sassu wrote:Din ce vad eu parca a ramas afara 1cm nu 1mm . Esti sigur ca nu munitie 10x22t ?
Referitor la ce a postat domnul nedumeritu ,foarte interesant sa stii ca arma poate trage cand e plina de apa , folositor.
Imi aduc aminte de filmul '' No country for old man '' acolo eroul principal era urmarit de un pittbull , a inotat intr-un rau iar cand a iesit a trebuit sa scoata incarcatorul din coltul 1911 pe care il avea , sa scoata cartusul din camera , sa sufle in teava ,apoi sa armeze si sa traga in cainele care mai avea un metru pana la el . Toate operatiunile le-a facut in 2 secunde . Foarte bun filmul .
Imi dau seama ca nu ai Fort 17R. Partea lucioasa nu e cartusul, e jumatate din camera cred ca e intarita sau ceva de genu. Uite-te aici, acolo e distanta care se observa. Oricum m-am cam lamurit, depinde de munitie. Cred ca cea originala intra perfect. Numai bine.
N-are nimic arma si nici munitia. Asa sta cand e cu cartus "pe teava".
Curat-o bine, scoate-o la poligon, antreneaza-te bine, apoi, acasa curat-o bine de tot si te va tine o viata intreaga indiferent ce munitie(cumparata legal si nemodificata) vei folosi. Curatarea armei trebuie sa o faci cat mai curand dupa sesiunile de tragere pentru ca reziduurile depuse sunt corozive si procesul de coroziune va incepe curand.
Multumesc pt sfat. Asa faceam si in armata dupa fiecare tragere . Nu stiam insa ca o sa devina asa si la cauciuc. Nu prea are loc acelasi proces chimic metal/metal. Oricum voi tine cont de sfat dar maine vreau sa mai trag putin cu el . Nici nu mi-am luat ceva de curatat. Arma vine doar cu o vergea. Ce ulei folositi? La asta nu m-am gandit indelung...
ФОРТ 17P 9mm P.A.
"I'd rather be judged by 12 than carried by 6"
Balistol sau ceva similar.
De vergea poti agata in fanta din varf o bucata de carpa moale, gen laveta, si cureti cu ea. Dar asta ar fi la final.
Inainte de asta poti curata arma cu periile dintr-un set pentru 9 mm cumparat de la magazine. E vreo 50 ron. Si sint bune !
Emanuel
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)
Mai bine un set pentru A.C.-uri. Ţeava de fort are cam 6mm pentru a împiedica idei năstruşnice care ar putea
trece prin mintea cuiva şi, desigur, pentru a opune rezistenţa necesară reîncărcării.
tevez wrote:Mai bine un set pentru A.C.-uri. Ţeava de fort are cam 6mm pentru a împiedica idei năstruşnice care ar putea
trece prin mintea cuiva şi, desigur, pentru a opune rezistenţa necesară reîncărcării.
Ideile nastrusnice exista in orice situatie, doar toate sunt facute de om. Spre exemplu poti sa bagi o bila de rulment prin fata ca in evul mediu fara nici un fel de modificare "Do not try this at home"
ФОРТ 17P 9mm P.A.
"I'd rather be judged by 12 than carried by 6"
ice wrote:Multumesc pt sfat. Asa faceam si in armata dupa fiecare tragere . Nu stiam insa ca o sa devina asa si la cauciuc. Nu prea are loc acelasi proces chimic metal/metal. Oricum voi tine cont de sfat dar maine vreau sa mai trag putin cu el . Nici nu mi-am luat ceva de curatat. Arma vine doar cu o vergea. Ce ulei folositi? La asta nu m-am gandit indelung...
Reziduurile care ataca teava nu-s numai de la glont, ci in special de la pulbere. Eu curat arma dupa tragere astfel: Scot culata ca sa am acces la teava si la camera cartusului. Dau din belsug cu spray degripant peste tot, apoi cu vergeaua si cu o carpa moale curat teava. Curat apoi cu o bucata de carpa moale camera cartusului. Suflu cu aer comprimat intreaga arma pana cand indepartez tot degripantul aplicat acolo. Aplic cu un pulverizator fin ulei de arma (d-ala de la mama lui, roz), sterg cu o carpa moale resturile de ulei de pe zonele vizibile si excesul de pe culata, montez arma si o sterg iarasi ca sa nu ma murdaresc pe haine.