teava crapata

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

constantinpenciu

teava crapata

Post by constantinpenciu »

salut,mi-a crapat teava la rg,am vazut de dimineata cand am vrut sa o curat,este inca in garantie dar pistolul are putin brunajul luat intentionat pe portiunea aia de deasupra camerei :mrgreen: ,stie cineva daca asta imi anuleaza garantia?
RG88,Timisoara
BARTHY 2

Re: teava crapata

Post by BARTHY 2 »

Da si matale mai multe amanunte. Pune niste poze.
Unde si cum s-a crapat? Ce munitie foloseai? Trageai la foc automat? ..etc......ca sa comparam cu cazul meu.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
constantinpenciu

am tras cu pj 6 focuri la interval de 1 secunda,cam rapid,cand am vrut sa curat am obs ca nu mai intra asa usor peria,m-am uitat cu lanterna si am vazut ca tabla era putin umflata chiar acolo unde se imbina...nu am cum sa fotografiez rahatul ala..dc nu o repara astia o indrept eu dar presupun ca trebuie schimbata pt siguranta,etc :(
RG88,Timisoara
Dr.G

Post by Dr.G »

Daca e-n garantie RG-ul, du-te la ei si strange-i de testis , sa-ti inlocuiasca teava, sau vezi daca poti tu sa te duci la un armurier autorizat sa-ti puna o teava lisa, fara obstacole, ca e posibil si legal, acuma, ca veni vorba de 6 gloante ale tale, sa-ti povestesc si eu si sa tragi concluzii: am tras intr-o zi 60 de gloante cu Walther PP-ul meu, am 4 incarcatoare de PP si am tras cate 7 gloante, cat are un incarcator, in vreo 3 secunde, in rafala, deci 28 de gloante in mai putin de 1 minut, si n-a avut si n-are nimic PP-ul meu, care are la acitv vreo 1000 de gloante trase si cu UAG si cu PG, am mai tras si cu Fortul vreo 15 gloante in 4-5 secunde, tot in rafala. Asta e experienta mea fara crapaturi.
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

constantinpenciu wrote:am tras cu pj 6 focuri la interval de 1 secunda,cam rapid,cand am vrut sa curat am obs ca nu mai intra asa usor peria,m-am uitat cu lanterna si am vazut ca tabla era putin umflata chiar acolo unde se imbina...nu am cum sa fotografiez rahatul ala..dc nu o repara astia o indrept eu dar presupun ca trebuie schimbata pt siguranta,etc :(
e clar. viciu de fabricatie. pastaile nu s-au imbinat bine si gazele si-au facut loc prin fanta si au crapat si deformat teava interioara. daca este in garantie se inlocuieste fara probleme.
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Cam asa arata o jumatate din teava ta de rg88:
Image

Acum, daca ai avut norocul, precum bine explica Barthy, sa nu se fi potrivit jumatatile de bostan gaurit de viermi ce formeaza teava,
asta este, la garantie cu ea. Pe urma ai putea sa apelezi la un armurier sa iti puna o teava de Mauser HSC 90, singurul tunning ce ti-l poti permite
legal.
Teava de Mauser este cam asa:
Image
iar din fata cam asa:
Image
Mai are si un orificiu superficial pentru un nut ce asigura fixarea in pozitia optima pentru centrarea tirului:
Image

Dar daca vreti sa intelegeti ce se intampla, iata imaginea cu prelucrare explicativa la primul meu RG88 [si ultimul]
Image
Image
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
MISHU_92

Post by MISHU_92 »

SI UNDE SE POT REPARA ARMELE CARE NU MAI AU GARANTIE DACA CUMPAR UN PISTOL LA MANA A 2-A FARA GARANTIE SI SE RUPE CULANTA DE EX RG88 SE MAI SCHIMBA SAU "ARUNC PISTOLUL"?
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Se schimba, se pot face reparatii, nu asta ar fi problema.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
constantinpenciu

eu astept deja de 2 saptamani trecute si inca nu e gata,cica pe saptamana viitoare..o sa se faca luna :( porcarie de pistol sau de service
RG88,Timisoara
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

