Nu plâng de mila nimănui. Ideea e că niciuna dintre extreme nu are dreptate. Ceea ce puţini văd e că atunci
când intri într-un sistem nu prea poţi să-l schimbi. Şi când zic "nu prea" vreau să zic NU. Eu ştiu când eram
în liceu şi vedeam "corporatiştii" cu cămăşi, cravate şi diplomate şi ziceam "eu nu m-aş face ca ăia nici
într-o mie de ani" şi acum când n-am ce face aşa mă înţolesc şi eu.

E, dacă un robo-cop mioritic
visează în şcoala de la Câmpina că după absolvire va face pe plac contribuabililor şi va pune la pământ
ticăloşii cu cătuşe, proceduri, "don't move" şi alte chestii de Hollywood, când intră în sistem ori se va da
pe brazdă, ori va fi ciudatul secţiei şi se vor feri toţi de "obsedatu' ăla".
Comparaţiile cu americanii sunt forţate. Fac o comparaţie forţată în favoarea celor de la noi: ştiţi acele
liste cu "most wanted" - cei mai căutaţi infractori? De vreo 10 ani la americani NICIUNUL nu a fost prins,
pe când la noi şi pistolarul amatopr care a tras la casa de schimb şi în poliţistul timişorean, şi S. Tcaciuc,
şi care mai vreţi voi, au fost găbjiţi de organu' românesc, aşa plictisit şi neprofesionist cum se zice că
e. "N" la zero pentru România.
Aşa că nu prea merg exemplele pamfletarului Badea Mircea decât pentru amuzament şi de dragul discuţiei,
lucrurile sunt pe undeva pe la jumătate.
Oricum am căzut cu toţii în plasa presei române. Ce-a fost acolo numai infractorii şi victimele ştiu, ce
ajunge la noi e un amestec bumbastic de informaţii trunchiate, senzaţional şi clişee jurnalistice de 2
bani. Dar făcând o analiză pe text n-are cum să rezulte că ăia AU LUAT ŞPAGĂ în niciun caz, e deja
paranoia.
Când mai mergeţi prin ţări străine, civilizate, vestice, bla bla bla întrebaţi localnicii despre ai lor
poliţişti. Surpriză, peste tot lumea e nemulţumită, poliţia e pe ultimul loc la încredere,toţi văd
numai agenţi corupţi, pe mână cu crima organizată şi face dau amenzi la omul de treabă care nu
a făcut nimic rău nimănui dar că se grăbea la serviciu şi a călcat cam tare pe acceleraţie.
Pe cât facem pariu că-i prinde şi-i condamnă pe ageamii ăia cu jaful lor la pont?