CZ 83 Rubber

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

d-rive

Re: CZ 83 Rubber

Post by d-rive »

Bun, 4, spuneti-mi care sunt aia, eventual pe PM ca sa nu mai plang pe aici de unul singur :lol:
CZ83 Rubber
radu.t

Post by radu.t »

Buna ziua, sunt nou pe forum. Am cumparat de la Arrow un CZ83 si munitia recomandata, Libra. Nu comentez pretul, doar sunt neplacut surprins de ce ati scris pe forum referitor la acest subiect. De la primele focuri, pistolul meu nu a functionat bine, unul di 3-4 cartuse ramanand blocat in camera cartusului. La examinarea tubului, am constat o umflatura in peretele lateral al tubului, care corespunde cred eu gaurii practicate in camera. Din acest motiv, tubul ramane blocat. Azi am fost la poligonul UTI unde am testat munitia turceasca Ozkursan si munitia Snail CZ. Munitia turcesca are precizie foarte buna, am tras relativ grupat chiar la 10 m, dar trebuie reincarcat dupa fiecare foc. Mi-au pus un arc mai slab la pistol, a mers putin mai bine dar nu perfect. Cu munitia Snail nu am avut probleme, la 10 m am nimerit 4 cartuse din 6 si nici un tub nu a ramas blocat. Am tras cam putine cartuse pentru o evaluare eficienta, dar nu am putut momentan mai mult. Stie cineva ce rol are acea gaura practicata in camera cartusului ? Eu cred ca e o greseala de fabricatie si daca mai sunt si altii care au avut aceasta problema, ar trebui sa cerem explicatii producatorului. Unele probleme ale acestui pistol pot fi vizionate si pe Youtube, cautare CZ83. Atasez cateva imagini ale cartuselor deformate.
tuburi deformate
tuburi deformate
tuburi.jpg (226.28 KiB) Viewed 6521 times
slim_daddy40

Post by slim_daddy40 »

PARE destul de periculos ..daca acea umflatura se decupeaza pur si simplu si ai sare in ochi unei persoane aflate in momentul tragerii langa tine! cz a zbarcito aici pacat ca e din otel si s-a stricat aici la decupajul cartusului
violiv

Post by violiv »

Nu este greseala de fabricatie. Este masura de siguranta pe care a luat-o firma producatoare pentru ca arma sa nu poata trage cu munitii mai puternice de o anume valoare. Nu se intampla nimic nici daca se decupeaza complet, poti s-o prinzi in palma.
Faptul ca asta impiedica ejectarea e naspa, intr-adevar.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

violiv wrote:Nu este greseala de fabricatie. Este masura de siguranta pe care a luat-o firma producatoare pentru ca arma sa nu poata trage cu munitii mai puternice de o anume valoare. Nu se intampla nimic nici daca se decupeaza complet, poti s-o prinzi in palma.
Faptul ca asta impiedica ejectarea e naspa, intr-adevar.
Am sa le caut.
Am doua fotografii macro cu doua schije din acelea prinse in palma.
Erau infipte la 1,5 metri distanta intr-o scandura de brad. Superficial, e drept.
Dar suficient ca sa intereseze un oki, o retina ceva.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
emy

Post by emy »

proiectarea cred ca este ok. are rol de siguranta in cazul unui blocaj exact cum a spus vio.
nu e arma militara - e facuta pentru"neinstruiti"care pot introduce pe teava un cartus cu glont doar pentru ca pistolul e din otel.
cred ca problema e in materialul tubului.
radu.t wrote:Cu munitia Snail nu am avut probleme
poate raspunsul l-ai gasit ;)
tevez

Post by tevez »

Cartuşele din poză au fost trase în poligonul UTI?
Văd discuţia despre introducerea de gloanţe letale în CZ83 dar pe lângă acea gaură în camera cartuşului mai are
şi ţeava de o anumită dimensiune, deci poate nişte gloanţe "custom made" ar putea introduce o minte bolnavă.
Spun asta mai mult pentru eventualii amatori de senzaţional care mai răsfoiesc forumurile, să nu tragă celebra
lor concluzie "uşor de transformat în arme letale" cu care s-au umplut multe articole de ziar.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

In timp ce camera cartusului la o arma neletala de calibrul 9 mm Rubber
are un diametru cam de 9,04 mm [9,8 mm in cazul unui cartus de 10x22T]
la ambele tipuri de arme de aparare diametru interior al tevii nu trece de
7-8 mm.
Vorbesc despre diametru si nu despre distanta intre doua "plinuri" despre care se vorbeste
in cazul armelor cu teava ghintuita.
Ori un FMJ sau orice alt fel de glont de la calibrul 9x19 este in diametru de aprox. 9 mm.
Orice minte normala [adica excludem unii jurnalisti] va intelege ca acel glont de 9x19
nu va "avea loc pe inghesuiala" de pe teava respectiva.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

si cu toate astea exista si minti bolnave ! noroc ca se trateaza cu "picatura" :wink:
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Guest

