Sfat achizitie pistol
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: Sfat achizitie pistol
CZ-ul sta foarte bine pe sold, dar mi-am luat o borseta de umar din material textil, inauntru am cusut un scai si am prins tocul de scai si pistolul in el. Sra extraordinar de bine, nimeni nu isi da seama si il ai tot timpul cu tine
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
In ce pozitie tineti pistolul la sold?
Mie mi se pare incomoda pozitia laterala, cu crosa indreptata inspre spate. Cel putin in masina e foarte stresant.
Imi place sa pun tocul pe stanga, crosa indreptata in fata - mi se para mult mai usor de scos. Sunt dreptaci.
Urmatorul toc pe care il voi lua vreau sa-l modific astfel incat sa stea oblic - pentru o degajare mai rapida. Si ca si idee (de om maniac) vreua sa-mi modific si buzunarele din dreapta la geci (cu consecinta de a nu mai putea tine nimic in ele decat mana) astfel incat sa am acces la pistol fara sa sa trag geaca sau fara sa o deschei. A mai incercat cineva asa ceva?
Imi place si varianta ham dar e mai greu de mascat. Asa tocul prins la curea sta foarte bine sub un pulover.
Mie mi se pare incomoda pozitia laterala, cu crosa indreptata inspre spate. Cel putin in masina e foarte stresant.
Imi place sa pun tocul pe stanga, crosa indreptata in fata - mi se para mult mai usor de scos. Sunt dreptaci.
Urmatorul toc pe care il voi lua vreau sa-l modific astfel incat sa stea oblic - pentru o degajare mai rapida. Si ca si idee (de om maniac) vreua sa-mi modific si buzunarele din dreapta la geci (cu consecinta de a nu mai putea tine nimic in ele decat mana) astfel incat sa am acces la pistol fara sa sa trag geaca sau fara sa o deschei. A mai incercat cineva asa ceva?
Imi place si varianta ham dar e mai greu de mascat. Asa tocul prins la curea sta foarte bine sub un pulover.
Referitor la precizia Makarov- ului. Nu cred ca se poate compara bila care trece prin teava lisa cu glontul care trece prin teava ghintuita. E cam ca diferenta intre carabina cu glont si arma de vanatoare cu teava lisa cu breneke..
Arata bine Makarov-ul rubber. Presupun ca e full metal dupa cum arata si ca sare de 2500 la pret...
Arata bine Makarov-ul rubber. Presupun ca e full metal dupa cum arata si ca sare de 2500 la pret...
Presupune ce vrei tu dar mai putin despre preturi. Ce vrei sa ne imbolnavesti de inima ? 
Vorbim de Cz 83,dar ce ne facem cu o marca de arma cu pretentii care nu numai ca nu functioneaza cu munitie care nu este recomandata de fabricant,mai mult are probleme grave si cu munitia dedicata, cum se vede si in imaginile de mai jos.tevez wrote:Să-l stăpâneşti sănătos şi fără incidente!Supo wrote:desi mi-am depasit bugetul alocat initial (lucru pe care nu-l regret acum), intr-un final mi-am luat F 10-le de care pot spune ca sunt foarte multumit. mi se pare ca are toate calitatile unei arme de autoaparare.
toate cele bune!
@dandana: ce înseamnă asta cu "muniţia recomandată de producător"? E o mare prostie, trebuie să tragă cu orice muniţie
din calibrul lui. Punct. Cum ar fi să-ţi iei maşină care nu merge decât cu motorină de la Rompetrol? Că există muniţie cu
care obţii rezultate mai bune sunte de acord, se întâmplă în toate domeniile, dar să fi dependent de o anumită muniţie...

H&K p 30
The most modern police pistols ever built !
Stiti ce concluzie trag eu?????????
ca este ca in viata........depinde de norocul fiecaruia. Astefl incit poti "prinde" o arma buna sau una.......mai putin buna
ca este ca in viata........depinde de norocul fiecaruia. Astefl incit poti "prinde" o arma buna sau una.......mai putin buna
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
-
nedumeritu
Am analizat mai in amanunt fotografiile incriminatorii.
Da, sunt niste deformari ale amasii cartuselor ejectate.
Este absolut normal sa se intample asa di pot explica simplu si logic
cele ce se intampla acolo.
Precum am spus inca de la inceput T910 a fost proiectat ca sa lucreze in
standard bi-calibru. Adica primeste in camera cartusului si munitie de 9 mm PA rubber
dar si munitie 10x22T rubber.
Fabricantul le are in raft ca atare, nu are doua linii de productie cu piese separate
iar in momentul formularii cererii de productie si export ia din raft numarul solicitat si
il inseriaza/marcheaza in conformitate cu lotul/tara de expeditie/calibrul [9 ori 10x22].
Astfel se face reduce investitia in "special tooling" pentru doua linii separate.
