Intretinere pistoale cu bila

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Cyp2mobile

Re: Intretinere pistoale cu bila

Post by Cyp2mobile »

da, l-am luat de nou
cand ajunge la capat se ridica un pic si se agata de ceva atat cat nu mai lasa mansonul sa fie impins la loc in pozitia sa normala.
partea din fata trece cei 5 mm de care spuneai.
probabil ca trebuie fortat un pic dar inca nu am reusit.

Multumesc de sfaturi
Форт 14R 9mm
Weihrauch HW100 T 5.5mm
Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 MD
sith

Post by sith »

Vezi ca eu am taiat din arc o spira si jumatate. Mergea ok cu ozcursan dar la akbs avea probleme la incarcare, arcul fiind foarte puternic si tubul de akbs nu e asa rotunjit la capat. imi arunca tubul prea sus si nu intra in camera.
Acum nu mai am nici o problema, indiferent de munitia folosita si am tras vreo 2-300 cu noul arc.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
Cyp2mobile

Post by Cyp2mobile »

si eu m-am gandit ca e posibil ca din cauza arcului sa nu mai permita deplasarea mansonului. Sa nu fie prea lung, la fabricare fiind montat fortat.
Daca nu am sa reusesc, voi merge la un armurier.
Форт 14R 9mm
Weihrauch HW100 T 5.5mm
anubis2612

Post by anubis2612 »

sith wrote:Vezi ca eu am taiat din arc o spira si jumatate. Mergea ok cu ozcursan dar la akbs avea probleme la incarcare, arcul fiind foarte puternic si tubul de akbs nu e asa rotunjit la capat. imi arunca tubul prea sus si nu intra in camera.
Acum nu mai am nici o problema, indiferent de munitia folosita si am tras vreo 2-300 cu noul arc.
ce fel de arc ai pus la pistolul tau? banuiesc ca nu il ai cel original...
sith

Post by sith »

anubis2612 wrote:
sith wrote:Vezi ca eu am taiat din arc o spira si jumatate. Mergea ok cu ozcursan dar la akbs avea probleme la incarcare, arcul fiind foarte puternic si tubul de akbs nu e asa rotunjit la capat. imi arunca tubul prea sus si nu intra in camera.
L-am inlocuit cu unu furnizat tot de MLD GUNS, care e mai tare. Eu am luat jucaria cu 1 singur arc, care era cam slab. Acum pistolul vine cu 2 arcuri, unul slab ( pentru munitie mai slaba ca putere ) si unu tare .
Daca nu ai 2 arcuri la pistol, inseamna ca il ai pe cel slab. Merge ok si ala, dar la akbs de exemplu, reculul e puternic si izbeste mai puternic mansonul de capatul tijei cu arc.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
anubis2612

Post by anubis2612 »

sith wrote:
anubis2612 wrote:
L-am inlocuit cu unu furnizat tot de MLD GUNS, care e mai tare. Eu am luat jucaria cu 1 singur arc, care era cam slab. Acum pistolul vine cu 2 arcuri, unul slab ( pentru munitie mai slaba ca putere ) si unu tare .
Daca nu ai 2 arcuri la pistol, inseamna ca il ai pe cel slab. Merge ok si ala, dar la akbs de exemplu, reculul e puternic si izbeste mai puternic mansonul de capatul tijei cu arc.
intrebam pt ca eu am un fort 17 si am primit de la magazinul de unde am luat arma, un arc mult mai tare. ma gandeam ca ai facut tu rost de ceva arc "special" :D
app, am tot citit pe internet ca munitia cu camasa de otel iti uzeaza mult mai repede pistolul, chiar si un vanator mi-a zis acest lucru, este adevarat? cineva mi-a zis ca etna power ar fi apropiat de akbs ca putere, doar ca acum am incercat cu un magnet pe ele, si sunt tot din otel, degeaba sunt de aceeasi culoare ca si cele de alama.
dandana

Post by dandana »

este adevar. Si vezi ca sa discutat acest aspect pe forum. Tuburile trebuie sa fie din alama.
Acum depinde si cite focuri tragi. La citeva zeci de focuri nu are nimic, la sute si mii deja lucrurile se schimba
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
sith

