o intrebare

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

tevez

Re: o intrebare

Post by tevez »

BARTHY 2 wrote:Avem asa :
F32. pistoale de alarma si semnalizare, precum si munitia corespunzatoare ;
F33. pistoale de start folosite in competitiile sportive, precum si munitia corespunzatoare ;

Ambele sunt din Categoria F - arme supuse notificarii, insa au doar destinatie utilitara si nu prea cred ca vor
acorda asa ceva persoanelor fizice.
Mai repede iti iei unul cu gaze ca si ala merge cu blank-uri, dar nu vad unde ai sa-l folosesti ca daca vrei sa faci
poc-poc pe strada sau in curte iese dandana mare.
Foarte corect.
Aş adăuga doar că majoritatea celor ce-ţi iau pistol cu gaze nu se opresc aici şi-şi cumpără mai târziu şi cu bilă
de cauciuc. :D
dandana

Post by dandana »

de ce am intrebat.......am un CZ 83 dar este destul de "periculos" sa tragi pe strada in caz ca esti agresat, chiar si in aer, doar ca sa sperii agresorii. Si ma ghindeam ca poate as putea sa folosesc un pistol doar cu zgomot si in caz de se incing spiritele sa folosesc "bila". Ma ghindeam ca asa poate nu dau de belele
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

dandana wrote:de ce am intrebat.......am un CZ 83 dar este destul de "periculos" sa tragi pe strada in caz ca esti agresat, chiar si in aer, doar ca sa sperii agresorii. Si ma ghindeam ca poate as putea sa folosesc un pistol doar cu zgomot si in caz de se incing spiritele sa folosesc "bila". Ma ghindeam ca asa poate nu dau de belele
Bun, atunci scoti tzidula de la Police, meri mata peste balta, un'eva la Sud, si dai 170 Ron pe un Zoraki Mod. 914 de toata frumshetzea.
Faci zgomot de lashi cartieru' la coada la audiometrie cand pleci de acolo.
Acum, mai in gluma mai in serios, se pare ca pe undeva prin legea asta nabadaioasa ce ne ghideaza
zice ca sa nu ai la tine mai mult decat O [una, 1] arma de autoaparare din cele cu care esti
indirituit casa te joci.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
MirceaCr

Post by MirceaCr »

Pune primul cartus orb, tragi in aer cu el, rearmezi manual si ai bila pe teava apoi.
Форт 17 Р
Image
nedumeritu

Post by nedumeritu »

MirceaCr wrote:Pune primul cartus orb, tragi in aer cu el, rearmezi manual si ai bila pe teava apoi.
Absolut corect!
Asa ai si conditia focului de avertisment indeplinita si inca in siguranta.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
tevez

Post by tevez »

Face zgomot şi cartuşul cu bilă. :lol: Oricum focul de avertisment nu e obligatoriu dar e recomandat.
La cum sunt priviţi posesorii de armă la noi aş spune că e practic obligatoriu. Desigur, e un mic risc
dacă tragi bila de cauciuc în plan vertical să faci vreo prostioară, dar nu se compară cu riscul de-a
trage acelaşi foc de avertisment cu o armă reală. Într-o incintă oricum nu prea vei folosi arma...
Sunt posesori de armă, chiar pe acest forum, care poartă când pistol cu blank/gaze, când cu bilă
de cauciuc, funcţie de "mediul înconjurător" ca să spun aşa. :)
dandana

Post by dandana »

cred ca imi iau unul de jucarie cu capse. Si acela pocneste cit de cit, bineinteles incomparabil cu cel real, dar macar daca te reclama cineva..........hai domnu'le ca l-am folosit pe acesta.......
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

dandana wrote:cred ca imi iau unul de jucarie cu capse. Si acela pocneste cit de cit, bineinteles incomparabil cu cel real, dar macar daca te reclama cineva..........hai domnu'le ca l-am folosit pe acesta.......
Dintr-o foaie de caiet poti face oricand o pocnitoare.
Mai tii minte?
Scrii pe ea Walther sau orice alta marca iti place tie si gata.

Si cu aia treci oricand prin orice filtru si detector de metale.
:mrgreen:
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

nedumeritu wrote:
dandana wrote:cred ca imi iau unul de jucarie cu capse. Si acela pocneste cit de cit, bineinteles incomparabil cu cel real, dar macar daca te reclama cineva..........hai domnu'le ca l-am folosit pe acesta.......
Dintr-o foaie de caiet poti face oricand o pocnitoare.
Mai tii minte?

:lol: :lol: :lol: pocnitoarea aia se numea....CIOACA !!! :lol: :lol: :lol:
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
tevez

Post by tevez »

nedumeritu wrote: Dintr-o foaie de caiet poti face oricand o pocnitoare.
Mai tii minte?

Glock, tot e la modă. 8)
http://www.youtube.com/watch?v=8bRrfUs- ... re=related
GUN MAN

Post by GUN MAN »

Ar fi iesit mai frumos(real) din lemn de dud!
WALTHER PP 10X22T
nedumeritu

Post by nedumeritu »

GUN MAN wrote:Ar fi iesit mai frumos(real) din lemn de dud!
Ne, ne, ne, nu-i bine!
Ca mai stiu eu unul de batea turcii cu chestii din astea, dar mai mari si din lemn de cires...
Nu-i bine! Bad Boy!
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
dandana

Post by dandana »

am o nedumerire........legea spune ca ai voie sa detii max 100 cartuse. Dar daca tragi, te antrenezi si apari in registre ca tot cumperi munitie, te intreaba cineva unde o folosesti? chiar daca la un control nu ai asupra ta decit cantitatea legala?
dcrist

Post by dcrist »

Nu te intreaba nimeni atita timp cit nu provoci vre-o paguba materiala sau ranesti pe cineva, sau nu te observa cineva ca tragi in alte locuri decit in poligon sau in caz de legitima aparare.
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
tevez

Post by tevez »

Singurul caz pe care-l ştiu este al unui a.c.-ist care a fost "numărat la pellete" de către poliţişti, dar se pare că avea o
reclamaţie...Oricum a fost un abuz deoarece se scosese limitarea la muniţie pentru aer comprimat şi acele arme pot
fi folosite şi în spaţii delimitate cu măsurile de siguranţă necesare pentru evitarea accidentelor, nu doar în poligon.
Nu ştiu cum a evoluat cazul dar cert e că dacă vine cineva de la poliţie să te întrebe unde-ai "cheltuit" cele xxxxxx
cartuşe cumpărate în decursul a xxxx ani, ideal este să ai legitimaţie de membru la un poligon autorizat şi gata
explicaţia. :P
Post Reply