MISHU_92 wrote:SI UNDE SE POT REPARA ARMELE CARE NU MAI AU GARANTIE DACA CUMPAR UN PISTOL LA MANA A 2-A FARA GARANTIE SI SE RUPE CULANTA DE EX RG88 SE MAI SCHIMBA SAU "ARUNC PISTOLUL"?
Eu cred ca cel ai bine e sa mergi la magazinul de la care ai cumparat si sa ii rogi sa te indrume catre armurierul care le asigura lor garantiile chiar daca pentru arma ta termenul de garantie a expirat. O vei repara contra-cost dar asa cred ca ar fi cel mai rapid sa ti se aduca piesele si sa ti se repare arma. La armele astea care-s pe la noi nu cred ca sunt prea multe piese care se pot repara, cred ca orice se strica trebuie inlocuit, fie cu o piesa originala chiar si interschimbabila (vezi subiectul despre inlocuirea tevii de RG88 cu teava de Mauser HSC) fie cu o piesa facut in exact acelasi design de un meserias cum rar mai gasesti acum. Atentie insa ca tevile au regim special la unele arme fiind chiar purtatoare de serie.
CooLT2006

Post by CooLT2006 »

Dr.G wrote:Daca e-n garantie RG-ul, du-te la ei si strange-i de testis , sa-ti inlocuiasca teava, sau vezi daca poti tu sa te duci la un armurier autorizat sa-ti puna o teava lisa, fara obstacole, ca e posibil si legal, acuma, ca veni vorba de 6 gloante ale tale, sa-ti povestesc si eu si sa tragi concluzii: am tras intr-o zi 60 de gloante cu Walther PP-ul meu, am 4 incarcatoare de PP si am tras cate 7 gloante, cat are un incarcator, in vreo 3 secunde, in rafala, deci 28 de gloante in mai putin de 1 minut, si n-a avut si n-are nimic PP-ul meu, care are la acitv vreo 1000 de gloante trase si cu UAG si cu PG, am mai tras si cu Fortul vreo 15 gloante in 4-5 secunde, tot in rafala. Asta e experienta mea fara crapaturi.
Stii sigur ca se poate? eu am intrebat armurierul, de la mag de unde mi-am cumparat arma, si mi-a zis ca nu poate sa faca asta legal dar se poate! Daca stii unde-mi pot inlocuii tzeava de la Mauser(LEGAL) cu una lisa trimite-mi detalii in PM te rog!
MauseR HSc Mod.90 T 10x22T U.A.G. Image
constantinpenciu

si eu am intrebat daca poate sa imi schimbe teava de rg cu una de mauser si a sp ca nu se poate,nu e legal...deci..nu stiu ce sa mai cred..noi in Tm nu avem armurier..o sa imi mai cumpar un pp,cred ca e mai ok decat rg idiot cu derdelusul ala pe teva proasta :?
RG88,Timisoara
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

constantinpenciu wrote:si eu am intrebat daca poate sa imi schimbe teava de rg cu una de mauser si a sp ca nu se poate,nu e legal...deci..nu stiu ce sa mai cred..noi in Tm nu avem armurier..o sa imi mai cumpar un pp,cred ca e mai ok decat rg idiot cu derdelusul ala pe teva proasta :?
vezi ! d-aia nu te asculta, ca-l jignesti si te porti urat cu el.
partea naspa e ca nu prea aveti meseriasi prin zona. la bucuresti iti puneai o teava de otel de statea matza-n coada.
Image
“feci sed iure feci"

tevez

Post by tevez »

Mi-e greu să cred că nu-s armurieri în Timiş, poate nu-şi bat capul cu pistoale cu bilă de cauciuc.
Nimeni De Nicaieri

Post by Nimeni De Nicaieri »

Pune-i teava de otel. Am amici cu PP-uri, dar sunt departe de RG cu teava de otel ;) . Din cate PP-uri am vazut pana acum nu le poti compara cu un RG modificat si munitie Wadie.
Post Reply