Tanfoglio 10*22
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: Tanfoglio 10*22
Ce se vede acolo este o carcasa galvanizata ce imbraca ansamblul [teava-camera cartusului]. Acolo unde este "fisura" ori n-a mai ajuns fludorul ori se uita sudorul dupa troleibuz.
Mai interesant o sa fie cand incepe sa se exfolieze carcasa aia de galvan.
Mai interesant o sa fie cand incepe sa se exfolieze carcasa aia de galvan.
Last edited by BARTHY 2 on Thu May 27, 2010 10:06 pm, edited 1 time in total.
oricum e de preferat sa crape pe acolo
-
nedumeritu
Barthy, daca dupa ce l-ai tinut in mana vreo 10 minute la o tacla, nu ai cum sa iti formezi o opinie.
Nu pentru ca nu poti tu.
Pur si simplu nu ai de unde sa ai date ca sa iti faci opinii.
Materialul acela nu este un lighean galvanizat.
Este exact aceeasi massa din metal ce imbraca si formeaza camera cartusului.
Am sa incerc zilele astea sa trag vreo 500 de cartuse unul dupa altul ca sa pot taia teava daca crapa.
Ar fi bine asa? Ai fi multumit?
Sau, mai bine, merg la armurier si il rog frumos sa imi arate si mie ce si cum e cu matzele lui.
Oricum, chiar cu lupa daca te uiti, chestia aia nu este crapatura sau fisura ci un fel de bavura
de la turnare.
Nu pentru ca nu poti tu.
Pur si simplu nu ai de unde sa ai date ca sa iti faci opinii.
Materialul acela nu este un lighean galvanizat.
Este exact aceeasi massa din metal ce imbraca si formeaza camera cartusului.
Am sa incerc zilele astea sa trag vreo 500 de cartuse unul dupa altul ca sa pot taia teava daca crapa.
Ar fi bine asa? Ai fi multumit?
Sau, mai bine, merg la armurier si il rog frumos sa imi arate si mie ce si cum e cu matzele lui.
Oricum, chiar cu lupa daca te uiti, chestia aia nu este crapatura sau fisura ci un fel de bavura
de la turnare.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
Arata frumos, a scos rezultate bune cu PG in poligon. Recunosc asta. Nu vreau sa influentez pe nimeni dar mie nu-mi place ce este acolo. Poate ma insel dar asta este parerea mea. Acolo este o imbinare si pe portiunea care arata ca o fisura lipseste liantul. Cositor, fludor, scuipinol sau ce-o fi. Asa se vede poza pe monitorul meu. Poate sa sie un caz izolat, n-or fi toate asa.
Multumesc mult Nedumeritul! La mine e crapat clar. Urma aia de turnare o am si eu, dar la mine e capat la imbinarea cu teava. Am sa pun maine o fotografie cand ajung acasa. Partea buna e ca nu e de la uzura ca nu s-au tras decat 3 cartuse de proba, cred ca a avut un defect de fabricatie. Impreuna cu pozele astea il trimit inapoi la garantie. Daca mai poate posta pana maine seara cineva poze i-as fi recunoscator. Sambata il duc inapoi. Imi poteti spune daca munitia Wadie merge la Tanfoglio? Armurierul mi-a recomandat doar PG cutie alba pastic. Ce preturi sunt la cartusele PG cutie alba in Bucuresti si cam cat costa un toc de piele naturala cu tot cu ham, m-am cam speriat putin de un pret si de asta intreb sa nu iau teapa. Multumesc mult de ajutor
E interesant de făcut comparaţie cu mai mulţi useri care au Tanfoglio, este posibil ca să fie cum e-n cazu' RG-ului,
unele mai reuşite, altele mai cu defecte de fabricaţie. Eu pe cel pe care l-am văzut n-am sesizat să aibă nimic de
genul dar nu am ochiul antrenat ca Barthy care a remarcat imediat că niturile ce prind ţeava de frame sunt cam
firave...
Mai avea userul ukmmar un Tanfoglio şi încă cineva. Poate postează şi ei.
