MUNITIE WADIE CAL. 10X22T
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
MUNITIE WADIE CAL. 10X22T
Domnii mei, aseara "m-am jucat" cu acesti tip de munitie.
Concluzia? Este inspaimantatoare.
Zgomotul este mult peste Pobjeda sau Snail si flacara la gura tevii pe timp de noapte nu mai spun.
La 5 m intr-o scandura de brad de 15 mm bila a intrat integral si a ramas acolo, fapt ce la Pobjeda sau UAG nu
s-a intamplat niciodata.
Bila este foarte tare insa suprafata este rugoasa si nu lucioasa ca la UAG sau rusestile LVE.
In tubul cartus imediat in spatele bilei se afla o bura de pluta cu ceva adeziv iar dupa bura, pulbere cat cuprinde.
Pulberea nu este ca la celelate tipuri de cartuse sub forma de solzi ci fragmente de bara, ca o mina de creion de
0,5 lungi de max 2mm.
Asemenea pulbere nu am vazut decat in cartusele de 7,62x39 de la AKM. Arderea este rapida iar puterea calorica
foarte mare, o fractiune de secunda fiind suficienta sa-mi produca o frumoasa arsura in podul palmei.
Asa ca pregatiti-va de poligon, cei cu 10x22 caci se pare ca asta este munitia cea buna. Din pacate nu si pentru
Tanfoglio.
Trebuie sa facem teste.
Concluzia? Este inspaimantatoare.
Zgomotul este mult peste Pobjeda sau Snail si flacara la gura tevii pe timp de noapte nu mai spun.
La 5 m intr-o scandura de brad de 15 mm bila a intrat integral si a ramas acolo, fapt ce la Pobjeda sau UAG nu
s-a intamplat niciodata.
Bila este foarte tare insa suprafata este rugoasa si nu lucioasa ca la UAG sau rusestile LVE.
In tubul cartus imediat in spatele bilei se afla o bura de pluta cu ceva adeziv iar dupa bura, pulbere cat cuprinde.
Pulberea nu este ca la celelate tipuri de cartuse sub forma de solzi ci fragmente de bara, ca o mina de creion de
0,5 lungi de max 2mm.
Asemenea pulbere nu am vazut decat in cartusele de 7,62x39 de la AKM. Arderea este rapida iar puterea calorica
foarte mare, o fractiune de secunda fiind suficienta sa-mi produca o frumoasa arsura in podul palmei.
Asa ca pregatiti-va de poligon, cei cu 10x22 caci se pare ca asta este munitia cea buna. Din pacate nu si pentru
Tanfoglio.
Trebuie sa facem teste.
Re: MUNITIE WADIE CAL. 10X22T
Da, da, da - la teste cu ea !!!

Emanuel
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)
www.romsdc.ro
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)
www.romsdc.ro
aici: http://www.romsdc.ro/forum/viewtopic.php?f=55&t=147Emanuel wrote:Da, da, da - la teste cu ea !!!
-
Nimeni De Nicaieri
Subscriu la ce a scris Barhy, cu RG88 la 3 metri a facut gaura in scandura de 15mm. S-a blocat insa de 2 ori.Reculul este mai mare, dar si precizia e mai buna.De acum inainte bag primele 4 PG, iar urmatoarele Wadie pentru treburi serioase
In carte Wadie s-a oprit la pagina 340 iar PG la 260, asta cred ca spune ceva...
In carte Wadie s-a oprit la pagina 340 iar PG la 260, asta cred ca spune ceva...
deci tr sa-i batem la cap si pe ai noshtrii sa aduca asa cevaNimeni De Nicaieri wrote:Subscriu la ce a scris Barhy, cu RG88 la 3 metri a facut gaura in scandura de 15mm. S-a blocat insa de 2 ori.Reculul este mai mare, dar si precizia e mai buna.De acum inainte bag primele 4 PG, iar urmatoarele Wadie pentru treburi serioase![]()
::)))
MauseR HSc Mod.90 T 10x22T U.A.G. 

