Sfat achizitie pistol

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

BARTHY 2

Re: Sfat achizitie pistol

Post by BARTHY 2 »

sith wrote:Pai uite explicatia mea :

1. tubul are rezistenta mai mica circular in zona umflata, probabil asa fiind ele concepute. Inelul ala se poate observa si pe tuburile netrase, acesta fiind mai greu vizibil, doar daca te uiti atent, la 10 mm de capatul cu capsa.
2. camera cartusului e mai mare in diametru, existand o diferenta intre diametrul tubului si diametru camerei cartusului
3. la detonare, presiunea exercitata pe tub face ca acesta sa se umfle in zona cu rezistenta mai mica, exact ca la cz 83.
pai hai sa le luam pe rand :

1. tubul nu are rezistenta = inseamna ca nu este conform si necesita scoaterea din productie a materialului si inlocuirea cu un altul. deci nu e bun.
2. zona umflata = este zona opus diametrala a zonei cu cavitati; cavitati produse de strivirea tubului intre inchizator si teava. asa se intampla cand indoi o teava; pe o parte face groapa, pe cealalta cuta.
3.camera cartusului e mai mare in diametru = iarasi un aspect neconform, de aceasta data atribuit armei. naspa momentul !
4.presiunea exercitata pe tub face ca acesta sa se umfle in zona cu rezistenta mai mica, = este efectul neconformitatii de la punctul de mai sus ceea ce ne poate duce cu gandul ca exista risc de accidentare pentru tragator.

Toate aceste neconformitati nu pot duce decat la o anume situatie : La momentul infiintari Autoritatii de Omologare a Armelor, lucru despre care nu stim daca se va intampla, dar exista cadrul legal, deci se poate intampla vreodata, toti posesorii de arme ce au fost pseudoomologate de AEST, se vor prezenta obligatoriu cu armele la omologare conform conditiilor stabilite in L295/2004. Si ce se va intampla atunci cand, la constatarea multitudinii de neconformitati, armele respective nu vor fi omologate si se va impune retragerea lor din circulatie ? Cine se mai incumeta sa-si cumpere o astfel de arma stiind ca exista oarece procent de risc ca sa fie obligat de lege sa o arunce la remat ? Sau sa o treci pe colectie ? Cu 500 euro iti iei arma de colectie adevarata, o carabina de acum 100 de ani sau un pistol din WW 1 sau 2, nu un fake din anii 2000.
De munitie nu mai vorbesc, caci odata ce ai afirmat ca nu are rezistenta, piata o va refuza .

Ai vrut tu sa faci un serviciu dar te-ai fastacit si ai pus un "de" in fata. Mai bine o lasai cum am zis-o eu si remedierile erau mai simple.

p.s. tu ai permis de arma? ce arma detii ?
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
sith

Post by sith »

BARTHY 2 wrote:
sith wrote:Pai uite explicatia mea :

1. tubul are rezistenta mai mica circular in zona umflata, probabil asa fiind ele concepute. Inelul ala se poate observa si pe tuburile netrase, acesta fiind mai greu vizibil, doar daca te uiti atent, la 10 mm de capatul cu capsa.
2. camera cartusului e mai mare in diametru, existand o diferenta intre diametrul tubului si diametru camerei cartusului
3. la detonare, presiunea exercitata pe tub face ca acesta sa se umfle in zona cu rezistenta mai mica, exact ca la cz 83.
pai hai sa le luam pe rand :

1. tubul nu are rezistenta = inseamna ca nu este conform si necesita scoaterea din productie a materialului si inlocuirea cu un altul. deci nu e bun.
2. zona umflata = este zona opus diametrala a zonei cu cavitati; cavitati produse de strivirea tubului intre inchizator si teava. asa se intampla cand indoi o teava; pe o parte face groapa, pe cealalta cuta.
3.camera cartusului e mai mare in diametru = iarasi un aspect neconform, de aceasta data atribuit armei. naspa momentul !
4.presiunea exercitata pe tub face ca acesta sa se umfle in zona cu rezistenta mai mica, = este efectul neconformitatii de la punctul de mai sus ceea ce ne poate duce cu gandul ca exista risc de accidentare pentru tragator.

Toate aceste neconformitati nu pot duce decat la o anume situatie : La momentul infiintari Autoritatii de Omologare a Armelor, lucru despre care nu stim daca se va intampla, dar exista cadrul legal, deci se poate intampla vreodata, toti posesorii de arme ce au fost pseudoomologate de AEST, se vor prezenta obligatoriu cu armele la omologare conform conditiilor stabilite in L295/2004. Si ce se va intampla atunci cand, la constatarea multitudinii de neconformitati, armele respective nu vor fi omologate si se va impune retragerea lor din circulatie ? Cine se mai incumeta sa-si cumpere o astfel de arma stiind ca exista oarece procent de risc ca sa fie obligat de lege sa o arunce la remat ? Sau sa o treci pe colectie ? Cu 500 euro iti iei arma de colectie adevarata, o carabina de acum 100 de ani sau un pistol din WW 1 sau 2, nu un fake din anii 2000.
De munitie nu mai vorbesc, caci odata ce ai afirmat ca nu are rezistenta, piata o va refuza .

