Un sfat din partea d-voastra,d-le Cocarla

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
AC Sniper

Un sfat din partea d-voastra,d-le Cocarla

Post by AC Sniper »

In varianta in care nu pot sa rezolv nimic cu Hunter-ul 1250,ce ma sfatuiti sa aleg dintre urmatoarele arme cu aer comprimat:un Hunter 440 Camo,cal.5,5mm;o Maxima,cal.5,5mm sau un Hunter 440 Camo,cal.6,35mm?D-voastra pe care ati alege-o in functie de avantaje si dezavantajele pe care le au fiecare dintre modele de mai sus???
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
Mihai

Post by Mihai »

Acest topic a mai fost discutat pe forum. Se pare ca cel mai bun echilibru il gasesti la HUNTER cal.5,5 (asta as alege si eu) :D
La cal. 6,35 nu prea gasesti pellet-uri (esti limitat la pellet-ul hunter) in schimb la cal. 5,5 gasesti mai multe, iar din experienta mea iti recomand GAMO MATCH si GAMO PROMAGNUM.

Mult succes!

MIHAI
GAMO Shadow 1000 Cal.5,5
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Merci mult,insa nu prea inteleg de ce toti cam evita Maxima cand este vorba de a alege intre ea si Hunter 440 si nu inteleg de ce.Te rog sa-mi spui titlul topicului in care s-a mai discutat aceasta problema.
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
Dabija

Post by Dabija »

Pentru ca Maxima este un Hunter 440 care doar arata mai bine ... performantele sunt cam aceleasi ... doar pretul difera. Asa ca daca esti dispus sa platesti diferenta de pret pentru design cumparati o Maxima...daca nu cumpara un CFX in 5,5 daca nu tragi preponderent la tinta si doze de bere...pentru acestea e mai bun cal.4,5
CZ 200S 5,5 mm + bushnell 6-24X50
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
arrow
Site Admin

Re: Un sfat din partea d-voastra,d-le Cocarla

Post by arrow »

AC Sniper wrote:pe care ati alege-o ???
Eu mi-am luat un Hunter 440, cal. 5,5mm.
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Am deja un Hunter 440 de 5,5mm si nu ma pot decide ce sa aleg intre un Hunter Camo de 5,5mm sau un Maxima de 5,5mm.La pret sunt asemanatoare insa d-voastra mi-ati spus ca Hunter-ul Camo are pat din sintetic ceea ce nu ma prea atrage pe cand Maxima are patul de lemn.La Hunter-ul Camo este insa superb modelul de camuflaj care imi place foarte mult asa ca din acest motiv nu ma pot hotari iar decat sa le iau pe amandoua prefer sa mai astept o luna si sa-mi iau si o arbaleta Phantom II.
ADRIAN

AC Sniper

Post by AC Sniper »

Aveti Maxima de cal.5,5mm in stoc???
ADRIAN

arrow
Site Admin

Post by arrow »

AC Sniper wrote:Aveti Maxima de cal.5,5mm in stoc???
Da.
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Am inteles ca la un Hunter Maxima la partea ingrosata de la capatul tevii se poate monta si un dispozitiv de ochire prin laser.Produce Gamo asa ceva si daca da, va intreb daca aveti in stoc si la ce pret?Dispozitivul de ochire cu raza laser este identic cu cel compatibil pe P 23 sau nu?
ADRIAN

AC Sniper

Post by AC Sniper »

Va rog sa ma scuzati pentru intrebare,am uitat ca legea nu permite importul de dispozitive de ochire cu raza laser sau cu vedere pe timp de noapte la armele civile :oops: .
ADRIAN

AC Sniper

Post by AC Sniper »

Astazi mi-am luat Maxima,cal.5,5 si este superba din toate punctele de vedere fata de un Hunter 440:patul cu obrazar in stil englezesc,lemnul la pat si uluc este de o culoare maro spre rosu inchis,tragaciul este auriu,etc.Insa ce ma impresionat cel mai mult la Maxima dupa cele cateva trageri este cat de sensibil este tragaciul in comparatie cu Hunter 440.Daca la Hunter dupa obisnuita cursa libera a tragaciului(arma fiind incarcata)ca sa se declanseze focul trebuie sa apas mai intai jumatate de cursa si apoi inca o jumatate de cursa,la Maxima dupa cursa libera a tragaciului,declanseaza focul la fir de par,exact ca la o arma de foc cu exceptia ca la arma de foc numai exista nici acea cursa libera la tragaci.Cu alte cuvinte tragaciul este mult mai sensibil decat cel de la Hunter ceea ce permite la Maxima executarea unui foc mult mai rapid si precis.Daca arma este incarcata trebuie sa tii permanent piedica pusa pana in momentul declansarii focului altfel pot aparea accidente.Ceea ce mai difera fata de Hunter este capacul de la capatul cilindrului care la Maxima este de otel si nu de plastic avand o forma alungita in conformitate cu linia armei(asemanator cu Stutzen).In rest partea mai ingrosata de la capatul tevii pentru o mai buna incarcare si echilibrare a armei in momentul tragerii cat si suporturile sintetice de pe uluc pentru o mai ferma tinere a armei in momentul tragerii(exact ca la CFX).Mi se pare ca si crosa de la patul armei este putin mai groasa decat la Hunter.Este cred cea mai frumoasa arma facuta de Gamo cu pat si uluc de lemn poate doar cu exceptia Hunter-ului 1250.
ADRIAN

Guest

Post by Guest »

Sincer nu stiam ca e mai sensibil tragaciul care conteaza ca era un mare dezavantaj la ARMELE GAMO ,erau prea rigide trebuia sa depui prea mare efort ca sa declanseze si pierdeai precizia,dar eu totusi alegeam CFx ul si daca trebuia cu pat de lemn se poate comanda (CFX ROYAL)si e mult mai precis si nici nu pierzi precizia cu timpul.
Eugen

Post by Eugen »

Nu toate modelele de la Gamo stau rau cu tragaciul! Doar in familia Hunter 440 e asa. De exemplu Hunter H1250 are tragaciul aproape de 2x mai fin decat Hunter 440!
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Anonymous wrote:Sincer nu stiam ca e mai sensibil tragaciul care conteaza ca era un mare dezavantaj la ARMELE GAMO ,erau prea rigide trebuia sa depui prea mare efort ca sa declanseze si pierdeai precizia,dar eu totusi alegeam CFx ul si daca trebuia cu pat de lemn se poate comanda (CFX ROYAL)si e mult mai precis si nici nu pierzi precizia cu timpul.
Arrow nu aduce CFX Royal ori pe mine ma intereseaza foarte mult sa am garantie si service asigurate.Cu singurul dezavantaj ca nu are teava fixa, Maxima arata super si tragaciul este foarte sensibil in comparatie cu Hunter 440.
ADRIAN

Post Reply