Winchester
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Winchester
Buna ziua, am reusit sa achizitionez o arma frumoasa si buna (zic eu) de la Arrow Iasi cu o zi inainte de majorarea preturilor. Arma este Winchester SXR Vulcan cal. 30-06. Problema mea este ca nu am o carte in limba romana desi imi doresc asa ceva. O alta dilema este suportul pentru luneta, daca are cineva dintre posesori sau stie domnul Radu mi-as dori un suport cu prindere rapida (daca este corect termenul adica vreau sa o pot scoate de pe arma rapid la goana) si nu prea stiu unde asi putea gasi asa ceva si luneta de calitate. Rog in mod special posesorii de asemenea arma sa-mi spuna cum se monteaza deoarece nu stiu nici cum se scoate inchizatorul. Multumesc anticipat.
Re: Winchester
Arma e OK.
Suport pentru luneta cu detasare rapida gasesti la Arrow....prinderea EAW pentru ARGO merge perfect si pe BAR si pe Winchester.....doar ca pretul ei e cam 1/3 din cel al armei.
Lunete de calitate gasesti tot la Arrow - iti recomand cu foarte mare incredere seria Duralyt de la Zeiss, excelente si la pret foarte bun (pentru o luneta Zeiss).
Poate ca una din gama de jos ca magnitudini 1,2-5x sau 2-8x sa te serveasca bine si la goana si la tras la distanta si s-o poti monta fix....montura ar fi mai ieftina bine.
Pentru intretinere uzuala nu se demonteaza decat ulucul armei - trebuie doar sa desurubezi surubul din capatul anterior al ulucului, tragi spre inainte de uluc si ai acces la mecanism. Ar trebui sa faci asta inainte de a trage cu arma - din fabrica vine unsa cu un ulei special de protectie care nu se impaca deloc cu gazele. Si teava trebe curatata atent inainte de tragere - uleiul de protectie este in strat suficient de gros cat sa nu se impace bine cu proiectilul.
Inchizatorul se demonteaza mult mai greu, numai daca scoti patul de pe arma. Operatiunea e recomandata o data pe an pentru o curatare completa.
Cu manual in lb. rom nu pot sa te ajut dar iti pot da manualul de armurier unde gasesti tot ce trebe .... doar in lb. engleza.
Suport pentru luneta cu detasare rapida gasesti la Arrow....prinderea EAW pentru ARGO merge perfect si pe BAR si pe Winchester.....doar ca pretul ei e cam 1/3 din cel al armei.
Lunete de calitate gasesti tot la Arrow - iti recomand cu foarte mare incredere seria Duralyt de la Zeiss, excelente si la pret foarte bun (pentru o luneta Zeiss).
Poate ca una din gama de jos ca magnitudini 1,2-5x sau 2-8x sa te serveasca bine si la goana si la tras la distanta si s-o poti monta fix....montura ar fi mai ieftina bine.
Pentru intretinere uzuala nu se demonteaza decat ulucul armei - trebuie doar sa desurubezi surubul din capatul anterior al ulucului, tragi spre inainte de uluc si ai acces la mecanism. Ar trebui sa faci asta inainte de a trage cu arma - din fabrica vine unsa cu un ulei special de protectie care nu se impaca deloc cu gazele. Si teava trebe curatata atent inainte de tragere - uleiul de protectie este in strat suficient de gros cat sa nu se impace bine cu proiectilul.
Inchizatorul se demonteaza mult mai greu, numai daca scoti patul de pe arma. Operatiunea e recomandata o data pe an pentru o curatare completa.
Cu manual in lb. rom nu pot sa te ajut dar iti pot da manualul de armurier unde gasesti tot ce trebe .... doar in lb. engleza.
Multumesc frumos domnului Violiv care este foarte documentat si priceput in toate. Am sa caut un suport si o luneta recomandata chiar daca e criza. Acest microb odata intrat nu pot sa-l mai scot din sange.
Buna seara.lutzy wrote:Buna ziua, am reusit sa achizitionez o arma frumoasa si buna (zic eu) de la Arrow Iasi cu o zi inainte de majorarea preturilor. Arma este Winchester SXR Vulcan cal. 30-06. Problema mea este ca nu am o carte in limba romana desi imi doresc asa ceva. O alta dilema este suportul pentru luneta, daca are cineva dintre posesori sau stie domnul Radu mi-as dori un suport cu prindere rapida (daca este corect termenul adica vreau sa o pot scoate de pe arma rapid la goana) si nu prea stiu unde asi putea gasi asa ceva si luneta de calitate. Rog in mod special posesorii de asemenea arma sa-mi spuna cum se monteaza deoarece nu stiu nici cum se scoate inchizatorul. Multumesc anticipat.
Sa o stapaniti sanatos cu cat mai multe iesiri in teren. Vedeti ca exista o serie relativ mare de prinderi pentru toate armele pe care le comercializam noi. Rugamintea mea este sa luati legatura telefonic cu colegul meu Mirel, care este si un vanator foarte bun cu carabina si va poate indica exact ce prindere se potriveste cel mai bine din ce avem acum sau facem comanda pentru dumneavoastra.
Cu respect.
Buna ziua. In sfarsit am reusit sa achizitionez un suport si o luneta pt arma mea. Suportul este EAV cu prindere fixa de 30 mm, iar luneta este bushnell elite 4200 2,5-10x50 cu punct luminos. Am montat-o pe arma care desis-a ingreunat este acceptabila ca si greutate. Pentru montarea lunetei a fost nevoie sa scot inaltatorul deoarece nu avea loc luneta. Deja ma gandesc daca nu trebuie scoasa si catarea deoarece cu luneta montata este de prisos. Mentionez ca la reglarea lunetei aceasta "batea" mai jos cu aproximativ un metru fata de linia de ochire dar am reusit cu ajutorul a 2 prieteni sa o aduc la adevar. In sfarsit sunt multumit ca am o arma cel putin buna. Am uitat sa mentionez ca suportul si luneta le-am achizitionat de la magazinul Arrow din Iasi si multumesc pe aceasta cale domnului Puiu pentru amabilitatea de care da dovada de fiecare data.
-
Adrian Burcea
Si la arma mea, cand s-a montat luneta, intrucat trag fie prin luneta fie prin hollo-sight, au fost demontate si inaltatorul si catarea.lutzy wrote:Buna ziua. In sfarsit am reusit sa achizitionez un suport si o luneta pt arma mea. Suportul este EAV cu prindere fixa de 30 mm, iar luneta este bushnell elite 4200 2,5-10x50 cu punct luminos. Am montat-o pe arma care desis-a ingreunat este acceptabila ca si greutate. Pentru montarea lunetei a fost nevoie sa scot inaltatorul deoarece nu avea loc luneta. Deja ma gandesc daca nu trebuie scoasa si catarea deoarece cu luneta montata este de prisos. Mentionez ca la reglarea lunetei aceasta "batea" mai jos cu aproximativ un metru fata de linia de ochire dar am reusit cu ajutorul a 2 prieteni sa o aduc la adevar. In sfarsit sunt multumit ca am o arma cel putin buna. Am uitat sa mentionez ca suportul si luneta le-am achizitionat de la magazinul Arrow din Iasi si multumesc pe aceasta cale domnului Puiu pentru amabilitatea de care da dovada de fiecare data.
Franchi Raptor
Blaser R93
Blaser R93