FORUMIST ARESTAT PE 29 DE ZILE

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Dualjackal

Re: FORUMIST ARESTAT PE 29 DE ZILE

Post by Dualjackal »

Post modified due to too much bullshit in this thread.
Last edited by Dualjackal on Sat Aug 21, 2010 11:46 am, edited 1 time in total.
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Bogdan, ia-ti repede un avocat bun, chiar FOARTE bun, iti va trebui un penalist bun si nu un avocat amarat de divorturi si partaje. Este evident ca un avocat bun va costa mult dar in momentul de fata interesul tau e ca toata povestea sa se incheie in cel mai rau caz o condamnare cu suspendare. Din relatarea ta am inteles ca avocatul tau astepta ca tu din arest sa faci cereri ca "asa l-au sfatuit militienii". Asta e o mare greseala care te-a costat pe tine timp pretios.
Si inca ceva important, atentie la "prietenia si intelegerea" manifestata de anchetatori fata de tine, nu uita ca tu nu ai prieteni acolo, singurul tau aliat e avocatul tau s-atat! Am vazut procurori care aveau o atitudine "parinteasca" fata de inculpati, aceasta fiind doar un siretlic ieftin ce face parte din ceea ce cred ei ca inseamna "strategia de ancheta", in realitate, interesul lor e sa isi usureze munca de instrumentare a dosarului facandu-te sa admiti lucruri neadevarate care iti vor dauna apoi in faza de judecata. Asadar fii civilizat si respectuos cu ei dar nu uita ca atat militienii cat si procurorii au tot interesul sa te "infunde" cat ma adanc si nu prea ii intereseaza adevarul.
In nici un caz sa nu lasi povestea sa "se rezolve de la sine", in astfel de cazuri daca nu esti alert si mobilizat complet pentru rezolvare, treburile evolueaza in defavoarea ta.

Incearca sa te feresti de presa si de afirmatii/declaratii publice cu privire la aceasta poveste si ai dreptul sa ii impui si avocatului tau acesta atitudine. Presa nu va face decat sa distorsioneze in mod nefavorabil tie toata povestea. Avocatul tau e posibil sa incerce sa se bucure si el de putina publicitate aparand la TV si facand declaratii cu privire la caz, tu poti insa sa ii interzici acest lucru ca parte a contractului de reprezentare.

Daca se va dispune confiscarea armei, n-o vei mai putea vinde. Eu cred ca in nici un caz nu o vei mai putea detine, chiar daca nu survine confiscarea ti se va restrange dreptul de a a avea o arma de autoaparare. Asa cum spuneai si tu insa, asta nu mai e important.
Si eu consider faptul ca te-ai dat jos din masina si ca aveai prostia aia in buzunar sunt doua greseli grave care te vor incurca tare in toata povestea.

Asadar nu uita: angajeaza un avocat cu practica extensiva in penal si silenzio stampa!
CooLT2006

Post by CooLT2006 »

Safe&Sound wrote:Bogdan, ia-ti repede un avocat bun, chiar FOARTE bun, iti va trebui un penalist bun si nu un avocat amarat de divorturi si partaje. Este evident ca un avocat bun va costa mult dar in momentul de fata interesul tau e ca toata povestea sa se incheie in cel mai rau caz o condamnare cu suspendare. Din relatarea ta am inteles ca avocatul tau astepta ca tu din arest sa faci cereri ca "asa l-au sfatuit militienii". Asta e o mare greseala care te-a costat pe tine timp pretios.
Si inca ceva important, atentie la "prietenia si intelegerea" manifestata de anchetatori fata de tine, nu uita ca tu nu ai prieteni acolo, singurul tau aliat e avocatul tau s-atat! Am vazut procurori care aveau o atitudine "parinteasca" fata de inculpati, aceasta fiind doar un siretlic ieftin ce face parte din ceea ce cred ei ca inseamna "strategia de ancheta", in realitate, interesul lor e sa isi usureze munca de instrumentare a dosarului facandu-te sa admiti lucruri neadevarate care iti vor dauna apoi in faza de judecata. Asadar fii civilizat si respectuos cu ei dar nu uita ca atat militienii cat si procurorii au tot interesul sa te "infunde" cat ma adanc si nu prea ii intereseaza adevarul.
In nici un caz sa nu lasi povestea sa "se rezolve de la sine", in astfel de cazuri daca nu esti alert si mobilizat complet pentru rezolvare, treburile evolueaza in defavoarea ta.

