arate oricum
acciza nu mai este,iar la vama platesti ceva taxe ,dar nu 100%.....aici trebuie intrebat la vama din orasul de resedinta din judetul tau
Dacă e din afara U.E.lulux wrote: acciza nu mai este,iar la vama platesti ceva taxe ,dar nu 100%
corect,nu am mai specificat pt ca era vb de a aduce din suatevez wrote:Dacă e din afara U.E.lulux wrote: acciza nu mai este,iar la vama platesti ceva taxe ,dar nu 100%
pe forumul vanatorul ziceau ca s-ar putea sa fie probleme cu cei de la ANCEX si AEST,si anume ca nu ar vedea un Steyr aug sau un AR15 ca arma de vanatoare cu toate ca in sua AR se vinde ca arma de vanatoare.Steyr se vinde cu incarcator de 10,30 si 42 da da oricum nu avem nevoie decat de cel de 10.poate intra domnul violiv si ne lamureste pe toti.pana atunci cred ca o sa apelez si la un avocat,daca nu direct macar onlinelulux wrote:1. nu trebuie sa fie arma cu foc automat
2. poate sa arate oricum
multumesc pentru raspunsuri.stima
nu ai pt ca sa apelezi la un avocat,mergi la aest si le spui despre ce este vb,descrii caracteristicele armei,eventual si o poza....si vezi ce si cum
dpdv legal nu ai niciun impediment.
dpdv legal nu ai niciun impediment.
http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?f=17&t=2302
http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?f ... 117#p29117
http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?f ... 715#p28715
Există arme "cu aspect militar" deţinute legal la noi de vânători.
Rugămintea e, dacă veţi cumpăra arma, să ne povestiţi ce şi cum pe forum,
eventual 2-3 poze să ne bucurăm şi noi vizual de noua aachiziţie.
succes!
http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?f ... 117#p29117
http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?f ... 715#p28715
Există arme "cu aspect militar" deţinute legal la noi de vânători.
Rugămintea e, dacă veţi cumpăra arma, să ne povestiţi ce şi cum pe forum,
eventual 2-3 poze să ne bucurăm şi noi vizual de noua aachiziţie.
succes!
@hunt25
daca n-a fost suficineta lamurirea din partea cealalta iti mai spun o data:
- Adu ce doresti si ce indeplineste cerintele enumerate mai sus de colegul @lulux. Practic, se poate inscrie ca arma de vanatoare aproape orice iti trece prin minte, uneori chiar cu restrictii mai mici decat in multe state americane. (noi avem voie si 50 BMG si AK de la mama lui
)
- Daca te decizi, incearca s-o aduci din UE - va dura cam o luna cu numar minim de hartii si costuri suplimentare....daca vrei s-o aduci din USA e OK numa daca o primesti cadou - 6 luni si ~500 $ sunt "bonusul" . Eventual o cumperi direct din Ro. Remington R 15 aduc la Oradea si AUG parca era de vanzare.
- Daca gasesti un avocat sa stie cum se mananca legea armelor si cu toate completarile ulterioare mai mult sau mai putin oficiale ...sa ni-l recomanzi si noua
P.S. daca esti atat de nehotarat....
daca n-a fost suficineta lamurirea din partea cealalta iti mai spun o data:
- Adu ce doresti si ce indeplineste cerintele enumerate mai sus de colegul @lulux. Practic, se poate inscrie ca arma de vanatoare aproape orice iti trece prin minte, uneori chiar cu restrictii mai mici decat in multe state americane. (noi avem voie si 50 BMG si AK de la mama lui
- Daca te decizi, incearca s-o aduci din UE - va dura cam o luna cu numar minim de hartii si costuri suplimentare....daca vrei s-o aduci din USA e OK numa daca o primesti cadou - 6 luni si ~500 $ sunt "bonusul" . Eventual o cumperi direct din Ro. Remington R 15 aduc la Oradea si AUG parca era de vanzare.
- Daca gasesti un avocat sa stie cum se mananca legea armelor si cu toate completarile ulterioare mai mult sau mai putin oficiale ...sa ni-l recomanzi si noua
P.S. daca esti atat de nehotarat....
Iti aduc eu Steyr Aug, 223 sau 9 Para, noua, 2200 eur si pt stangaci cu aprox 160 eur mai mult...sunt si avocat, printre altele...hunt25 wrote:sunteti sigur domnule lulux?nu e o problema ca arata prea a arme militare?e super AR15 dar m-ar interesa mai mult un Steyr aug deoarece sunt stangacilulux wrote:se pot detine,automate sa nu fie![]()
vreau si eu un AR15.si inca o intrebare:tot 100% e taxa la vama pentru arme?respect