Ai vrut tu sa faci un serviciu dar te-ai fastacit si ai pus un "de" in fata. Mai bine o lasai cum am zis-o eu si remedierile erau mai simple.

p.s. tu ai permis de arma? ce arma detii ?
1. am Fort 12R
2. nu inteleg cu cine te certi. Orice arma pentru a fi vanduta are niste certificar si omologari
3. Tu ai auzit de rezistenta materialelor? nu vreau sa intru in polemici cu tine, dar unde vezi tu indoire in camera cartusului? Nu cred ca au fost probleme la extragerea tubului, acesta neavand urme de la scapari din gheara extractoare.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

sith wrote:
1. am Fort 12R
2. nu inteleg cu cine te certi. Orice arma pentru a fi vanduta are niste certificar si omologari
3. Tu ai auzit de rezistenta materialelor? nu vreau sa intru in polemici cu tine, dar unde vezi tu indoire in camera cartusului? Nu cred ca au fost probleme la extragerea tubului, acesta neavand urme de la scapari din gheara extractoare.
Usurel cocos ! Nu se cearta nimeni cu nimeni, numai ca ai vrut TU sa ma combati. Din pacate n-ai avut cu ce. Uite ca ai si probleme de atentie !
Cine a pomenit de indoire in camera cartusului ??? :?: Era vorba de indoirea tubului cartus asa cum se vede si in fotografii.
Nu a pomenit nimeni de probleme la extragere, atentie, ci la impingerea lui afara . Incearca sa urmaresti problemele punctual si nu mai balangani ca o limba de clopot, de colo colo printre idei. Cu asemenea mod de tratare a subiectelor nu putem nici sa jucam toci, daramite sa discutam despre studiul materialelor; aia e materie de liceu. Influenta temperaturii asupra materialelor deformate plastic la rece, reclistalizare, reactii zerovariante, transformari eutectoidale.....despre ce subiecte vrei sa discutam ? Hai las-o asa cum a cazut ca nu avem miza.

Si pana la urma daca ai Fort 12 ce iti mai trebuie ? Cu cine si de ce vrei sa te lupti pe forum ? Sau nu ai nici un Fort, nu esti sith si tii cu ursu' ?
Last edited by BARTHY 2 on Sun Feb 06, 2011 3:34 pm, edited 1 time in total.
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
tevez

Post by tevez »

:lol: :lol: :lol:
Vă rog, nu luaţi rezistenţa materialelor ca pe o materie uşoară.
Întorcându-ne la întrebarea de debut a topicului, juriul a deliberat: Fort 10 în unanimitate dacă se doreşte o armă
de autoapărare cu bile de cauciuc din clasa mică, să-i zicem subcompactă. 8)
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

tevez wrote::lol: :lol: :lol:
Vă rog, nu luaţi rezistenţa materialelor ca pe o materie uşoară.
Dimpotriva sefu' ! Am zis ca studierea materiei incepe abia la liceu. :wink:
tevez wrote:Întorcându-ne la întrebarea de debut a topicului, juriul a deliberat: Fort 10 în unanimitate dacă se doreşte o armă
de autoapărare cu bile de cauciuc din clasa mică, să-i zicem subcompactă. 8)
CORECT ! :D
Image
“feci sed iure feci"

sith

Post by sith »

BARTHY 2 wrote:Usurel cocos ! Nu se cearta nimeni cu nimeni, numai ca ai vrut TU sa ma combati. Din pacate n-ai avut cu ce. Uite ca ai si probleme de atentie !
Cine a pomenit de indoire in camera cartusului ??? :?: Era vorba de indoirea tubului cartus asa cum se vede si in fotografii.
Nu a pomenit nimeni de probleme la extragere, atentie, ci la impingerea lui afara . Incearca sa urmaresti problemele punctual si nu mai balangani ca o limba de clopot, de colo colo printre idei. Cu asemenea mod de tratare a subiectelor nu putem nici sa jucam toci, daramite sa discutam despre studiul materialelor; aia e materie de liceu. Influenta temperaturii asupra materialelor deformate plastic la rece, reclistalizare, reactii zerovariante, transformari eutectoidale.....despre ce subiecte vrei sa discutam ? Hai las-o asa cum a cazut ca nu avem miza.

Si pana la urma daca ai Fort 12 ce iti mai trebuie ? Cu cine si de ce vrei sa te lupti pe forum ? Sau nu ai nici un Fort, nu esti sith si tii cu ursu' ?
Nu cred ca am dat impresia in vreun post ca-s vreun fan al GP-ului, din contra, imi plac armele integral din otel. Uita-te la posturile mele anterioare. Aia e explicatia mea asa cum vad eu tubul ala deformat, adica umflat si nu strambat, si nu cred ca te poti mandri cu poze de genul ala, indiferent de arma.
O sa testez si eu AKBS-ul cu Fort-ul meu pentru ca sunt curios si daca vrei o sa postez cum ies tuburile din Fort, lasand la o parte faza aia cu munitia dedicata.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
gunsmith

Post by gunsmith »

sith wrote:
BARTHY 2 wrote:Usurel cocos ! Nu se cearta nimeni cu nimeni, numai ca ai vrut TU sa ma combati. Din pacate n-ai avut cu ce. Uite ca ai si probleme de atentie !

