o intrebare

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

u.ionut

o intrebare

Post by u.ionut »

Salut.Sunt nou pe forum si totodata nou in aceasta lume(nu am tras si nu am tinut niciodata o arma in mana)dar uitandu-ma in jur sunt din ce in ce mai convins ca trebuie sa gasesc o modalitate prin care sa ma protejez.Din aceasta cauza m-am interesat de ceva pistoale cu bile de cauciuc si ma gandeam sa imi cumpar urm. model :http://www.magazin-arme.ro/product.php?id_product=268 .As vrea sa citesc niste pareri despre aceasta arma,cat e de fiabila,rezistenta si utila in acelasi timp.Multumesc.
nedumeritu

Re: o intrebare

Post by nedumeritu »

Salut.
In primul rand, magazinul este unul serios, la fel si proprietarii.
Acolo gasesti inclusiv armele de autoaparare si munitia din oferta Arrow din cate stiu.
Ceea ce ai ales tu este un revolver care poate functiona legal numai cu cartuse blank,
adica fara proiectil, din cele care fac doar zgomot si actioneaza astfel prin factorul psihologic.
Poate sa mai functioneze, tot legal, si cu cartuse asa zise "cu gaz".
Adica incarcatura exploziva propulseaza afara din teava pe o raza variabila cam pana pe la 5 metri
un nor de gaz si particole ce in contact cu aerul elibereaz diverse substante iritante.
Daca doresti sa cumperi un pistol cu bila de cauciuc, mai inainte ar trebui sa iti faci
setul de acte la politie pentru a obtine autorizatia de cumparare iar pe urma, ai 90 de zile
timp in care sa bantui toate forumurile si toate magazinele in cautarea armei ideale.
Bafta!
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
u.ionut

Post by u.ionut »

sunt la curent cu legislatia in vigoare.Pe mine m-ar interesa un revolver(mi se par mai elegante) cu bile de cauciuc. Imi puteti face cateva recomandari?
nedumeritu

Post by nedumeritu »

u.ionut wrote:sunt la curent cu legislatia in vigoare.Pe mine m-ar interesa un revolver(mi se par mai elegante) cu bile de cauciuc. Imi puteti face cateva recomandari?
Din cele ce le-am avut in mana si am tras cu ele in voie, unul singur mi-a inspirat incredere:
Schmeisser-ul.
Iata o postare mai veche a mea de pe forumul romsdc:
http://www.romsdc.ro/forum/viewtopic.php?f=12&t=75
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
u.ionut

Post by u.ionut »

inca ceva...din Brasov de unde imi pot cumpara o arma pt. autoaparare?
nedumeritu

Post by nedumeritu »

u.ionut wrote:inca ceva...din Brasov de unde imi pot cumpara o arma pt. autoaparare?
Este pe Str. Lunga, in zona "Valici", pe stanga cum cobori un magazin.
Cam acolo unde se desparte Str. Lunga de Strada De MIjloc.
Este din cele aprovizionate de Arrow si in general este bine aprovizionat si mai ales
acolo esti bine tratat. Asta pot garanta.
Desigur, daca evoluezi in mod "sportiv".
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
u.ionut

Post by u.ionut »

sa traiesti.Acum inca o intrebare...arma ideala:gaz sau bila?Tare mi-e ca imi pierd rabdarea odata si dau cu subsemnatu din cauza prostimii(merg mult prin zona Tractoru,Noua,Rasarit etc.)
nedumeritu

Post by nedumeritu »

u.ionut wrote:sa traiesti.Acum inca o intrebare...arma ideala:gaz sau bila?Tare mi-e ca imi pierd rabdarea odata si dau cu subsemnatu din cauza prostimii(merg mult prin zona Tractoru)
Fara discutie, bila de cauciuc.
Sunt pe piata marfuri aduse de mai multi importatori.

Arrow aduce in plaja a 1000 de lei un Streamer 2014 care, la banii pe care ii dai, isi face treaba.
Nu este de mers in poligon sau de tras in nestire cu el, dar pentru usoara instruire si autoaparare,
la banii lui este perfect. Tot la Arrow gasesti si alte marci de clasa medie pentru autoaparare, gama variata,
pentru toate buzunarele.

MLD Guns aduce din Ukraina seria Fort. Pistoale de clasa superioara, cu rezistenta sporita la efort,
de precizie marita. Desigur si preturile sunt pe masura.

UTI aduce CZ 83 rubber imperecheat cu ceva munitie turceasca. Bun de toata ziua si mai ales pentru utilizarea de aproape.
Este si mic si usor de purtat toata ziua. Are cateva chestii ciudate implementate in logica de sigurantare si de asigurare
impotriva tragerii cu alte munitii dar una peste alta, pentru o arma din seria veche pe glont si readusa in prim plan la "rubber"
este buna. Pretul este cam mare la ea prin tara.

Novarm aduce seria Tanfoglio, arme pe care nu le recomand in mod deosebit
[am una si mi s-a spart in reptetate randuri -trebuie sa o arunc pana la urma]. Nu stiu daca mai au inca din cele 60 de
pistoale Grand Power T910 ce le-au importat in vara. Intre timp GP si-a deschis sucursala in Ro.

Top Gun este importatorul a tot ce tine de seria si "marca" Walther". Mi s-au spart doua arme luate de acolo, sunt toate din zamak.

