UZUL DE ARMA NELETALA

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

geony

Re: UZUL DE ARMA NELETALA

Post by geony »

Dacă politistul este anchetat aflandu-se in misiune - (trimis urmare unui apel de urgenta la 112) si in legitima aparare, va puteti da seama ca noi muritorii de rand n-avem nici o sansa pentru a ne folosi neletalele in situatii similare !!!!

http://www.libertatea.ro/stire/un-polit ... 23688.html
aurorauno

Post by aurorauno »

Daca e politist nu inseamna ca poate sa traga oricand si in oricine,e normal si logic,avand loc un eveniment,sa fie anchetat!Importanta este finalitatea anchetei si stabilirea vinei !
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
dandana

Post by dandana »

aurorauno wrote:Daca e politist nu inseamna ca poate sa traga oricand si in oricine,e normal si logic,avand loc un eveniment,sa fie anchetat!Importanta este finalitatea anchetei si stabilirea vinei !
mi se pare corect. Ori ce uz de arma, indiferent de natura acesteia, trebuie cercetat, sau anchetat. Important este finalul. Asta este problema noastra actuala, interpretarea legii
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
andueu

Post by andueu »

Nu referitor la acest caz in mod special ci doar pentru cultura noastra generala.

LEGE nr. 61 din 27 septembrie 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice*) - Republicare
Art. 1
Pentru asigurarea climatului de ordine şi linişte publică necesar desfăşurării normale a activităţii economice şi social-culturale şi promovarea unor relaţii civilizate în viaţa cotidiană, cetăţenii sunt obligaţi să aibă un comportament civic, moral şi responsabil, în spiritul legilor ţării şi al normelor de convieţuire socială.
Art. 2
(1)Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă, următoarele fapte:
1.portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire, precum şi folosirea în asemenea locuri sau împrejurări a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru şocuri electrice;...
FORT 14
HK 416 airsoft
COLT HI CAPA 5.1 airsoft

Siiii………va urma
aurorauno

Post by aurorauno »

(interesanta si continuarea) :
2. importul sau procurarea din tara, in vederea comercializarii, de arme cu aer comprimat sau cu gaze comprimate care imprima proiectilului o viteza mai mare de 220 m/s, cu exceptia celor destinate pentru a fi folosite la antrenamente si competitii de catre Federatia Romana de Tir, de cluburile si asociatiile sportive cu sectii de tir afiliate la aceasta federatie, care pot dobandi, detine si folosi arme din aceasta categorie, conform standardelor sportive internationale;

3. neasigurarea de catre responsabili sau patroni, prin personal propriu ori specializat, a ordinii publice in localuri publice, hoteluri, moteluri, campinguri, cluburi, pensiuni, discoteci si in alte locuri de distractie sau de agrement pe care le conduc, precum si refuzul acestora de a acorda sprijin organelor in drept pentru restabilirea in locurile respective a ordinii publice sau pentru luarea masurilor impotriva persoanelor care au incalcat legea;

4. impiedicarea, sub orice forma, a organului de urmarire penala sau de mentinere a ordinii publice de a-si indeplini obligatiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul politiei ori al altui organ de stat, de a lua masurile necesare pentru mentinerea ori restabilirea ordinii publice.

(2) Portul sau folosirea, fara drept, de obiecte din cele prevazute la alin. (1) pct. 2, in localul autoritatilor publice, institutiilor publice, institutiilor sau altor persoane juridice de interes public, la intruniri publice ori in localuri de alegeri, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 5 ani.

Legea a fost republicata la 31.01.2011 si merita citita in intregime!
'
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

geony wrote:Dacă politistul este anchetat aflandu-se in misiune - (trimis urmare unui apel de urgenta la 112) si in legitima aparare, va puteti da seama ca noi muritorii de rand n-avem nici o sansa pentru a ne folosi neletalele in situatii similare !!!!

http://www.libertatea.ro/stire/un-polit ... 23688.html
Excesul de zel al unui imberb adolescent intarziat cu impresii de serif a nenorocit un om.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
dandana