Mai e puţin şi se reinstaurează preţurile accizate şi pe rând la toate armele de pe piaţă le ies la iveală defectele
şi Forturile ce vor veni cred că se vor da ca pita caldă.
unele mai reuşite, altele mai cu defecte de fabricaţie. Eu pe cel pe care l-am văzut n-am sesizat să aibă nimic de
genul dar nu am ochiul antrenat ca Barthy care a remarcat imediat că niturile ce prind ţeava de frame sunt cam
firave...
Mai avea userul ukmmar un Tanfoglio şi încă cineva. Poate postează şi ei.
Mai e puţin şi se reinstaurează preţurile accizate şi pe rând la toate armele de pe piaţă le ies la iveală defectele
şi Forturile ce vor veni cred că se vor da ca pita caldă.
-
nedumeritu
PG-urile in cutie alba costa fix 3 lei bucata, tot de unde ai luat si arma.bog1_7 wrote:.................................................. Ce preturi sunt la cartusele PG cutie alba in Bucuresti si cam cat costa un toc de piele naturala cu tot cu ham, m-am cam speriat putin de un pret si de asta intreb sa nu iau teapa. Multumesc mult de ajutor
Toc din piele naturala potrivit pentru Tanfoglio nu prea gasesti doar daca ai unul potrivit pentru Fort sau ceva asemanator.
Dar ele exista si le poti comanda, pe cele originale, pe site-ul lor, cred, http://www.tanfoglio.it .
Daca vei cauta asiduu, gasesti si altele mai putin costisitoare, ca sa zic asa.
Intrebare: fisura ta este pe blocul ce sustine teava sau chiar pe teava in sine?
Ca mie nu imi este prea clar. Sunt doua probleme, una mai grava decat cealalta.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
-
nedumeritu
Nu stiu cu ce ti-am gresit.BARTHY 2 wrote:Arata frumos, a scos rezultate bune cu PG in poligon. Recunosc asta. Nu vreau sa influentez pe nimeni dar mie nu-mi place ce este acolo. Poate ma insel dar asta este parerea mea. Acolo este o imbinare si pe portiunea care arata ca o fisura lipseste liantul. Cositor, fludor, scuipinol sau ce-o fi. Asa se vede poza pe monitorul meu. Poate sa sie un caz izolat, n-or fi toate asa.
Poate oi avea tu vreun dinte pentru mine.
Ca prea ma scuipi....
Chestia cu scuipinolul m-a inversunat si uite asa am bagat mana pana la genunchi in cartela mea de vodafone
si am vorbit la producator.
Ceea ce se vede la suprafata la Tanfoglio FT22 este in prima parte, camera cartusului confectionata din materialul acela mai gros
si pe care se vede creasta aceea de la turnare.
In el intra ansamblul teava.
Caci si aici vorbim de un ansamblu teava!
O chestie care vine cu mari avantaje. Adica, poti schimba teava de cate ori vrei, prin armurier desigur, fara sa trebuiasca schimbata seria, absolut legal si cu proces verbal.
Nu continuu cu comentariile pe tema aceasta, prietenii stiu de ce.
Ansamblul teava cuprinde teava in sine, din otel si camasa aceea argintie ca o teaca.
Aceasta teava este "imbracata" in materialul acela argintiu pe care poate aparea fisura longitudinala
sau chiar are initial fisura longitudinala care se accentueaza la tragere intensa.
Rolul acelei teci care imbraca teava din otel este de a da tevii in sine o forma pe care culata sa poata evolua in traseul ei in mod lin si fara frecari directe
cu teava din otel din interior. Asta pentru ca tevile sunt construite pentru distributia in Rusia deocamdata si au o forma ciudata la exterior dupa cerintele legii de acolo.
Deci scuipinolul ala si cositorul de care vorbesi tu Barthy, poate fi de un real ajutor...
Cat despre imbinare, teava interioara din otel intra pe toata lungimea camerei cartusului si este fixata in pozitie de mansonul acela mai gros pe care sunt marcate si seria/calibrul
exact la fel ca la Fort, iertata sa-mi fie analogia pentru cei mai sensibili.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
Am ajuns acasa si am facut fotografiile. Cei cu Tanfoglio pot sa stea linistiti ca sigur e defect de fabricatie, nu are cum sa crape o teava de la 3 cartuse. Maine il duc inapoi impreuna cu dovezile(multumesc nedumeritul pentru fotografii si pentru celelalte informatii)
- Attachments
-
- 2.JPG (55.91 KiB) Viewed 7573 times
-
- 1.JPG (45.62 KiB) Viewed 7568 times
Nasoala treaba. Chiar nu pot sa-mi dau seama daca e fisurat in timpul folosirii sau daca sudura nu s-a efectuat in totalitate. Facand diferenta intre modul cum se imbina acea pelicula de zinc cu teava pe o parte si alta a tevii ( pe stanga exista un luft intre ele ) tind sa cred ca este fisura in timpul tragerii, dar nu ma pronunt definitiv. Trebuie vazut "pe viu".
