sfat pt incepator

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
cs

sfat pt incepator

Post by cs »

Eu sunt incepator si nu stiu mare lucru despre armele ac.
Am vreo 450lei si sunt curios daca as putea sa imi iau o arma pe care sa nu doresc sa o vand imediat ce prind putina experienta. Ce sfat imi dati sau sa iau una acum sa sa mai astept putin si sa imi iau un SHADOW 1000 ca am vazut ca o vb lumea de bine.
Si inca o intrebare:daca eu sunt student in bucuresti unde ar trebui sa merg la politie pt acel aviz: la mine in oras sau pot si aici??
Si inca ceva cam am vazut ca a mai vb lumea de dif de pret intre site si magazin: cat e acum in magazin un SHADOW 1000 ??
Multumesc anticipat
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Un Gamo Mod 400 sau un Gamo Mod 610 amandoua in cal.4,5 sunt ac-urile perfecte dupa parerea mea pentru un incepator.Daca vrei sa mai astepti pentru un Shadow 1000 e ok dar eu cred ca un 5,5 in 215m/s e cam mult daca n-ai mai tras niciodata cu arma cu aer comprimat.Reculul este cam mare si risti sa nu ai precizie cu ea.Mai bine te obisnuiesti cu un 4,5 in aceeasi viteza pana sa treci la un 5,5.Notificarea se obtine de la politia judeteana din judetul in care ai domiciliul,este valabila 30 de zile si poti sa-ti cumperi arma de la orice magazin din tara.
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
cs

Post by cs »

Cred ca pana la urma am sa iau un shadow ca am citit niste review-uri pe alte situri si pare f buna pt pretul pe care il are.
Si intrebarea e daca trebuie sa fiu prezent la politie pt notificarea aia sau pot sa trimit pe cineva(daca e vb de facut o simpla cerere).
Si o intrebare pt Arrow : cat costa acum un shadow 1000 si daca o gasesc si la bacau
Alegzandru

Post by Alegzandru »

PUSCA AER SHADOW 1000 5,5MM.215M/S GAMO - 576,75 RON.. vezi pe http://www.arw.ro/main2.php?pag=produse ... 0comprimat.. Cat despre alegerea armei, nu ma pricep eu sa dau sfaturi, dar dupa cum zicea cineva pe forumul acesta la o intrebare ca a ta, daca iti iei o arma pt incepatori, mai putin performanta, o sa te saturi repede de ea, din moment ce ajungi sa cunosti cate ceva despre arme si trasul cu ele, si o sa iti doresti mai multa putere, o sa o vinzi pe cea pe care o ai (ex. PUSCA AER MOD.400 4,5MM.200M/S GAMO) fiindca nu mai corespunde cu nevoile tale etc. Deci cred ca mai bine iti iei direct un shadow 1000, care nu pare scumpa pe langa performantele sale, are renumele unei arme bune si destul de puternice.
Ajuns pe aripile gandului, imi caut cheile prin vaile encefalului, ajung sa-mi pun problema originii timpului, culorii primordiale a universului, sau a unui capat al lui...
cs

ince ceva

Post by cs »

ziceti si mie o chestie. Daca eu ma duc la politie sambata dimineata am noticarea aia pana luni seara? sau ma duc degeaba sambata?
Sau daca m-as duce vineri dimineata credeti ca as avea notificarea aia pana luni seara??
Guest

Post by Guest »

Vezi intai cand au program cu publicul (de obicei marti -joi). Depune cererea(au formular tipizat la politie}, si mai sigur astepti o saptamana sa fie sigur gata notificarea ( sau dai tel acolo sa te interesezi)
AC Sniper

Post by AC Sniper »

La po;itie din cate stiu trebuie sa te prezinti personal iar in legatura cu notificarea pana mi-au rezolvat toate actele eu am fost de 4 ori:odata pentru depunerea cererii de notificare,odata pentru ridicarea notificarii,odata cu arma pentru verificarea seriei armei(esti obligat in termen de 5 zile de la cumpararea armei) si ultima oara pentru eliberarea certificatului de detinator.Plictiseala mare cu atata birocratie.Cat despre arma este o alegere buna insa te avertizez ca arma in 5,5 la 215m/s are recul cam puternic iar daca n-ai mai tras cu ac-uri o sa-ti cam dea bataie de cap pana cand vei reusi sa tragi cu precizie cu ea.Obligatoriu se impune si o luneta daca vrei rezultate satisfacatoare.
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
Alegzandru