Incearca sa te feresti de presa si de afirmatii/declaratii publice cu privire la aceasta poveste si ai dreptul sa ii impui si avocatului tau acesta atitudine. Presa nu va face decat sa distorsioneze in mod nefavorabil tie toata povestea. Avocatul tau e posibil sa incerce sa se bucure si el de putina publicitate aparand la TV si facand declaratii cu privire la caz, tu poti insa sa ii interzici acest lucru ca parte a contractului de reprezentare.

Daca se va dispune confiscarea armei, n-o vei mai putea vinde. Eu cred ca in nici un caz nu o vei mai putea detine, chiar daca nu survine confiscarea ti se va restrange dreptul de a a avea o arma de autoaparare. Asa cum spuneai si tu insa, asta nu mai e important.
Si eu consider faptul ca te-ai dat jos din masina si ca aveai prostia aia in buzunar sunt doua greseli grave care te vor incurca tare in toata povestea.

Asadar nu uita: angajeaza un avocat cu practica extensiva in penal si silenzio stampa!

Va multumesc frumos, aveti foarte multa dreptate in tot ce a-tzi spus, am observat si eu asta, si sunt deacord, avocatul meu este unul foarte bun, dar de nivelul Craiovei, si cum nu am posibilitatea sa-mi permit, unul de un nivel mai ridicat gen bucureshti, tot ce pot face este sa gasesc detalii si neconcordantze in rechizitoriu si declaratziile martorilor si a inculpatului ce pot fi in folosul meu, sa le sesizez avocatului si sa-l "ajut" sa-si faca treaba cat mai ushor si bine.
MauseR HSc Mod.90 T 10x22T U.A.G. Image
dennis

Post by dennis »

Si cand te gandesti ca eu am in torpedoul masinii un box de vre.o 5 ani si acum de un an pistolul. Vad ca nu sunt prea compatibile amandoua la un control. Sa scap de el naiba, dar e prea aiurea faza chiar nu imi vine sa cred tocmai boxul sa amplifice situatia :(
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Oarecum off-topic pun si eu o intrebare, retorica ce-i drept: Chiar exista oameni adulti si sanatosi la cap care isi imagineaza ca indiferent de circumstante intr-o altercatie pot folosi obiecte gen box, cutit, baston exetensibil, s.a. si apoi sa scape neinculpati intr-un dosar penal?
CooLT2006

Post by CooLT2006 »

Safe&Sound wrote:Oarecum off-topic pun si eu o intrebare, retorica ce-i drept: Chiar exista oameni adulti si sanatosi la cap care isi imagineaza ca indiferent de circumstante intr-o altercatie pot folosi obiecte gen box, cutit, baston exetensibil, s.a. si apoi sa scape neinculpati intr-un dosar penal?
Nu, ce-i drept, dar in anumite situatzii, degenerate, iti pot salva viatza, si nu este un singur caz, in care oameni au murit tocmai pt ca nu au avut posibilitatea de a se apara, atunci cand pui in balantza viatza ta si a agresorului...nsh daca te mai intereseaza acele consecinte penale...decat intre 4 scanduri, mai bine sa ai dosar penal.("decat sa planga mama, mai bine sa planga masa"). Poate nu este o gandire prea matura, dar, sa nu uitam ca este cat se poate de logica si de realista in ROMANIA DE AZI.
Angel_Of_Light

Post by Angel_Of_Light »

Hai sa imi spun si eu parerea ... acum ceva timp am avut o polemica exact cu tine pe tema armei tinute la tine tot timpul si a cartusului pe teava si a sentimentului de necesitate de siguranta... ti-am zis ca am permis de 2 ani si nu am avut niciodata nevoie sa folosesc pistolul pentru ca m-am ferit, nu am sarit niciodata cu gura mare, am stiu intotdeauna sa imi cer scuze, sa fiu politicos ... iar cand mi-a sarit mustarul, am stiut sa o dreg, tu ai sustinut ca si acum nevoia de protectie etc etc.... cred ca cele intamplate au aratat intr-un mod destul de dur ca am avut dreptate... fereste-te si nu vei avea probleme.