Post by Guest »

violiv wrote:Nu este greseala de fabricatie. Nu se intampla nimic nici daca se decupeaza complet, poti s-o prinzi in palma.
@violiv are dreptate!Mai repede te loveste tubul ejectat in ochi decat acel decupaj din tub! Si iar @violiv are dreptate: daca tubul s-ar sparge din cauza presiunii prea mari , ar crapa pe o linie, nu s-ar decupa! :wink: Se petrece urmatorul fenomen:tubul se umfla in zona gaurii . Pentru a fi extras, trebuie ca umflatura sa fie turtita la loc in diametrul camerei (si tubul actioneaza ca un intarzietor de recul, bila pleaca, presiunea scade) Daca umflatura e prea pronuntata in gaura, gaura actioneaza ca o foarfeca si decupeaza frumos umflatura in timpul extractiei, reculul intarzie , bila e la revedere, pas presiune!
Sistemul cu camera gaurita a fost inventat de AMT din SUA,la inceputul anilor 90, ca intarzietor de recul pentru un pistol 22magnum, care trebuia sa stea un pic zavorat ca sa actioneze bine in regim semi, fara a ingreuna prea mult pistolul. S-a mers pe premiza ca tuburile nu sunt reincarcabile si pot fi deformate sau decupate.
@violiv, in posturile lui, v-a mai dat niste capete de pod pe care cine vrea le vede, despre puncte tari si slabe ale Fortului, CZului si GPului. Dar nu va da mura-n gura, sa va mai ganditi si voi! :D
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
slim_daddy40

Post by slim_daddy40 »

postase dmn. nedumeritu cu ceva timp in urma niste cartuse perfect decupate (gaura aceea)..dupa tragere ..,deci se poate decupa si nu doar crapa liniar! este un risc asumat cand cumperi cz, sunt curios cum merg vanzarile la cz , poate ne zice gazda noastra!!!!
Guest

Post by Guest »

slim_daddy40 wrote:postase dmn. nedumeritu cu ceva timp in urma niste cartuse perfect decupate (gaura aceea)..dupa tragere ..,deci se poate decupa si nu doar crapa liniar! este un risc asumat cand cumperi cz, sunt curios cum merg vanzarile la cz , poate ne zice gazda noastra!!!!
Citeste postul meu si vezi cum se produce gaura circulara. E decupata de peretele gaurii din teava la extractie.Singurul risc e ca ai tuburi trase gaurite! :D Crapatura ar apare daca e presiune prea mare in cartus :wink:
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
nedumeritu

Post by nedumeritu »

slim_daddy40 wrote:postase dmn. nedumeritu cu ceva timp in urma niste cartuse perfect decupate (gaura aceea)..dupa tragere ..,deci se poate decupa si nu doar crapa liniar! este un risc asumat cand cumperi cz, sunt curios cum merg vanzarile la cz , poate ne zice gazda noastra!!!!
Gazda noastra se pare ca a luat decizia inteleapta si nu se mai prea preocupa pe viitor de CZ 83 rubber.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Guest wrote:
Citeste postul meu si vezi cum se produce gaura circulara. E decupata de peretele gaurii din teava la extractie.Singurul risc e ca ai tuburi trase gaurite! :D Crapatura ar apare daca e presiune prea mare in cartus :wink:
Cu tot respectul si pentru gaura si pentru cel la a carui postare raspund,
gaura in sine NU poate fi facuta "la extragere".
\Poate daca se extrage la Loto.
Extractia camasii cartusului implica o miscare de translatie in lungul axului tevii, spre inapoi.
De aici poate rezulta poate doar un span prin "rashetare" liniara.
gaura este produsa instantaneu la explozia pulberii sub presiunea pistonului de gaz creat ce depaseste un anume numar de Mpascali
presiune in teava.
Materialul camasii este decupat exact pe circumferinta gaurii cu pricina.
Vanzarile nu au de ce sa fie influentate major.
Lumea nu da atentie detaliului iar arma in genere, fiind un CZ, este una buna.
Ca are doi vectori de lansare in certe conditiuni, asta este alta problema.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
d-rive

Post by d-rive »

Oameni buni, la mine nu s-a intamplat niciodata asa ceva.
Nici umflatura, nici sa se blocheze arma.

Am folosit si Lybra si Snail. Tuburile sunt perfecte, fara nici cea mai mica urma pe ele.

Vedeti ca sigur e un dichis acolo, ceva nu e cum ar trebui sa fie...
CZ83 Rubber
Post Reply