AJUTOR DE LA CUNOSCATORI

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

ady_deva

AJUTOR DE LA CUNOSCATORI

Post by ady_deva »

Neavand niciodata o arma trebuie sa recunosc ca imi vor fi de folos niste sfaturi de la cei care detin. Am citit mai multe de pe forum dar .... raman multe semne de intrebare pe ici pe colo .As vrea sa stiu care ar fi cea mai buna arma ,pentru ca imi plac 3 modele(Tanfoglio 10*22---CZ 83 9mm---walther p99) si nu reusesc sa ma hotarasc pe care din ele sa o iau,as vrea sa aflu care e raportul dintre avantaj-dezavantaj,ma intereseaza in mod deosebit calitatea armei,lasind la o parte diferenta de pret dintre ele.Cei care ma pot ajuta cu detalii va rog sa o faceti!!!
nedumeritu

Re: AJUTOR DE LA CUNOSCATORI

Post by nedumeritu »

Poti sa alegi orice numai P99 nu.
Dar, putzintica rabdare nu ai matale?
:wink: Ca se prea poate sa vina si alte glume pe piata romaneasca, mult mai serioase, dupa cum se zvoneste.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
gerula

Post by gerula »

De marti vei putea sa-ti iei un Fort 17R, sau 12R, sau 14R, sau 18R.
Mai multe detalii afli la o simpla cautare in "goagal". :wink:
BSA HORNET RIFLE .22 ,BSA DeerHunter 3-9x32
NORICA MARVIC GOLD .25 ,Norconia 3-9x40
WALTHER CP88 .177
WALTHER PP 10x22T
Dr.G

Post by Dr.G »

Nicunul din cele 3 enumerate de tine ( Tanfoglio, CZ, P99) , nu se ridica prea sus calitativ, fiecare din cele 3, au bubele si bubitele lor, daca vrei sa-ti iei pistol pe bila, nu glumite, ca doar nu cumperi salata de la piata zilnic, ia-ti un Fort sau un T910, cand vor veni in tara, si poate ca vor veni. Astea sunt cele mai adevarate( la care adaug si Schmeisserul), daca vorbesti de bile de cauciuc. Daca nu, poti sa-ti cumperi ce-ai enumerat, dar cand vei ajunge la poligon, si le vei compara cu ce ti-am recomandat, o sa te simti stingher cu Tanfoglio sau alelalte-n mana, cu siguranta ca , coledzii te vor intreba: ,,cine ti-a zis sa-ti iei asta" ? Tu trebuie sa te-ntrebi inainte de a cumpara pistolul : poate el sa-ti apere viata, sau are doar rol de pocnitoare? Si celelalte au un oarecare rol: PP, RG, Record, Tanfoglio, CZ, P50, P99, etc. dar sunt si ele cu necazurile lor: ba legate de calitate, ba de fiabilitate, ba de putere, ba de precizie, ba de toate-mpreuna. Poti sa ranesti pe cineva cu ele, nu contest, insa marcile-astea Fort si T910 sunt cu mult deasupra lor si-n nici un caz la un Fort n-ai sa te plangi ca i s-a umflat teava care-i de otel si nu de tabla, ca are gauri in camera cartusului, ca are obstacole pe teava, ca s-a crapat teava la trageri, ca s-a spart in mai multe bucati cand a cazut pe ciment sau pe trotuar, ca i s-anfundat bila pe teava, ca s-a spart culata, ca nu reincarca si nu arunca cartusul, ca trage dupa colt la poligon, intreaba-i pe toti posesorii de Fort ,sau Schmeisser sau T910, daca a avut vreunul din ei,vreun necaz de tipul celor enumerate aici sau de alt tip, asta-nseamna arma fiabila. Sper ca se supara nimeni din posesorii armelor enumerate, am si eu un PP cu care-am tras 1000 de cartuse-n poligon si n-are nimic,e mai slabut la puterea bilei, nu e precis ca Fortul, dar, nu s-a blocat, a reincarcat de fiecare data, indiferent ce munitie avea, infundata, desfundata, neinfundata, nu s-a spart teava, e ok, insa, depinde de la ce nivel iti abordezi pretentiile, si-am simtit diferenta dupa ce mi-am luat Fortul.
ady_deva

