A doua arma ...

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

sith

A doua arma ...

Post by sith »

Exista limitarea si pentru neletale la 2 arme pe permis ?
La cat timp de la achizitionarea primei arme (implicit trecerea ei in permis) poti obtine o noua autorizatie de cumparare pentru a doua arma ?
Daca vreau sa am mai multe arme ce trebuie sa fac ?
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
tevez

Re: A doua arma ...

Post by tevez »

sith wrote:Exista limitarea si pentru neletale la 2 arme pe permis ?
La cat timp de la achizitionarea primei arme (implicit trecerea ei in permis) poti obtine o noua autorizatie de cumparare pentru a doua arma ?
Daca vreau sa am mai multe arme ce trebuie sa fac ?
1. Da, mai puţin la armele cu gaze, care încă nu sunt în permis. Poţi să ai un a.c. (pistol sau carabină) şi un pistol pe rubber
sau două a.c.-uri, sau două pe rubber. Cu gaze...încă se trec în certificatul de deţinător care are multe spaţii de trecut arma
şi se poate scoate şi supliment.
2. Cred că poţi cumpăra şi două arme în acelaşi timp. Dacă ai permis deja, a doua armă o cumperi când ai autorizaţia, deci
termenul e dat doar de procedurile administrative de emitere a autorizaţiei de cumpărare, nu există altfel de limitare.
3. Dacă vrei mai mult de două arme cu a.c. şi/sau cu rubber trebuie să te faci colecţionar. www.anca.com.ro
sassu

Post by sassu »

Stie cineva cat e taxa pentru atorizare achizitionare a doua arma ?
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

sassu wrote:Stie cineva cat e taxa pentru atorizare achizitionare a doua arma ?
50 lei - regim normal 20 zile ; 100 lei - urgenta 10 zile.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
nedumeritu

Post by nedumeritu »

BARTHY 2 wrote:
La Brasov este taxa de 60 de lei si de obicei cei de la AESP sunt mai prompti deca in alte locuri.
In cateva zile, maxim 10 zile lucratoare, ai autorizatia de cumparare.
Cred ca este doar chestie de organizare a serviciului si tine in principiu de cele impuse de seful
serviciului de la loc la loc.
De fapt acesta imprima ritumul de lucru si politica de approach fata de solicitanti.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

nedumeritu wrote:
BARTHY 2 wrote:
La Brasov este taxa de 60 de lei si de obicei cei de la AESP sunt mai prompti deca in alte locuri.
In cateva zile, maxim 10 zile lucratoare, ai autorizatia de cumparare.
Cred ca este doar chestie de organizare a serviciului si tine in principiu de cele impuse de seful
serviciului de la loc la loc.
De fapt acesta imprima ritumul de lucru si politica de approach fata de solicitanti.
Omul sfinteste locul........
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
sith

Post by sith »

Deci sa-nteleg ca cei ce au mai mult de 2 arme pomenite la signature sunt colectionari ...
Atunci ma luminati ce trebuie sa fac sa devin colectionar ...? Trebuie ceva cursuri, pile, sau sa convingi pe cineva? Trebuie sa puna cineva un cuvant bun pe langa o asociatie de colectiionari ?
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
cris091

Post by cris091 »

da-mi un pm cu nr tau de telefon si te lamuresc eu imediat
sith

Post by sith »

Cu chitanta de la trezorerie de 100 ron m-am dus la politie serviciul SAEP, am completat o cerere si in 2 zile mi-a dat autorizatia pentru achizitie a 2 a arma ...
Deci nu-i chiar asa greu ... :D
my favorite gun
telesystems
gstemate

Post by gstemate »

Deci pot sa cumpar 5 arme pe gaze/blank si nu vor ocupa loc pe permis??? atata timp cat nu are proiectil propulsat prin orice mijloc sunt libere de permis?? pt achizitionarea lor ce este necesar (la arme cu gaze ma refer?) multumesc anticipat
Streamer 2014 10X22T titan
Gammo maxima 5.5mm AC
dcrist

Post by dcrist »

Nu te arunca sa dai banii pe ele, ca si alea se vor trece in permis anul asta si vei fi nevoit sa le dai pe nimic sau sa te faci colectionar.
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
sith

Post by sith »

gstemate wrote:Deci pot sa cumpar 5 arme pe gaze/blank si nu vor ocupa loc pe permis??? atata timp cat nu are proiectil propulsat prin orice mijloc sunt libere de permis?? pt achizitionarea lor ce este necesar (la arme cu gaze ma refer?) multumesc anticipat
Poate imi spui si mie ce faci cu atatea gaze ... Eu nu le vad utilitatea, nu tu tinta, nu tu precizie, daca bate vantul iti da si tie ... :oops: , cartusul pe gaz si blankul sunt mai scumpe.
Sa trag doar in poligon cu ele sa ce? Sa sperii ciorile?
In afara de pocnitoare nu prea ai ce face cu ele si sa-ti mai iei si 5 :?:
my favorite gun
telesystems
gstemate

Post by gstemate »

Nu le iau pentru utilitate...doar pt colectie fara certificat de colectionar... :roll:

Le-as cumpara doar pentru ca imi plac, imi place sa le detin, nu neaparat pentru utilitate...doar blankuri nu gazele care din ce am vazut pe la rusi sunt cam degeaba :)... eu sunt din Craiova iar pana la Bulgari nu mai este asa mult... acolo preturile sunt mai mult decat acceptabile la blank/gas/allarm cum le numesc ei...
Gammo maxima 5.5mm AC
nedumeritu

Post by nedumeritu »

gstemate wrote:Nu le iau pentru utilitate...doar pt colectie fara certificat de colectionar... :roll:

Le-as cumpara doar pentru ca imi plac, imi place sa le detin, nu neaparat pentru utilitate...doar blankuri nu gazele care din ce am vazut pe la rusi sunt cam degeaba :)... eu sunt din Craiova iar pana la Bulgari nu mai este asa mult... acolo preturile sunt mai mult decat acceptabile la blank/gas/allarm cum le numesc ei...
Da, confirm, am cumparat personal de acolo Zoraki Mod. 914 versiunea full-auto cu fix 150,00 Ron dupa negocieri.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
gstemate

Post by gstemate »

deci la ora actuala, sa zicem o persoana fara permis (sotia) daca doreste sa achizitioneze pistol gaz nu are nevoie sa faca tot dosarul cum l-am facut si eu pentru cauciuc?? eu am inteles ca si pentru gaze este nevoie de permis nu mai este necesara decat notificarea luata cu buletinul si cazier judiciar.... :( va rog lamuriti-ma. multumesc anticipat.
Gammo maxima 5.5mm AC
Post Reply