Munitie Fort

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Self Defense

Munitie Fort

Post by Self Defense »

Salut.

Am tot vazut ca se discuta mult despre cartusele cu camasa de otel si cele de alama. Vreau sa va intreb care e avantajul celor din otel? Am citit ca ar fi mai ieftin de fabricat, dar am intrat recent pe site-ul importatorului Fort si am observat ca au adus munitie cu camasa din alama si cu niste "specificatii" foarte interesante la preturi mult mai mici decat munitia AKBC.

Intrebarea mea este, de ce sunt mai scumpe cartusele AKBC tinand cont ca sunt facute din otel, un material mai ieftin decat alama?
Fort 12RM cal. .45 Rubber
tevez

Re: Munitie Fort

Post by tevez »

Self Defense wrote:Salut.

Am tot vazut ca se discuta mult despre cartusele cu camasa de otel si cele de alama. Vreau sa va intreb care e avantajul celor din otel? Am citit ca ar fi mai ieftin de fabricat, dar am intrat recent pe site-ul importatorului Fort si am observat ca au adus munitie cu camasa din alama si cu niste "specificatii" foarte interesante la preturi mult mai mici decat munitia AKBC.

Intrebarea mea este, de ce sunt mai scumpe cartusele AKBC tinand cont ca sunt facute din otel, un material mai ieftin decat alama?
Avantajul celor din oţel e că în timp se strică arma (şi ai motiv să-ţi iai jucărie nouă :P ), mult mai repede ca la cele din alamă, de aceea alama e de bază în producţia de muniţie. Preţul diferă din "n" motive: ţară de provenienţă, costuri materii prime, calitate pulbere, mână de lucru, accize, adaos importator, etc. Dar AKBC sunt cam cele mai bune din RO la momentul actual. Cert e că la cât ne permitm noi majoritatea să tragem, nu e niciun bai că-i din oţel cămaşa.
sith

Post by sith »

tevez wrote: Avantajul celor din oţel e că în timp se strică arma (şi ai motiv să-ţi iai jucărie nouă :P ), mult mai repede ca la cele din alamă, de aceea alama e de bază în producţia de muniţie. Preţul diferă din "n" motive: ţară de provenienţă, costuri materii prime, calitate pulbere, mână de lucru, accize, adaos importator, etc. Dar AKBC sunt cam cele mai bune din RO la momentul actual. Cert e că la cât ne permitm noi majoritatea să tragem, nu e niciun bai că-i din oţel cămaşa.
Am trage noi mult mai mult daca nu s-ar lacomi unii. Ozkursanu (camasa de otel) se da cu 5 lei in Suceava ...
Cand 9x19, aici in RO, costa in magazin 1.1 ron - camasa de arama, pretul la rubber n-are cum sa fie mai mare, dar este ... de peste 3 ori la AKBS-prima mana ...
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
Self Defense

Post by Self Defense »

tevez wrote:
Self Defense wrote:Salut.

Avantajul celor din oţel e că în timp se strică arma (şi ai motiv să-ţi iai jucărie nouă :P ), mult mai repede ca la cele din alamă, de aceea alama e de bază în producţia de muniţie. Preţul diferă din "n" motive: ţară de provenienţă, costuri materii prime, calitate pulbere, mână de lucru, accize, adaos importator, etc. Dar AKBC sunt cam cele mai bune din RO la momentul actual. Cert e că la cât ne permitm noi majoritatea să tragem, nu e niciun bai că-i din oţel cămaşa.
Ok, am inteles ce vrei sa spui, numai ca din ce am mai citit pe forum despre subiectul asta, cand s-a intrebat care este motivul pt care AKBC-ul e facut din otel, multi au raspuns "pt ca e mai ieftin" si cu toate astea e cea mai scumpa munitie la raft. Am tras cu AKBC si este intr-adevar puternica dar din ce am vazut in descrierile munitiilor, cea de la Fort pare sa fie mai puternica si mai ieftina, cu toate ca este facuta din alama.

Singurul motiv pe care il gasesc pentru pretul ridicat al AKBC-ului este politica de adaos comercial foarte mare a importatorului.
Fort 12RM cal. .45 Rubber
tevez

Post by tevez »

Self Defense wrote:cea de la Fort pare sa fie mai puternica si mai ieftina, cu toate ca este facuta din alama.

