Fort 10 R

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

tevez

Re: Fort 10 R

Post by tevez »

Am făcut praf topicul omului. :lol:
Eu nu ştiu care câine ce rasă e dar când văd unu' mai de luptă aşa îl ocolesc. Nu m-a muşcat niciunul
până acum. Există prejudecăţi de mai multe feluri. Eu am prejudecata să nu trec strada pe culoarea
roşie a semaforului. :P Termenul ceva mai corect ar fi "preconcepție".
PREJUDECÁTĂ, prejudecăți, s.f. Părere, idee preconcepută (și adesea eronată) pe care și-o face
cineva asupra unui lucru, adoptată, de obicei, fără cunoașterea directă a faptelor; prejudeț, prejudiciu
– Pre1- + judecată (după fr. préjugé).
Deci "adesea eronată", nu mereu. Cu alte cuvinte unele prejudecăţi sunt bune, deci nu e bine să avem
prejudecăţi în privinţa celor care au prejudecăţi. :lol:
Flavius n-a zis că urăşte câinii modificaţi genetic pentru luptă, nici că ar vrea să fie interzişi, doar că
e mai atent în prezenţa lor, ceea ce e ok.
Oricum, mai bine să nu ajungem să folosim arme împotriva câinilor, sunt şi ei...oameni. :mrgreen:
Nu mă refer la hoinarii de pe fondurile de vânătoare, aceiea din păcate trebuie împuşcaţi, dar nu cu
bile de cauciuc, cu arme adevărate, de către vânători.
MirceaCr

Post by MirceaCr »

tevez wrote:Am făcut praf topicul omului. :lol:
..si pulbere as putea zice... Mai avem ceva subiecte de atins? :))

Oricum, n-am reusit inca sa ajung la magazin (mld), desi am autorizatia de 3 zile in buzunar :D
Am inteles oricum ca Fort 10 este o arma mititica... Am ajuns in schimb cu un prieten care si-a luat un mauser HSC de la novarm si urmeaza maine sa facem niste teste cu el sa vedem cu trage. S-ar putea sa ma reorientez totusi catre o arma de calibrul 10x22T, din simplul motiv ca am inteles ca nu prea se gaseste munitie de 9 mm. Am sunat azi in vreo 3 locuri just for fun sa intreb de 9mm si toti "urmeaza sa aduca"... Pai ce puii mei fac imi iau fort si n-am cu ce trage? O sa ma duc sper pana vineri sa vad si fortul sa nu zic ca nu am fost si sa vad si ce munitie gasesc la mld pentru el. Similar vreau sa vad un Tanfoglio, fantastic cat de echilibrat e acest pistol, nu-mi venea sa-l mai las din mana :D
In concluzie raman pe firmament Fortul 12R 9 mm, Tanfoglio 10x22T, Mauser HSC 10x22T si sa vad la Arrow si un CZ (si mai ales ce pret are). Voi ce clasament ati face cu ultimele 3 pistoale (am vazut ca Fort este in preferintele multora dintre voi)?
Форт 17 Р
Image
ulise

Post by ulise »

tevez wrote: Flavius n-a zis că urăşte câinii modificaţi genetic pentru luptă, nici că ar vrea să fie interzişi, doar că
e mai atent în prezenţa lor, ceea ce e ok.
Daca Flavius ar fi spus o asemenea prostie m-as fi tavalit pe jos de ras.
Inteleg fobia legata de caini dar nu inteleg teama indusa de stirile de la
ora 5 fata de o anumita rasa. Pana la urma fiecare e liber sa gandeasca
singur si poate alege sa o faca sau nu.
tevez wrote: Nu mă refer la hoinarii de pe fondurile de vânătoare, aceiea din păcate trebuie împuşcaţi, dar nu cu
bile de cauciuc, cu arme adevărate, de către vânători.
Perfect de acord!
Daca n-ai nimic de spus mai bine taci!
Babanu

Post by Babanu »

As exclude Mauserul din start, aia nu e arma, nu mai repet motivele...
Urmatorul exclus ar fi Tanfoglio in primul rand pentru ca este comercializat de incompetentii de la Novarm, in al doi-lea rand ca nu gasesti in 10x22t o munite macar la fel de buna ca Snail de 9mm si in al trei-lea rand pentru ca au fost raportate niste probleme cu durabilitatea lor. Hai sa zici ca daca peste motivul doi si trei poate mai poti trece peste primul eu nu as trece nici mort :twisted:

