UZUL DE ARMA NELETALA
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: UZUL DE ARMA NELETALA
atunci poti sa intervii si ai legea de partea ta. Si daca doar il ameninti fara sa tragi, atunci esti si felicitat. Ideea este sa nu tragi decit in ultima instanta.
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
in cazul enuntat de tine ar fi legitima aparare...pentru ca in cazul legitimei aparari nu trebuie ca atacul sa fie indreptat neaparat impotriva ta ci poate fi si asupara altuia sau chiar a unui interes obstesc..deci in cazul in care ajuti o alta persoana tot legitima aparare va fi...aurorauno wrote:Tocmai pentru ca in cazul pus in linkul de mine era vorba de un cutit,nu de o arma de foc am pus asa problema.Daca aia intra cu un pistol e clar ca nu intervii decat daca deja incep sa traga,dar daca au un cutit,credeti ca se poate considera stare de necesitate si se poate interveni?Stiu ca cel mai bine este sa nu te bagi,etc,vroiam sa discutam doar din punct de vedere al legii!Asta in cazul neletalelor,la letale nu se precizeaza tampenia cu locuri aglomerate...tevez wrote:Nu cred că va zice nimeni că era coada la casierie "loc aglomerat" şi
nu aveai ce face cu arma acolo
asa cum a postat barthy..spre deosebire de legitima aparre, in care pericolul se naste dintr-un atac al unui agresor, in cazul starii de necesitate, pericolul este generat de o intimplare, o simpla imprejurare accidentala. Fenomene ale naturii (incendii, cutremure, inundatii), fapte ale unor persoane iresponsabile sau fara capacitate penala (alienatii mintal, minorii) sau chiar fapte ale omului responsabil (comportare neglijenta, imprudenta) pot crea o stare de pericol a carei inlaturare nu se poate face fara savirsirea unor fapte ilicte.
si in ceea ce priveste proportionalitatea...credeti ca nu e proportional sa folosesti un pistol neletal contra unui cutit??!! eu nu cred....e foarte proportional!
In plus, in lege e prevazut clar "este de asemenea in legitima aparare si acela care din cauza tulburarii sau temerii a depasit limitele unei aparari proportionale cu gravitatea pericolului si cu imprejurarile in care s-a produs atacul" .....eu cred ca oricine s-ar teme cand cineva ar ameninta cu un cutit
Daca aia intra cu un pistol e clar ca nu intervii decat daca deja incep sa traga
DE CE?! in cazul in care un infractor ameninta cu un pistol, sunt indeplinite toate conditiile legitimei aparari: este atac material, este direct, este imediat si este injust...nu scrie nicaieri ca atacul sa fie neaparat actual(in curs de desfasurare), ci poate sa fie imediat(iminent)...si in cazul nostru e foarte imediat
Riposta cind incepe sa se traga e un pic mai dificila si se poate face in anumite situatii cu sanse de reusita ( ai loc si timp sa scoti arma fara sa te vada agresorul) altfel devii o victima sigura, acelasi lucru e valabil si la cutit daca agresorul e in apropierea ta, sub 3-4m.
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
se pot face sute si sute de scenarii. Eu cred ca toti dintre noi ce detinem legal o arma avem discernamantul necesar de a lua o decizie daca merita sa intervii sau nu. Ce sanse de a rezolva situatia sunt sau nu. In primul rind te ghindesti la viata ta si dupa la altele. Sa dea dumnezeu sa nu fim implicati in astfel de situatii.
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
In 97 era sa fac una nefacuta. Treceam prin fata unei banci cand vad doi tipi cu sepcile trase pe ochi sa nu li se vada fata, cu doua genti precipitandu-se in banca. Atunci se scoala eroul din mine, scot Carpatiu cu glont, bag cartus pe teava si astept sa iasa. Imediat apar echipe de interventie cu masini kalashnicoave, etc. Adica era un exercitiu organizat de politie si jandarmerie.
Parerile personale au marea calitate ca nimeni nu este obligat sa tina cont de ele.
