tevez wrote:
Aţi avut. Cratima nu-şi are rostul. Eu am, tu ai, el/ea a avut, noi am, voi aţi ei/ele au avut.
Un exemplu:
http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?f=10&t=1691
Fiabil şi zamak sunt două cuvinte care nu prea au ce căuta în aceeaşi propoziţie.
Clasamentele neoficiale făcute pe forum situau Mauserul după Record Cop, PP, RG dar fiecare
cu părerea lui.
Asa este multam pt observatie(ati),

, clasamente? care clasamente, inainte de a-l cumpara nu se vorbise pe forum prea mult despre el, si asa zisi posesori unde sunt? ca mai acum vre-o cateva luni ziceau ca nu au Mausere sa faca teste in poligon cu ele. cat despre exemplu ala era spart in bot de cazatura, ceea ce e normal la zamac...ai un pistol si sute de RG-uri si PP-uri
Safe&Sound wrote:Perfect de acord cu tevez (in sfarsit corecteaza cineva o greseala gramaticala "zgaritoare ochiului la cetit"), in nici un caz nu se poate spune despre o arma din aliaj din acesta ca e fiabila. Doar daca te gandesti ca se duce dracului daca tragi cu ea prea repede, prea mult, cand e prea frig afara, sau daca feri' Doamne o scapi pe vreo pardoseala tare, vei intelege ca arma din zamak este un compromis nereusit, pierzator.
La ultimul poligon am vazut un proprietar de Mauser HSC mahnit tare de faptul in cinci metri la tinta bust, dintr-un incarcator intreg, reusea sa bage in tinta doar cate un proiectil indiferent de munitia folosita si omul nu e novice. Trebuie sa spun ca n-am fost prea atent la blocaje pentru ca eram nedumerit de ce se intampla cu Waltherul meu care se bloca "una-n-truna". Am eu o banuiala de ce e posibil sa se fi intamplat asta dar ramane sa cercetez si sa ma mai consult cu oameni mai iscusiti intr-ale armelor. La precizie insa RG88 si Walther PP conduc detasat pe aceeasi pozitie si imi bazez aceasta ultima afirmatie pe faptul ca atat barthy cu RG 88 cat si eu cu Walther PP am "bagat in tinta" chiar si la vreo 12-15 metri.
Cum draqu nu a reusit mai si cu RG-ul lui barthy da? parca rg-ul ala avea tzeava de mauser...precizia o ai de la teava...si se pare ca tzeava este f buna!
tevez wrote:Aşa este dar o parte din rateurile date de PP au fost şi din cauză că nu trăsesem eu piedica.
Din păcate blocajele, cartuşele nearuncate sau agăţate sunt o problemă la orice pistol,
cu o frecvenţă mult mai mare la cele cu bilă de cauciuc faţă de armele pe glonţ unde
sunt fff rare (CZ-ul lui haiosu şi Beretta lui dcrist nu s-au blocat
niciodată). Şi cele
pe blank sau gaz se mai blochează. Depinde mult de muniţie! Un Fort sau un CZ83
cu o muniţie constantă şi un arc potrivit ar fi combinaţia ideală pentru noi, sovieticii
care nu avem voie să ne apărăm cu arme.
Problemele de genul celei prezentate în acest topic se rezolvă şi prin nepurtarea armei
cu "glonţ" pe ţeavă.

presupun ca iar incerci o sacaiala

) ce leg are cartushul pe teava?