Gratie ROMSDC & partenerii care organizand sedinta de tragere si punand la dispozitie poligonul, cronograful, armele si nu in ultimul rand colegului Nedumeritu care ne-a cadorisit cu o cantitate suficienta de munitie Waddie am reusit sa aflam ce si cum despre aceste cartuse mult ravnite de posesorii de zamacuri.
Despre cum este confectionat cartusul si ce contine am mai discutat insa acum vom afla si cum se comporta aceasta munitie cu diferite tipuri de arme.
Testul a fost efectuat cu pistoale Rhom RG88, Mauser HSC90 si Wather PP. Viteza proiectilului a fost monitorizata la 1m distanta de gura tevii, inregistrandu-se valori intre 380 si 420 m/s. Din pacate nu am avut posibilitatea sa cantarim o bila insa la "ochiometru" tindem sa presupunem ca este oleaca mai grea decat cea de la Stop Power(UAG). Cum UAG are 0,7g am presupus ca Waddie ar avea 0,71g si am concluzionat provizoriu ca energia cinetica ar fi de cca 63 joules la 1 metru de la iesirea din teava, suficient cat sa produca "buba" pe o tinta vie.
Ce mai este de apreciat este si faptul ca proiectilul ajunge acolo unde il trimiti si cu RG si Mauser nu s-a inregistrat niciun blocaj in cele cateva zeci de focuri executate de la 5 si respectiv 7 m distanta de tinta. Din pacate nu putem spune acelasi lucru si despre Walther PP care a excelat in incidente blocandu-se din 2 in 2 focuri si cu Wadie si cu UAG (verde) si cu Pobjeda (cutie rotunda).
In concluzie, de acum avem munitia potrivita pentru Mauser si RG pentru a folosi in siguranta si cu rezultate bune aceste pistoale, pana cand posesorii lor isi vor putea permite sa achizitioneze un Fort sau un GP T910. De acum asteptam reactia ARW, pozitiva ca de obicei, asa cum s-a intamplat si in cazul munitiei Pobjeda care dupa testele noastre a aparut in galantar la preturi care sfideaza concurenta.
Abia astept sa trag cu Wadie, nu cred ca PP-ul meu se va bloca, am 4 incarcatoare de PP, pline fiecare cu cate 7 gloante, pot sa pariez cu oricine ca o sa trag 28 de gloante de Wadie, Pobjeda sau UAG in mai putin de un minut-( datorita scoaterii si introducerii incarcatoarelor in pistol), ca altfel le-as trage in maxim 15 secunde, daca incarcatorul ar avea 28 de gloante la PP. Garantez ca n-o sa i se umfle teava, nu i se va crapa sau rupe culata, am cateva zeci de cartuse de cartuse Wadie, si sper sa am timp sa ma duc la poligon sa le trag. Nu stiu ce PP ati avut la tragere, insa, am observat la un pretin care si-a cumparat un PP nou, nichelat, anul trecut, de la Top-Gun, ca uneori, tragaciul mergea in gol, si avea cursa greoaie, poate astea noi sa fie mai proate ca cele mai vechi de 2 ani, cum am eu.
si culmea, in ciuda a ceea ce spunea lumea, bila de la munitia asta chiar poate fi impinsa mai inauntru... am dovedit inca o data ca unii sunt inteligenti si ca eu am putere
dupa cum spunea si barthy... pp-ul s-a dovedit cea mai "nepregatita" arma din ziua testarii... noroc ca posesorul are si un fort
o placere deosebita mi-a facut-o reintalnirea cu rg-ul (lui rainman) care a tras impecabil cu aceasta munitie, si culmea-chiar am nimerit si tinta...
dupa cum spunea si barthy... pp-ul s-a dovedit cea mai "nepregatita" arma din ziua testarii... noroc ca posesorul are si un fort
o placere deosebita mi-a facut-o reintalnirea cu rg-ul (lui rainman) care a tras impecabil cu aceasta munitie, si culmea-chiar am nimerit si tinta...
un aspect pe care l-am omis. intr-adevar, bila poate fi miscata spre interior cca 2 mm pana se aude pocnetul de la bura de pluta ce se sparge insa nu recomand folosirea acestei variante intrucat nu veti obtine rezultate spectaculoase. din cinci cartuse trase cu bila infundata nici unul nu a depasit 200 m/s.haiosu wrote:si culmea, in ciuda a ceea ce spunea lumea, bila de la munitia asta chiar poate fi impinsa mai inauntru... am dovedit inca o data ca unii sunt inteligenti si ca eu am putere![]()
dupa cum spunea si barthy... pp-ul s-a dovedit cea mai "nepregatita" arma din ziua testarii... noroc ca posesorul are si un fort![]()
p.s. haiosule, ar fi fost culmea sa nu nimeresti tinta cu rg & waddie.
lasa bre, ca mai e vorba si de afet. eu nu nimeresc tinta de la 15 metri cu tunul de 82 
DrG.
24.07 un nou poligon. Intră pe forum ROMSDC pentru detalii. Pariez că ţi se va bloca, toate se blochează.
PP-uri au fost fost două, Barthy s-a referit mai mult la cel care s-a blocat mai des.
Vinovat am fost şi eu pentru "blocarea" unuia dintre PP-uri, nu apăsasem piedica
.
Oricum toate se blochează, afară fireşte de cele pe glonţ care chiar sunt arme de nădejde
(Beretta lui dcrist şi CZ-ul lui haiosu).
24.07 un nou poligon. Intră pe forum ROMSDC pentru detalii. Pariez că ţi se va bloca, toate se blochează.
PP-uri au fost fost două, Barthy s-a referit mai mult la cel care s-a blocat mai des.
Vinovat am fost şi eu pentru "blocarea" unuia dintre PP-uri, nu apăsasem piedica
Oricum toate se blochează, afară fireşte de cele pe glonţ care chiar sunt arme de nădejde
(Beretta lui dcrist şi CZ-ul lui haiosu).
episodul asta e din alta poveste...tevez wrote:......Vinovat am fost şi eu pentru "blocarea" unuia dintre PP-uri, nu apăsasem piedica....
Vreau si eu informatii de unde pot procura acest tip de munitieBARTHY 2 wrote:....
In concluzie, de acum avem munitia potrivita pentru Mauser si RG pentru a folosi in siguranta si cu rezultate bune aceste pistoale, pana cand posesorii lor isi vor putea permite sa achizitioneze un Fort sau un GP T910. De acum asteptam reactia ARW, pozitiva ca de obicei, asa cum s-a intamplat si in cazul munitiei Pobjeda care dupa testele noastre a aparut in galantar la preturi care sfideaza concurenta.
MauseR HSc Mod.90 T 10x22T U.A.G. 

salut stie cineva daca cartusele pobjeda pentru walter ppt cal 10x22 sunt mai bune decat uag?