Fort 12 sau Fort 14
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Fort 12 sau Fort 14
Salutare tuturor. Am o mica dilema, de foart 12 am auzit atatea, dar de fort 14 nu prea. Mar interesea daca l-a probat cineva si daca sunt diferente mari de putere si precizie intre el si fort12. Intreb asta deoarece am vazut ca teava e cu vreo 3 cm mai lunga. Cine poate sa-mi dea mai multe detalii? Am avut un Tanfoglio dar de cand au apart forturile pe piata nu mai pot dormi noaptea, asa ca intentionez sa-l schimb cu un Fort
Re: Fort 12 sau Fort 14
Fort 14 e pentru Fort 12 cam cum e Fort 18 pentru 17...adică fratele mai mare din acelaşi material (oţel complet,bog1_7 wrote:Salutare tuturor. Am o mica dilema, de foart 12 am auzit atatea, dar de fort 14 nu prea. Mar interesea daca l-a probat cineva si daca sunt diferente mari de putere si precizie intre el si fort12. Intreb asta deoarece am vazut ca teava e cu vreo 3 cm mai lunga. Cine poate sa-mi dea mai multe detalii? Am avut un Tanfoglio dar de cand au apart forturile pe piata nu mai pot dormi noaptea, asa ca intentionez sa-l schimb cu un Fort
respectiv oţel+polimer). Precizie şi putere au ambele, cu un plus pentru 18 şi 14 dat de ţeava mai mare, din câte
am înţeles (nu am fost la ultimul poligon şi-i las pe cei prezenţi să povestească).
Dat fiind faptul că ai avut Tanfoglio eu aş zice să te uiţi şi la dimensiuni, Fort 12 e ceva mai portabil deşi e greuţ
şi el comparativ cu 17-le...Ce bine acum că ai de unde alege!
Mie 14 mi se pare cam mare, fain la poligon sau pentru o persoana mai masiva.
Ca intotdeauna bine documentat si la obiect.tevez wrote:Fort 14 e pentru Fort 12 cam cum e Fort 18 pentru 17...adică fratele mai mare din acelaşi material (oţel complet,bog1_7 wrote:Salutare tuturor. Am o mica dilema, de foart 12 am auzit atatea, dar de fort 14 nu prea. Mar interesea daca l-a probat cineva si daca sunt diferente mari de putere si precizie intre el si fort12. Intreb asta deoarece am vazut ca teava e cu vreo 3 cm mai lunga. Cine poate sa-mi dea mai multe detalii? Am avut un Tanfoglio dar de cand au apart forturile pe piata nu mai pot dormi noaptea, asa ca intentionez sa-l schimb cu un Fort
respectiv oţel+polimer). Precizie şi putere au ambele, cu un plus pentru 18 şi 14 dat de ţeava mai mare, din câte
am înţeles (nu am fost la ultimul poligon şi-i las pe cei prezenţi să povestească).
Dat fiind faptul că ai avut Tanfoglio eu aş zice să te uiţi şi la dimensiuni, Fort 12 e ceva mai portabil deşi e greuţ
şi el comparativ cu 17-le...Ce bine acum că ai de unde alege!![]()
Mie 14 mi se pare cam mare, fain la poligon sau pentru o persoana mai masiva.

H&K p 30
The most modern police pistols ever built !
Ashi, aiurea, a dat si el cu copy / paste de pe la altii !

Emanuel
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)
www.romsdc.ro
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)
www.romsdc.ro
Stiu ca fort14 e cam marisor, dar eu nu port arma cu mine, o tin numai acasa. Daca ar fi o diferenta semnificativa de putere si precizie l-as lua, dar numai daca merita, daca e mica diferenta prefer fort 12. M-am uitat si la GP, nu stiu ce sa zic, o fi bun, dar urasc plasticul, polimerul, ma rog, vreau otel complet. Cei care ati fost in poligon ce stiti e vreo diferenta de putere sau precizie fata de fort 12. Imi pare rau ca nu pot sa particip si eu la intalnirile voastre, e distanta destul de mare pana la Bucuresti. Poate sunt persoane care au resuit sa traga deja cu cele 3 modele, poate isi dau si ei cu parerea
modelele 14 si 18 au inregistrat viteze mai mari cu 25 pana la 50 m/s fata de 12 si 17. acest plus de viteza combinat cu dibacia tragatorului automat duce la rezultate mai bune privind precizia.
Eu nu inteleg cum e asta cu "automat"
Nu intotdeauna viteza mai mare inseamna precizie mai buna
Oricare dintre Fort 12 sau 14 e o alegere ok. 
Nici eu nu intelegvioliv wrote:Eu nu inteleg cum e asta cu "automat"![]()
![]()
Multumesc pentru raspunsuri, dar care e viteza la fort 12 ca sa stiu cu cat la suta e mai puternic fortul14 si daca merita diferenta de bani si de marime?
320 m/s
Multumesc mult de raspuns. Am vazut pe aici pe forum un filmulet cu GP 910 care scotea viteze duble daca nu ma insel. Or fi reale vitezele alea ? ca renunt imediat la ideea de otel complet pentru o viteza dubla:)
Probabil era cronograful setat pe picioare englezesti.bog1_7 wrote:Multumesc mult de raspuns. Am vazut pe aici pe forum un filmulet cu GP 910 care scotea viteze duble daca nu ma insel. Or fi reale vitezele alea ? ca renunt imediat la ideea de otel complet pentru o viteza dubla:)
Bre sefu, pistolul "scoate viteza" doar daca arunci cu el prin cronograf. Viteza este data in principal de munitie dupa care intervin mici diferente functie de lungimea si diamentru interior al tevii .