pai hai sa le luam pe rand :sith wrote:Pai uite explicatia mea :
1. tubul are rezistenta mai mica circular in zona umflata, probabil asa fiind ele concepute. Inelul ala se poate observa si pe tuburile netrase, acesta fiind mai greu vizibil, doar daca te uiti atent, la 10 mm de capatul cu capsa.
2. camera cartusului e mai mare in diametru, existand o diferenta intre diametrul tubului si diametru camerei cartusului
3. la detonare, presiunea exercitata pe tub face ca acesta sa se umfle in zona cu rezistenta mai mica, exact ca la cz 83.
1. tubul nu are rezistenta = inseamna ca nu este conform si necesita scoaterea din productie a materialului si inlocuirea cu un altul. deci nu e bun.
2. zona umflata = este zona opus diametrala a zonei cu cavitati; cavitati produse de strivirea tubului intre inchizator si teava. asa se intampla cand indoi o teava; pe o parte face groapa, pe cealalta cuta.
3.camera cartusului e mai mare in diametru = iarasi un aspect neconform, de aceasta data atribuit armei. naspa momentul !
4.presiunea exercitata pe tub face ca acesta sa se umfle in zona cu rezistenta mai mica, = este efectul neconformitatii de la punctul de mai sus ceea ce ne poate duce cu gandul ca exista risc de accidentare pentru tragator.
Toate aceste neconformitati nu pot duce decat la o anume situatie : La momentul infiintari Autoritatii de Omologare a Armelor, lucru despre care nu stim daca se va intampla, dar exista cadrul legal, deci se poate intampla vreodata, toti posesorii de arme ce au fost pseudoomologate de AEST, se vor prezenta obligatoriu cu armele la omologare conform conditiilor stabilite in L295/2004. Si ce se va intampla atunci cand, la constatarea multitudinii de neconformitati, armele respective nu vor fi omologate si se va impune retragerea lor din circulatie ? Cine se mai incumeta sa-si cumpere o astfel de arma stiind ca exista oarece procent de risc ca sa fie obligat de lege sa o arunce la remat ? Sau sa o treci pe colectie ? Cu 500 euro iti iei arma de colectie adevarata, o carabina de acum 100 de ani sau un pistol din WW 1 sau 2, nu un fake din anii 2000.
De munitie nu mai vorbesc, caci odata ce ai afirmat ca nu are rezistenta, piata o va refuza .
Ai vrut tu sa faci un serviciu dar te-ai fastacit si ai pus un "de" in fata. Mai bine o lasai cum am zis-o eu si remedierile erau mai simple.
p.s. tu ai permis de arma? ce arma detii ?