AJUTOR DE LA CUNOSCATORI

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

CooLT2006

Re: AJUTOR DE LA CUNOSCATORI

Post by CooLT2006 »

Nu vad ce referire s-ar putea face la vre-o prostie de acum 14 ani...asta daca acea "prostie" nu este cumva una penala si tu o ai trecuta in cazier...incearca sa mai verifici odata actele depuse...nsh sistemul de la tine din orash dar la noi se intorc pe capete pt o chichitza de la fisha medicala...ar fi bine daca ai vorbii totusi si cu agentul de proximitate de la sectorul de care apartzii, intreaba-l daca atunci cand a intocmit procesul verbal trimis la judetzeana a fost vre-o problema si daca ei si-au dat acceptul...incearca sa faci in paralel cu ashteptarea raspunsului oficial(la cererea depusa de catre tine, desi ei au obligatia sa te anunte in scris atunci cand nu iti este acordat permisul si motivele aferente) o mica preeliminare a cauzelor pt care ar putea sa ti-l respinga...actele depuse, fisha medicala...sa fie in regula(ar fi trebuit sa ai cate o copie dupa ele), aqvizul psihologic, si cazierul...ca o mica mentiune la fisha medicala vezi sa nu fi scris vr-un capiat de doctor inapt, la una dintre rubricile cu analize...eu am avut surpriza asta, a taiat inapt, a ascris apt si a pus shtampila peste!...de obicei nu il resping ei fara motiv...
MauseR HSc Mod.90 T 10x22T U.A.G. Image
tevez

Post by tevez »

Dr.G wrote:Stii cum e mecanismul? Seful Politiei, nu seful AEST-ului din judet, e posibil sa zboare, cu toti subordonatii lui daca se produce un eveniment in care esti tu implicat si-n care-ai folosit arma nejustificat, si ei ti-au dat tie permis, li se reproseaza ca n-au realizat preventia si ca au dat arma intr-un caz cu probleme, si chiar lor, ca politisti, li se poate reprosa neglijenta in serviciu, etc. ...
Câţi au "zburat" până acum? Mie mi se pare că e ceva dubios în acest caz. Am auzit vreo 2 miniştri unul mai încruntat decât celălalt
urlând ca pentru babele care votează "cum a primit ăla armă?" dar trebuie avut în vedere că ei sunt politicieni, n-aui nicio treabă cu
meseria poliţiştilor şi fac totul pentru imagine. Dacă vreun şef AEST a fost demis pentru că P. Frânaru a tras nejustificat cel care a
semnat demiterea este un bolşevic, cum să decidă poliţistul cine merită armă şi cine nu? Dacă are acte ce atestă starea de sănătate,
cazierul curat şi ce mai trebuie conform legii nu văd cum poate refuza. Nu am acces la norme interne şi proceduri poliţieneşti, am auzit
la AEST spunându-se "vom face verificări" dar n-am auzit niciodată să se refuze autorizarea, până acum.
Oricum, şeful AEST trebuie să stea zilnic cu ochii pe TOŢI posesorii de arme legale şi dacă vreunul face vreo belea, atunci toţi cei
de la serviciul arme trebuie tunşi şi trimişi la canal pentru iresponsabilitate şi indolenţă! Trăiască revoluţia mondială, tovarăşi!
ady_deva

Post by ady_deva »

in primul rind multumesc tuturor celor care mi-au dat sfaturi....dar azi m-am lamurit....chiar daca am avut o condamnare cu suspendare....acum 14 ani....doar pentru ca era mai mare de 1 an....nu am voie sa detin nici un fel de arma....decit de airsoft....:((((
nedumeritu

Post by nedumeritu »

ady_deva wrote:in primul rind multumesc tuturor celor care mi-au dat sfaturi....dar azi m-am lamurit....chiar daca am avut o condamnare cu suspendare....acum 14 ani....doar pentru ca era mai mare de 1 an....nu am voie sa detin nici un fel de arma....decit de airsoft....:((((
COnsulta totusi un avocat serios.
Tot legea spune ca, in Romania, daca deschizi actiune de reabilitare intr-o instanta competenta si
obtii o hotarare judecatroreasca definitiva prin care esti reabilitat, pedeapsa aceea nu va mai greva
in niciun fel drepturile tale.
Chestie adevarata, sanatoasa si de luat in seama.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
ady_deva

Post by ady_deva »

poate ma ajuta cineva cu o idee despre cel mai puternic pistol de airsoft....am o beretta m9....dar parca as vrea ceva mai puternic....
ady_deva