Voi spune ce inseamna sa te feresti... daca iti taie unu calea nu zic "Baga-mi-as ... in tine si in ai tai si.... lista continua... Zic "Ce mortii... faci.... ai grija da-o in masa ca doar nu vrei ca crapam amandoi...... pana mea... " - ideea e ca poti injura de multe ori situatia si nu pe cel din fata. Dar problema la noi romanii e, ca multi avem sange fierbinte si ne sare mustaru si facem pe eroii... Daca ala venea la tine cu un cutit da il impuscai, aia era auto- aparare, ca te-a pocnit, scuze dar nu e auto-aparare, ai raspuns cu o forta prea mare la un atac net inferior. Iar ca ai avut boxul... e o cretinatate... Sincer e o lectie data si cred ca multora care citesc aici. Armele nu sunt ca sa ne faca mai coiosi... sunt ca sa ne salveze viata, iar in cazul tau nu era cazul de arma.... Regret ca tu ai picat cu buba, caci sincer nu urez nimanui sa aiba probleme de nici un fel, dar e vina ta...

Presa este ce a fost mereu ( de cand si-a capatat aceasta "libertate") un vesnic cancan... asta e presa, politia... incerca sa faca o ordine cat de cat intr-o lume de dezordine, nu sunt perfecti, dar cine e? Intr-o societate ca a noastra mai e cineva bun, perfect, corect?

Revenind la tine, regrete frate, dar ti-ai copt-o singur... asta e, din greseli se invata...
Angel_Of_Light

Post by Angel_Of_Light »

Si inca ceva.. ar merita facut un poll... sa voteze cei de aici care se pare ca au arma... deci si o responsabilitate, intrebarea ar fi... daca tu ai fi fost in locul lui Cool ai fi scos pistolul? Din pacate raspunsurile cred ca ar fi o minciuna, pentru ca judecand dupa anumite comentarii multi ar fi scos pistolul... pollul ar arata poate un raspuns eronat caci acestia nu cred ca ar spune adevarul, dar totusi ar fi interesant de vazut....
aurorauno

Post by aurorauno »

Imi amintesc si eu discutia legata de glontul pe teava,si tot in acea perioada coolt scria :"in schimb in buzunarul drept unde de obicei imi tzineam telefonul...acum are tronul arma...in buzunarul stang am cheile care sunt foarte multe si voluminoase, telefon si eventual tigari si bricheta...destul de echilibrat din punctul asta de vedere raportul greutate in fatza...iar in spate in buzunarul stang portofelul cu acte si ce-l de-al doilea incarcator(nu se stie nicodata si este mai bine sa fi pregatit) iar in dreapta inca un obiect de nedespartit de 4 ani tot pt cazuri de urgentza(aproximativ aceeasi greutate cu incarcatorul si portofelul la un loc...), deci si in partea din spate raportul de greutate este foarte bun astfel desi ma simt ca si cand mi-ash cara casutza in pantaloni sunt totusi echilibrat si oarecum comod..."
Atunci nu ne-ai spus ce fel de obiect este si la ce fel de urgente il folosesti..Pe vremea aia m-am gandit ca e vorba de un cutit,acum imi fuge gandul la altceva.... :roll: Poate sunt eu carcotas.. :evil:
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
tevez

Post by tevez »

Angel_Of_Light wrote:Daca ala venea la tine cu un cutit da il impuscai, aia era auto- aparare, ca te-a pocnit, scuze dar nu e auto-aparare, ai raspuns cu o forta prea mare la un atac net inferior.
Nu mai e demult aia cu răspunsul disproporţionat... Pumul poate fi letal, a fost în cine ştie câte mii de cazuri,
bila de cauciuc n-a omorât pe nimeni decât poate în cazuri ffff speciale. Şi oricum dacă te atacă Tyson cu pumnii poţi să
reacţionezi cu 45 acp fără probleme, dacă poţi dovedi ulterior că ai fost în legitimă apărare (adică tu sau cineva apropiat
ţie în pericol iminetnt, bla bla bla...textul din lege).
În rest cred că ai dreptate, la poll nu prea avem cum să răspundem pentru că în situaţia respectivă nu reacţionezi cum ţi-ai
închipui stând în faţa computerului...Dumnezeu ştie cum ar fi făcut altcineva, cert e că omul a reacţionat destul de bine
dpdv al integrităţii lui corporale dar cam nu bine dpdv legal...
CooLT2006

Post by CooLT2006 »

Nu realizez exact cum se echilibreaza balantza raportuli la autoaparare, pot doar sa postez un raspuns de-al meu ca o replica la nishte comentarii de pe un site de presa. poate o sa intelegetzi mai bine situatzia.