Acum, un T910 folosit cu munitie de 10x22T rubber [conform marcajului de pe el] nu lasa semne pe camasa cartusului
pentru ca nu exista jocuri la insertie sau la extractie.
Un T910 folosit cu munitie 9 mm PA rubber [conform marcajului de pe el] va lasa semne transversale pe camasa cartusului
in certe situatii pentru ca exista o diferenta de 3-4 zecimi intre diametrul exterior al camasii si diamentrul interior
al camerei cartusului.
Faptul ca unele din camasile de cartus din otel ejectate poarta acele semne tranversale nu deranjeaza pe nimeni.
De fapt aceste camasi vin intru respectarea legii din Romania care nu permite reincarcarea "home made" a camasilor
de cartus si producere in acest mod a munitiei.
Otelul nu permite nicicum re-sertizarea in conditii 100% safe, dupa cum se stie.
Si, de remarcat faptul ca la alte tipuri de munitie, tot in 9 mm PA, GP-urile nu lasa acele semne. Este si in functie
de puterea munitiei, as opina eu. Exemplu clar, exista un tip de Ozkursan la care nu se produce respectivul semn
nicicum iar la alt tip, mai nou, se produc astfel de semne cand si cand. Arma functioneaza perfect cu ambele tipuri
de munitie.
Da, sunt niste deformari ale amasii cartuselor ejectate.
Este absolut normal sa se intample asa di pot explica simplu si logic
cele ce se intampla acolo.
Precum am spus inca de la inceput T910 a fost proiectat ca sa lucreze in
standard bi-calibru. Adica primeste in camera cartusului si munitie de 9 mm PA rubber
dar si munitie 10x22T rubber.
Fabricantul le are in raft ca atare, nu are doua linii de productie cu piese separate
iar in momentul formularii cererii de productie si export ia din raft numarul solicitat si
il inseriaza/marcheaza in conformitate cu lotul/tara de expeditie/calibrul [9 ori 10x22].
Astfel se face reduce investitia in "special tooling" pentru doua linii separate.
Acum, un T910 folosit cu munitie de 10x22T rubber [conform marcajului de pe el] nu lasa semne pe camasa cartusului
pentru ca nu exista jocuri la insertie sau la extractie.
Un T910 folosit cu munitie 9 mm PA rubber [conform marcajului de pe el] va lasa semne transversale pe camasa cartusului
in certe situatii pentru ca exista o diferenta de 3-4 zecimi intre diametrul exterior al camasii si diamentrul interior
al camerei cartusului.
Faptul ca unele din camasile de cartus din otel ejectate poarta acele semne tranversale nu deranjeaza pe nimeni.
De fapt aceste camasi vin intru respectarea legii din Romania care nu permite reincarcarea "home made" a camasilor
de cartus si producere in acest mod a munitiei.
Otelul nu permite nicicum re-sertizarea in conditii 100% safe, dupa cum se stie.
Si, de remarcat faptul ca la alte tipuri de munitie, tot in 9 mm PA, GP-urile nu lasa acele semne. Este si in functie
de puterea munitiei, as opina eu. Exemplu clar, exista un tip de Ozkursan la care nu se produce respectivul semn
nicicum iar la alt tip, mai nou, se produc astfel de semne cand si cand. Arma functioneaza perfect cu ambele tipuri
de munitie.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
ba da camasile de otel pot fi folosite si resertizate si inca cum
Urmele de pe tuburi ne arata ca pistolului "nu-i convine" ceva la presiunea ce se creeaza in teava dupa explozie ( sau la arcul recuperator ) si mansonul nu face toata cursa spre inapoi ori este posibil ca tubul tras de gheara extractoare sa scape pe langa impingator care nu-i acea miscare spre dreapta pentru a fi azvarlit afara si astfel ramene pe pozitie paralela cu teava si revine odata cu inchzatorul catre teava unde este prins si turtit.gunsmith wrote:Vorbim de Cz 83,dar ce ne facem cu o marca de arma cu pretentii care nu numai ca nu functioneaza cu munitie care nu este recomandata de fabricant,mai mult are probleme grave si cu munitia dedicata, cum se vede si in imaginile de mai jos.tevez wrote:Să-l stăpâneşti sănătos şi fără incidente!Supo wrote:desi mi-am depasit bugetul alocat initial (lucru pe care nu-l regret acum), intr-un final mi-am luat F 10-le de care pot spune ca sunt foarte multumit. mi se pare ca are toate calitatile unei arme de autoaparare.
toate cele bune!
@dandana: ce înseamnă asta cu "muniţia recomandată de producător"? E o mare prostie, trebuie să tragă cu orice muniţie
din calibrul lui. Punct. Cum ar fi să-ţi iei maşină care nu merge decât cu motorină de la Rompetrol? Că există muniţie cu
care obţii rezultate mai bune sunte de acord, se întâmplă în toate domeniile, dar să fi dependent de o anumită muniţie...