Post by ady_deva »

nedumeritu wrote:
ady_deva wrote:in primul rind multumesc tuturor celor care mi-au dat sfaturi....dar azi m-am lamurit....chiar daca am avut o condamnare cu suspendare....acum 14 ani....doar pentru ca era mai mare de 1 an....nu am voie sa detin nici un fel de arma....decit de airsoft....:((((
COnsulta totusi un avocat serios.
Tot legea spune ca, in Romania, daca deschizi actiune de reabilitare intr-o instanta competenta si
obtii o hotarare judecatroreasca definitiva prin care esti reabilitat, pedeapsa aceea nu va mai greva
in niciun fel drepturile tale.
Chestie adevarata, sanatoasa si de luat in seama.

da...se pare ca asa ar trebuii sa fie insa....tot legea spune ca...daca am avut o condamnare in care maximul special e mai mai mare de 1 an....nu am dreptul sa obtin permis de port arma....chiar as vrea sa stiu daca exista vreo modalitate de a obtine acest permis in tara asta de kkt in care traim...
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Care din cuvintele pe care ti le-am scris eu mai sus nu le intelegi?
Legea prevede ca daca o instanta te-a decalarat REABILITAT in urma unei condamnari
mai vechi, acea condamnare NU MAI ARE EFECTE LEGALE ASUPRA LIBERTATILOR TALE CETATENESTI.
Poti sa candidezi si in locul lui Basescu, eu te votez :)
Restul, cum ca ai avut o condamnare mai mare decat un έ (decat un epsilon dat) dat, ca in teoremele alea tampite,
sunt doar niste... tampenii, ca sa nu ma repet...
Legea este clara in sensul acesta si macar odata nu lasa loc de interpretari.
Astia interpreteaza si baga in fata chestia aia cu conditia "condamnare mai mare decat..." netinand fapt de
faptul ca legea pur si simplu anuleaza absolut toate efectele condamnarii reabilitate, fie ea mai mare sau mai mica
decat... sau cu caracter violent sau pacifist... :)
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Atentie mare insa, in cazul cand reabilitarea ta are loc doar in baza timpului scurs de atunci,
pot sa treaca si 200 de ani, condamnarea aceea afecteaza drepturile tale, si asta cred ca este cazul tau.
In mod cert nu ai deschis o actiune judecatoreasca prin care sa obtii reabilitarea declarata de o instanta.
Si asta trebuie luat in calcul ca sa nu mai pierzi vremea.
Foloseste serviciile unui avocat si totul se rezolva.
Last edited by nedumeritu on Tue Jun 08, 2010 12:40 pm, edited 1 time in total.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
danezu

Post by danezu »

Exact cum spune nedumeritu, daca nu ai facut reabilitarea in tribunal (recurs sau proces) nu este valabila.
Vorbeste cu un avocat si te rezolva rapid!

Bafta!
Dr.G

Post by Dr.G »

tevez wrote:
Dr.G wrote:Stii cum e mecanismul? Seful Politiei, nu seful AEST-ului din judet, e posibil sa zboare, cu toti subordonatii lui daca se produce un eveniment in care esti tu implicat si-n care-ai folosit arma nejustificat, si ei ti-au dat tie permis, li se reproseaza ca n-au realizat preventia si ca au dat arma intr-un caz cu probleme, si chiar lor, ca politisti, li se poate reprosa neglijenta in serviciu, etc. ...
Câţi au "zburat" până acum? Mie mi se pare că e ceva dubios în acest caz. Am auzit vreo 2 miniştri unul mai încruntat decât celălalt
urlând ca pentru babele care votează "cum a primit ăla armă?" dar trebuie avut în vedere că ei sunt politicieni, n-aui nicio treabă cu
meseria poliţiştilor şi fac totul pentru imagine. Dacă vreun şef AEST a fost demis pentru că P. Frânaru a tras nejustificat cel care a
semnat demiterea este un bolşevic, cum să decidă poliţistul cine merită armă şi cine nu? Dacă are acte ce atestă starea de sănătate,
cazierul curat şi ce mai trebuie conform legii nu văd cum poate refuza. Nu am acces la norme interne şi proceduri poliţieneşti, am auzit
la AEST spunându-se "vom face verificări" dar n-am auzit niciodată să se refuze autorizarea, până acum.
Oricum, şeful AEST trebuie să stea zilnic cu ochii pe TOŢI posesorii de arme legale şi dacă vreunul face vreo belea, atunci toţi cei
de la serviciul arme trebuie tunşi şi trimişi la canal pentru iresponsabilitate şi indolenţă! Trăiască revoluţia mondială, tovarăşi!
Sa nu ma-ntelegi gresit, traim intr-o tara unde lumea sufera de amnezie, Brucan daca ar trai acum, ar fi bestelit pe strada , ca a mintit cand a prorocit ca ne trebuie 20 de ani pana sa-i ajungem pe ailalti din vest, ne trebuie cel putin 40 de ani sa-i ajungem din urma pe vestici, si asta , numai daca stau vesticii pe loc, daca aia avanseaza, nici vorba sa-i ajungem vreodata, din urma noi, balcanicii. Zona balcanilor e ceva specific si special in Europa.
Dr.G

