cum modific un gamo P23 si un Rohm RG88?

Intrebari cu caracter general despre armele cu aer comprimat.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
bogdanxy

cum modific un gamo P23 si un Rohm RG88?

Post by bogdanxy »

Salutare! Sunt nou pe acest forum si am nevoie de ajutorul vostru. Am achizitionat de curand un Gamo P23 si un Rohm RG88 insa nu prea sunt multumit de ele. Rohm-ul are acele sicane pe teava si nu prea are precizie, iar Gamo P23 mi se pare foarte slab, la distante de 10 metri eu vad biluta de plumb. Ori am eu privirea foarte agera ori el este prea slab.
V-as ruga, pe posesorii acestor arme, sa imi dati cateva sfaturi cu privire la modificarea acestora. Am inteles ca se poate face o modificare la Gamo P 23 prin care se mareste viteza bilutei cu consecinta diminuarii numarului de focuri trase cu o butelie CO2. Va rog sa imi precizati cum se face aceasta modificare.
Cu privire la Rohm, m-am gandit sa ii elimin acele proeminente de pe teava insa am inteles ca acestea au fost facute prin strivire din exterior si acest lucru ar subtia teava. Vreau sa fac acest lucru deoarece am tras intr-o tinta de la 5 m, mai exact intr-un pet si pur si simplu nu am nimerit-o, deci are o precizie foarte slaba. Si cu o prastie o nimeream insa de la un pistol nu ma asteptam la acest lucru.
Astept sfaturile voastre si orice experienta similara din care pot trage unele concluzii. Va multumesc anticipat!
tevez

Re: cum modific un gamo P23 si un Rohm RG88?

Post by tevez »

Ţeava de RG88 nu are şicane, are doar o formă sinusoidală.
http://www.xbox.aquina.us/share-0E7C_4AE86978.html
Cel mai bine e să mergi la un armurier să-i schimbi legal ţeava cu una din oţel, dintr-o singură bucată, căci "păstăile" de RG
cedează la un moment dat. Interesant cu precizia...de obicei ţeava originală, aia aşa cum o vezi, dă o precizie bună pentru
un pistol ieftin din zamak. Nu se compară cu cele cu ţeavă lisă, deisgur dar oricum. Postează şi la rubrica de neletale-produse
comercializate
de pe acest forum, iar pentru partea de a.c. foloseşte cu încredere forumul ClubAirguns România. Oricum să
nu crezi că vei face prea mare lucru cu P23-ul, pistoalele cu CO2 nu-s cine ştie ce de felul lor. Am avut demult aşa ceva şi
pot spune că airsoftul pe care-l am actualmente, un Dan Wesson 8'' este net superior şi ca precizie, şi ca putere multor a.c.-uri,
mai având şi avantajul că nu are nevoie de acte. La arme lungi se schimbă treaba, în special la PCP-uri.
Emanuel

Post by Emanuel »

TEVEZULE, aici ai deja 1.000 de postari !!! :shock:

:mrgreen:
Emanuel

FORT 17 R Cal. 9 mm P.A. :mrgreen:
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)

www.romsdc.ro
bogdanxy

Post by bogdanxy »

Tevez, iti multumesc pentru raspunsuri. :D
M-am uitat la teava de la Rohm si nu este ca cea din poza. Pe interior are 3 sicane. L-am si demontat dar nu stiu sa ii scot teava. Ai idee cum? Vreau sa fac alta teava din otel la un atelier de prelucrari metalice.
tevez

Post by tevez »

bogdanxy wrote:Tevez, iti multumesc pentru raspunsuri. :D
M-am uitat la teava de la Rohm si nu este ca cea din poza. Pe interior are 3 sicane. L-am si demontat dar nu stiu sa ii scot teava. Ai idee cum? Vreau sa fac alta teava din otel la un atelier de prelucrari metalice.
Nu e legal să i-o faci la atelier, decât dacă vreun armurier îşi asumă responsabilitatea s-o monteze el şi să dea factură
pentru operaţiunea respectivă, dar nu prea cred. Sunt destui armurieri care pot, ştiu şi vor să-ţi pună o ţeavă mai
bună ca cea originală şi nu costă mult, cam un milion de lei vechi am impresia. Interesant ce spui, se pare că RG se
fabrică acum cu altă ţeavă, ceea ce în opinia mea îl face mai rezistent dar uneori mai imprecis. Cu ţeava aia dubioasă
se obţineau grupaje faine... Oricum, la un armurier bucureştean cunoscut am văzut mai multe ţevi de RG care aşteaptă
nişte posesori să-i facă fericiţi şi cred că şi domnii de la Arrow au pe stoc ţevi de Mauser HSC care se potrivesc şi sunt
foarte bune.
Acum să nu te aştepţi să ai precizia P23-ului la un pistol cu bile de cauciuc. :D
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

De ceva vreme pistoalele RG88 vin din fabrica cu teava de Mauser, aia cu 3 sicane.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
bogdanxy

Post by bogdanxy »

Si ai idee cum pot scapa de acele 3 sicane?
La cum sunt pozitionate acestea am mai mare precizie cu P23-ul. In 5 m nu am nimerit o sticla PET de 2 l. E mai slab decat o prastie. Am demontat pistolul, dar nu reusesc sa ii dau teava jos.
tevez

Post by tevez »

bogdanxy wrote:Si ai idee cum pot scapa de acele 3 sicane?
La cum sunt pozitionate acestea am mai mare precizie cu P23-ul. In 5 m nu am nimerit o sticla PET de 2 l. E mai slab decat o prastie. Am demontat pistolul, dar nu reusesc sa ii dau teava jos.
Să scapi de şicane e ilegal, să pui altă ţeavă la armurier, legal, e ok. Precizia P23-ului la distanţe nu foarte mari este imposibil
de egalat cu bile de cauciuc, indiferent de model. Cu ce arme cu bile de cauciuc ai mai tras? Niciuna nu e foarte precisă, uneori
lumea se aşteaptă la grupaje similare armelor cu glonţ, ceea ce nu prea se întâmplă. Depinde şi de muniţie, de asemenea.
Emanuel

Post by Emanuel »

Emanuel wrote:TEVEZULE, aici ai deja 1.000 de postari !!! :shock:

TEVEZULE - acum ai 1005 postari !!! :lol: :P :twisted:

Emanuel

FORT 17 R Cal. 9 mm P.A. :mrgreen:
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)

www.romsdc.ro
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

TEVEZULE, schimba contorul ca asta te baga mult la plata ! Sau pune-i magnet. :lol: :lol: :lol:
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Post Reply