"Va multumesc pt "adjectivele" aduse la adresa mea: "taximetrist", "cretin", "dezaxat" etc. In fond am fost "agresorul" ce "l-a agresat" pe respectivul Stania primul...i-am dat cu fata-n pumn fiind cu spatele...apoi i-am aplicat vre-o 5-6 lovituri cu ceafa si cu capul(tot cu spatele din pozitzia ushor ghemuit) in pumni...si in aceelasi timp ce ii agresam PUMNII CU CEAFA MEA, am scos un pistol neletal cu bila de cauciuc, un pistol de autoaparare, pentru care aveam permis de PORT SI FOLOSIRE...si din intoarcere...in timp ce-l "loveam" cu capul in pumni...l-am inpushcat o singura data superficial apoi m-am "laudat sunand la politie".

acum fac haz de necaz, dar tare ash vrea sa vad, modul de reactie al majoritatii, care acuza, ce-i drept sub influenta unor informatii eronate facute publice de catre presa, si inflorite pe masura, intr-o situatie in care, desi conflictul se aplanase, pregatit sa intru in masina, cu spatele la respectivul Stania, si cu un picior pe pragul masinii...auzind pasi in spate intorc capul si primesc un pumn direct in fatza, dat "din fundul gradinii", apoi in timp ce-mi acopeream tamplele si m-am ghemuit ushor, prins totodata intre portiera si masina(la coltz*), primind loviturii repetate cu pumnii in cap si ceafa...

sunt tare curios cam ce era de facut...si cam care ar fi fost urmarile incidentului daca nu aveam cu ce sa ma apar?!?

in definitiv, m-am ales cu arcada sparta, nasul spart, ochiul negru obrazul cat o portocala... si minunate cucuie in cap si in zona cefei de dimensiunea unor migdale.

ca doar nu era omul vr-un sfrijit...era un om muncit, cu o diferentza de 25-30Kg in plus fatza de mine si cu un cap mai inalt!

libera exprimare este dreptul fiecaruia, dar consider ca ar trebuii, sa fitzi putin mai ponderati in a aduce injurii unei persoane necunoscute cu care nu a-tzi avut de-a face.

o zi placuta

multumesc inca odata, presa a fost "de mare ajutor", si asta m-a costat 2 saptamani de arest"

revenind la oile noastre, pot spune ca posesia unui lucru nu implica intentia de a-l folosii, si o alta problema se pone la "autoaparare" faptul ca agresivitatea manifestata cu acte de violentza de obicei se petrece fata in fatza, ceea ce-tzi ofera posibilitatea de a reactiona normal, in situatia in care eshti luat prin surprindere, nu cred ca mai potzi vorbii de agresivitate.Mai subliniez un fapt: Nu sustin ca nu am avut si eu un ton ridicat, dar, am vorbit cat se poate de respectuos, si nu am adus injurii si amanintzari. Discutand la un alt nivel cu el, am o vorba de duh: "violenta este arma omului incompetent", si de aici cred ca tragetzi singuri concluzia.

nu sustin ca nu am gresit, am si eu partea mea de vina dar asta nu inseamna ca am instigat la violenta sau atunci cand l-am impushcat am facut-o din alt motiv decat sa opresc agresiunea, lucru dovedit si de faptul ca am tras un singur cartush, dintr-o pozitie foarte incomoda, apoi mi-am bagat arma in toc si am sunat la politie.

Marea problema este ca s-a creat un precedent
CooLT2006

Post by CooLT2006 »

Inca un mic detaliu pe care cred ca toata lumea ar trebuii sa-l ia in considerare, ar fi, ca respectivul, s-a urcat in masina, eu am plecat spre masina mea, iar in timp ce eu ma pregateam sa intru , el m-a atacat din spate,actiune ce induce coborarea lui din masina, posibilitatea de a lua ceva din masina...eu nu am mai apucat sa vad nimic decat un pumn direct in fatza, si sa simt apoi urmatoarea baie de pumni, nu s-a luat deloc in considerare disproportionalitatea corporala dintre noi, lucru ce egaleaza oarecum dupa mintea mea zgarietura superficiala facuta de pistolul meu...

cred ca ar trebuii gandit la rece si pusa situatia si in urmatorul fel, daca eu nu ash fi avut un mijloc de aparare si ash fi fost fatza in fatza cu el si m-ar fi luat la pumni cam ce shanse ash fi avut?!? 25-30 de kg in plus conteaza, la fel si inaltzimea, acum mai imaginativa situatia in care eu neavand nici un mijloc de aparare, ash fi fost lovit si luat prin surprindere(ca in cazul de fatza) din spate...