eu cred si cred destul de bine. a fost o fisura IN MATERIAL SI DUPA CATEVA TRAGERI SA MARIT 
-
nedumeritu
Se poate sa fie cum zice Barthy dar totul pleaca oricum de la un defect de material, de turnare, initial,cris091 wrote:eu cred si cred destul de bine. a fost o fisura IN MATERIAL SI DUPA CATEVA TRAGERI SA MARIT
efect care sa fi fost exploatat si amplificat de dilatarea de la trageri.
Oricum, schimbarea nu dureaza mai mult de 20 de minute.
Si acolo unde se face chestia asta am vazut cutii intregi cu toate componentele interne.
Referitor la experienta pe care o am in a detecta o defectele diverselor parti componente ale
armelor de autoaparare, iata aici un background serios de experiente personale:
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
teava are urmele lasate de cutitul de strung.
fisura din fotografii e mare ... dar nu are continuare pe teava.
din punctul meu de vedere teava e intreaga.
daca dupa tragere nu este "negru" pe fisura/ deasupra fisurii- atunci e doar o chestie care te poate necaji dpdv estetic ; e doar un rid
fisura din fotografii e mare ... dar nu are continuare pe teava.
din punctul meu de vedere teava e intreaga.
daca dupa tragere nu este "negru" pe fisura/ deasupra fisurii- atunci e doar o chestie care te poate necaji dpdv estetic ; e doar un rid
Fisura nu este si in teava ci numai in materialul care inveleste teava. Nu este exact pe urmele alea de la turnare ci langa ele. Oricum l-a trimis la garantie ieri. Nu o fi periculoasa fisura da nu-mi convine sa am pistolul de nou asa
-
AlexeCristian
Am luat si eu un Tanfoglio si am belele cu el, adica din 5 metri are abatere cam 50....60 cm in toate directiile.
Ce pot sa fac? Unde pot sa gasesc un expert la care sa ii fac un test sa vad daca este problema din fabrica pentru a putea sa ma duc inapoi cu el la magazin la garantie?
Am incercat cu 2 feluri de cartuse....si mai tari si mai "moi". Acelasi rezultat. Plus ca ultimul cartus intotdeauna ramane blocat pe teava.
L-am luat de la Top Gun si omul de acolo m-a luat de prost de la inceput. Prima data mi-a zis ca nimeresti o tinta umana din 10 metri. Cand m-am dus prima data cu el inapoi sa ii spun ca nu are nici un fel de precizie mi-a spus ca din 7 metri....si tot asa pana am ajuns la 2...3 metri. Mi s-a spus de la magazin ca nu am ce sa fac...si nici el nu are ce sa-mi faca pentru ca asa sunt facute pistoalele astea...sa nu aiba precizie. Ce pot sa fac cu el?
Ce pot sa fac? Unde pot sa gasesc un expert la care sa ii fac un test sa vad daca este problema din fabrica pentru a putea sa ma duc inapoi cu el la magazin la garantie?
Am incercat cu 2 feluri de cartuse....si mai tari si mai "moi". Acelasi rezultat. Plus ca ultimul cartus intotdeauna ramane blocat pe teava.
L-am luat de la Top Gun si omul de acolo m-a luat de prost de la inceput. Prima data mi-a zis ca nimeresti o tinta umana din 10 metri. Cand m-am dus prima data cu el inapoi sa ii spun ca nu are nici un fel de precizie mi-a spus ca din 7 metri....si tot asa pana am ajuns la 2...3 metri. Mi s-a spus de la magazin ca nu am ce sa fac...si nici el nu are ce sa-mi faca pentru ca asa sunt facute pistoalele astea...sa nu aiba precizie. Ce pot sa fac cu el?