FORT 17P si munitie neletala pe piata de EST

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
ice

Re: FORT 17P si munitie neletala pe piata de EST

Post by ice »

Long time no see...

Mi-am achizitionat mult visatul Fort 17. Acum am venit de la Bucuresti nu am apucat sa-l probez...
Imi pare rau ca nu aveau munitie originala, am luat niste "fasole" de la Y.A.S. nu stiu ce sa zic, va spun cum a fost dupa. Daca stiti ceva de munitia asta va rog sa postati cunostintele voastre. Intre timp caut originala sau ceva mai bun daca aveti sfaturi. Multumesc!
ФОРТ 17P 9mm P.A.
Image
"I'd rather be judged by 12 than carried by 6"
tevez

Post by tevez »

Să-l stăpâneşti sănătos şi fără incidente!
ice

Post by ice »

Thanks tevez :)
ФОРТ 17P 9mm P.A.
Image
ice

Post by ice »

Eram pe cale sa ma culc cand imi vine ideea sa bag un cartus pe teava. NU n-am tras :), dar vad ceva ciudat. Acum o fi munitia ieftina YAS cu tubul cartus prea lung sau e ceva in neregula cu pistolul meu. Camera cartusului nu se inchide etans. Multumesc pe eventualele sfaturi, lamuriri.

http://img577.imageshack.us/img577/8196 ... p0000n.png
ФОРТ 17P 9mm P.A.
Image
nedumeritu

Post by nedumeritu »

ice wrote:Eram pe cale sa ma culc cand imi vine ideea sa bag un cartus pe teava. NU n-am tras :), dar vad ceva ciudat. Acum o fi munitia ieftina YAS cu tubul cartus prea lung sau e ceva in neregula cu pistolul meu. Camera cartusului nu se inchide etans. Multumesc pe eventualele sfaturi, lamuriri.

http://img577.imageshack.us/img577/8196 ... p0000n.png
Hai ca esti tare omule!
Ce naiba de munitie ai cumparat?
Ca si noi am dat de YAS-ul ala dar isi vedea de treba lui si, culmea, ERA MUNITIE BLANK in 9 mm!!!
Chiar buna, pentru ca merge Zoraki al meu cu ea de rupe locul.
Insa unii comercianti de la sud de Donnnnau se umfla in pene si vand "rubber" manufacturat in debara.
Atentie!!!
Munitia YAS este preferata de respectivii pentru ca este destul de energica.
partea proasta este ca respectiva munitie ajunge sa fie "rubber" prin supra-indesarea unei bile
anemice peste capasula din plastic verde.
La executarea focului, bila pleaca de pe teava intodeauna dar de multe ori maldarul ala de plastic verde ramane
pe teava si face bucurii la urmatorul foc tras.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
ice

Post by ice »

Ce naiba? O fi teava? Pfuai... acum chiar nu mai dorm. Ma gandeam ca n-o sa dorm de fericire dar acu ma gandesc ca o fi teava si sincer n-as vrea sa umble ei cu strungu in ea. Are cineva un cartus in fort sa-l masoare cu rigla? Merci

Gata ma imbrac vin iar la Bucuresti :)
ФОРТ 17P 9mm P.A.
Image
sepuku

Post by sepuku »

heheh- treci mah nebunule la somn,lasa rigla,micrometrul si sublerul :) noaptea dk nu esti vampir ca altii,este facuta pt somn si relaxare ! // lasand gluma felicitari pt alegerea facuta,sigur iexista'o explikatie,asa ca o sa te linistesti cand o sa vezi ca totul e in parametri normali :wink: trage maine asa fara sa stie nimeni si ne zici dupa cum s-a comportat.. Somn lin si fara vise,cosmaruri si alte fantome mai mult sau mai putin balistice' :)
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Da' de asta ce ziceti fratilor?
Am incercat-o si cu T910 si merge la fel.
http://www.youtube.com/watch?v=pKGIIwJ4 ... re=related

In film, "la aparat" evolueaza chiar patronul fabricii si proiectantul lui K100.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
sepuku

Post by sepuku »

-interesant ! Si cat l-ai scufundat in galeata,pana la jumatatea tevii,ai incercat si mai mult ??? O functiona??? :wink:
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???
nedumeritu

Post by nedumeritu »

sepuku wrote:-interesant ! Si cat l-ai scufundat in galeata,pana la jumatatea tevii,ai incercat si mai mult ??? O functiona??? :wink:
Intr-o zi, cand faci rost de okelari si ai si timp,
urmareste te rog TOT filmuletz-ul.
Poate te prinzi de kestie si vezi cam cat a fost scufundat si cat nu.
Daca nu, il rugam respectuos pe domnul Jaroslaw sa refaca tragerea
si sa cumpere un butoi cu ... şubler şi micrometru :lol: :lol:
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Emanuel

Post by Emanuel »

ice wrote:Ce naiba? O fi teava? Pfuai... acum chiar nu mai dorm. Ma gandeam ca n-o sa dorm de fericire dar acu ma gandesc ca o fi teava si sincer n-as vrea sa umble ei cu strungu in ea. Are cineva un cartus in fort sa-l masoare cu rigla? Merci

Gata ma imbrac vin iar la Bucuresti :)
Stai bland si lasa si strungul in pace ! Dar mai ales FORT-ul ! :lol:

Asa e: cand are cartus pe teava, se vede asta pe partea dreapta a armei, cam 1-1,5 mm. So, "e de acolo" las-o asa !