(Fac acum o mica paranteza, incerc sa fiu politicos de data asta din respect pt Dl. Radu, imaginati-va si voi doua propozitii cu injuraturi la adresa Novarm ca fiind spuse din partea mea :lol: SI daca tot am auzit ca reprezentantii Novarm citesc pe aici, atunci domnilor fiti draguti si educati-o pe doamna aceea de la tejghea sa fie mai amabila si sa mai puna mana si pe niste date tehnice despre arme ca nu prea are habar de anumiti termeni specifici... sau si mai simplu concediati-o si angajati pe cineva capabil si cu cei 7 ani de acasa care intamplator are chef si sa vanda ceva nu doar sa frece duda in timpul programului. Nu mi-o luati in nume de rau dar voua va alunga clientii si la urma urmei e vorba de banii pe care ii pierdeti voi din cauza ei, cel putin eu si cunoscutii mei apropiati nu o sa mai calcam pe acolo in veci cat va fi tanti aia la tejghea. Si apropo, as fi zis daca eu eram un caz singular dar am mai auzit povesti nasoale si de la altii care v-au calcat pragu si au fost intampinati de doamna respectiva)

Asa, mai departe, as zice sa nu te grabesti in decizie, daca spui ca ti-a placut echilibrul Tanfoglio atunci sigur o sa-ti placa si cel de la Fort 17. Daca ti-a placut design-ul Mauser atunci sigur o sa-ti placa si cel de CZ83.
In topul meu inca nu m-am decis daca pe primul loc este CZ83 sau Fort 17, sper la poligoanele urmatoare sa ma conving desi decizia o sa fie destul de subiectiva, ambele au plusuri si minusuri. Pare ciudat ca sustin CZ83 avand in vedere ca eu am Fort 17 dar din pacate in momentul de fata nu prea am avut de ales, doar Fort-ul este disponibil. Cu aceasta ocazie il intreb pe Dl. Radu ce se intampla cu CZ83-ul de nu este disponibil si cand se asteapta revenirea lui? Ce facem ca ne ia fata concurenta, hai cu egalarea :twisted:
In concluzie, pune mana mai intai de toate pe un Fort 17 si pe un CZ83. Daca doresti portabilitatea maxima atunci poti considera si un Fort 10 sau un Wasp. Daca o sa-l tii mai mult pe acasa atunci un Fort 12 poate fi ok. Daca prioritatea ta este sa te distrezi cu ea in poligon atunci mergi clar pe un 14 sau 18 (variantele lungi de la 12 si 17)
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
gunsmith

Post by gunsmith »

Am tras cu cz 83,wasp ,fort,10,12,17,14,18,cu acelasi tip de munitie in aceleasi conditii,test cu cronograful,test de precizie forturile au fost superioare la toate capitolele,la finisaje un plus pentru cz. Cal 9mm incepe sa se impuna pe piata, modelele pe acest calibru incep sa domine si prin numar dar mai ales prin calitate.Referitorla munitie deja se duc tratative cu mai multi producatori de catre importatori si o sa se treaca peste aceasta lipsa de munitie .Din cate stiu cei de la Fort lucreza la cantitatea de pulbere din cartuse asa ca :D
Image
H&K p 30
The most modern police pistols ever built !
Babanu

Post by Babanu »

gunsmith wrote:Am tras cu cz 83,wasp ,fort,10,12,17,14,18,cu acelasi tip de munitie in aceleasi conditii,test cu cronograful,test de precizie forturile au fost superioare la toate capitolele,la finisaje un plus pentru cz. Cal 9mm incepe sa se impuna pe piata, modelele pe acest calibru incep sa domine si prin numar dar mai ales prin calitate.Referitorla munitie deja se duc tratative cu mai multi producatori de catre importatori si o sa se treaca peste aceasta lipsa de munitie .Din cate stiu cei de la Fort lucreza la cantitatea de pulbere din cartuse asa ca :D
Buna seara domnul Dan,
lucreaza la cantitatea de pulbere lucreaza, dar le avem si noi pana pe 24 sa le testam la poligon? :mrgreen: Macar un mic sample? Si printre altele poate afla si producatorii ca noi oricand am aprecia o greutate mai mare la bila, stie toata lumea ca masa si cu acceleratia sunt foarte bune prietene cand e vorba de forta :lol:
gunsmith