Cred ca putem gandii matur si putem fii un pic vizionari, incat sa ne dam seama ca astfel de incidente ar fi putut avea urmari FOARTE GRAVE, loviturile au fiost direct si numai in CAP, deci era chitit, daca nu scoteam pistolul riscam CEL PUTIN O SPITALIZARE LUNGA, daca nu chiar moartea. nu dramatizez dar conjunctura situatiei este de asa natura!
Angel_Of_Light

Post by Angel_Of_Light »

Tevez.... hai sa nu discutam daca te ataca Tyson... ideea e (si astept pe cineva poate mai in cunostiinta de cauza sa ma contrazica) daca cineva te ataca cu pumnul (si da nu Tyson sau Bruce Lee :mrgreen: ) si tu il impusti, atunci legal, tu ai actionat cu un raport mai mare de forta decat te-a atacat el. Ca traim in Romania si poti scapa fara nici o problema, chiar daca legi cu lanturi de masina pe cineva si il tragi prin oras, asta e o alta poveste, sunt cazuri nenumarate unde o zebra de pietoni a fost mutata, victima accidentului de masina a fost data in judecata pentru ca ar fi sarit intentionat in fata masini... dar asta e... nu ne place dar se intampla... Aici nu il judec ca si-a aparat pielea si nimeni nu are dreptul, dar s-a creat un precedent si de aici se pot trage niste concluzii... Orice om poate ar fi actionat la fel, dar e bine? Eu zic ca nu...

Ideea e si nu sunt cel care o lanseaza, au fost alte discutii, chiar aici unde oameni mai cu capul pe umeri au afirmat-o, in Romania mai bine iei bataie decat sa scoti pistolul... asta e, nu zic ca e bine, dar daca cineva te pocneste si tu il impusti, e rau... din multe puncte de vedere...

Cool daca tu ai afisat o atitudine impaciuitoare si totusi ala te-a pocnit... ce sa zic, te cred pe cuvant, dar trebuia sa suni frumos la politie, iti scoteai imediat un certificat medico legal si apoi il tarai tu prin tribunale... Acum tu stai cu arcada sparta, cu pistolu si permisu B suspendate, cu un dosar de care vei trage probabil cativa ani buni ca sa iesi fara cazier sau vei ramane cu cazier, bani aruncati pe avocati.... nasoala treaba... sincer.

Daca tipul s-a urcat in masina si apoi a coborat dupa tine.. fara un obiect, doar ca sa te pocneasca... eu zic ca nu ai fost prea impaciuitor... imi pare rau sa o zic dar cred ca l-ai cam injurat de cele sfiinte de l-ai facut sa revina, din ce ai zis mai devreme ti-a trimis niste pumni, nu te-a pus jos, nu a dat cu picioarele, tu ai scos pistolul si l-ai impuscat....

Ceva nu suna clar.. daca el te-a atacat pe la spate si totusi ti-a spart arcada si invinetit ochiul, inseamna ca te-a atacat frontal, nu ti-a dat in cap pe la spate, daca tu l-ai impuscat chircit cum spui, inseamna ca dupa ce te-a lovit te-ai intors in masina sa iei pistolul... alfel il impuscai frontal, nu dintr-o pozitie anormala. Sau ai scos pistolul cand ai cazut, ca sincer nu imi imaginez ca ai incasat lovitura falnic fara sa clintesti, deci ceva nu se leaga...

Acum e prea tarziu, nu fac pe lupul moralist, trag doar un semnal de atentie.... ATENTIE FRATILOR.... pistolul nu e o gluma!
Dualjackal

Post by Dualjackal »

Post modified due to too much bullshit in this thread.
Last edited by Dualjackal on Sat Aug 21, 2010 11:46 am, edited 1 time in total.
Angel_Of_Light

Post by Angel_Of_Light »

cred ca s-a referit ce a primit ca apelative pe siturile unde s-a publicat stirea... nu aici
Post Reply