:mrgreen:
Emanuel

FORT 17 R Cal. 9 mm P.A. :mrgreen:
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)

www.romsdc.ro
sassu

Post by sassu »

Din ce vad eu parca a ramas afara 1cm nu 1mm . Esti sigur ca nu munitie 10x22t ?

Referitor la ce a postat domnul nedumeritu ,foarte interesant sa stii ca arma poate trage cand e plina de apa , folositor.
Imi aduc aminte de filmul '' No country for old man '' acolo eroul principal era urmarit de un pittbull , a inotat intr-un rau iar cand a iesit a trebuit sa scoata incarcatorul din coltul 1911 pe care il avea , sa scoata cartusul din camera , sa sufle in teava ,apoi sa armeze si sa traga in cainele care mai avea un metru pana la el . Toate operatiunile le-a facut in 2 secunde . Foarte bun filmul .
tevez

Post by tevez »

sassu wrote:Foarte bun filmul .
Da, într-adevăr, super-film. Mie gândul mi-a rămas la shotgunul cu amortizor.
În realitate nu au aşa dimensiuni mici ca-n film: http://www.youtube.com/watch?v=-cz8uZWtt3Q
Oricum, nu e documentar, în filme mai şi "bagă de la ei". Poate e un pic trasă de păr faza sau
poate a vrut să fie sigur că percutează...şi stătuse cam mult în apă. :D
ice

Post by ice »

I'm back, dupa 2 zile nedormite. Nu am apucat sa citesc ce ati postat, era tarziu cand am plecat si parca imi venea sa plec pe jos. In primul rand vreau sa-mi cer scuze celor de la MLD daca le-am stirbit in vreun fel imaginea. Sa fim seriosi, voi ati adus Fortul si nimeni nu va poate lua asta. Nu am facut decat sa ironizez putin discutia privind munitia, in necunostinta de cauza. Nu am gasit nicaieri pana sa incarc eu YAS ca sta 1-2 mm mai in spate inchizatorul. Am crezut ca are Fortul un defect de fabricatie, ca nu au dus la bun sfarsit camera cartusului. Ce pot sa zic, sincer imi pare rau ca nu gasesc munitie originala. Oricum vreau sa subliniez ca cei de la MLD mi-au returnat banii pe munitia YAS fara nici un fel de intrebari. Vreau pe aceasta cale sa-i multumesc lui "tevez" pt sfaturi. Am fost la UTI am tras in poligonul ala jmek :) am luat o cutie de Ozkursan si una de Snail. Ozkursan intra cel mai bine in camera, sunt precise avand in vedere ca e proiectil de cauciuc am facut o grupare in forma de trifoi :) cu intretaierea cercurilor. Bila iese ca noua fara nici un fel de deformari, are un strat lucios si aluneca perfect zic eu. Este foarte buna cum a zis tevez pt antrenament, poate si pt autoaparare. Situatia se schimba la Snail CZ cutie albastra, si el sta putin in afara, zgomot mai puternic, cred ca si impactul e pe masura. Cred ca sunt foarte bune, zic asta pt ca nu prea am experienta in ceea ce le priveste si nu pot sa-mi dau cu parerea ca un adevarat profesionist. S-a blocat odata Fortul dar cred ca e din cauza ca bila e putin afara dar tot pe aici am citit ca e bine s-o impingi putin si totul e ok. Bucati din bila lipsesc dar nu foarte multe si nu la toate, e putin ovala dar nu cred ca are vreo importanta. Sunt multumit de achizitiile mele si multumesc tuturor care m-au sustinut. Inca ceva, mi-a soptit o pasarica: "UTI s-ar putea sa aduca in viitorul apropiat, Glock 19 cu toate accesoriile (laser, lanterna, etc.)" 8)
ФОРТ 17P 9mm P.A.
Image
dcrist

Post by dcrist »

Deja se gasesc lanterne pentru Glock originale, din pacate laserul pus pe arma este interzis la noi si nu cred ca se risca vre-un importator sa le comercializeze pentru civili ci doar pentru structurile specializate ale statului.
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
Post Reply