Care dintre arme...

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
MISHU_92

Care dintre arme...

Post by MISHU_92 »

In primul rand Buna seara domnilor "pistolari" :lol: . M-am tot uitat pe site-urile magazinelor de profil si am vazut noi modele de pistoale aparute. Sunt destui aici care detin pistoale profesionale de otel gen fort 12 ,cz83 , dar ce ziceti despre modelul makarov in varianta de 9 mm rubber.?
Care ar fi mai bun un fort 12 varianta 0.45 rubber, un makarov 9mm, sau un cz83 ?
Va multumesc.
aurorauno

Re: Care dintre arme...

Post by aurorauno »

Fortul .45 si makarovul inca nu au aparut pe piata,sunt "pe drum" asa ca pana nu apar nu se poate decat sa ne dam cu presupusul....
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
sith

Post by sith »

Daca e sa-mi dau cu parerea, preferintele mele ar fi => 9mm, otel, respectiv :
Fortul 14 - 9 mm
Fort 12 - 9 mm
CZ 83 din cauza gaurii in camera cartusului
GP 910 din cauza ca nu merge cu orice munitie si are mult plastic

GP T12 nu-l pun, ca are o munitie mai aparte si deocamdata este doar 1 singur furnizor, dar este o arma buna
Macarov, cal. 45 ... sa vina, desi deocamdata am rezerve din cauza munitiei ...

Iar la letale :
CZ 75 B
Kimber 1911 Custom II
FN FiveseveN
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
aurorauno

Post by aurorauno »

sith wrote:Iar la letale :
CZ 75 B
Kimber 1911 Custom II
Ambele super arme,dar compact?Ce-ai alege?
'
sith

Post by sith »

nu, standard, stainless
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
aurorauno

Post by aurorauno »

Am inteles ca standard,te intrebam doar sa faci o alegere si pentru o arma compacta-subcompacta,care iti place..
'
sith

Post by sith »

Raman fidel ... :mrgreen:
CZ_75_D_COMPACT_PCR.png
CZ_75_D_COMPACT_PCR.png (186.29 KiB) Viewed 11842 times
compactstainlessii.png
compactstainlessii.png (100.38 KiB) Viewed 11840 times
http://www.kimberamerica.com/1911/raptor-ii
Last edited by sith on Fri Feb 25, 2011 3:15 pm, edited 1 time in total.
my favorite gun
telesystems
Olar

Post by Olar »

Eu tot citesc de o vreme si Grand Power 12 pare cel mai bun, Problema e ca nu-l lauda decat nedumeritu despre care am aflat lucruri nu foarte bune...Cred ca-mi iau fort pana la urma dar nu se stie cum aduce la arrow un pistol de otel mai bun ca cel cu aschiile care sar prin gaura problema. desi am cevba dubii si cu ala ca tot numai nedumeritu care le stie pe toate a facut sa sara aschii si a distrus o gramada de pistoale dar unii useri au zamacuri de ani de zile si culmea, n-au crapat deloc!
nedumeritu

Post by nedumeritu »

sith wrote:....
GP 910 din cauza ca nu merge cu orice munitie si are mult plastic
Merge si cu munitie mai "şchioapă" şi mai sighinaşă, cum se zice pe la noi, dar pui cel de al doilea arc, ăla mai slăbuţ.
Plastic nu prea are, are polimer si are la fel de mult cat au si cele militare si au tot polimer si alte mărci, mai cunoscute.
sith wrote: GP T12 nu-l pun, ca are o munitie mai aparte si deocamdata este doar 1 singur furnizor, dar este o arma buna
Este EgZakt aceeasi constructie interna ca T910, difera calibrul, teava deci si incarcatoarele.
Păi daca te gandesti la furnizor pentru T12, e clar ca va fi mereu doar unul, GP.
De vandut il vand o sumedenie ce magazine in Ro.
Iar despre munitie, sunt doi producatori si, importatori in Ro, tot noi.
Iar de gasit se gaseste cam peste tot in marile orase, deocamdata.
Lucram la asta.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
violiv

Post by violiv »

POLIMÉR, polimeri, s. m. Substanta macromoleculara a carei molecula este formata prin unirea în lant a doua sau mai multe molecule de monomer. – Din fr. polymère.

Sursa: DEX '98

Si amidonul din faina sau cartofi este tot un polimer, ca si celuloza din hartie.

Masă plastică sau material plastic = produs sintetic de natura organica, anorganica sau mixta care se poate prelucra usor in diferite obiecte, la cald sau la rece, cu sau fara presiune....aceeasi sursa.

Corect, dupa dex si dupa chimie, indiferent ca-i militara sau de jucarie, bucata din arma de zici ca-i din polimer, e din plastic
Ca plasticele pot fi folosite si la sacose si la naveta spatiala e foarte adevarat da' tot plastice sunt.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Si mai ales "poliperii" care pot da, cand intra pe rod, mai multe kile de compot de pere la hectar.
Desigur, poliperii militari sunt folositi in ratiile de campanie si sub forma de fasole neaoşă la cutie.

Eweeeeekend, ce naiba, umblati la glanda umorului, please.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
aurorauno

Post by aurorauno »

Plasticul e polimer dar polimerul nu este neaparat plastic!Polimerul are un spectru mai mare de folosire,este adevarat ca din el se face plasticul,dar nu doar atat!Nu sunt sinonime!Insa asta nu inseamna ca unele pistoale au corpul (dar nu sunt in intregime!!) din plastic!Fabricantii de polimer (nu neaparat pentru arme),precum DuPont enumara ca avantaje costurile post-productie scazute fata de aluminiu si eliminarea dificultatii modelarii otelului si a greutatii acestuia.
Last edited by aurorauno on Sun Feb 27, 2011 1:11 pm, edited 1 time in total.
'
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Polimeri, poliperi.....poate sa fie si policorcodusi ca tot plastic ramane. Un bolt de otel sustinut in doua lagare de plastic si suspus permanent unor anumite eforturi se va uza mai greu comparativ cu lagarele din plastic si daca acceste lagare sunt in peretele unei carcase, te cam va ustura sa schimbi toata carcasa cand puteai schimba doar un simplu bolt care costa de 5 ori mai putin.

Si daca DuPont specifica ca , atunci sa-si manance vorba. :mrgreen:
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
aurorauno

Post by aurorauno »

Scortos esti măi,ziceai de mine :D ! Am rectificat!Nu cred ca se ajunge asa repede la uzura,rezista pana undeva la cel putin 50000-60000 de focuri!
'
Post Reply