Sa-ti spun ceva sincer? Ai pierdut singura ocazie in care puteai deveni erou national. Vuia presa, vuiau televiziunile! Ce puteau sa-ti faca? Absolut nimic. Se constata doar ca in Romania mai exista spirit civic, atat.Bill wrote:In 97 era sa fac una nefacuta. Treceam prin fata unei banci cand vad doi tipi cu sepcile trase pe ochi sa nu li se vada fata, cu doua genti precipitandu-se in banca. Atunci se scoala eroul din mine, scot Carpatiu cu glont, bag cartus pe teava si astept sa iasa. Imediat apar echipe de interventie cu masini kalashnicoave, etc. Adica era un exercitiu organizat de politie si jandarmerie.
Da, frumos era sa traga in aia doi actori care participau la exercitiu !

Emanuel
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)
www.romsdc.ro
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)
www.romsdc.ro
-
catalin_suzeanu
E vorba de cel desfasurat la Banca Religiilor?
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
Bill wrote:In 97 era sa fac una nefacuta. Treceam prin fata unei banci cand vad doi tipi cu sepcile trase pe ochi sa nu li se vada fata, cu doua genti precipitandu-se in banca. Atunci se scoala eroul din mine, scot Carpatiu cu glont, bag cartus pe teava si astept sa iasa. Imediat apar echipe de interventie cu masini kalashnicoave, etc. Adica era un exercitiu organizat de politie si jandarmerie.
tare faza. nu ma pot oprii din ris. Parca te si vad cind au aparut "mascatii" ce fata aveai cu pistolul in mina. Nu ca eu as fi avut alta.....dar e de domeniul unui scenariu de film
Adevarul ca ma si vedeam erou
. Era la post bank la Oradea si dupa promptitudinea cu care a venit cavaleria mi-am dat seama ca e facatura si nu am stiut cum sa pitesc fieru sa nu ma fac de poveste ca de purtat eram in regula. Noroc ca asteptand sa iasa banditii mi-am ales o pozitie strategica dupa un copac din apropierea usii. Problema mare era ca mi-era frica sa-l bag la loc in toc cu cartus pe teava
, ca chestia cu asiguratu am exclus-o din capul locului. L-am bagat in buzunar cu mare grija sa nu-mi trag in boase si dupa ce am dat coltu am scos cartusu de pe teava (da eram gata transpirat) si m-am intors sa vad spectacolul cu impuscaciuni, batalie, etc. Si asa mi s-a dus momentul de glorie...
Parerile personale au marea calitate ca nimeni nu este obligat sa tina cont de ele.
Adrelanina pura. senzatie 100%

"Dreptul de a cumpăra arme este dreptul de a fi liber,". AE van Vogt
CZ P07-Duty 9x19mm
CZ P07-Duty 9x19mm
Tare ...Bill wrote:Adevarul ca ma si vedeam erou. Era la post bank la Oradea si dupa promptitudinea cu care a venit cavaleria mi-am dat seama ca e facatura si nu am stiut cum sa pitesc fieru sa nu ma fac de poveste ca de purtat eram in regula. Noroc ca asteptand sa iasa banditii mi-am ales o pozitie strategica dupa un copac din apropierea usii. Problema mare era ca mi-era frica sa-l bag la loc in toc cu cartus pe teava
, ca chestia cu asiguratu am exclus-o din capul locului. L-am bagat in buzunar cu mare grija sa nu-mi trag in boase si dupa ce am dat coltu am scos cartusu de pe teava (da eram gata transpirat) si m-am intors sa vad spectacolul cu impuscaciuni, batalie, etc. Si asa mi s-a dus momentul de glorie...
Mai aveti ceva amintiri dinastea? Suntem nerabdatori ...
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
desi este cunoscut filmuletul, consider ca e util sa mai fie amintit ...
http://www.youtube.com/watch?v=vrdKJ3aC ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=4fVsADHTvRo&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=vrdKJ3aC ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=4fVsADHTvRo&NR=1
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
Totusi... Sunt curios, a facut cineva de pe acest forum uz de arma? Pentru ca astazi era cat pe ce sa i bag Fort-ul pe gat unuia
si ma gandeam ce s-ar fi intamplat...
de tras nu am tras, dar de aratat l-am aratat si ma scos din rahat