ULTIMA ORA - ::: legislatie si norme de aplicare :::

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Vi se pare normal sa suferim cu totii pentru o minoritate ce nu respecta legea?

Da.
7
5%
Nu.
99
77%
Nu stiu.
0
No votes
Nu ma priveste.
1
1%
Oricum, si legiuitorii si nelegiuitii fac ce vor ei.
22
17%

Total votes: 129

nedumeritu

Re: ULTIMA ORA - ::: legislatie si norme de aplicare :::

Post by nedumeritu »

Cel mai interesant este ca de data aceasta, in fine, avem de a face cu o stire
prelucrata si editata ca la carte si venind dintr-o sursa autorizata, care stie ce vorbeste.
Recititi articolul si veti sesiza formularea:
.......un foc de avertisment cu pistolul cu gaze şi bile de cauciuc, cu arma ;egal detinuta...
Se pare ca insa pe aici pe forum inca mai bantuie unii care mai gandesc inca mai naclait decat unii din politisti.
Adica vezi draga doamne, daca ai pistol cu bila de cauciuc de calibrul n'shpe virgula ţ, atunci nu ai voie sa il utilizezi
cu blank sau cu cartuse cu gaz decat in poligon... :shock: ca sa vezi cum plange instructorul.
Bulshit!
Este arma de autoaparare in calibrul 9 mm rubber, poti folosi pe el oricand cartuse blank pentru foc de avertisment
sau munitie cu gaz pentru autoaparare.
Aceasta este interpretarea corecta pe care am auzit-o din mai multe surse bine informate si pozitionate in sistem.
Mai mult ca sigur ca articolul respectiv a avut la baza o sursa de documentare bine pregatita in domeniu si
care stia ce vorbeste, cunoscand in detaliu normativele de aplicare ale legii 295.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
slim_daddy40

Post by slim_daddy40 »

O intrebare am si eu : Dvs. cum ati facut sa protejati permisul ( carnetul de pe timpul lui ceasca tip CEC recomand sa se faca tip cartela suntem in 2010) de uzura aparuta la o purtare normala prin buzunare?
Mie deja pe la colturi mi se rup paginile din el ....ceva xeroxat si miniaturizat ? sau o protectie ceva speciala care vine mulata pe el ....... :shock:

OF TOPIC
tevez

Post by tevez »

Nu eşti off-tiopic. Certificatul de deţinător micşorat şi plastifiat este o practică uzuală, mie mi-a arătat poliţistul
de la AEST cum şi-a făcut el la armele lui şi am luat modelul. Dar la Permis nu prea mai merge. Majoritatea îl ţin
în portofel, eventual într-o protecţie de plastic.
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Nu prea merge cartela. Daca ai mai multe arme pe care doresti sa le porti cand pe una, cand pe alta, pe care o scrii pe plastic si pe care le lasi in cip sau pe banda ?
Si pe deasupra trebuie sa-i legam fiecarui vardist un cititor de carduri de gat. Ca la RATB-isti.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
iulianP

Post by iulianP »

pai nu de card magnetic vb.....se scaneaza ceferticatul,se micsoreaza dimensiunea dupa care se printeaza si se plastifiaza
AK47
tevez

Post by tevez »

iulianP wrote:pai nu de card magnetic vb.....se scaneaza ceferticatul,se micsoreaza dimensiunea dupa care se printeaza si se plastifiaza
Da, dar cu permisul nu merge şmenu'. Iar propunerea să le facă tip "card" nu prea merge din motivele
enumerate de colegul Barthy mai sus.
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

tevez wrote:
iulianP wrote:pai nu de card magnetic vb.....se scaneaza ceferticatul,se micsoreaza dimensiunea dupa care se printeaza si se plastifiaza
Da, dar cu permisul nu merge şmenu'. Iar propunerea să le facă tip "card" nu prea merge din motivele
enumerate de colegul Barthy mai sus.
Eeee ! A cazut fisa odata cu telefonul. :mrgreen:
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
barthy

Post by barthy »

Politia ne informeaza : NORMELE METODOLOGICE de aplicare a Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, republicată - PROIECT

http://www.mai.gov.ro/index02_3.htm

Propunerile, sugestiile si opiniile persoanelor interesate cu privire la acest proiect de act normativ sunt asteptate, pâna la data de 19 august a.c., pe adresa de e-mail: legislatie@mai.gov.ro.
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
vikkktor

Post by vikkktor »

si se legalizeaza, altfel nu este valabila copia....
Post Reply