Grand Power T910

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

emy

Re: Grand Power T910

Post by emy »

haiosu

Post by haiosu »

seamana... dar nu rasare :mrgreen:
nedumeritu

Post by nedumeritu »

haiosu wrote:seamana... dar nu rasare :mrgreen:
Coooorect!
Acela este un T10 fabricat pentru rusi dupa normele lor:
- cu crosspin pe teava
- cu grooves pe exteriorul tevii
[grooves=acele santuri, 3 sau 4, ce practic sunt niste subtieri ale peretelui
tevii prin prelucrari mecanice adecvate la exterior si duc la micsorarea rezistentei tevii
astfel ca ea sa nu poata suporta presiunile dezvoltate de un cartus cu glont normal]
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Vasea

Post by Vasea »

Cum se face ca GP este trecut cu doua tipuri de munitie 10x22T/9x22T, nu cumva asta afecteaza calitatea?, cu ce fel de munitie functioneaza in parametrii optimi?
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
jordan_23

Post by jordan_23 »

Review complet al lui T910 gasiti pe http://autoaparare.forum-gratuit.ro :evil:
Cz 83 9mm Rubber - Proud Owner
MirceaCr

Post by MirceaCr »

Tu nu te saturi niciodata nu?
Форт 17 Р
Image
jordan_23

Post by jordan_23 »

Acest topic este uitat cam de mult timp. De ce nici un client Grand Power T910 10X22 nu ne spune cat de prost/bun e pistolul lui sau sa ne lamureasca si pe noi. Nu s-a jucat nimeni cu el, chiar nimeni din acest forum nu a achizitionat asa ceva? Sa existam doar noi cu Cz-urile si cu Forturile? Oricum, pistolul la care am facut eu review pe alt forum in momentul achizitionarii de catre un amic s-a confruntat cu urmatoarele probleme:

- cartusele Wadie 10X22 din 5 bucati, una nu reincarca
- cartusele Pobeda Sport 10X22 din 50 de bucati vreo 3 explodeaza in camera cartusului si atunci pistolul poate fi folosit doar ca aparat de aruncat cu el si atentie nu au fost abutisate, modificate, cracanate, lustruite, unse, bibilite
- incarcatorul ramane blocat in pistol si necesita demontarea integrala a pistolului ca sa poata fi folosit
- unele capse de cartuse 9mm nu iau foc pentru ca mecanismul cuiului percutor nu loveste fix in centrul cartusului din cauza marimii "UNIVERSALE" de 9 sau 10 si atunci poti folosi din nou pistolul ca bolovan

Mai exista si alti "patiti"? Daca nu: NOROCOSILOR! :mrgreen:
tevez

Post by tevez »

jordan_23 wrote:- incarcatorul ramane blocat in pistol si necesita demontarea integrala a pistolului ca sa poata fi folosit
Din ce stiu eu, problema se rezolva la armurier oadata pt. totdeauna si la loturile urmatoare ce vor fi aduse in Romania se
vor lua masuri de catre fabricant pentru remediere. La poligon am vazut G.P.-ul la lucru, nu stiu cu ce munitie dar pot zice
ca blocajele nu au fost multe si ca precizia parea buna spre foarte buna pentru un pistol cu bila de cavciuc. Desigur, conteaza
si "afetul" cu zice Haiosu.
Dezavatajul mare al G.P. in ceea ce ma priveste este dat de dimensiunile mari. Daca la Fort exista modelul Fort 10 "de buzunar"
iar CZ-ul este rezonabil pentru purtare zilnica, la GP e cam greu, depinzand desigur si de gabaritul fiecaruia. Poate se vor
gandi sa scoata cei de la GP si un pistol mai compact...
jordan_23

Post by jordan_23 »

:D Nu a avut MULTE BLOCAJE? Dar ce e asta - ne jucam cu siguranta personala? Doamne fereste. Fratele meu, nu am avut un blocaj cu Cz-ul meu si deja cred ca am peste 1000 de cartuse trase. :x
nedumeritu

Post by nedumeritu »

jordan_23 wrote::D Nu a avut MULTE BLOCAJE? Dar ce e asta - ne jucam cu siguranta personala? Doamne fereste. Fratele meu, nu am avut un blocaj cu Cz-ul meu si deja cred ca am peste 1000 de cartuse trase. :x
Da, are blocaje nenumarate, repetate si hotarate.
Ca de altfel orice alta arma care se respecta, T910 face parte dintre armele la care producatorul recomanda
un anume tip de munitie, de la un anume producator. Ai sa vezi asta la toate categoriile de arme serioase.
Si nu este vorba despre o problema de contract sau reprezentanta intre producatorul armei in cauza si al munitiei recomandate.

Nu am sa fac aici teoria diferentelor majore de geometrie a cartusului la munitia rubber. Aproape si eu imi pot da seama
uneori ca "proiectilul" de guma lucreaza altfel in faza sertizarii, de la un tip de bila la alt tip de bila.
La proiectilele clasice, din metal, aceasta problema este mai putin importanta, ele nu se deformeaza la sertizare.

Deci, Grand Power LTD SK isi permite sa recomande munitia produsa PENTRU armele sale rubber.
Munitie aducem in cantitati suficiente pentru a ajunge a la long.
De altfel cum vedeti pe site-ul nostru producatorul ofera garantie de 5 ani, chestie pe care nu si-o permit prea multi
mai ales la armele de autoaparare pe rubber.
Dar se ofera aceasta garantie integrala/internationala la producator pe 5 ani numai la folosirea munitiei recomandate.
Problemele de incidente/blocaje nu sunt luate in considerare la folosirea altor munitii atata vreme cat noi putem
demonstra oricand pe orice arma T910 functionarea fara probleme de acest gen cu munitia recomandata.
Testul final s-a facut pe mai multe arme din loturi diferite si pe 2-400 rounds in sesiune, la producator.
Si il putem reproduce oricand si aici, pe banii celui ce comanda testul de verificare.