Ai ochi de vultur, eu nu vad nimic de genul asta, pozele sunt prea mici. Poate editeaza postul si pune pozele in rezolutie mai mare, dar nu cred ca asta-i explicatia.BARTHY 2 wrote: Urmele de pe tuburi ne arata ca pistolului "nu-i convine" ceva la presiunea ce se creeaza in teava dupa explozie ( sau la arcul recuperator ) si mansonul nu face toata cursa spre inapoi ori este posibil ca tubul tras de gheara extractoare sa scape pe langa impingator care nu-i acea miscare spre dreapta pentru a fi azvarlit afara si astfel ramene pe pozitie paralela cu teava si revine odata cu inchzatorul catre teava unde este prins si turtit.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
sith wrote:Ai ochi de vultur, eu nu vad nimic de genul asta, pozele sunt prea mici. Poate editeaza postul si pune pozele in rezolutie mai mare, dar nu cred ca asta-i explicatia.BARTHY 2 wrote: Urmele de pe tuburi ne arata ca pistolului "nu-i convine" ceva la presiunea ce se creeaza in teava dupa explozie ( sau la arcul recuperator ) si mansonul nu face toata cursa spre inapoi ori este posibil ca tubul tras de gheara extractoare sa scape pe langa impingator care nu-i acea miscare spre dreapta pentru a fi azvarlit afara si astfel ramene pe pozitie paralela cu teava si revine odata cu inchzatorul catre teava unde este prins si turtit.

H&K p 30
-
nedumeritu
Bun, si care este problema?
Repet, camera bi-standard, bi-calibru, fiind astfel dimensionata sa poata incarca si
10x22T permite si functionarea armei cu 9 mm PA rubber. Astfel daca este astfel marcata
arma va functiona fara probleme cu 9 mm PA rubber.
Munitia noastra este conceputa sa permita si sa sustina acest "efort" de expandare.
Alte munitii nu fac acelasi lucru pentru ca probabil nu au suficienta energie pentru asta.
Oricum, functionarea este normala si cu Libra de la Arrow si cu AKBC-ul de la noi dar si cu Ozkursan-ul
stiut, de ultima generatie.
Repet, camera bi-standard, bi-calibru, fiind astfel dimensionata sa poata incarca si
10x22T permite si functionarea armei cu 9 mm PA rubber. Astfel daca este astfel marcata
Munitia noastra este conceputa sa permita si sa sustina acest "efort" de expandare.
Alte munitii nu fac acelasi lucru pentru ca probabil nu au suficienta energie pentru asta.
Oricum, functionarea este normala si cu Libra de la Arrow si cu AKBC-ul de la noi dar si cu Ozkursan-ul
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
Sa inteleg ca este un lucru bun acesta deformare a tubului?Aceasta sta insemna ca este o inventie in domeniu si trebuie patentata,ca nu cumva si alte marci de renume din domeniu sa nu profite si sa-si aroge dreptul de autor.Poate sunt eu neimformat si mai exista ,camera bi-standard, bi-calibru,si arme care rezista la 34000 de bari.nedumeritu wrote:Bun, si care este problema?

H&K p 30
Acum ca ai poze mari si vezi, poti sa dai tu alta explicatie ?sith wrote:Ai ochi de vultur, eu nu vad nimic de genul asta, pozele sunt prea mici. Poate editeaza postul si pune pozele in rezolutie mai mare, dar nu cred ca asta-i explicatia.BARTHY 2 wrote: Urmele de pe tuburi ne arata ca pistolului "nu-i convine" ceva la presiunea ce se creeaza in teava dupa explozie ( sau la arcul recuperator ) si mansonul nu face toata cursa spre inapoi ori este posibil ca tubul tras de gheara extractoare sa scape pe langa impingator care nu-i acea miscare spre dreapta pentru a fi azvarlit afara si astfel ramene pe pozitie paralela cu teava si revine odata cu inchzatorul catre teava unde este prins si turtit.
Pai uite explicatia mea :
1. tubul are rezistenta mai mica circular in zona umflata, probabil asa fiind ele concepute. Inelul ala se poate observa si pe tuburile netrase, acesta fiind mai greu vizibil, doar daca te uiti atent, la 10 mm de capatul cu capsa.
2. camera cartusului e mai mare in diametru, existand o diferenta intre diametrul tubului si diametru camerei cartusului
3. la detonare, presiunea exercitata pe tub face ca acesta sa se umfle in zona cu rezistenta mai mica, exact ca la cz 83.
1. tubul are rezistenta mai mica circular in zona umflata, probabil asa fiind ele concepute. Inelul ala se poate observa si pe tuburile netrase, acesta fiind mai greu vizibil, doar daca te uiti atent, la 10 mm de capatul cu capsa.
2. camera cartusului e mai mare in diametru, existand o diferenta intre diametrul tubului si diametru camerei cartusului
3. la detonare, presiunea exercitata pe tub face ca acesta sa se umfle in zona cu rezistenta mai mica, exact ca la cz 83.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems