CZ 83 vs Fort 12 vs GP 910(9 mm)
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: CZ 83 vs Fort 12 vs GP 910(9 mm)
D-le "nedumeritu", am tot respectul pentru dumneavoastra, dar vad ca dati rau in CZ. Oare chiar asa de prost sa fie? sau atit de slab? Eu am si vrea sa va spun ca "merge" impecabil. Sincer nu sunt un expert in arme dar nu vreau sa imi para rau de achizitia mea. As vrea sa fiti subiectiv in tratarea acestei probleme nu sa faceti o reclama indusa.
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
Am CZ83, este impecabil pana in clipa de fata.
Ce-i drept nu am tras decat vreo 60-70 de bobite dar totusi, nici cel mai mic incident.
Eu zic ca unii se cam pripesc cu discutia despre CZ83.
Ce-i drept nu am tras decat vreo 60-70 de bobite dar totusi, nici cel mai mic incident.
Eu zic ca unii se cam pripesc cu discutia despre CZ83.
CZ83 Rubber
nici eu nu am tras multe..30 de "bilute" in reprize de cite 10, si a mers impecabil. Faca cusur. Nu neg ca or mai fi si probleme, dar sa fim seriosi..toti au probleme
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
pana la urma nu s-au intalnit face-off doi posesori de Fort 12/17/18 vs GP T910 in 9mm pentru o comparatie? ...ca inca nu ma pot decide...iar pe site-ul celalalt nu ma mai pot loga...
Buna seara tuturor! Urmaresc de mult si cu mare atentie discutiile dumneavoastra pe acest forum. De cele mai multe ori foarte utile si interesante sunt concluziile desprinse din acestea. M-am hotarat abia acum sa incerc a comunica cu dvs deoarece timpul nu mai este o problema atat de presanta pt mine. Va rog respectuos, sa-mi spuneti,daca,in urma numeroaselor teste pe care le-ati facut cu cele 3 arme,fort,gp si cz(toate neletale bineinteles) ati masurat adancimea lasata intr-o scandura(sau chiar testul cartii) cu acelasi fel de munitie trasa de armele mai sus amintite. Va multumesc anticipat.
Cred ca intrebarea nu este foarte bine pusa,arma are o foarte mica influenta asupra puterii de penetrare,aceasta este data de munitie .Cand te orientezi spre o arma iei mai multi factori in calcul.hanshi wrote:Buna seara tuturor! Urmaresc de mult si cu mare atentie discutiile dumneavoastra pe acest forum. De cele mai multe ori foarte utile si interesante sunt concluziile desprinse din acestea. M-am hotarat abia acum sa incerc a comunica cu dvs deoarece timpul nu mai este o problema atat de presanta pt mine. Va rog respectuos, sa-mi spuneti,daca,in urma numeroaselor teste pe care le-ati facut cu cele 3 arme,fort,gp si cz(toate neletale bineinteles) ati masurat adancimea lasata intr-o scandura(sau chiar testul cartii) cu acelasi fel de munitie trasa de armele mai sus amintite. Va multumesc anticipat.
Sa o luam pe rand ;
Materialul din care este construita arma ,avantaj fort 12,14,cz83 full metal.
Marja de functionare cu diverse tipuri de munitii de la slabe la foarte puternice ,avantaj toata gama fort.
Dimensiuni in functie de preferinte ,fort 10 mic,fort 17,12,cz83 mediu,fort18,14,gp mare.
Intretinere si service, aici importatori trebuie sa prezinte oferta reala a fiecarei arme,nu fabulatii cu zeci de mii de ani garantie si milioane de focuri .
Si nu in ultimul rand design si finisaje, avantaj cz83,gp,cu toate ca auzisem pe cineva ca arma trebuie sa fie neagra si urata.
Este oparere personala si sper sa iti fie de folos.

H&K p 30
The most modern police pistols ever built !
-
nedumeritu
S-au intalnit la concursul organizat de romsdc la Mogosoaia.revolt wrote:pana la urma nu s-au intalnit face-off doi posesori de Fort 12/17/18 vs GP T910 in 9mm pentru o comparatie? ...ca inca nu ma pot decide...iar pe site-ul celalalt nu ma mai pot loga...
Si s-a cam vazut.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
-
nedumeritu
Alta parere personala, dar nu a ta, ar fi ca fabulatiile referitoare la cei 5 ani de garantie oferiti de GP sunt doar in mintea ta.gunsmith wrote:Cred ca intrebarea nu este foarte bine pusa,arma are o foarte mica influenta asupra puterii de penetrare,aceasta este data de munitie .Cand te orientezi spre o arma iei mai multi factori in calcul.hanshi wrote:Buna seara tuturor! Urmaresc de mult si cu mare atentie discutiile dumneavoastra pe acest forum. De cele mai multe ori foarte utile si interesante sunt concluziile desprinse din acestea. M-am hotarat abia acum sa incerc a comunica cu dvs deoarece timpul nu mai este o problema atat de presanta pt mine. Va rog respectuos, sa-mi spuneti,daca,in urma numeroaselor teste pe care le-ati facut cu cele 3 arme,fort,gp si cz(toate neletale bineinteles) ati masurat adancimea lasata intr-o scandura(sau chiar testul cartii) cu acelasi fel de munitie trasa de armele mai sus amintite. Va multumesc anticipat.
Sa o luam pe rand ;
Marja de functionare cu diverse tipuri de munitii de la slabe la foarte puternice ,avantaj toata gama fort.
Dimensiuni in functie de preferinte ,fort 10 mic,fort 17,12,cz83 mediu,fort18,14,gp mare.
Intretinere si service, aici importatori trebuie sa prezinte oferta reala a fiecarei arme,nu fabulatii cu zeci de mii de ani garantie si milioane de focuri .
Si nu in ultimul rand design si finisaje, avantaj cz83,gp,cu toate ca auzisem pe cineva ca arma trebuie sa fie neagra si urata.
Atata vreme cat nu ai citit un certificat de garantie issued by GP as propune sa canti la alta masa.
Stii care.
Si, apropos, noi nu suspendam garantia daca posesorul transfera dreptul de proprietate asupra armei.
Vrene de 5 ani, oricine dobandeste legal o arma GP cumparata de la noi, are garantie pana la finele perioadei
ce curge de la vanzarea initiala a armei din magazinul nostru sau de la dealerii nostri.
Despre restul nu ma pronunt pentru ca nu vreau sa fac reclama. Arma vorbeste de la sine.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
nedumeritu wrote:Alta parere personala, dar nu a ta, ar fi ca fabulatiile referitoare la cei 5 ani de garantie oferiti de GP sunt doar in mintea ta.gunsmith wrote:Cred ca intrebarea nu este foarte bine pusa,arma are o foarte mica influenta asupra puterii de penetrare,aceasta este data de munitie .Cand te orientezi spre o arma iei mai multi factori in calcul.hanshi wrote:Buna seara tuturor! Urmaresc de mult si cu mare atentie discutiile dumneavoastra pe acest forum. De cele mai multe ori foarte utile si interesante sunt concluziile desprinse din acestea. M-am hotarat abia acum sa incerc a comunica cu dvs deoarece timpul nu mai este o problema atat de presanta pt mine. Va rog respectuos, sa-mi spuneti,daca,in urma numeroaselor teste pe care le-ati facut cu cele 3 arme,fort,gp si cz(toate neletale bineinteles) ati masurat adancimea lasata intr-o scandura(sau chiar testul cartii) cu acelasi fel de munitie trasa de armele mai sus amintite. Va multumesc anticipat.
Sa o luam pe rand ;
Atata vreme cat nu ai citit un certificat de garantie issued by GP as propune sa canti la alta masa.
Stii care.
Si, apropos, noi nu suspendam garantia daca posesorul transfera dreptul de proprietate asupra armei.
Vrene de 5 ani, oricine dobandeste legal o arma GP cumparata de la noi, are garantie pana la finele perioadei
ce curge de la vanzarea initiala a armei din magazinul nostru sau de la dealerii nostri.
Despre restul nu ma pronunt pentru ca nu vreau sa fac reclama. Arma vorbeste de la sine.

H&K p 30
Poate imi dai un exemplu de arma serioasa la care camera cartusului nu este decalibrata si provoaca craparea sau deformarea evidenta a tubului ,si tac 2 zile.nedumeritu wrote:Tuburi crapate poate produce oricine.
Oricum, tub din otel crapat in conditii de tragere normala, m-as mira.![]()
Ce arma rezista la un tub de otel crapat?
Oricum este interesant de studiat. NU?
Si, apropos, GP vine cu doua arcuri recuperatoare.
Daca se doreste folsirea munitiei de energii joase se pune arcul corespunzatori si nu este nici o problema.
Altfel, se foloseste arcul cu care vine din fabrica pentru AKBC.

H&K p 30
multam de raspuns. ideea era de cum se comporta aceeasi munitie(ca forta de penetrare) trasa din 3 arme confectionate din otel de acelasi calibru dar care totusi au anumite particularitati,respectiv,diametre si lungimi diferite ale tevilor,orificii(sau nu) in camera cartusului...etc.
La munitie puternica fortul si gp se comporta aproximativ la fel, sunt diferente forte mici referitor la penetrare.Dar asa ne place noua sa ne mai tachinamhanshi wrote:multam de raspuns. ideea era de cum se comporta aceeasi munitie(ca forta de penetrare) trasa din 3 arme confectionate din otel de acelasi calibru dar care totusi au anumite particularitati,respectiv,diametre si lungimi diferite ale tevilor,orificii(sau nu) in camera cartusului...etc.

H&K p 30
tu ce vrei acum? mm, cm, diametre? Parca am fi la sectiunea cu masuratul sculelor. I-ati un subler ...hanshi wrote:multam de raspuns. ideea era de cum se comporta aceeasi munitie(ca forta de penetrare) trasa din 3 arme confectionate din otel de acelasi calibru dar care totusi au anumite particularitati,respectiv,diametre si lungimi diferite ale tevilor,orificii(sau nu) in camera cartusului...etc.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
subler am. imi lipsesc urmele lasate de cele 3 arme cu aceeasi munitie intr-o tinta (carte,scandura sau ceva care poate fi edificator). am crezut ca cineva a facut aceste teste. din cat am inteles de la gunsmith exista comparatii doar intre gp si fort .multumesc