Post by sith »

anubis2612 wrote: intrebam pt ca eu am un fort 17 si am primit de la magazinul de unde am luat arma, un arc mult mai tare. ma gandeam ca ai facut tu rost de ceva arc "special" :D
app, am tot citit pe internet ca munitia cu camasa de otel iti uzeaza mult mai repede pistolul, chiar si un vanator mi-a zis acest lucru, este adevarat? cineva mi-a zis ca etna power ar fi apropiat de akbs ca putere, doar ca acum am incercat cu un magnet pe ele, si sunt tot din otel, degeaba sunt de aceeasi culoare ca si cele de alama.
O fi asa, n-o fi ... Cert este ca orice contact duce la uzura. Producatorul spune ca poti sa tragi 50.000 de cartuse si nu specifica "d'alea". Eu unu nu-mi fac probleme. Cred ca daca iti curati arma dupa folosire si o ungi n-ai probleme. Am tras destule pana acum si fara probleme - sute -, in special YAS si Ozkursan (cele mai ieftine) si nu vad nush ce probleme.
N-am auzit de uzura in camera cartusului, decalibrare da, dar la arme reale cu ghinturi, folosite intens, nu la astea cu bilute.
Parerea mea este sa stai linistit si foloseste-o de placere ... :D

Pe de alta parte GP 910 care are camera cartusului pentru 10x22, deci o camera a cartusului mai mare cu cel putin 0.5 mm , trage binemersi cu 9x22,
my favorite gun
telesystems
anubis2612

Post by anubis2612 »

eu am renuntat totusi la akbs, pe langa faptul ca este incredibil de nesimtit pretul, 4 lei pt un cartus. din ce am citit otelul este mai ieftin decat alama pt munitie, deci nesimtirea e la ea acasa... bine, la fel e si ozkursan, 3,5 lei in conditiile in care la buc. este 2,5.

sunt relativ putini care vand asa ceva in cluj, si ii doare fix in ... de clienti.

PS: poate o sa imi cumpar totusi 12 bucati strict pt autoaparare, in rest o sa folosesc doar etna power sau yas.
tevez

Post by tevez »

anubis2612 wrote: PS: poate o sa imi cumpar totusi 12 bucati strict pt autoaparare, in rest o sa folosesc doar etna power sau yas.
Mulţi fac aşa, ţin muniţia mai puternică pentru caz de Doamne-fereşte şi la poligon muniţia mai ieftină.
Cyp2mobile

Post by Cyp2mobile »

Dupa sedinta de tragere de ieri, am obsevat ca daca misc pistolul (fort 14) in plan orizontal, putin mai brusc se aude arcul cum se plimba pe tija pe care sta.
Asta inseamna ca arcul s-a mai comprimat si acum are loc in care se plimba? Am folosit numai munitie YAS pana acum. E prea puternica pentru arcul cu care a vent din fabrica incat l-a comprimat definitiv?
Форт 14R 9mm
Weihrauch HW100 T 5.5mm
sith

Post by sith »

Cyp2mobile wrote:Dupa sedinta de tragere de ieri, am obsevat ca daca misc pistolul (fort 14) in plan orizontal, putin mai brusc se aude arcul cum se plimba pe tija pe care sta.
Asta inseamna ca arcul s-a mai comprimat si acum are loc in care se plimba? Am folosit numai munitie YAS pana acum. E prea puternica pentru arcul cu care a vent din fabrica incat l-a comprimat definitiv?
Iti faci prea multe griji. YAS era cea mai slaba munitie pe 9 mm. Nu mai se importa. Arcul n-are nimic si nu se plimba nicaieri. Ceea ce auzi tu este zgomotul datorat tolerantei la imbinare intre slide si frame. Baga incarcatorul in pistol sa vezi ca nu mai auzi nici un clicket.
my favorite gun
telesystems
Cyp2mobile

Post by Cyp2mobile »

Se aude si cu incarcatorul pus si fara el. Plus,daca iti amintesti postul de zilele trecute ca nu reusesc sa dau jos mansonul,ma face sa imi pun semne de intrebare daca ceva nu e inregula. Si crede-ma ca nu caut sa gasesc nod in papura fortului,in favoarea altcuiva.
Форт 14R 9mm
Weihrauch HW100 T 5.5mm
tevez

Post by tevez »

Ai garanţie, dacă e vreo problemă se rezolvă. Vezi că sunt pe undeva pe youtube instrucţiunile de demontare a Fortului.
sith

Post by sith »

Din cate ai spus pistolul functioneaza. Ce anume te deranjeaza? Ai putut sa-l demontezi? Nu inteleg ce zgomot spui ca se aude. De la arc n-are cum sa fie si vorba lui tevez, exista garantie si este respectata. Unui tip i s-a inlocuit pistolul doar pentru ca avea o pata in camera cartusului ...
my favorite gun
telesystems
Post Reply