Post by Dr.G »

tevez wrote:
Sa nu ma-ntelegi gresit, traim intr-o tara unde lumea sufera de amnezie, Brucan daca ar trai acum, ar fi bestelit pe strada , ca a mintit cand a prorocit ca ne trebuie 20 de ani pana sa-i ajungem pe ailalti din vest, ne trebuie cel putin 40 de ani sa-i ajungem din urma pe vestici, si asta , numai daca stau vesticii pe loc, daca aia avanseaza, nici vorba sa-i ajungem vreodata, din urma noi, balcanicii. Zona balcanilor e ceva specific si special in Europa.
tevez

Post by tevez »

Eu ştiu că unele infracţiuni se sterg din cazier la un moment dat oricum dar probabil n-a fost cazul.
Pistoale de air-soft puternice îţi pot recomanda câţiva forumişti care-s experţi în domeniu, dar nu
pot înlocui arma de autoapărare, sunt destinate distracţiei, amuzamentului, etc. Chiar dacă au fost
poliţişti care au fost induşi în eroare de buteliile de CO2 sau de cum arată, replicile de airsoft nu-s
arme
şi nu te poate nimeni acuza de uz de armă. Mai e o problemă, deşi doare rău "împuşcătura" cu
airsoft, puterea de stopare şi eficienţa în autoapărare sunt egale cu zero, exceptând cazul nefericit
când cineva ar putea recepţiona o bilă-n ochi, lucru extrem de grav. :|
Singurul ajutor pe care ţi-l poate oferi "arma" de airsoft este asemănarea cu un pistol adevărat.
Purtat în toc, precum o armă reală, poate de impresia unui infractor că are de-a face cu un posesor
de armă şi să-l facă să-şi schimbe intenţiile. Combinat eventual cu uniforma de serviciu de la firma
de pază are ceva efect psihologic. Doar să nu-l scoţi, sau să nu tragi cu el că nu sperii decât mâţele.
Până se rezolvă neînţelegerea cu "cazierul" e bun şi un pepper-spray...decât nimic.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Dom' Doctor, am putea spune ca balcanismul in sine este ceva endemic in zona noastra?
Ca nu ma prea pricep. :oops:
Oricum, privit prin prisma celor ce ni se tot intampla, asa pare sa fie.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
MISHU_92

Post by MISHU_92 »

BUNA ZIUA

PANA LA URMA M-AM HOTARAT ASUPRA CELOR MODELE DE PISTOALE DIN ZAMAK PP SI RG88 .DE RG88 AM MAI PRIMIT MESAJE CA NU AR FI FOARTE BUN PP INSA NU AM PREA CITIT SA I SE FI RUPT CULANTA SAU ALTELE DECI CEI CE DETIN ACESTE 2 MODELE II ROG A-SI LASA O PARERE DUPA CARE SA MA INDRUME CAND MA DUC PESTE CATEVA ZILE SA IMI CUMPAR ARMA SA STIU CAM CE SA IAU

MULTUMESC ANTICIPAT
PS PANA LA URMA CARE E MAI BUN RG SAU PP? :?: :roll:
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

MISHU_92 wrote:BUNA ZIUA

PANA LA URMA M-AM HOTARAT ASUPRA CELOR MODELE DE PISTOALE DIN ZAMAK PP SI RG88 .DE RG88 AM MAI PRIMIT MESAJE CA NU AR FI FOARTE BUN PP INSA NU AM PREA CITIT SA I SE FI RUPT CULANTA SAU ALTELE DECI CEI CE DETIN ACESTE 2 MODELE II ROG A-SI LASA O PARERE DUPA CARE SA MA INDRUME CAND MA DUC PESTE CATEVA ZILE SA IMI CUMPAR ARMA SA STIU CAM CE SA IAU

MULTUMESC ANTICIPAT
PS PANA LA URMA CARE E MAI BUN RG SAU PP? :?: :roll:
RG88 :twisted:
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Post Reply