Post by ady_deva »

multumesc tuturor pentru informatiile date....o sa ma mai gindesc ...un pic...:)))
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

ady_deva wrote:multumesc tuturor pentru informatiile date....o sa ma mai gindesc ...un pic...:)))
da' gandeste mai mintenas ca de la 1 iulie se baga acciza :wink:
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
ady_deva

Post by ady_deva »

oricit m-as grabi....azi tocmai mi-au refuzat eliberarea permisului....maine ma duc sa vad de ce....si apoi vad ce e de facut.....dar la cum dau raspuns bugetarii la orice cerere....cred ca ma prinde acciza....:((((
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

ady_deva wrote:oricit m-as grabi....azi tocmai mi-au refuzat eliberarea permisului....maine ma duc sa vad de ce....si apoi vad ce e de facut.....dar la cum dau raspuns bugetarii la orice cerere....cred ca ma prinde acciza....:((((
pai daca ti-au zis baietii "pas" asa ramane; au ei vreo virgula prin dosarul tau. sau poate seful AEST-ului e patronul magazinului de arme si nu da autorizatii pana nu se baga acciza. :lol:

oricum, naspa faza.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Dr.G

Post by Dr.G »

Poate ai pretini care nu te iubesc prin vecini, au trimis militianul de proximitate sa ia date despre tine, si alora de la AEST nu le-a convenit ce raport a facut, sau cazierul tau nu e luna, sau te studiaza mai demult baietii daca ai avut vreo bubita in trecut , sau esti in luneta lor in prezent, daca te stii ca n-ai incalcat legea cu nimic, du-te si-ntreaba-i, daca nu, vorba lui Barthy, nu ai nici o sanasa sa-i faci sa se razgandeasca.
ady_deva

Post by ady_deva »

intradevar militianul a fost prin vecini....dar cu vecinii nu am avut nici o problema....se pare ca ma urmareste o greseala pe care am facut-o in 1996....si nush dak e normal asa ceva....a trecut totusi atita timp.....si am si sentinta judecatoreasca de reabilitare....!!!! e normal sa se intimple asa????
CooLT2006

Post by CooLT2006 »

De pinde de greshala si de pedeapsa...:-??
MauseR HSc Mod.90 T 10x22T U.A.G. Image
ady_deva

Post by ady_deva »

exista totusi posibilitatea de a obtine permisul ????are vreo importanta faptul ca lucrez la o firma de paza???mai ales ca am facut reabilitarea judecatoreasca????
Dr.G

Post by Dr.G »

Stii cum e mecanismul? Seful Politiei, nu seful AEST-ului din judet, e posibil sa zboare, cu toti subordonatii lui daca se produce un eveniment in care esti tu implicat si-n care-ai folosit arma nejustificat, si ei ti-au dat tie permis, li se reproseaza ca n-au realizat preventia si ca au dat arma intr-un caz cu probleme, si chiar lor, ca politisti, li se poate reprosa neglijenta in serviciu, etc. , eu zic ca sunt niste norme interne care reglementeaza situatia asta, de aprobare a permisului, si nu incalca ei deloc reglementarea, mai sunt si niste legi. Banuiesc ca ,,greseala" aia a avut ceva de-a face cu violenta, dar nu e obligatoriu, sa stii ca nu e lipsit de importanta in ce anturaje te-nvarti sau te-ai invartit in trecut. Trebuie multa cenusa-n cap ca sa-i convingi tu ca nu mai e nimic care sa-i sperie pe ei. Si cenusa asta inseamna ani. Vorbesti cu un avocat, vezi ce sanse ai, faptul ca lucrezi la o firma de paza cred ca nu te ajuta prea mult, tot niste reglementari speciale trebuie si firma sa respecte ca sa-ti dea tie o arma-n mana.
ady_deva

Post by ady_deva »

chestia e ca mi-am luat un pistol cu aer comprimat..airsoft.....si nu a fost nici o problema.....iar chestia cu avocatul nush ce sa zic.....am vb....si mi-a spus ca nu ar trebui sa fie o problema dak nu am nimik in cazier....mi-a spus sa fac o cerere sa primesc raspuns oficial in scris....
ady_deva

Post by ady_deva »

inca un lucru pe care nu il inteleg....e faptul ca atestatul de paza si ordine ...a fost eliberat de ministerul de interne....fara sa fie o problema....sau sa se faca vreo referire la o prostie de acum 14 ani....
Post Reply