arcuri si sageti

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

soimu`

Post by soimu` »

Mai, in general sunt multumit de arc, putea fi ceva mai puternic, spun eu, avand in vedere ca l-am luat special pt vanatoare (da da, braconaj).
Nu cred ca la densitatea vanatului de la noi o sa am o sansa, dar macar o sa incerc. Poate se va schimba si porcaria asta de legislatie si incercarile vor fi legale... ca pe langa reflectoare si arme cu luneta, un biet visator ce sta in tufa sa vina capra pana la 10 m de le trebuie sa recunosti ca e o distanta .
De comandat, simplu, pe formularul lor, am primit mail de raspuns, si inainte de al trimite mau sunat. Vine prin curier rapid cu plata ramburs. Simplu si curat.
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Eu pe site-ul lor vad exact 5 modele:Kassai Maghiar Greyhound;Grozer Maghiar;Grozer Scit;Grozer Hun si Grozer Longbow.In aceeasi ordine,forta incordat la fiecare este:20-80#;25-120#;20-80#;25-80# si 30-70#.Deci nu este nici unul prezentat care sa aiba 44# asa ca nu inteleg care model l-ai comandat tu.Nu-l mai au in stoc sau nici cand tu l-ai comandat nu era expus pe site?
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
soimu`

Post by soimu` »

PAI SA VEDEM
Al meu e Kassai Maghiar Greyhound si puterea sa este de 44#.
Ce am inteles eu de la cei www.tircuarcu.ro
1. La fiecare model sunt mai multe puteri a arcului, in functie de cum iese produsul final. Asadar, la modelul meu pot fi arcuri intre 20#si 80# (parca).
Al meu este de 44# si era cel mai puternic care l-au avut in acel moment.
Asta nu inseamna ca, daca l incod la maxim e mai tare ---maxim este 44#.
2. Mi/a fost recomandat modelul acesta pentru ca intinderea maxima este de 86 cm ,ceea ce inseamna ca, eu fiind inalt, (190) am anvergura suficienta sa trag cu el .
O persoana mai mica de statura probabil ca va trebui sa se indrepte spre un alt model.
3. Au spus ca nu cred ca primesc ceva mi puternic decat 44# pt ca nu le cere lumea.
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Spui ca nu aduc arcuri mai puternice de 44# ca nu le cere lumea.Eu nu cred asa ceva.Eu as lua si unul de 120# ca nu sunt slabut deloc si pun pariu ca si tu ti-ai fi luat unul de 120# dat fiind scopul pentru care l-ai cumparat.Mai degraba se aduc air-soft-uri de 85-95m/s la 17,5 milioane ca alea se cumpara,nu gluma.Vezi pe www.airsoft.ro/arme
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
temp

Post by temp »

http://www.grozerarchery.com/techinfo.htm

Si eu as lua una cu 120#, cica trage pana la 300m...

Pentru cumparare trebe ceva notificare? Cat ai platit in plus fata de pretul care e afisat pe pagina?
Gamo CFX 5,5mm, Norconia 3-9x32
ave25

Post by ave25 »

44# inseamna aproximativ 20kgforta si reprezinta forta necesara pentru a intinde arcul la magnitudinea stadard (la care se masoara forta, nu stiu daca este standardizata sau fiecare producator are propriul standard)

daca se intinde arcul mai putin, este normal ca forta necesara va fi mai mica.

120# inseamna aproximativ 54kgf, ceea ce nu este putin, sunt foarte putini cei care pot manui eficient un astfel de arc

am citit pe internet ca un "#" este de fapt un pound forta, adica in jur de 0,450kgf. Daca am gresit, cine stie mai multe sa ma corecteze.
-------------------
ave25
hunter 440 5,5mm
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Pai atunci e mai buna o arbaleta de la Arrow care este de 150 livre.O livra este egala cu un pound din cate stiu eu.
ADRIAN

Guest

Post by Guest »

nu trebuie nici o notificare sa l cumperi
ompletezi talonul si te vor suna inainte sa-l trimita
dupa ce ai confirmat in2 zile e acasa unde-l si platesti
nu stiu de ce nu au avut mai mare de 44# dar... asa era.
Si chiar as vrea unul mai tare, desi nu mai mare de 60# pt ca deja ar fi f greu de incordat
120# nu stiu cati ar putea incorda...poate dor Ulise
azi am scris la Kassai un mesaj si astept un raspuns oficial...poate e tot mai bine direct cu ei ca romanii nostrii nu pot, nu stiu, nu reusesc...
Ma cam supar
voi ce aveti de gand sa faceti?\
sa ma anuntati, mai ales de prin Arad sa mai esim la o sageata pe campurile patriei
salve
temp

Post by temp »

Inca nu am bani sa cumper arcu :) .
Mie nu-mi place arbaleta... , fiecare cu inclinatia lui :)
Gamo CFX 5,5mm, Norconia 3-9x32
Dabija

Post by Dabija »

Anonymous wrote: voi ce aveti de gand sa faceti?\
sa ma anuntati, mai ales de prin Arad sa mai esim la o sageata pe campurile patriei
salve
La poligon cu AC nu esti interesat ???
CZ 200S 5,5 mm + bushnell 6-24X50
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
fastarrow

Producator arcuri

Post by fastarrow »

Salut baieti!

Pentru toti cei care iubesc tirul cu arcul doresc sa va anunt ca in tara am gasit pe cineva care produce arcuri la un pret foarte bun si o calitate buna!

Vizitati www.arcasul.home.ro

Eu sunt multumit!Tipul e misto de tot si te ajuta cu detalii, iti sta la dispozitie si iti explica tot ce trebuie sa stii despre un arc si il face exact dupa tine!Mai rar intalnesti asa ceva!Merita!

Pretul unui arc este de 3.5 milioane acoperit cu piele si lucrat misto!
Sagetile costa 150 mii fata de 300 mii si mai mult cum vezi la astia care le aduc de afara!
iulian_c

Post by iulian_c »

si-a luat cineva vreun arc din asta la 3,5 mil de pe site??se merita avand in vedere pretul scazut?nu stiu daca se ridica la calitatea unuia facut de o firma profesionala.cum ar fi cele pe care leam vazut pe www.tircuarcu.ro.Oricum in comparatie cu o arbaleta thunder de la arrow iese mai bine la capitolul putere???Va rog sa-mi spuneti daca stiti.nu prea vreau sa dau banii degeaba.
Post Reply