o idee va rog!!
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
calinnn
o idee va rog!!
sunt incepator si vreau sa`mi cumpar o pusca ac + luneta.. va rog sa`mi datzi o idee..o combinatie buna in limita a 450Ron. eu m`am gandit la shadow 640 cal 5.5 si o luneta 4x28. ce performantza as putea atinge cu o astfel de arma domnule cocarla? daka are cineva asa ceva il rog sa posteze o impresie.. de asemenea m`ar interesa unde gasesc in cj un magazin gamo. cu multumiri.
incearca o luneta mai buna. Ultimul numar este diametrul obiectivului(28mm in cazul tau). Cu cat obiectivul este mai mare, cu atat campul vizual este mai mare (iti va fi mai usor sa gasesti tinta). Deasemeni, trebuie luat in considerare reculul, care la o arma spring-piston nu este deloc neglijabil. O luneta ieftina se va deregla f. rapid _ am avut si eu o experienta asemanatoare- mai bine iti cumperi o pusca buna (uita-te pe gamo.com la caracteristici) si luneta iti cumperi mai tarziu. Parerea mea 
-
cosminioans
intrebare??
Dar de Mod400 +LUNETA GAMO 4X32WR sau Mod610 cu aceasi luneta ce ziceti???Sau mai bine un SHADOW 1000 5.5MM+4X32WR GAMO??? :?:Ca bani vreau sa ma incadrez pana in 700 ron cu tot cu luneta.
intrebare??
si inca o intrebare Mod 400 so Mod 610 cum sta la capitolul recul??La Shadow 1000 m-am lamurit deoarece are un prieten si am incercato,care din cele doua modele de mai sus are reculul mai mic?
-
cosminioans
intai arma, apoi restul
incearca sa scoti tot ce poti din vizarea directa, apoi imprumuta o luneta de la un cunoscut, nu vei mai fi atat de dornic, la spring-piston (mai ales la GAMO, sunt ceva mai dure) luneta se cam apropie de moft
eu am un 6x40WR si o tin in dulap, este mai eficienta vizarea directa
parererea mea... (hac!
)
incearca sa scoti tot ce poti din vizarea directa, apoi imprumuta o luneta de la un cunoscut, nu vei mai fi atat de dornic, la spring-piston (mai ales la GAMO, sunt ceva mai dure) luneta se cam apropie de moft
eu am un 6x40WR si o tin in dulap, este mai eficienta vizarea directa
parererea mea... (hac!
Si la 40 de metri cum te descurci cu vizarea directa???Si eu de multe ori prefer sa trag fara luneta dar pana in 20 metri dar deja cand incerc la distante mai mari unde apare caderea pe traiectorie a peletului ma ia dorul de luneta si ma intorc rapid la ea.N-as renunta la luneta pe ac in favoarea sistemelor de ochire deschise.Am tras odata cu un Walther Umarex si pot sa spun ca era arma perfecta sa tragi fara luneta cu ea datorita levierului de incarcare rapida gen Winchester carbine.Trageai foarte rapid cu ea si era si ff precisa.Singura arma care cred ca se merita sa tragi fara luneta.La cele cu un singur foc,break-barrel, precizia trebuie sa fie maxima iar luneta te ajuta foarte mult la chestia asta.
ADRIAN
"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
-
cosminioans
cu arma in mana la 40m ai deja o abatere destul de mare, ceea ce poti face cu o luneta (pe care imaginea fuge destul de repede) poti face si cu vizarea directa, avand in vedere ca zona de ''nimerire'' se largeste considerabil
cu arma asezata pe un stativ sau orice alt element de stabilizare, e altceva, acolo e ok luneta(mai ales daca vrei sa masori precizia armei sau sa nimeresti dopul de sticla la 40m), dar astfel de ocazii mai rar... si cum ziceam, aici PCP-urile intra in joc si cer cu disperare luneta
cu arma asezata pe un stativ sau orice alt element de stabilizare, e altceva, acolo e ok luneta(mai ales daca vrei sa masori precizia armei sau sa nimeresti dopul de sticla la 40m), dar astfel de ocazii mai rar... si cum ziceam, aici PCP-urile intra in joc si cer cu disperare luneta
Daca cunosc traiectoria peletului cum este Pro Magnum-ul ma descurc excelent cu luneta la 40metri.Din maxim 3 incercari lovesc un capac de sticla de bere de la distanta asta.Eu consider ca luneta imi da si mai multa stabilitate la arma in momentul tragerii.Pur si simplu m-am obisnuit cu luneta pe arma.
ADRIAN