Nu cred ca am dat impresia in vreun post ca-s vreun fan al GP-ului, din contra, imi plac armele integral din otel. Uita-te la posturile mele anterioare. Aia e explicatia mea asa cum vad eu tubul ala deformat, adica umflat si nu strambat, si nu cred ca te poti mandri cu poze de genul ala, indiferent de arma.
O sa testez si eu AKBS-ul cu Fort-ul meu pentru ca sunt curios si daca vrei o sa postez cum ies tuburile din Fort, lasand la o parte faza aia cu munitia dedicata.

Asa arata un tub akbs tras cu Fort 12 .
Image
Image
H&K p 30
The most modern police pistols ever built !
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

gunsmith wrote: Asa arata un tub akbs tras cu Fort 12 .
Image
Precizia la tinta cum e? Ati tras si prin chronograf?
gunsmith

Post by gunsmith »

Safe&Sound wrote:
gunsmith wrote: Asa arata un tub akbs tras cu Fort 12 .
Image
Precizia la tinta cum e? Ati tras si prin chronograf?
Din pacate nu am avut ocazia sa trag prin cronograf, pot sa va spun ca datorita presiuni foarte mari dezvoltate in momentul exploziei la iesirea proiectilului se produce un fenomen de zvignire mai mare decat la munitia pe care o folosesc in mod obisnuit si cu reglajele pe care le am la mecanismul de ochire punctul zero este undeva intre 15-20 metri .Nu am avut munitie ca sa pot face mai multe teste,cu bunavointa domnului Zaharia va pot spune mai multe.
Image
H&K p 30
The most modern police pistols ever built !
tevez

Post by tevez »

kama3 wrote:In ce pozitie tineti pistolul la sold?
Mie mi se pare incomoda pozitia laterala, cu crosa indreptata inspre spate. Cel putin in masina e foarte stresant.
Imi place sa pun tocul pe stanga, crosa indreptata in fata - mi se para mult mai usor de scos. Sunt dreptaci.
Urmatorul toc pe care il voi lua vreau sa-l modific astfel incat sa stea oblic - pentru o degajare mai rapida.
Şi eu la fel. Cu stânga ţin de toc, cu dreapta scot pistolul repede şi mi se pare mai firească mişcarea decât dacă
l-aş ţine pe dreapta. Ca să fie oblic ar trebui ca partea aia prin care trece cureaua să fie cusută sub un anumit
unghi, cred că există şi gata făcute aşa. Eu mă folosesc de faptul că e ceva mai îngustă cureaua decât spaţiul
ăla prin care trece şi de aici pot să reglez un pic a.î. să stea puţin înclinat în faţă. Cam ca nenea ăsta care are
armă pe bune. :
a-gun.jpg
a-gun.jpg (31.95 KiB) Viewed 7432 times
8)
johnny

Post by johnny »

Ma scuzati ca ma bag si eu ca un bou in discutie,dar gunsmith si sith sunt una si aceeasi persoana? Sau sunteti prieteni? Nu conteaza,era doar o intrebare.
Bafta !!! 8) 8) 8)
tevez

Post by tevez »

johnny wrote:Ma scuzati ca ma bag si eu ca un bou in discutie,dar gunsmith si sith sunt una si aceeasi persoana? Sau sunteti prieteni? Nu conteaza,era doar o intrebare.
Bafta !!! 8) 8) 8)
Dacă nu contează de ce mai întebi? Oricum, postările celor doi sunt aşa...cam opuse deci răspunsul e "nu".
Cum userul care a deschis topicul vroia un sfat pentru a alege între Fort 10 şi CZ 83 nu văd de ce se ajunge
la discuţii din astea. FORT 10 este răspunsul...topic closed.
kama3

Post by kama3 »

Frumoasa poza! Spirit of freedom...
Cam asa ceva ma refer doar ca un pic mai spre mijoc, mai spre catarama. Si cu cat teava e mai scurta, fiind in pozitie oblica nu incomodeaza si merge tras mai spre fata.
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Frumoasa camasa ! S-o stapanesti sanatos Tevezule! :P Se asorteaza cu palaria.
Scocurile cum mai merg ? :mrgreen:
Image
“feci sed iure feci"

Guest

Post by Guest »

kama3 wrote:Frumoasa poza! Spirit of freedom...
Cam asa ceva ma refer doar ca un pic mai spre mijoc, mai spre catarama. Si cu cat teava e mai scurta, fiind in pozitie oblica nu incomodeaza si merge tras mai spre fata.
http://www.promo-wholesale.com/china/Ho ... 102731.htm
:D
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
Post Reply