Cat despre versiunea "compact" este in testari o versiune de T910C - care are insa incarcatorul numai de 14 rounds
si este si mult mai plat. Il vom prezenta la momentul potrivit.
Acum, versiuni ce se asorteaza cu port-jartierul, sutienul, vuitonu' si alte cele, inca nu avem in studiu.
PS
Cand CZ 83 rubber va incepe sa fie fabricat cu slide si din altceva decat fier mort si nu va rugini in trei zile daca stranuti azi pe el,
sa ne anunti si pe noi, vom face un concurs de tras la tinta lateral cu aschii iesite din gaura secundara a tevii, aia din camera cartusului.
ASTA APROPO DE SIGURANTA PERSONALA...
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
tevez

Post by tevez »

jordan_23 wrote::...nu am avut un blocaj cu Cz-ul meu si deja cred ca am peste 1000 de cartuse trase. :x
Sigur nu e CZ 83 în varianta pe glonţ? Văd că se fabrică în calibrele 7,65 mm Browning; 9 mm Browning; 9 mm Makarov. :twisted:

Cum se poate constata că cineva a folosit numai muniţia recomandată? Sper că nu e ceva de genul: nu a fost folosită
muniţia recomandată pentru că am testat-o noi şi ştim că nu crapă pistolul de la ea şi drept urmare ai folosit altceva.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

tevez wrote:
jordan_23 wrote::...nu am avut un blocaj cu Cz-ul meu si deja cred ca am peste 1000 de cartuse trase. :x
Sigur nu e CZ 83 în varianta pe glonţ? Văd că se fabrică în calibrele 7,65 mm Browning; 9 mm Browning; 9 mm Makarov. :twisted:

Cum se poate constata că cineva a folosit numai muniţia recomandată? Sper că nu e ceva de genul: nu a fost folosită
muniţia recomandată pentru că am testat-o noi şi ştim că nu crapă pistolul de la ea şi drept urmare ai folosit altceva.
Se poate sa fie si CZ83 9mm rubber cu 1000 de focuri trase, are piesele principale din otel si nu ar fi un efort foarte mare.
Eu la T910 prototip am peste 8600 focuri trase si nu am urme de vreun fel pe el, in afara de ceva "lustruire a suprafetei" exterioare.

In mod cert nu re referim cu garantia la cele presupuse de tine.
Garantia noastra este totala si in masura in care se dovedeste ca
- nu ai batut cu ciocanul in el
- nu l-ai pus la forja
- nu ai batut cuie cu el,
samd,
primesti unul nou din fabrica, unul avand aceeasi serie, originalul fiind retras si distrus cu proces verbal intern la producator.
In plus, ca noutate, brunajul si surface treatment are garantie full vreme de 2 ani.
Deci aici nu avem probleme.
Garantia noastra, cea referitoare la blocaje si glume de gen se refera clar la munitia folosita.
Nu o luam ca fiind sub incidenta garantiei sau caz de garantie daca ti se blocheaza sau da dubla alimentare cu munitie Fort sau Ozkursan.
Atata tot.
In rest, liber la program.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
tevez

Post by tevez »

nedumeritu wrote:Garantia noastra, cea referitoare la blocaje si glume de gen se refera clar la munitia folosita.
Nu o luam ca fiind sub incidenta garantiei sau caz de garantie daca ti se blocheaza sau da dubla alimentare cu munitie Fort sau Ozkursan.
Atata tot.
Am priceput. Sunt sceptic cu privire la "neblocarea" CZ-ului cu 1000 de cartuşe trase dat fiind faptul că am văzut multe arme să se blocheze,
chiar şi cele mai bune, cum ar fi Fort şi GP. E drpet, CZ-ul l-am văzut rar la treabă, poate chiar nu se blochează dar sincer mise pare un pic
exagerat, "gumele" astea auimperfecţiuni şi blocajul nu ţine numai de armă...
De rezistat sunt convins că există, e o armă solidă şi neaşteptat de bine finisată şi cu dimensiuni excelente pentru purtat zilnic, părerea mea.
Când apar GP-urile în 9 mm la GP România?
nedumeritu

Post by nedumeritu »

tevez wrote:
nedumeritu wrote:Garantia noastra, cea referitoare la blocaje si glume de gen se refera clar la munitia folosita.
Atata tot.
Am priceput. Sunt sceptic cu privire la "neblocarea" CZ-ului cu 1000 de cartuşe trase dat fiind faptul că am văzut multe arme să se blocheze,
chiar şi cele mai bune, cum ar fi Fort şi GP. E drpet, CZ-ul l-am văzut rar la treabă, poate chiar nu se blochează dar sincer mise pare un pic
exagerat, "gumele" astea auimperfecţiuni şi blocajul nu ţine numai de armă...
De rezistat sunt convins că există, e o armă solidă şi neaşteptat de bine finisată şi cu dimensiuni excelente pentru purtat zilnic, părerea mea.
Când apar GP-urile în 9 mm la GP România?
GP T910 cal.9 mm rubber apare in Romania, la vanzare in partea a doua a saptamanii viitoare.
In fine, au aparut toate actele ce trebuiau obtinute de la oficialitatile de la Bratislava.
Va fi suficient de greu pentru doritori sa gaseasca asa ceva pentru ca avem comenzi mari de onorat din stocul ce il primim.
Altfel spus, avem promisiuni de onorat catre clientii ce ne-au onorat initial cu increderea lor.
Urmeaza insa si alte transporturi.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Post Reply