Asa am observat pe schematicuri ca armele Gamo au acelasi tragaci, poate Maxima are un nou tip de tragaci. Am tras cu arma lui daniel78, un Maxima 6,35mm la care asa am observat ca tragaciul este mult mai sensibil si preciz decat al meu.
Pe http://www.geocities.com/temp_cfx/shooting.htmam pus o prezentare in PowerPoint despre functionarea tragaciului gamo, daca am inteles ceva gresit si nu asa functioneaza atunci corectatima.
Pe alte forumuri au scris unii ca au schimbat surubul de reglaj al tragaciului cu una mai lunga(8mm) si tragaciul a devenit mai sensibil.
Astept pareri.
Gamo trigger
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Gamo trigger
Gamo CFX 5,5mm, Norconia 3-9x32
Gamo
Nu ai gresit. Functionarea este cam aceasta. Dupa parerea mea detanta GAMO sufera de doua mari hibe. Prima consider ca este folosirea aceluias sistem de declansare la toate modelele, chiar si la cele scumpe si puternice. Sistemul acesta se preteaza bine la armele ieftine cu putere relativ mica si fara pretentii prea mari. Pentru cele mai destepte, adica de la CF in sus era bine daca ar fi conceput un sistem mai perfectionat, cu posibilitati mai bune de ajustare atat a presiunii necesare pentru declansare cat si a cursei tragaciului. Daca zic si de lungimea pragului deja cer prea mult. O alta problema o constituie faptul ca toate piesele sunt taiate la presa fara o rectificare ulterioara si de aceea cutitele (muchiile pe care lucreaza) sunt prea rotunde si nu pot da o declansare ferma, adica nu poti "simti" cu precizie momentul plecarii. Am incercat sa refac din otel toate (cele doua) piese din interior, am schimbat toate bolturile, eliminand toate jocurile si rezultatul a fost mai bun. Dar atata vrame cat nu se elimina sistemul cu piesa orizontala cu carlig, care culiseaza orizontal, nu cred ca se poate obtine ceva mai bun si stabil. Punctul bun al mecanismelor este ca sunt fabricate din otel cementat care ii ofera o rezistenta relativ mare, dar cum am spus daca incerci sa faci reglaje mai fine devine instabil. Nu stiu de ce nu s-au gandit spaniolii sa faca o colaborare cu nemtii la acest capitol. De fapt daca stam sa ne gandim , la pretul asta nu poti sati doresti "viermi de matase". Spun asta pentru ca armele sunt scumpe pentru noi nu pentru ei. Oricum sunt arme foarte bune. Am rezerve fata de precizie, dar pentru agrement sunt minunate. Ca precizie apreciez foarte mult armele Slavia iar la capitolul acesta cred ca nu exagerez daca afirm ca sunt cele mai precise din categoria lor.