Post by Alegzandru »

CS man, vrei sa te duci vineri si sa ai notificarea luni? Vezi ca e nevoie de 3 zile LUCRATOARE, nu te duci si te rezolva peste weekend. Deci cel mai bine te duci vineri sau sambata daca au program de lucru si iti ridici actul vinerea viitoare, daca esti student (ca si mine :D ) si ajungi acasa in weekend-uri.... Sniper, un tintas mai experimentat, ca tine, face fata satisfacator cu o arma de 5.5 la 215m/s fara luneta?
Ajuns pe aripile gandului, imi caut cheile prin vaile encefalului, ajung sa-mi pun problema originii timpului, culorii primordiale a universului, sau a unui capat al lui...
Guest

Post by Guest »

Apropo de lunete (oricum nu am bani acum si pt luneta dar ca idee) ca nu ma pricep de loc
Cu ce e mai buna LUNETA SPORT 3-9X40 NORCONIA ca LUNETA GAMO 6X40WR, difera la calitate??
Sau ce ziceti ca ar merge mai bine la un shadow1000?
cs

Post by cs »

eu am fost mai inainte
stiu ca se scrie "deloc"
Am sunat la politie si nu au program decat de marti pana vineri
SLY

Post by SLY »

O luneta care sa nu se deregleze pe un AC este scumpa (probabil cat pusca). Incearca fara luneta, nu o sa-ti para rau. Prima arma AC cu care am tras (si pe care o am si acum) este un gamo 5,5mm, 220m/s. Luneta am dat-o jos dupa 3 zile de chin si nici pana in ziua de azi nu i-am mai pus luneta, si nici nu am simtit nevoia. Incearca intai fara, dupa aia, daca mai ai bani si crezi ca merita, ia si o luneta (sa aiba obiectivul cat mai mare)
temp

Post by temp »

Eu am un Norconia 3-9x32 si nu am probleme cu el. La inceput se deregla putin pt ca nu erau stranse destul de bine suruburile. Am strans suruburile cat de tare am putut :D si deatunci n-am mai avut probleme.
Am tras peste 2000 de gloante deatunci fara sa reglez pe luneta.

Aveti grija ca daca folositi diferite tipuri de gloante(match,magnum,..) care au greutati si forme diferite atunci o sa aveti abateri diferite. Asta nu inseamna ca s-o dereglat luneta.
Gamo CFX 5,5mm, Norconia 3-9x32
Guest

Post by Guest »

". Notificarea se depune in scris si trebuie sa fie insotita de actul de identitate. "

Asta inseamna ca las la politie buletinul???
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Alegzandru wrote:CS man, vrei sa te duci vineri si sa ai notificarea luni? Vezi ca e nevoie de 3 zile LUCRATOARE, nu te duci si te rezolva peste weekend. Deci cel mai bine te duci vineri sau sambata daca au program de lucru si iti ridici actul vinerea viitoare, daca esti student (ca si mine :D ) si ajungi acasa in weekend-uri.... Sniper, un tintas mai experimentat, ca tine, face fata satisfacator cu o arma de 5.5 la 215m/s fara luneta?
Luneta te ajuta doar la distante mai mari de 25metri sau la tinte foarte mici in rest e OK si fara luneta.Avantajul este ca daca ai luneta tinta o vei vedea mult mai mare si vei sesiza mai usor oscilatiile inerente ale armei in momentul tragerii astfel incat te vei concentra mai usor pe punctul ochit. [/quote]
ADRIAN

AC Sniper

Post by AC Sniper »

Anonymous wrote:Apropo de lunete (oricum nu am bani acum si pt luneta dar ca idee) ca nu ma pricep de loc
Cu ce e mai buna LUNETA SPORT 3-9X40 NORCONIA ca LUNETA GAMO 6X40WR, difera la calitate??
Sau ce ziceti ca ar merge mai bine la un shadow1000?
Calitativ se situeaza la acelasi nivel dar multi aleg Norconia pentru ca este produs german si la modelul indicat de tine are si zoom mai puternic.Insa lunete de calitate,garantate pe viata gasesti in marca Bushnell si la un pret cel putin >500ron.
ADRIAN

Post Reply