Post by dandana »

nu cred ca noi suntem in masura sa acuzam. Nu stim exact ce a fost acolo. Dar sunt organe abilitate sa faca traba asta si cred ca adevarul va iesi la lumina.
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

dandana wrote:nu cred ca noi suntem in masura sa acuzam. Nu stim exact ce a fost acolo. Dar sunt organe abilitate sa faca traba asta si cred ca adevarul va iesi la lumina.
Eu nu cred ca adevarul va iesi la lumina. Corb la corb nu-si scoate ochii. Daca trageam eu sau tu pana acum eram la Jilava. Sau ai uitat ca in tara asta exista legi separate pentru fiecare tagma? Ii baga 18 indice 1, dupa care il muta la Berceni sau la Vidra ( cat mai departe ) si toata lumea isi vede de treaba.
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
aurorauno

Post by aurorauno »

Eu spun ca nu-l muta nicaieri pentru ca nu are de ce!Ala era beat,agitat,violent si cu cutit la el,mai clar de-atat nu se putea.Ce sa-i faca politistul,sa-i dea cadou un ghiocel?Bine ca nu a apucat tembelul sa foloseasca cutitul,am fi avut un "adolescent intarziat" decedat!Si e pacat sa moara oameni,fie ei si politisti,o specie aparte pentru cei care nu sunt obisnuiti cu societatea si care au crescut in bananier,dupa legea lor!
Felicitari omului pentru cum a actionat,a inlaturat pericolul fara pierderi de vieti omenesti!
Bine,daca era in locul "serifului" Bud Spencer de exemplu (sau Chuck Norris) altfel statea treaba...
'
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

daca societatea este compusa din retarzi carora le curg balele ca sa impuste oamenii pe stada pe motiv ca sunt tigani, negri, betivi, posibili infractori, sau pentru simplul fapt ca nu le place de ochii lor, prefer sa ma urc in copac.
Image
“feci sed iure feci"

aurorauno

Post by aurorauno »

La posibil infractor intra si unul care face scandal si scoate si cutitul?Daca da hopa sus,dar vezi ca e frig afara,sa nu degeri!
'
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

aurorauno wrote:La posibil infractor intra si unul care face scandal si scoate si cutitul?Daca da hopa sus,dar vezi ca e frig afara,sa nu degeri!
Nu. Nu intra. Si fii linistit ca in copaci exista mai multa omenie decat in societatea pe care ti-o doresti tu si care a murit odata cu Hitler.

Si nu mai sta hidden ca stai degeaba. Toata lumea stie ca esti singurul cu status ascuns si postezi in acelasi timp.
Image
“feci sed iure feci"

aurorauno

Post by aurorauno »

Pai daca nu intra inseamna ca a actionat corect adolescentul miop,pardon intarziat si mi-ai dat dreptate!Case closed sa citez un clasic!
In copaci nu stiu cum e,n-am stat,dar te cred pe cuvant,vad ca esti expert!Pana una alta asta e tara,astea sunt regulile,dupa astea jucam!
P.S:Istoria o scriu invingatorii,dupa bunul plac..asta sa iti dea de gandit...
'
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

aurorauno wrote:Pai daca nu intra inseamna ca a actionat corect adolescentul miop,pardon intarziat si mi-ai dat dreptate!Case closed sa citez un clasic!
In copaci nu stiu cum e,n-am stat,dar te cred pe cuvant,vad ca esti expert!Pana una alta asta e tara,astea sunt regulile,dupa astea jucam!
P.S:Istoria o scriu invingatorii,dupa bunul plac..asta sa iti dea de gandit...
Cred ca tara ta si regulile dupa care joci tu sunt umpic aeriene, iar cand vei pica, caci se va intapmla odata, vei lasa urme adanci in sol. Si pe deasupra te vei si zgaria in crengile copacilor.
Mai bine te-ai gandi tu.......Esti mult mai vulnerabil decat mine, chiar daca stai hidden.
Image
“feci sed iure feci"

bozo

Post by bozo »

barty esti chiar de belea... esti invidios ca politistul e tanar? :D
ma bucur ca esti atat de competent incat sa faci treaba Instantei de Judecata, Parchetului si avocatului aparator si dai tu sentinta definitiva si irevocabila...
eu zic sa lasam justitia in mainile tale, pentru ca tu nu trebuie sa fii la fata locului, nu trebuie sa analizezi probele, tu "simti" cine este vinovat! Extraordinara calitate!
Post Reply