Post by gunsmith »

greutate mai mare la bila insemna densitate mai mare si e cam pericol
Image
H&K p 30
The most modern police pistols ever built !
vasile2005ion

Post by vasile2005ion »

Am vazut ieri un CZ-83.
A ajuns in tara, insa peste cateva saptamani vine si muniţia! :D
Am aşteptat atât de mult acest pistol încât până la urmă mi-am luat un Beretta!
Ce pot să spun despre el?
Arată ca un Carpaţi, sau Makarov.
Aşa cum ştiam, este în intregime din oţel.
Finisaje de top.
Nu am pus încă mâna pe un Fort, pentru că magazinul care le-a adus este cam departe de mine... dar sunt curios... aşa ca chestie! 8)
Babanu

Post by Babanu »

gunsmith wrote:greutate mai mare la bila insemna densitate mai mare si e cam pericol
Noua ne place sa traim periculos asa ca nu-i problema :lol:
CooLT2006

Post by CooLT2006 »

tevez wrote::lol: E bătrân rău Flavius. 20 şi ceva de ani, o grămadă. :lol:
Atunci e si mai grav, sa-l fereasca sfantul de incidente ca nu-l vad prea bine. Pana nu o pateshti pe pielea ta, nu inveti.
MauseR HSc Mod.90 T 10x22T U.A.G. Image
MirceaCr

Post by MirceaCr »

Bun, deci Fort-ul (asa cum banuiam) bate cam tot, cam asta este si opinia generala pe care am vazut-o pe aici. Cat este si mai ales cine asigura garantia la Fort?
Cat despre cei de la Novarm, ma abtim, am nimerit cand era patronul acolo si totul a fost ok cu ei.
Форт 17 Р
Image
tevez

Post by tevez »

MirceaCr wrote:Bun, deci Fort-ul (asa cum banuiam) bate cam tot, cam asta este si opinia generala pe care am vazut-o pe aici. Cat este si mai ales cine asigura garantia la Fort?
Nu prea e nevoie de garanţie la el. :D Magazinul La care se aDuc Forturi nu are probleme în a acorda
garanţia dacă utilizarea s-a făcut conform indicaţiilor, eu am auzit numai de bine despre dumnealor
de pe la vânători.
Eu sper să-ţi iei Fort, inclusiv 10 dacă-ţi va plăcea. Nu prea contează care, toate sunt FORTURI şi
deocamdată concureţii direcţi, CZ şi T910 nu sunt pe piaţă. Fort 17 e OK de purtat şi e consacrat
în România ca o neletală foarte bună.
dcrist

Post by dcrist »

vasile2005ion wrote: Am aşteptat atât de mult acest pistol încât până la urmă mi-am luat un Beretta!
O alegere excelenta, nu da rateuri, nu se umfla teava de la citeva focuri, gasesti munitie diversificata si ieftina. :wink:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
Angel_Of_Light

Post by Angel_Of_Light »

CooLT2006 wrote:
tevez wrote::lol: E bătrân rău Flavius. 20 şi ceva de ani, o grămadă. :lol:
Atunci e si mai grav, sa-l fereasca sfantul de incidente ca nu-l vad prea bine. Pana nu o pateshti pe pielea ta, nu inveti.
Avand in vedere ca nici eu nu te-am vazut pana acum... e cam normal sa nu ma vezi nici tu... poate totusi ne vedem la un poligon :lol: :lol: :lol:
Angel_Of_Light

Post by Angel_Of_Light »

vasile2005ion wrote:Am vazut ieri un CZ-83.
A ajuns in tara, insa peste cateva saptamani vine si muniţia! :D
Am aşteptat atât de mult acest pistol încât până la urmă mi-am luat un Beretta!
Ce pot să spun despre el?
Arată ca un Carpaţi, sau Makarov.
Aşa cum ştiam, este în intregime din oţel.
Finisaje de top.
Nu am pus încă mâna pe un Fort, pentru că magazinul care le-a adus este cam departe de mine... dar sunt curios... aşa ca chestie! 8)
Beretta pe rubber? :mrgreen: Wow... asta vreau sa vad si eu... cand vi in poligon cu el sa-l testam la cronograf? Seamana cu cel din semnatura mea? Pune si tu o poza- 2 sa ne clatim imaginatia :mrgreen:
Post Reply