Grand Power Investment este firma nou deschisa ce se axeaza la autoaparare dar si la handguns pe glont pe produsele
venite de la Grand Power LTD Slovacia. Grand Power T910 este arma de baza produsa acolo, este din otel si la fel ca Fort-ul, rezista
la efort prelungit. Este o arma pe care in mod normal nu ai nevoie sa o schimbi "o viata". Si cum se gasesc in Ro. toate piesele
si componentele armei in sine, inclusiv munitie dedicata, nu ar trebui sa ai probleme.

Acum, dupa ce mi-am pus in cap toata lumea, macar ti-am descris cat am putut de obiectiv "piata" de neletale din Romania.
ramane sa iti alegi plaja de efort financiar in care te poti inscrie si in principiu ce ti se potriveste mai bine in mana.
Nu te lasa influentat de sfaturi venite de la persoane carora nu le-au trecut prin mana decat vreo arma-doua si emit judecati de valoare.
Principalul este ce simti tu.
Pacat ca la nivel de Romania numai un singur importator iti ofera posiblitatea sa probezi arma inainte de a o cumpara.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
u.ionut

Post by u.ionut »

Multumesc mult.O sa ma mai uit pe net sa vad ceva modele fiabile si la un pret rezonabil.Din cate am vazut pe forum sunt destul de apreciate Fort-urile si cz83.Acum o sa vad si la ce ma voi opri,oricum,fiecare posesor isi va lauda arma deci e de admirat ca ai fost destul de obiectiv.Dupa achizitie cred ca cel mai mult imi va fi teama de consecinte(legea tine cu noi,presa nu).Acum,om trai si om vedea :D
nedumeritu

Post by nedumeritu »

u.ionut wrote:Multumesc mult.O sa ma mai uit pe net sa vad ceva modele fiabile si la un pret rezonabil.Din cate am vazut pe forum sunt destul de apreciate Fort-urile si cz83.Acum o sa vad si la ce ma voi opri,oricum,fiecare posesor isi va lauda arma deci e de admirat ca ai fost destul de obiectiv.Dupa achizitie cred ca cel mai mult imi va fi teama de consecinte(legea tine cu noi,presa nu).Acum,om trai si om vedea :D
Cand este vorba despre o alegere personala nu ar trebui sa fie loc de prea multa
incrancenare in a baga cuiva pe gat un anume tip de arma.
Acesta este motivul pentru care am incercat sa fiu cat mai obiectiv
chiar daca nu mi-a iesit pe deplin.
Desigur, la mine este un caza aparte, eu sunt cel ce a deschis drumul Fort-urilor
in Romania. Eu am deschis gustul la armele de autoaparare reale, din otel.
La un moment dat aveam doua Fort 17R pe permis.
Conjunctura politica internationala si factori economici ca suprapunerea adaosutilor
la filiera prin doi reselleri m-a facut sa ma orientez spre varianta unei arme produse
de un fabricant serios, din cadrul UE, fabricant care sa imi asigure si munitia recomandata
pentru arma lui. Si asa a luat nastere proiectul Grand Power.
Recunosc, deocamdata ceea ce vindem, GP T910 noi pare un pic cam mare si cam "militar" dar
este deosebit de bine finisat, precis si la distante peste 10 metri si complet acoperit de garantie.
Piesele din componenta lui le gasesti si in armele prezentate in cataloagele STI Co. ceea ce nu inseamna putin...
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
dandana

Post by dandana »

o intrebare daca stie cineva sa-mi spuna,
pentru o arma care sa traga doar cu cartuse blank, doar pentru zgomot, trebuie autorizatie?
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

dandana wrote:o intrebare daca stie cineva sa-mi spuna,
pentru o arma care sa traga doar cu cartuse blank, doar pentru zgomot, trebuie autorizatie?
In mod cert.
Practic exista mai multe tipuri de arme ce trag cu cartuse blank.
Insa dupa legislatia noastra, niciuna din ele nu este DOAR pentru blank.
Sunt ba cu gaz, ba cu bila de cauciuc, ba cu glont, samd.

Asa ca fuga dupa actele necesare la onor politie!
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Guest

Post by Guest »

In legislatia romana sunt clasificate arme care trag DOAR munitie de zgomot. Acestea sunt unele din armele utilitare (pistoale de start si alarma, dresaj caini, etc) si armele de recuzita. Ele se supun notificarii prealabile.
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Avem asa :
F32. pistoale de alarma si semnalizare, precum si munitia corespunzatoare ;
F33. pistoale de start folosite in competitiile sportive, precum si munitia corespunzatoare ;

Ambele sunt din Categoria F - arme supuse notificarii, insa au doar destinatie utilitara si nu prea cred ca vor
acorda asa ceva persoanelor fizice.
Mai repede iti iei unul cu gaze ca si ala merge cu blank-uri, dar nu vad unde ai sa-l folosesti ca daca vrei sa faci
poc-poc pe strada sau in curte iese dandana mare.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Presupunerea mea este ca il bagati in ceata pe bietul om.
Intrebarea lui cred ca se indrepta in directia de a gasi un gen de "arma"
mai usor de procurat/obtinut/detinut legal.
Si s-a oprit la exprimarea aceea.
Acum o sa nu cred ca o sa luam la rand toata lista
de la ML1, ML2, ML3... samd, ca doar nu cauta omul sisteme de dirijare prin satelit.
Pentru ce are el nevoie este suficient un pistol pe gaz sau unul pe bila de cauciuc.
Desigur, daca studiaza forumul acesta gaseste tot ce ii trebuie referitor la formalitatile
legale pentru a intra in posesia obiectului dorit fara probleme.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Post Reply