Singurul motiv pe care il gasesc pentru pretul ridicat al AKBC-ului este politica de adaos comercial foarte mare a importatorului.
Mie muniţia de la Fort mi s-a părut ok mereu, acum au făcut-o şi mai puternică. Să vedem cum va fi cea de cal. .45 rubber.
Nu ştiu dacă va fi cea mai puternică dar, cum am mai spus, mie nu-mi trebuie să rup coaste sau ce alte prostii s-au mai
spus pe forumuri. Sincer, dacă în clipa asta aş avea pistol în calibrul 9mm rubber, Oskursan ar fi cea mai folosită muniţie
pt. că Fort n-am mai văzut pe nicăieri. Dar rezultatele în poligon cu Fort sunt foarte bune. Despre preţ eu tot ce pot să
spun e că a mai scăzut şi că marfa din galantarele armurierilor s-a diversificat, să vedem dacă vom ajunge ca preţ la
nivel cu glonţul real vreodată. :roll:
foxyone

Post by foxyone »

Citind pe forumuri am aflat ca praful din care se face bila aia ruber este cam scump si trece de 140euro pe kg.Asa ca foarte mult costa bila aia de care tot vorbim.cam 0,14 euro doar bila adica cam 0, 59 lei numai bila.asta ar fi cu ea si ar trebui pulberea si capsa si cartusul din otel sa din ce o fi el si manopera.
Stima.
the
foxyone.
dandana

Post by dandana »

nici plumbul nu este mai ieftin
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
sith

Post by sith »

foxyone wrote:Citind pe forumuri am aflat ca praful din care se face bila aia ruber este cam scump si trece de 140euro pe kg.Asa ca foarte mult costa bila aia de care tot vorbim.cam 0,14 euro doar bila adica cam 0, 59 lei numai bila.asta ar fi cu ea si ar trebui pulberea si capsa si cartusul din otel sa din ce o fi el si manopera.
Vreti sa spuneti ca 15 eurocenti costa tot cartusul la AKBS. Mai aflam si noi, iar dvs. stiti asta la fel de bine ... :wink:
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Personal prefer acea practica a comerciantilor care atunci cand vine vorba despre pretul produselor comercializate nu se justifica deci prefer absenta oricaror explicatii decat "abureli" si povestioare din astea caraghioase care nu fac altceva decat sa jigneasca inteligenta celor carora le sunt adresate.
sith

Post by sith »

Safe&Sound wrote:Personal prefer acea practica a comerciantilor care atunci cand vine vorba despre pretul produselor comercializate nu se justifica deci prefer absenta oricaror explicatii decat "abureli" si povestioare din astea caraghioase care nu fac altceva decat sa jigneasca inteligenta celor carora le sunt adresate.
sincer prefer si cauciuc de anvelopa - care-i 200 ron ( cu tot cu procesul de fabricatie si adaosurile de rigoare ) si are cateva kg - decat abureli, vorba ta ... :wink:
Scadeti AKBS-ul la 2 ron si veti vedea ce profit realizati ... Dar poate nu tineti sa vindeti ... Eu personal nu mai cumpar.
my favorite gun
telesystems
radu.b

Post by radu.b »

Buna ziua. :D
Imi cer scuze ca intervin dar nu ne certati pe noi ca n-aducem AKBS si nici nu intentionam sa o facem vre-o data.
In general pretul este direct influentat de catre pretul producatorului si costurile de import am mai spus acest lucru. Depinde ce pret a reusit sa negocieze persoana in cauza, cu producatorul.
Cu respect.
sith

Post by sith »

radu.b wrote:Buna ziua. :D
Imi cer scuze ca intervin dar nu ne certati pe noi ca n-aducem AKBS si nici nu intentionam sa o facem vre-o data.
In general pretul este direct influentat de catre pretul producatorului si costurile de import am mai spus acest lucru. Depinde ce pret a reusit sa negocieze persoana in cauza, cu producatorul.
Cu respect.
Domnul Radu, scuzele mele, dar nu ma refeream la Arrow, ci la preturi ... si povestioare ...
my favorite gun
telesystems
tevez

Post by tevez »

radu.b wrote:Buna ziua. :D
Dar ceva produse noi pe partea de arme din oţel şi muniţii aferente plănuiţi să aduceţi? Am văzut WASP-ul recent în
magazin, e ok aşa ca armă "de poşetă" dar i-ar sta bine cu ceva vecini de vitrină mai impunători. 8) Poate vă înţelegeţi
cu Baikal, cu toate opritoarele din ţeavă, fac arme pe bilă de cauciuc faine... :)
foxyone

Post by foxyone »

sith wrote:
foxyone wrote:Citind pe forumuri am aflat ca praful din care se face bila aia ruber este cam scump si trece de 140euro pe kg.Asa ca foarte mult costa bila aia de care tot vorbim.cam 0,14 euro doar bila adica cam 0, 59 lei numai bila.asta ar fi cu ea si ar trebui pulberea si capsa si cartusul din otel sa din ce o fi el si manopera.
Vreti sa spuneti ca 15 eurocenti costa tot cartusul la AKBS. Mai aflam si noi, iar dvs. stiti asta la fel de bine ... :wink:
di ce am citit eu asa cum spuneam rezulta acel pret dar pentru bila.daca pentru dvs bila=cartus si restul nu are pret si stiti mai bine ca mine sau ca noi inseamna ca importati si vindeti sau sunteti in bransa si ar trebui sa ne luminati si pe noi.
Stima.
the
foxyone.
aurorauno

Post by aurorauno »

Dar unde tot citesti dumneata sa citim si noi sa ne desteptam!
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
Post Reply